Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 40 of 76

Thread: Proiect Acvacris

  1. #21 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Heh, imi cam face cu ochiul aia externa, dar nu stiu daca am loc pentru ea pe sub acvariu, ca nu are nici un locas sub el, e pe ceva masiv.

    Sa vedem daca vand falloutul de 360 si cred ca dinaia imi iau plus cateva accesorii de pe la tine cand vei face lista (imi fac cu ochiul niste plantute artificiale si radacinile alea )

  2. #22 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hehe... si eu vroiam Fallout 3... dar de cand cu "proiectul" asta, e crima si pedeapsa
    O sa fac "lista" cu poze si toate cele... poate te incanta ceva.

  3. #23 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Eu il dau fiindca acum am si eu un calculator pe care pot sa joc Fallout-ul cat de cat linistit si nu mai are rost sa il tin pe 360 .

    Am vazut ca pe site-ul in cauza au preturi foarte bune, m-am uitat pe ebay si prin alte parti pentru ca ma gandisem la un tetra inter, exact acel 600 si preturile erau cam peste 20 de lire cu tot cu transport.

    Sigur ma vor incanta mai multe lucruri de la tine, bani sa fie .

    Astazi vad si eu ca e apa limpede in sfarsit + ca ma pus putin albastru de metil in ea ca sa ii dea o culoare albastra, arata super. Sunt tare incantat

  4. #24 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ouch... man, albastru de metil este "medicament". Nu mai le da saracilor pesti doar asa preventiv sau ca sa arate apa super. Medicamente doar atunci cand e necesar. Chiar ma gandeam, tie ti-ar place sa faci diseara o penicilina injectabila preventiv ?

    Intr-adevar, albastrul de metil este unul din cei mai puternici dezinfectanti, fiind undeva dupa permanganat, perhidrol (si inaintea clorului). Din cate stiu se ataseaza de orice substanta care contine CH si o oxideaza (cu alte cuvinte omoara tot ce este viu). Fiind atat de puternic, ceea ce se comercializeaza pe la noi contine doar 1% albastru de metil. Cateva picaturi la 100L ar putea sa ajute (eliberand clorul din apa - stiu ca si aquasafe contine un compus de albastru de metil), insa 25ml la 150L de apa omoara tot (poate si pestii).

    Ce sa spun, incearca sa stai departe de chimicale pe cat de mult posibil... Iar daca vrei apa albastra, mai bine cumperi un neon gen BlueScape sau AquaScape (depinde ce poti monta si pe acvariu) care au tenta albastra...

  5. #25 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Pai nu am pus foarte mult, deci nu cred sa fie o problema foarte mare. Stiu si eu ca este medicament, dar nu m-am gandit ca le poate face rau. Alta data stiu si nu le mai pun, mersi de sfat!

  6. #26 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Proiect Acvacris v0.6b

    Am adaugat ceva Java Moss pe mopanul din dreapta, niste Limnophila heterophylia, Micranthemum umbrosum, Echinodorus compacta, Cryptocoryne undalatatus kasselman, Ricia fluitans, Cryptocoryne balansae + alte cateva carora nu le-am aflat inca denumirile. Cred ca incepe si el sa arate a acvariu plantat. Ma repet, inca mai e mult de lucru la el... dar incet incet

    Adaug si o poza cu primii mei pestiuci
    Mai sunt inca 2 pe care din pacate nu am reusit sa-i localizez (am inteles ca sunt ceva mai rari, dar dau eu de ei).
    Attached Images Attached Images proiect_aquacris_v0.6b.jpg project_acvacris_v0.6b_small.jpg

  7. #27 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    Pai e AcVacris sau AqUacris?

  8. #28 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Mika View Post
    Pai e AcVacris sau AqUacris?
    Scuze... efectul pastilelor
    Corectat... ACVACRIS... Merci de atentionare...

  9. #29 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mbon... am mai adaugat ceva pestiuci si schimbat plante. Cam asa arata momentan, si cam acestia sunt locuitorii:

    Pesti:
    12 x Paracheirodon Innesi - neoni tetra
    10 x Hemigrammus Erythrozonus - neoni roz
    2 x Mikrogeophagus Ramirezi - ramirezi
    2 x Epalzeorhynchos Frenatum - rainbow shark
    2 x Botia Kubotai
    2 x Hoplosternum Thoraca - hoplo
    6 x Corydoras - cory
    3 x Ancistrus Cirrhosus - ancistrus
    4 x Barbus Tetrazona
    2 x Puntius Tetrazona
    2 x Barbodes Pentazona
    2 x Barbus Melanampyx

    Plante:
    Sagittaria subulata
    Echinodorus Indian Red
    Lilaeopsis nov. zelandiae
    Vallisneria americana var. amer.
    Limnophila heterophylia
    Ricia fluitans
    Cryptocoryne undalatus kasselman
    Echinodorus compacta
    Micranthemum umbrosum
    Cryptocoryne balansae
    Vesicularia dubyana - Java Moss
    Chladoflora - bila

    Tehnic:
    Acvariu: Juwel Rio 240L 121 x 41 x 55 cm negru
    Filtru extern: Tetratec EX1200 (cu Eheim Substrat Pro & JBL MicroMec)
    Filtru intern: Juwel Bioflow (pompa 1000)
    Incalzitor: Juwel 200W
    Lumina: High-Lite "Day" 54W + High-Lite "Nature" 54W + 2 x Reflector Juwel 1200mm
    Substrat: 7,5Kg JBL AquaBasis Plus + pietris 25Kg 2-4mm, 5Kg 1-2mm, 5Kg 2-5mm + 7Balls
    Pompa apa: JBL Proflow Maxi 1000
    Pompa aer: Eheim 3704
    Utile: Tetra CO2 Plant Optimat, Teste, termometru, JBL CO2 pH Permanent, Aspirator Eheim Vacuum Cleaner Automatic, etc.
    Power: APC UPS ES BE700, prize programabile digitale Strohm
    Attached Images Attached Images project_acvacris_v0.8b_small.jpg

  10. #30 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stie cineva cum se numeste pestisorul acesta ? Pare a fi un Panda. Am unul rosu si unul galben
    Attached Images Attached Images name_this_fish.jpg

  11. #31 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    Barbus Tetrazona - The Tiger barb
    There are few differences between males and females, usually you are able to recognise them when they’re adults, and their size is near 2 inches. Male is slimmer than the female and has red fins, edges and mouth. Females are bigger and don’t have any red part.

  12. #32 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Merci Q. De fapt sunt Barbus fasciatus/Puntius Fasciatus: Barbus fasciatus, Melon Barb, Aquariumfish, Database, aquarium, pictures, fish, photo, free, images, Aquavisie, tropical aquarium . Stiu, e o nebunie completa cu clasificarile astea. Am niste corry pe care nici in ziua de azi nu i-am identificat. Dupa ce am dat de o pagina unde sunt cateva sute de feluri de corry...
    Attached Images Attached Images tetratest_no2.jpg

  13. #33 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    MonkY vezi ca pestii aia sunt violenti rau. Nu e recomandat sa-i pui in acvariu cu alti pesti. In primul rand pentru ca sunt carnivori si in al doilea rand pentru ca ii hartuiesc pe pestii mai mari.
    Am avut vreo 4 in acvariu cu 2 scalari.
    In 2 zile le-au ros inotatoarele scalarilor.

  14. #34 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Da, tetrazonele sunt tampite rau... din fericire nu am decat 6, si am avut noroc ca unul din ei este mai mare si a preluat repede rolul de alfa. Pesti mai mari... momentan nu sunt decat hoplo, care ei din principiu ignora cam tot acvariul. De fapt, sunt de coma... sa-i vezi cum trec prin ceilalti, de zici ca nici nu i-a vazut. Si e fun sa vezi un hoplo de 10cm lungime si vre-o 4 latime cum trece printre niste amarati de neoni de 2cm... deh, ei sunt cei mai vechi locuitori ai acvariului.

    Ca sa nu mai zic ca mai au doua faze criminale. Prima ar fi cand se ridica sa ia aer de la suprafata... cateodata o fac in mod maiestuos, calm, de zici ca pleaca undeva din acvariu, si alta data cand sare si am cumva capacul deschis, mai ca nu da jumatate de apa din acvariu afara. Iar a doua faza tare e cand "se ascund" (sau asa zic ei). Practic cred ca daca ei nu vad nimic, inseamna ca s-au ascuns. Si vezi ditamai monstrul ascuns dupa un fir de iarba, in dreptul ochilor. Pe principiul "daca eu nu-i vad, inseamna ca nici ei nu ma vad"

    In rest, cei 2 Puntius au ramas vedetele acvariului. Am unul cu rosu si unul cu galben. Cel cu rosu alearga toti pestii din acvariu si dupa ce oboseste toata lumea el se duce si se da peste cap la evacuarea din pompa de apa, timp in care cel galben il admira Nu prea cred ca am vazut pestii astia sa stea vre-un minut macar. Ma gandesc cu frica la momentul cand vor sari de 10cm...

    Ramirezii sunt iarasi de coma. Printre cei mai frumosi si mai calmi pesti pe care i-am avut. Ca sa nu mai zic ca au o curiozitate si un curaj iesit din comun. Deci daca mai fac zgomot prin casa, mai trantesc ceva sau ating acvariul... toti fug disperati sa se ascunda, ramirezii vin calmi sa vada ce s-a intamplat. E bestial cand mai bag mana sa le pun/schimb ceva prin acvariu, sa vezi cum toti fug de tine si aia vin sa te ciupeasca de deget. Azi chiar m-au enervat. Eu ma chinuiam sa sap niste gaurele pentru niste plante noi, si ei mai ca nu vroiau sa se bage si ei inauntru. Nu mai zic ca am ajuns sa-i imping cu ustensilele ca sa se dea macar 5 cm mai incolo.

    Mai imi place de ramirezi ca au vointa. De exp. tetrazonele la mancare sunt un fel de piranha, zici ca n-au mancat de o luna. Si i-au lasat ramirezii in pace o zi, doua... dar cand au vazut ca ei nu mai apuca, s-au bagat printre ei cu o viteza de care nu-i credeam in stare. Mai mult, imi place ca isi schimba foarte mult stralucirea, culorile si "desenele" de pe corp in functie de starea lor, de ce au de gand sa faca, etc. Sunt bestiali, si in curand cred ca voi renunta la tetrazone in favoarea unor ramirezi mai diferiti (cum ar fi ramirezul voalat). Din pacate insa, sunt al naibii de sensibili si vor o apa perfecta. Chiar am inteles ca multi din cei care tin discusi foarte scumpi, au in acvariu si 2 ramirezi... de control. In caz ca e ceva in neregula cu apa, ramirezii mor primii. Pacat, pentru ca sunt niste pesti bestiali.

    In rest, ieri o mica boacana mi-a facut un corry, care nu stiu cum a reusit el, dar s-a gandit sa treaca prin gaurile facute de mine intr-o nuca de cocos pentru a pune o piatra de aerisire inauntru (sa arate ca un fel de cort indian din care iese fum)... insa nu cred ca s-a gandit ca ii va trece capul si restul corpului nu. Norocul lui a fost ca l-am vazut cum se zbatea sa iasa tocmai inainte sa ies pe usa. Vad ca si-a revenit din soc.

    Tot ieri, am vazut o faza haioasa foc. Un neon ramasese prins intr-una din plante... si deja se "calmase" (neonii cand sunt super speriati/stressati, as putea spune ca "lesina", adica nu se mai misca deloc, si eventual plutesc in deriva, de zici ca sunt morti). Si am ramas socat sa vad ca intra in desisul acela de plante un alt neon care incepe sa-l impinga afara. Foarte tare, am ramas impresionat (au facut aproape aceeasi chestie pe care am vazut-o la primii 2 carasei, care se ajutau unul pe celalalt, se impingeau, sprijineau, etc...).

    Momentan ma mai lupt cu nivelul mare de nitriti si de amoniac, insa am adaugat niste ProdiBio BioDigest + StopAmmo (asta dupa ce FilterStart si Nitrivecul nu prea au dat roade) si sper sa-si faca efectul (am inteles ca practic sunt solutii profi, avand culturi de bacterii de ordinul miliardelor, fata de cele din FilterStart care sunt de ordinul milioanelor).

    Astazi am pus si un filtru UV de 9W (cam micut pt. 240L, dar din pacate s-a dus dracu bugetul, asa ca merge si asta momentan) si sper sa mai scap de micile semne de alge si particule de prin apa. Atentie mare pentru cei care au acvariu plantat si folosesc UV... acesta "rupe" Fe (fierul) din apa intr-un ritm incredibil, prin urmare trebuie sa fertilizati dublu (poate chiar triplu) cu fier.

    Cam atat pentru astazi... revin cu poze dupa ce mai se limpezeste apa (am plantat azi niste Echinodorus Tenellus, Heteranthera Zosterifolia, Echinodorus Vesuvius, Rotala sp. Nanjenshan si Crinum calamistratum si am facut un pic haos prin acvariu).

    Bafta, apa limpede si pestiuci sanatosi va doresc !

    P.S. Vad ca nu prea sunt multi amatori... pe vremea "mea" daca nu aveai acvariu nu prea aveai multe de spus

  15. #35 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si un mic update, dupa cum am promis
    Attached Images Attached Images project_acvacris_v1.0b.jpg project_acvacris_v1.0b_small.jpg

  16. #36 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cateva poze cu ce se mai intampla prin Acvacris. Busy city, i tell you that
    Attached Images Attached Images atacul_crinum_calamistratum.jpg beware_this_is_my_home.jpg evil_neons.jpg hmm_vad_niste_mancare.jpg hoplo_si_corry.jpg m-a_facut_mama_chimist.jpg neon_charging_sharks.jpg panda_corrys.jpg privire_de_ansamblu_acvacris.jpg sharks_attacking.jpg stay_away_from_sharks.jpg stop_planta_mea.jpg

  17. #37 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    hai ca a iesit o superbitate, mai ales rainbow shark imi plac la nebunie ...

  18. #38 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Q View Post
    hai ca a iesit o superbitate, mai ales rainbow shark imi plac la nebunie ...
    Saru'mana. A iesit frumusel, nu zic nu... dar departe rau de ceea ce vroiam. Mai e de lucru. Mai rau e ca acum incepe lupta cu algele. Din pacate sistemul de CO2 pe care-l folosesc se apropie mai mult de o bomba de drojdie amarata decat de ceva profi. Dar, in timp... macar bag fertilizanti zilnic la greu (ca deh, e ieftin, si e la picatura ).

    Cat despre rainbow sharks, sunt superbi, dar nu cred ca am nimerit o pereche... sau in fine, mai trebuie sa ma documentez despre ei. Nu de alta, dar cateodata stau impreuna, si cateodata il fugareste cea pe care eu o consider femela (mai rotunda la burta) pe mascul de zici ca acum zboara din acvariu. In rest au un comportament de sanitari, cu niste pauze in care te sperie, nu alta... in care stau "atarnati". Stau cu capul in jos, la 90 grade.

    Oricum nebunul acvariului (acum m-am prins ca din cei 2 puntius fasciatus doar unul porneste nebuniile) a ramas clar cel rosu. Inca nu l-am vazut sa stea 5 secunde locului. Si are un stil bestial de a innota... eu ii zic TOR. Stati linistiti, TOR nu vine de la THOR, ci de la TORPILA

    In schimb, Hoplo au devenit criminali... incep sa cred ca devin prea mari pentru acvariul asta. Cand se apuca sa scormoneasca, ai impresia ca mai au un pic si ies pe partea cealalta. Mai zboara cate o planta cu ajutorul lor... Si mananca... olalalala... Dar, cum ziceam, sunt "batranii acvariului".

    De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu mai renunt la nici-un peste... ca am inceput sa ma atasez de ei. Mai bine le fac o casa mai mare, nu ?

    P.S. Sa nu-i spuneti lui Cris

  19. #39 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Azi datorita PO4 (fosfati) care cresc ingrijorator, am decis o "re-aranjare" a filtrului extern. Si intrucat nu sunt multumit de calitatea filtrarii, voi face niste modificari majore. Sa vedem ce o iesi. Mai jos e schema unui Tetra EX 1200 si ceea ce vreau sa modific. If you have any hints, let me know
    Attached Images Attached Images tetratec_ex_1200_acvacris.jpg tetratec_ex_1200_acvacris_mini.jpg

  20. #40 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pe sistemul "eu centrez, eu dau cu capul" imi continui povestea cu acvariul. Dupa atata amar de timp, bani si suflet investit in Acvacris... am ajuns in cel mai rau moment posibil. Ceva de care se pare ca nu scapa nici-un "acvarist" (decat poate la un acvariu ne-plantat), si-anume LUPTA CU ALGELE. Din pacate, e o lupta stressanta rau. Ma asteptam ca dupa aditia de CO2 algele sa nu aiba nici-o sansa. Din pacate, se pare ca si lor le prieste CO2-ul extra, si au acaparat mare parte din plante. Ramane de vazut ce solutie voi gasi. Mai jos aveti poze cu monstruozitatile...
    Attached Images Attached Images img_2692.jpg img_2693.jpg img_2694.jpg img_2697.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Similar Threads

  1. Proiect Aquamonk By MonkY in forum Pets
    Replies: 281 Last Post: 08-06-2017, 11:56
  2. Call: Participare proiect Foto-performativ By trickz in forum Offtopic
    Replies: 10 Last Post: 23-07-2013, 00:23
  3. Proiect NOU acvariu 255L By aquapolis in forum Pets
    Replies: 7 Last Post: 27-02-2013, 03:57
  4. Crystal Dynamics lucreaza la un nou proiect By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 3 Last Post: 13-01-2012, 11:56
  5. Replies: 1 Last Post: 09-03-2010, 21:21

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts