Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 76

Thread: Proiect Acvacris

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Smile Proiect Acvacris

    Totul a inceput de-aici, cand la rugamintea sefei am inceput sa incropesc un acvariu. Am facut multe greseli, din care incerc sa cred ca am invatat destul. In primul rand, cea mai grava gresealaa a fost cea in care am deciclat acvariul (datorita in primul rand spalarii filtrului si a increderii prea mari in solutiile minune care spun ca poti pune pestii instant). Sa nu faceti niciodata aceeasi greseala. Un acvariu in care vreti sa nu va moara pestii, este un acvariu care trebuie ciclat (cel putin o saptamana-doua, timp in care se formeaza bacteriile in filtru... bacterii ce descompun nitriti, nitrati, etc...).

    Ma scuzati, nu vreau sa fac un thread prea "tehnic" aici... ci sa prezint un proiect, denumit (cum altfel) Acvacris (dupa sefa). Proiect care sper sa ajute si pe altii care vor sa-si incropeasca un acvariu frumos. Stiu ca imi vor sari in cap cei mai cunoscatori (de exp. combinatia de carasei cu neoni, pesti complet diferiti cu necestiati diferite)... insa am decis sa fac in asa fel incat sa pastrez cat mai bine ceea ce ii plac posesorului... si nu neaparat dupa regulile de lege ale acvaristicii.

    Prin urmare, acesta va fi un acvariu micut (pentru mine e cel mai mare... imens as putea spune) nu cu foarte multi pestiuci, insa cat mai haios si mai bine organizat. So, let's begin !

    In primul rand, sa vedem componenta de baza:
    1. Acvariu - Juwel Rio 180 (aproximativ 180L) 101 x 41 x 50 cm. Detalii aici.
    2. Lumina - Juwel HighLite 2 x 45W - neoane
    3. Filtru intern - Juwel Standard H - filtru intern cu filtrare biologica si mecanica. Detalii aici.
    4. Incalzitor - Juwel 200W
    5. Filtru extern - TetraTec EX1200 - filtru extern. Detalii aici.
    6. Reflector Juwel 895mm (pentru neoane)
    7. Aspirator Eheim Vacuum Cleaner - pentru curatarea mizeriei. Detalii aici.
    8. Accesorii (vezi pozele). Aici includem plante (foarte multe de plastic, intrucat se stie ca pentru carasi plantele normale nu rezista mult), pietris (de diferite dimensiuni), pietre, mopani. Mai includem si magnetic cleaner, mincioc, priza programabila, o pompa de aer (temporara si pentru urgenta).
    9. Mancare si medicamente. JBL, Tetra, Sera si Hikari sunt cele pe care le voi folosi. Detaliem in curand.

    Well, eu zic ca incepe faza 1. Sau, hai sa-i spunem: Proiect Acvacris v0.1

    Ce facem in acest pas (pana la sosirea monstrului de acvariu). Well, luam pietris, pietre, mopani, plante si orice altceva vom introduce in acvariu... si vom pune la spalat. Deja sunt mai bine de 8 ore de cand tot spal pietrisul si toate cele. Data trecuta am facut o greseala, crezand ca pietrele au fost indeajuns de curate... doar pentru ca am vazut apa cristal. Sa nu faceti acelasi lucru. Mai ales in cazul pietrisului calcaros... lasati cel putin 48h si treceti toate cele prin mai multe ape. Unii chiar recomanda fierberea... eu zic ca nu e totusi cazul. La urma urmei, pestii in natura nu stau in medii de laborator.

    Voi reveni cu faza 2, in care voi prezenta si locatiile unde putem gasi cele mai bune accesorii pentru acvaristica, pesti, informatii, etc. Momentan, poze din prima faza (atentie, pozele sunt cu acvariul anterior deciclat, in care tin pestisorii care de-abia asteapta casuta noua - am pus poze cu el doar pentru a arata ce elemente vom folosi in noul acvariu). Enjoy !

    P.S. Pentru orice informatii, detalii, intrebari, idei... nu ezitati sa postati. Orice idee sau intrebare care poate ajuta un user (si pe mine, bineanteles) e bine venita !
    Attached Images Attached Images img_1297.jpg img_1299.jpg img_1302.jpg img_1303.jpg img_1304.jpg img_1305.jpg img_1306.jpg img_1307.jpg img_1309.jpg img_1310.jpg img_1312.jpg img_1316.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Au venit si o parte din "accesorii", din care cel mai important si mai aratos este Juwel Rio 180 ! Yuhuuu, huge one

    P.S. Cu ocazia aceasta am aflat ca sunt capabil sa car un acvariu de aproximativ 50KG pe o distanta de 5m or so. Ce m-a distrat a fost ca eu ma dadeam de ceasul mortii sa nu stressez pestii cand ii mutam, si cum i-am asezat, ei veneau dupa mana mea... crezand ca de fapt am venit sa le dau mancare. Carasi nebuni, nu altceva...
    Attached Images Attached Images img_1341.jpg img_1351.jpg img_1352.jpg img_1356.jpg img_1358.jpg img_1362.jpg

  3. #3 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    Super, fac lucruri de calitate cei de la Juwel, am avut un Rekord 600 (de numai 110 litri) insa foarte multumit am fost de el pina la cutremur cind m-am speriat cind l-am vazut cum se clatina si l-am dat instant . Btw iti recomand (o specie superba): Betta (Siamese Fighting Fish) - Betta splendens

  4. #4 SP
    Member Snake's Avatar
    Hehe si eu aveam acum mult timp acvariu si o groaza de pesti. Insa pe vremea aceea, erau pesti din Obor, mancare gen purici uscati si viermisori, acvariul era facut la "geamgerie", lumina data de un amarat de bec ce trebuia sa consume cat mai putin ca intrau securistii pe fir. Ce vremuri dom'le. Chiar sunt curios cum va decurge "nasterea acvariului lui MonkY". Sau al Cristinei

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Proiect Acvacris v0.2

    Dupa lupte seculare... acesta este stadiul in care a ajuns proiectul. Inca mai sunt items de venit... si mi-am dat seama ca am ramas cu pietre, accesorii si plante artificiale cat pentru inca vre-o 2 acvarii. Asta si datorita faptului ca s-a hotarat Cris sa renuntam la carasei (frumusei foc, dar se fac niste monstruleti... iar ei nu-i plac asa mari).

    Acum, perioada de ciclare... ce va dura (daca am noroc) aproximativ 2 saptamani. Timp in care voi introduce doar niste corydors (de "sacrificiu" - insa sunt pesti rezistenti), pentru producerea amoniacului. Intre timp, ambele filtre lucreaza la capacitate maxima. Ceva Bactozym si AquaSafe... aruncata niste mancare in acvariu (desi nu are cine sa o pape - ajuta insa la formarea bacteriilor/amoniacului).

    Am facut si o mica "schema" a ciclului azotului intr-un acvariu. Inca odata, cei care luati pestiuci si ii aruncati direct intr-un acvariu neciclat... sa nu va para rau daca va mor pe capete, sau daca aveti apa prea albicioasa, etc. Fara coloniile de bacterii formate, un acvariu devine de fapt morga pentru pesti.

    Sper sa va placa... desi pare asa "pustiu" si rece fara pestiuci. Am muncit cu Cris la el de ne-au sarit capacele. Eu zic ca a meritat.

    P.S. Nici-un acvarist printre consolisti ?
    Attached Images Attached Images proiect_aquacris_v0.2.jpg ciclul_azotului_in_acvariu.jpg proiect_aquacris_v0.2b.jpg

  6. #6 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    MonkY si eu urmeaza sa-mi fac cadou saptamana asta un acvariu Juwel Rio si sa le aduc luxul unor neoane pestilor mei care pana acum au stat la lumina unei lampi de birou.
    Mi s-au perindat multe specii prin acvariu mai ales ca atunci eram un incepator (Februarie 2007) dar intre timp am ajuns sa ma specializez pe o anumita specie.. sau mai degraba ramura pentru ca tin sa cresc mai multi pesti din aceeasi increngatura.
    Multi dintre pesti i-am pierdut fie pentru ca guramul albastru pe care-l am i-a mancat... culmea ca o facea fara ca eu sa fiu atent sau macar acasa. Ajungeam de la munca si nu mai erau pestii.
    Au fost cativa care s-au aruncat din acvariu (nu am capac - remember? ) dupa prima jumatate de ora. A trebuit sa pun unele plante plutitoare ca sa-i "incurc" in misiunea sinucigasa.
    Mare atentie la speciile de pesti pe care le cresti si mancarea pe care o iei. Nu toate "tropical fish food" se mananca. Am avut unii Xilo care n-au mancat deloc odata ce am schimbat mancarea si in 3-4 zile au murit de foame.


    Acum sunt proud owner al guramului albastru (membru din Martie 2007 la mine in acvariu), un ler (din decembrie 2008 - la multi ani <:-p) si trei gurami pitici din Februarie 2008.
    Acvariul e mic (35L) si nu vreau sa-l supra aglomerez. Mai ales ca guramul albastru si lerul s-au facut din 1cm in 7 si le trebuie spatiu de manevra.

    Daca as sti ca nu-i mananca restul as lua intre 6-8 neoni. Sunt geniali cum se plimba ei asa organizat. Zici ca sunt o ghilda
    Guramul ala a mancat 4 in 2 zile

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Khan, unele specii chiar nu sunt compatibile. Eu a trebuit sa renunt la carasei, desi erau cei mai haiosi si cei mai inteligenti. Din pacate insa, majoritatea plantelor pentru ei erau comestibile, mancau in draci... si avand un sistem digestiv mai ciudat, faceau rahatei in continuu. Ai zice ca n-ar fi o mare problema cu 2 filtre si atata amar de apa... din pacate insa, nivelul de amoniac creste mult prea mult pentru orice alt peste = murder.

    La mine cu proiectul lucrurile au luat o intorsatura mai "rea". Am observat in acvariul "mic" care era in ciclare cu caraseii ca sunt probleme si cand am desfacut filtrul, am ramas socat. El practic nu prea mai lucra de mult... Asa ca, pentru a nu mai risca inca o ciclare cu aceeasi pestiuci, i-am dat. Am pastrat doar ancistrusii si cory, ce sunt un pic mai rezistenti (cory fiind de fapt cei mai recomandati pentru a incepe o ciclare de acvariu).

    Intre timp am mai plantat niste Chlorophytum bichetii si Acorus pusillus... si masor zilnic valorile. Pentru cei care doresc sa vada in cat timp se cicleaza un acvariu, check in here: Why Water Changes During Cycling Are Good - Tropical Fish Forums . Dupa cum vedeti, 20-21 de zile (if everything goes perfect).

    P.S. Daca aveti acvariu plantat, va recomand o priza programabila la lumini. Aveti nevoie de 8 ore de lumina pe zi. Eu am programat ceva de genul

    09:00 - 13:00 lumina pornita
    13:00 - 17:00 lumina stinsa
    17:00 - 21:00 lumina pornita
    21:00 - 09:00 nani

    Si valorile inregistrate pana acum:

    Ziua 1
    ----------------------
    06.12.2008 22:39
    PH - 7,2
    KH - 6d
    GH - 4d
    NO2 - 0
    NO3 - 10
    NO4/NO5 - 0
    Temp - 25.5C
    Ziua 2
    ----------------------
    07.12.2008 09:00
    PH - 7,2
    KH - 6d
    GH - 4d
    NO2 - 0
    NO3 - 10
    NO4/NO5 - 0
    Temp - 27.0C
    Ziua 3
    ----------------------
    08.12.2008 09:14
    PH - 6,8
    KH - 6d
    GH - 4d
    NO2 - 0
    NO3 - 10
    NO4/NO5 - 0
    Temp - 26.5C
    Ziua 4 + cory
    ----------------------
    09.12.2008 08:02
    PH - 6,8
    KH - 6d
    GH - 4d
    NO2 - 0
    NO3 - 10
    NO4/NO5 - 1.5mg
    Temp - 26.8C
    Ziua 5 + cory
    ----------------------
    10.12.2008 10:20
    PH - 6,4
    KH - 6d
    GH - 4d
    NO2 - 0
    NO3 - 10
    NO4/NO5 - 3mg
    Temp - 26.0C
    Ziua 6 + cory + neoni + ancistrus
    ----------------------
    11.12.2008 07:27
    PH - 7,2
    KH - 6d
    GH - 4d
    NO2 - 0
    NO3 - 10
    NO4/NO5 - 3mg
    Temp - 25.6C
    Ziua 7 + cory + neoni + ancistrus
    ----------------------
    12.12.2008 07:58
    PH - 6,8
    KH - 6d
    GH - 4d
    NO2 - 0
    NO3 - 10
    NO4/NO5 - 3mg
    Temp - 25.5C

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Proiect Acvacris v0.3

    Am ajuns in ziua 9. Am mai plantat cate ceva... asa ca fac un mic update al proiectului. Todata, folosindu-ma de priza programabila, am trecut la un program un pic mai mare de lumina (pana la achizitionarea unui sistem de CO2):

    09:00 - 14:00 lumina pornita
    14:00 - 17:00 lumina stinsa
    17:00 - 22:00 lumina pornita
    22:00 - 09:00 nani

    P.S. Am renuntat la carasei... dupa ce mi-au "devorat" cateva plante si facut o mizerie de nedescris. Inca incearca sa-si revina acvariul dupa "vizita" lor.

    P.P.S. Astazi mi-au venit ceva idei. In primul rand, ma gandesc sa pun o mica perdea de aer (un furtunas montat intr-un colt al bazinului, cu gaurele in el) prin care sa treaca nebunaticii. Deasemenea, am mai achizitionat o nuca de cocos (arata superb in acvariu, iti da impresia de casuta de indian) careia i-am aplicat 3 gaurele in partea de sus si in care voi monta o piatra de la pompa de aer... in felul acesta bulele iesind prin cele 3 gaurele si dand impresia ca "iese fum" din casuta indianului. Am luat si niste silicon rezistent la apa pentru a "lipi" ceva pietre de interiorul nucii de cocos (altfel mi-e ca vor ridica bulele casa cu totul). Revin dupa ce termin ideea
    Attached Images Attached Images proiect_aquacris_v0.3b.jpg

  9. #9 SP
    Member sepet's Avatar
    Felicitari MonY ! Arata extraordinar totul

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Merci sepet. E mult de munca... din pacate, azi am fost suparat rau pe acvariu. Mai exact, pe buturuga din dreapta, in care de aproape 7 zile au intrat niste ancistrusi si nu au mai iesit. M-am luat dupa sfaturile unor cunoscatori si i-am lasat in pace (au zis ca lor asa le place, sa stea ascunsi).

    Am scos azi buturuga in ideea ca poate-i gasesc pe undeva. Nu am reusit, prin urmare, 3 ancistrusi frumusei foc sunt

    Asa ca ne-am suparat si am scos DE TOT ambele buturugi... voi pune poze dupa ce imi trece supararea.

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cam asa arata momentan, fara buturuga. Pare cam gol, dar e in re-amenajare. O sa-i spun versiunea 0.4b

    Btw, stie cineva cum se numeste planta aceea ? Nu de alta, dar am scos-o din acvariu de cand a fost "atacata" de carasei, si nu stiu cum sa o "tratez"
    Attached Images Attached Images proiect_aquacris_v0.4b.jpg planta.jpg

  12. #12 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    ceapa verde ?

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Neonii au chef de joaca:

  15. #15 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Monky, spune-mi si mie te rog de pe unde ai luat accesoriile si pe la ce preturi. Ma intereseaza in special acel Automatic Grevel Cleaner, cam cum functioneaza?

    As vrea sa imi mai spui te rog ce ai pus in afara de pietris ca sa faci substratul ala fiindca vad ca tu ai numai plante naturale.

    Daca ti-a ramas ceva in plus, cumpar eu daca este ceva ce am nevoie (pietris, plante.. etc)

    L.E. Te rog spune-mi si de unde ai luat acel schelet, e superb

    Even L.E. Daca imi permiti, iti dau un sfat, sa nu ti acvariul aproape de lumina naturala, pentru plante e de ajuns lumina neonului.

    Mersi frumos!

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    DeathWings: scuze, sunt pe fuga acum (trebuie sa-l ajut pe Mosu sa duca din cadouri la intalnirea consolistilor), asa ca nu voi putea sa listez toate cele, dar voi incerca sa raspund rapid.

    1. In primul rand, acel gravel cleaner de la Eheim se foloseste de un motoras, 4 acumulatori AA si are un filtru prin care trece apa. Se introduce in acvariu si trage mizeria de deasupra sau din substrat. Sa nu-ti imaginezi ca trage chiar tot, nu este extraordinar de puternic, dar isi face treaba (se vede foarte repede cum ramane mizeria filtrata in compartimentul ei). Din pacate, e cam expensive (200 RON am dat pe jucarie daca nu ma insel). O sa-ti arat si alte 2-3 alternative, mult mai ieftine (mai ales daca ai pompa de aer... poti lega la ea o jucarie de la Sera, care e vre-o 30 RON).

    2. In afara de pietris am pus un substrat cu nutrienti pentru plante. Eu am mers pe JBL, dar poti folosi si alternative de la Tetra sau Sera cu incredere. In cazul meu, JBL AquaBasis Plus (se pune un strat de 2-3cm, care ajunge plantelor intre 1 an si 3 ani - asta daca folosesti si Ferropol si Ferropol 24, aditivi pentru plante).

    3. Mi-a ramas O TONA in plus, si tot zic de o saptamana ca fac lista de vanzare. Mai am un acvariu de 65L (complet echipat), un filtru intern tare de la Eheim, tone de plante artificiale, pietre, mopani, radacini (foarte greu de gasit unele interesante si ATENTIE care sa nu pluteasca - eu mi-am luat teapa cu 2 radacini de 100 RON care pluteau), o pompa de aer super silentioasa de la Eheim, etc.. etc...

    4. Capul schelet l-am gasit la Coralis, "ascuns"... De-atunci n-am mai vazut altul...

    5. Referitor la sfatul cu lumina, nu numai ca nu e indicata lumina naturala... dar mai apar si alge pe partea unde bate lumina naturala. Din pacate, la mine este singurul loc din casa in care pot sa tin acvariu atat de mare.

    P.S. Luni daca am noroc imi va veni un inlocuitor pentru Rio 180L. Mai exact, un Rio 240L. Suna frumos, inca 60L in plus... dar pentru mine va fi un chin. Nu mai zic ca inca nu este terminata ciclarea la acesta vechi, si eu deja il schimb... phew...

    Gata, am fugit acum. TTYL. Poate vii la intalnire si vorbim acolo...

  17. #17 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Din pacate nu am sa fiu prezent nici la aceasta.. am vazut mai demult intalnirea dar deja s-a intrat in vacante si nu mai sunt in Bucuresti si am stiut ca nu voi fi acolo altfel sigur veneam..

    Imi doresc de mult timp sa va cunosc si eu dar uite ca am cam avut ghinion. Asta inseamna sa fii din provincie student, mai trebuie sa vii si pe acasa .

    Nu au intrat zilele in sac, dar din pacate "anul asta" nu va pot vedea/revedea/cunoaste, dar sigur la anu'.

    Distractie placuta si multumesc de raspunsuri, am sa fac si eu niste poze la ceea ce am eu, il am de mai mult timp dar ce nu imi place e ca niciodata nu reusesc sa tin apa limpede si am un filtru si o pompa de aer. Vei vedea in poze . Astept si lista cu ce ti-a mai ramas cand vei avea timp sa vedem ce iau si eu.

  18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    DeathWings: poate ai elemente care decicleaza acvariul, sau nu ai colonii de bacterii in filtru. Coloniile de bacterii ajuta la limpezirea apei prin "distrugerea" micro-organismelor (acelea albicioase, care se pot observa si in acvariul meu) ce incetoseaza apa. Totodata, verifica nu care cumva sa fie colmatat filtrul (prea multa mizerie - daca e filtru destept, poti inlocui o parte din bureti, etc.) Daca faci asta, adauga si un Bactozym de la Tetra sau FilterStart de la JBL, pentru ca acelea ajuta/detin colonii de bacterii.

    Referitor la filtru, ar fi chiar bine sa pui un filtru "overpowered". De exp. daca ai acvariu de 100L, pune un filtru extern/intern pentru 200-300L (la care sa poti sa reglezi puterea de evacuare a apei). Asta pentru ca oricum in timp le scade puterea de filtrare.

    Referitor la pompa de aer, piatra bolborositoare, sa stii ca la mine nu are decat element de decor. Da, mai oxigeneaza apa, dar e complet nefolositoare atunci cand ai deja filtre ok.

    Acum, mai poate fi si problema data de alge verzi. Pentru care fie incepi tratamente (dar cu grija, ca poti omora pestiucii) fie achizitionezi un sterilizator UV (legat la o pompa de apa sau la un filtru extern). Filtru care distruge algele verzi si alte micro-organisme nocive. Din pacate, aceste sterilizatoare UV distrug totodata si Fe (fierul) din apa, si asta pentru un acvariu plantat inseamna extra nutrienti cu Fe.

    Te asteptam la anul. Multumim pentru urari, si asteptam poze cu acvariul

  19. #19 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Hmm, imi e cam rusine sa arat ce si cum, fata de al tau nu arata cine stie ce . Nu este foarte mare (are 75L) il am de mai mult timp. Filtrul este cam nasol intr-adevar, niciodata nu si-a facut treba bine dar nu prea am idee ce sa iau.

    Acum realizez care e problema (dupa cum vezi, este foarte multa mizerie pe sub flitru) cu filtrul, dar "dihanie" dinaia ca a ta nu prea am cum sa iau, presupun ca e destul de scumpa si plus de asta nu ii prea vad rostul din ce vad eu acolo este pentru acvarii mult mai mari.

    Pompa de aer este de la tetratec si s-a vazut diferenta . Astept cateva idei de filtre de la tine (daca stiam ca esti pasionat de ei, te intrebam mai demult)

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    DeathWings, in functie de buget... de exp. daca nu ti se pare prea mult, ti-as recomanda un Tetra EX 400 pentru acvariul tau (e pt. upto 100L): Filtru extern Tetratec Ex 400 e 223 RON (si are doar vre-o 20cm inaltime - detalii aici: Tetra Germany - Products - Tropical Aquarium - Tetratec EX - Product Line). Daca iti permiti insa, mergi pe EX 600, intrucat in timp le scade eficienta.

    Daca insa nu vrei, si nu ai loc de un filtru extern, atunci poti opta pentru un filtru intern Tetra 600 (cam 90 RON): Filtru intern Tetra 600 l/h care iti va oferi atat filtrare mecanica precum si biologica. Detalii aici: Tetra Germany - Products - Tropical Aquarium - Equipment & Accessories - Equipment & Accessories - Tetratec Aquarium Filter - Tetratec IN plus Internal Filter - Tetratec IN plus Internal Filter - Tetratec IN plus Internal Filter . Sau, poate cine stie, iti place mai mult ceva de la JBL. Eu pt. cel mic optasem pentru un Eheim Aquaball pentru ca se pot scoate/adauga oricati suporti cu bureti doresti: Filtru intern Eheim Aquaball 2212 Atentie insa, la acesta iti vor trebui medii de filtrare achizitionate separat (nu are decat bureti default).

    Eu ca pompa de aer folosesc Eheim pentru ca mi s-a parut mult mai silentioasa decat Tetra. In plus, are 2 iesiri, ambele reglabile ca debit. Mai mult, vine si cu 2 furtunase si 2 "pietre" care sunt si ele reglabile (pt. bule mai fine sau mai mari).

    Nu-i nimic, si pentur mine este un "nou inceput"...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Proiect Aquamonk By MonkY in forum Pets
    Replies: 281 Last Post: 08-06-2017, 11:56
  2. Call: Participare proiect Foto-performativ By trickz in forum Offtopic
    Replies: 10 Last Post: 23-07-2013, 00:23
  3. Proiect NOU acvariu 255L By aquapolis in forum Pets
    Replies: 7 Last Post: 27-02-2013, 03:57
  4. Crystal Dynamics lucreaza la un nou proiect By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 3 Last Post: 13-01-2012, 11:56
  5. Replies: 1 Last Post: 09-03-2010, 21:21

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts