Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 27 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 19 ... LastLast
Results 161 to 180 of 536

Thread: Totul despre pesti si acvarii

  1. #161 SP
    Junior Member goran's Avatar
    Le-am citit dinainte de a posta. Si mai citisem si prin alte parti. Dupa calculul tau ies cam 170 litri necesar, fiind mici acum. Cand ar fi mari, ar trebui vreo 3-400 litri. Stiam si eu ca e suprapopulat, am zis-o din primul post. Te-am intrebat pentru ca avand in vedere ce pesti am, sa imi spui o parere care s-ar impaca mai bine.

  2. #162 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by goran View Post
    Le-am citit dinainte de a posta. Si mai citisem si prin alte parti. Dupa calculul tau ies cam 170 litri necesar, fiind mici acum. Cand ar fi mari, ar trebui vreo 3-400 litri. Stiam si eu ca e suprapopulat, am zis-o din primul post. Te-am intrebat pentru ca avand in vedere ce pesti am, sa imi spui o parere care s-ar impaca mai bine.
    Of of... partea asta de ce o ratezi intentionat ?
    Atentie, intotdeauna se calculeaza marimea pestelui la maturitate si nu cand este mic.
    Daca spui ca stiai din start ca iti trebuie 3-400L, ia gandeste-te ce se va intampla in momentul in care vor incepe viviparii sa faca pui. Pentru ca aia din pacate fac pui si daca pui 2 intr-un castron... nu prea tin cont de spatiu. Cam asta e scris in genetica lor: sa se inmulteasca no matter what.

    Mbon, pasul urmator va fi sa te decizi cu ce specii ramai, care iti plac mai mult, eventual sa-i gandesti pe planuri diferite (cei care stau mai mult in partea superioara, partea de mijloc, partea de jos). Pacat ca vrei sa procedezi exact invers. Am spus clar
    Va recomand sa incepeti prin a va gandi ce pesti si care este numarul pestilor pe care ii doriti in acvariu. In functie de numarul acestora veti achizitiona acvariul (sau construi) si nu invers.
    Dar, daca vrei, cred ca vei reusi sa rezolvi problema. Stiu ca ai vrea ca eu sa-ti spun ce pesti sa pastrezi si ce nu, dar nu ce imi place mie conteaza, ci trebuie sa tii cont de ce iti place tie. Chiar daca vrei cat mai mare varietate insa, va trebui sa faci niste sacrificii totusi. Bafta !

  3. #163 SP
    Junior Member goran's Avatar
    Atasez o poza. Nu am avut timp sa fac poze mai bune. Am dat perechea de scalari si o pereche de xifo. Am tuns plantele sambata.
    Attached Images Attached Images 16052010200.jpg

  4. #164 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by goran View Post
    Atasez o poza. Nu am avut timp sa fac poze mai bune. Am dat perechea de scalari si o pereche de xifo. Am tuns plantele sambata.
    Bravo man. Ma bucur ca ti-ai calcat pe suflet si ai mai dat din ei. Crede-ma te rog, si eu as vrea sa am zeci de specii... si cu toate astea, de-abia reusesc sa tin 10 specii in 550L... si mare parte din ele sunt in numar de 2-3 exemplare... Crede-ma, cu cat au mai mult spatiu, cu atat apar mai rar dezechilibre, cu atat iti este mai usor sa-l mentii... si mai mult, cu atat vor fi mai fericiti pestiucii, avand loc sa se manifeste. Totodata, e un fapt dovedit acela ca in acvariile cu prea putin spatiu acestia nu vor ajunge niciodata la marimea naturala (maxima) si nu isi vor etala niciodata adevaratele culori. Stress-ul e una din cele mai mari probleme. In rest, arata bine... sper ca fertilizezi plantutele acelea

  5. #165 SP
    Member okayo's Avatar
    Un filtru extern Eheim (ceva de genul Ecco Pro) de unde se poate lua? Fara a mai lua in calcul Pepika...

  6. #166 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Un filtru extern Eheim (ceva de genul Ecco Pro) de unde se poate lua? Fara a mai lua in calcul Pepika...
    Din Germania... Apropos de pepika, am inteles ca nu te-a putut ajuta (si-a cerut scuze si fata de mine, desi nu ar fi trebuit, dar a fost o problema cu nu stiu ce transporturi)... Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul

    P.S. Eu am asteptat si cate 2-3 luni sa-mi fie trimise anumite accesorii pt. acvarii din US... Din pacate graba nu prea are ce cauta in acvaristica

  7. #167 SP
    Member okayo's Avatar
    Salut Monky revin. Ei bine m-am dotat cu un acvariu de 160L o diferenta cel putin vizuala destul de mare fata de cel de 60L. Inca e gol dar din week-end trec la amenajarea lui. Ceea ce vroiam sa te intreb este legat de perioada de ciclare. Eu am deja acel acvariu de 60L care este ciclat. Lucrurile merg liniar, biosistemul e stabil, din pesti nu a mai murit niciunul, totul e ok. Ceea ce vreau eu este insa sa pot lua pietrisul din acel acvariu sa-l refolosesc in cel nou insa nu vreau sa-l spal caci prin spaleare cred ca voi pierede niste culturi de bacterii care s-au fixat greu. Cum as putea face ca acvariul cel nou sa-l ciclez mai repede avand pe cel vechi deja "rezolvat".
    Apa cu care o sa umplu acvariul nou va fi in parte apa de la robinet tratata cu Biotopol dar si apa din cel vechi. Apoi cand acvariul va fi cat de cat umplut voi da drumul filtrului si voi pune si acolo culturi de bacterii de la Biodigest de la Prodbio. Vreau sa ajung la rezultate mai repede decat in timpul dat de calendar. Crezi ca e posibil? printr-un transfer de bacterii cat mai rapid si mai bun intre cele doua acvarii.

  8. #168 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut okayo si bine ai revenit ! Daca nu ai probleme in cel vechi (alge, bacterii, etc.) atunci poti merge pe transfer de apa si pietris, filtru, etc... fara sa le speli.

    Acum, daca vrei sa reduci la maxim timpul de ciclare, faci in felul urmator: Montezi frumos acvariul nou. Pe langa pietrisul nou (presupun/sper ca pui si substrat fertilizant si pietris extra - pt. ca nu o sa fie suficient cel vechi) pui pietris din acvariul vechi. Peste toate astea, scoti 20% apa din acvariul vechi si pui in cel nou. In cel vechi faci refill sa ajungi la nivel. Adaugi frumos bacterii si mancare pt. bacterii (nu pui doar bacterii ca nu o sa aiba ce sa manance... iar metoda cu aruncat de mancare nu o sa te ajute atat de repede pe cat vrei tu. practic iti trebuie biodigest si biotrace). In fiecare zi, scoti cate 10-20% apa din acvariul vechi, pui in cel nou... Eventual in acelasi timp pui si cate 10-20% apa noua (care sa fi stat la declorinat insa - e foarte important sa nu ai urme de clor in perioada asta).

    Teoretic prin metoda asta in 7 zile poti muta filtrul si pestii fara socuri sau probleme grave. Plantele ti-as fi recomandat sa le muti incet-incet, cum insa ai deja mutat pietrisul in cel nou, nu prea ai de ales. Oricum facand schimb de apa in cel vechi, nu o sa fie prea rau. Nu stiu insa ce haos va iesi in cel vechi cand vei scoate pietris si toate cele cu pestii pe langa...

    Eu unul la ultima transbordare am preferat sa procedez altfel (sa fie stressul cat mai mic). Pur si simplu langa acvariul vechi l-am ciclat pe cel nou... Din pacate, durata a fost de aproximativ 2-3 saptamani... si am avut avantajul ca detineam 3 filtre...

  9. #169 SP
    Member okayo's Avatar
    Despre pietris: am luat o punga de Volcanit de la prietenii tai fara sa ma gandesc ca nu-mi va ajunge si acum sunt in cumpana ca si pretul ei este cam mare. Cumpana: pentru ca tu ziceai ca e bun ca si filtru biologic insa Daniel mi-a zis ca in cazul asta sa-l pun la baza ca e imbogatit cu fier si e bun pentru plante. Asa incat compromisul pe care am sa-l fac va fi asta la baza si peste pietrisul meu. Desi e cam ciudata combinatia: jos de culoare inchisa si deasupra culoare deschisa sau as putea amesteca cele doua pietrisuri sau as putea pune Volcanit doar in zonele unde sunt plante. Pentru noul acvariu am comandat filtru nou, extern si care banuiesc va trebui pus in fiunctiune cand acavriul are cel putin 1/3 apa in el. Asa incat la aceasta cliclare "din scurt" cred ca transferul de apa, de pietris si plante si adaugarea substantelor amintite vor fi cele care vor grabi stabilizarea bacteriilor. Totusi exista o intrebare cum as putea spala pietrisul din vechiul acvariu sa-i mai scot din mizerie? Cum ai proceda tu?
    EU cred ca as scoate apa si pietris din vechiul bazinsi le-as pune in pet-uri mari de 5l. Scutura bine pana iese mizeria, arunca apa si turna nisipul in noul acvariu.
    Pietrisul ala mai contine bilele de feropol. Ma gandesc ca dupa vreo 2-3 luni nu ma e nici una intrega si ca sunt dizolvate in pietris.

  10. #170 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Despre pietris: am luat o punga de Volcanit de la prietenii tai
    Imi place sa cred ca am prieteni/amici pe la toate firmele din domeniu... deci trebuie sa fii mai specific. Oricum, fiind vorba de Volcanit, raman doar 2 optiuni
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    am luat o punga de Volcanit de la prietenii tai fara sa ma gandesc ca nu-mi va ajunge si acum sunt in cumpana ca si pretul ei este cam mare.
    Acvaristica e si va ramane costisitoare (mai ales la inceput). E un lucru la care sigur te-ai gandit inainte de a porni toate cele, nu ?
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Cumpana: pentru ca tu ziceai ca e bun ca si filtru biologic insa Daniel mi-a zis ca in cazul asta sa-l pun la baza ca e imbogatit cu fier si e bun pentru plante. Asa incat compromisul pe care am sa-l fac va fi asta la baza si peste pietrisul meu. Desi e cam ciudata combinatia: jos de culoare inchisa si deasupra culoare deschisa sau as putea amesteca cele doua pietrisuri sau as putea pune Volcanit doar in zonele unde sunt plante.
    Iti dai seama ca a combina pietris alb cu pietris vulcanic (rosu/maroniu) e o mare... uratenie. Si oricum nu vei putea mentine "straturi" maro dupa care alb... se vor "combina" in timp. Mai ales ca sunt de marimi diferite. Sorry, ce vrei tu sa faci e o mare greseala... Eu oricum nu inteleg care va fi substratul fertilizant aici... Daca nu ma insel volcanitul foloseste ca substrat fertilizant terralit-ul (un substrat care porneste foarte greu... minim o luna, doua). Dupa care pentru a mentine linia de fertilizare, trebuie sa folosesti produse de la AquaMedic...
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Pentru noul acvariu am comandat filtru nou, extern si care banuiesc va trebui pus in fiunctiune cand acavriul are cel putin 1/3 apa in el. Asa incat la aceasta cliclare "din scurt" cred ca transferul de apa, de pietris si plante si adaugarea substantelor amintite vor fi cele care vor grabi stabilizarea bacteriilor.
    Eu as cicla noul filtru in vechiul acvariu. Cu bacterii si acvariul ciclat, probabil ca in 2-3 saptamani e up and running.
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Totusi exista o intrebare cum as putea spala pietrisul din vechiul acvariu sa-i mai scot din mizerie? Cum ai proceda tu?
    EU cred ca as scoate apa si pietris din vechiul bazinsi le-as pune in pet-uri mari de 5l. Scutura bine pana iese mizeria, arunca apa si turna nisipul in noul acvariu.
    Pietrisul ala mai contine bilele de feropol. Ma gandesc ca dupa vreo 2-3 luni nu ma e nici una intrega si ca sunt dizolvate in pietris.
    Repet, eu in primul rand n-as face niciodata asa ceva. Pietris alb cu volcanit. Si daca as face asa ceva, numai la ideea ca am avut Ferropol (care Dzeu stie ce explozie de alge o sa-mi faca avand un exces de Fe din Volcanit)... cred ca as renunta. Daca totusi n-as tine cont de nimic si de nimeni si as vrea eu neaparat combinatia... probabil ca as spala pietrisul in apa din acvariul vechi...

  11. #171 SP
    Member okayo's Avatar
    Ei bine incep cu intrebarea. La inceput chiar nu am vrut sa fie ceva costisitor fiind vorba de un cadou pentru cel mic. M-am gandit la un pret rezonabil motiv pentru care am si facut o achizitie rezonabila ca pret/dimensiune/pesti, etc. Mi-am dat apoi seama ca in acel acvariu in afara de guppy si neoni la altceva nu ma pot gandi asa ca am facut pasul asta.
    Totusi si in cazul asta vreau sa raman in termeni rezonabili de pret. E o pasiune care intr-adevar poate deveni foarte costisitoare. Eu vreau sa raman insa cu picioarele pe pamant.
    M-am gandit si la Terralit... nu inteleg ce inseamna "porneste intr-o luna/doua"
    La filtru insa nu am facut rabat: am zis sa fie extern (si datorita indemnurilor tale) dar si pentru ca am ajuns la concluzia ca e mult mai fiabil un astfel de filtru si in plus consumul este mic. Am ales Eheim Ecco Pro 200, pe care nu l-am mai gasit la Pepika dar i-am dat o comanda de afara.
    Sper ca lucrurile sa iasa bine.

  12. #172 SP
    Admin MonkY's Avatar
    okayo: man, m-ai intrebat pe PM daca e ok Ecco Pro 200 pt. acvariu de 125L. Ti-am spus ca iti recomand Ecco Pro 300 pt. ca e cam mic 200. Acum, daca pt. 125L am zis ca e mic, cum crezi ca este pt. 160L ?!? Dar oricum vad ca pana la urma faci tot cum doresti. Vad ca pui problema banilor, dar procedezi ca majoritatea. Cumperi n chestii ieftine, si in final ajungi sa cumperi tot ceva ok, dupa ce dai de 2-3 ori mai mult. Pacat ca am scris ghidul ala degeaba. http://www.consolegames.ro/forum/f63...e/#post243044:
    La achizitionarea unui filtru, trebuie sa va uitati la volumul de apa pe care il poate filtra pe ora, precum si la capacitatea acestuia. Daca la capacitatea mediilor de filtrare depinde de cat de multi pesti aveti, cat de multa mizerie fac, la volum trebuie sa va orientati inspre un filtru cu un debit de 2-3 ori mai mare decat volumul acvariului. De exp. pentru un acvariu de 100L, in mod normal se recomanda un filtru cu debit de 300L/h. Dar, aici va rog sa luati in calcul urmatoarele probleme: Producatorii specifica de obicei capcacitatea pompei, si nu a debitului real. De exp. un filtru JBL e1500 (de 1500L/h), cu mediile incluse, de-abia daca are 8-900L/h. Si acesta la pornire. In foarte scurt timp, datorita mizeriei, ajunge la 6-700L/h. In concluzie, luati valoarea de 6-700L/h ca fiind cea reala, si nu de 1500L/h.
    Sper sa-ti faca fata Ecco 200... sau macar nu suprapopula. Cat despre terralit, acesta se foloseste cu vulcanit, mai exact se pune ca substrat fertilizant. Doar ca fiind pe baza de zeolit acesta are o "startare" mai lenta. Multi adauga in el produse de la Sera pentru o startare mai rapida... Eu am preferat sa merg pe linia Dennerle, prin urmare in loc de terralit am mers pe Deponit Mix. Diferenta este ca Deponit Mix-ul porneste instant... Vorba ta, "sper ca lucrurile sa iasa bine"...

  13. #173 SP
    Member okayo's Avatar
    OK. Monky am mai observat in posturile anterioare acelasi gen de reactie. Eu am inteles foarte bine ce ai scris si pe Pm dar si in ghid. Nu am ignorat cum ai putea crede insa pentru decizia pe care am luat-o eu nu vad de ce te-ai enerva tu. Sincer!
    Intre disponibiltatea ta de a investi intr-un acvariu si situatia mea poate e o diferenta. Eu incerc sa fac ceva insa nu mi-am propus sa fie 100% fiabil din toate punctele de vedere. Caci altfel nu m-as fi uitat la cateva pungi de Volcanit sau la diferentele dintre doua filtre.
    Eu iau decizii in functie de niste criterii si de o situatie.
    Eu iti apreciez cunostiintele si probabil asta e si motivul pentru care revin la a discuta cu tine pe acest forum. Motiv pentru care ti-l si recomand cand am ocazia (pentru ca e o munca aprofundata si din care ai ce invata).

    Am sa mai studiez problema cu Terralitul intrucat exact cum ziceai porneste mai greu si exista discutii legat de substrat din care am ceva de invatat. Pana la luarea deciziei mai astept.
    cat despre "sper sa fie mai bine"...oricum va fi mai bine ca acum. La atat spatiu nu are cum sa fie altfel.
    Multam si nu te mai aprinde...

  14. #174 SP
    Admin MonkY's Avatar
    okayo, din pacate reactia mea este a unuia care a trecut prin aceleasi lucruri. Din pacate, eu n-am avut pe nimeni care sa se "aprinda" asa la mine, asa ca am tot cumparat si combinat dupa propria mea vointa si sfaturi proaste... Crede-ma ca am cheltuit de 3-4 ori mai mult pe incercari de produse si solutii decat pe ceea ce am in final.

    Acum, daca tu stii ca nu-ti permiti decat un Ecco 200, ce rost mai are sa ma intrebi daca e suficient sau daca merita mai mult Ecco 300, avand in vedere ca tu oricum tot pe 200 il vei comanda ? Sorry, dar e un pic...
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Eu incerc sa fac ceva insa nu mi-am propus sa fie 100% fiabil din toate punctele de vedere.
    OK man, nu pot decat sa-ti doresc bafta. Eu oricum voi fi prin zona, in caz ca pot sa dau un sfat sau sa ajut cu ceva...

    P.S. FYI, diferenta dintre un Ecco Pro 200 si 300 este de 10 EUR... daca 10 EUR sunt bani multi in acvaristica (chiar si pe nenorocita asta de criza), iti recomand sa incerci hobby-uri mai putin costisitoare...

  15. #175 SP
    Member okayo's Avatar
    Multam. Apreciez ironia... Multumesc si pentru bafta.
    Bafta multa si tie.

  16. #176 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Multam. Apreciez ironia... Multumesc si pentru bafta.
    Bafta multa si tie.
    Man, prefer sa ma injuri acum si sa-mi multumesti mai tarziu... Sorry, eu nu pot face precum toti cei care dau sfaturi doar ca sa-ti fie pe plac. Sunt satul de astfel de oameni. Am pierdut prea multi bani si prea mult timp ascultand astfel de sfaturi... Eu te inteleg perfect cand zici ca e greu cu baniii. Crezi ca eu de placere am bagat atatia bani in acvaristica ? Am facut-o sa scap de probleme, sa le ofer ceea ce le trebuia cu adevarat, nu ceea ce ma sfatuiau diversi "vanzatori de pesti" de pe la noi.

    Eu inteleg ca esti bine intentionat, insa am observat la tine ca esti mereu grabit, vrei sa sari peste niste procese peste care nu se poate sari... ceri sfaturi dar faci cu totul altceva... Am spus-o si o repet de fiecare data, in acvaristica graba nu are ce cauta. Daca erau probleme de buget, mai asteptai un picut pana veneau si cei 10 EUR extra pt. filtru. "Ironia" mea de mai devreme ar fi trebuit sa te scape de multe probleme... Crede-ma ca daca eram intr-adevar ironic precum crezi, ti-as fi recomandat 2 x Ecco Pro 300, sau un 2073/2075. Si chiar si atunci, ar fi fost spre binele pestilor...

    Intr-adevar, faptul ca vei avea un acvariu mai mare te va ajuta enorm. Ma bucur ca ai facut acest pas. Asta insa nu inseamna ca poti merge pe filtrare prea mica. Mai ales pt. ca am un feeling ca iar vei suprapopula. La Ecco 300 ti-as fi putut da un sfat, ceva tips & tricks... lucru care la Ecco 200 nu se poate (2 baskets instead of 3). Dar, vei vedea pe pielea ta in timp, si sper ca atunci sa-ti aduci aminte cat de "ironic" am fost. Take care !

  17. #177 SP
    Member okayo's Avatar
    Eu nu injur, sau cel putin nu am motiv. Eu nu apreciez insa tonul paternalist fie ca e vorba de tata fie ca e vorba de altcineva. Adica un sfat se poate da de la aceeasi inaltime cum se poate da si de prea sus moment in care nu prea mai pare a fi sfat. Eu intentionat bine, DA. Graba DA. Timp nu prea. Acum intelegi ca pentru fiecare decizie exista un timp pe care-l aloc. Nu imi place sa stau sa rumeg prea mult situatia pentru ca nu am timpul necesar sa o fac si nici nu imi place ca atunci cand am luat o decizie sa astept luni de zile (vezi cazul Pepika). Din acest motiv ma descurc sa imi indeplinesc ideeile cat mai bine/repede caci poate mai incolo nu vor mai exista resurse pentru asta sau mai clar le dirijez in alta directie.
    Cu filtrul iti dau dreptate poate ca nu ar fi trebuit sa plasez comanda atat de repede insa si stocurile acolo de unde am luat erau mici.
    Am sa incerc sa nu supra populez desi asta e tentatia. Si acvariul actual este supra populat si cu toate astea e stabil de mai bine de 2 luni. Evident asta nu inseamna ca situatia este si benefica pentru pesti.
    Ceea ce as vrea insa sa intelegi din pozitia de Administratoooor si expert (mi-am permis) in acvaristica este ca nu toti au aceeasi posibilitate de a face lucrurile...the right way. Nici tu nu ai facut-o din start asa. Fiecare face greselile pe propria lui piele pana sa ajunga la o concluzie sanatoasa. Si eu am invatat din experienta un acvariu mic si sper ca si altii care citesc aceste pagini sa invete CA UN ACVARIU MIC INSEAMNA PESTI MICI sau CATIVA PESTI MAI MARICEI oricum nu foarte multi pesti.
    Acum spune-mi tu daca am gresit cand in loc de Juwel la 126L cu filtru intern am luat 160L cu filtru extern? Eu zic ca nu suporta comparatie.

    Nu mai aplec urechea la ce spun vanzatorii de pesti. Am acumulat documentatie insa timp sa am sa o aprofundez.

  18. #178 SP
    Member okayo's Avatar
    N-as interveni in mersul discutiei :-) daca ceva INCREDIBIL nu mi s-ar fi intamplat. Ei bine de doua zile am pus noul filtru (cel extern) in acelasi acvariu ca sa-l "imbolnavesc" de bacterii. Functioneaza, totul e ok, face treaba. Azi insa am avut o revelatie, adica: cu multa vreme in urma, poate 2 luni am observat in acvariu existenta a doi melci. Unul mic normal si altul mai mare dar cu cochilia conica. amandoi destul de prezenti. De la un anumit moment insa activitatea lor a cam incetat. Am crezut ca au murit (calitatea apei, diversele experimente, etape). Azi insa il revad pe cel conic (care pana acum era o cochilie inerta pe pietrisul acvariului) catarandu-se pe peretele acvariului. Mi s-a parut incredibil ca dupa cel putin 2 luni de liniste sa se apuce de jogging.
    Altfel numai bine si criza putina la toata lumea.

    ---------- Post added 07-06-2010 at 11:24 PM ----------

    Am descoperit misterul:
    Melanoides tuberculata - are nevoie de o temperatura peste 20� C. Se hraneste cu alge si resturi de mancare, ceea ce-l face un excelent 'sanitar' al acvariului. Este un melc nocturn, ziua stand ascuns in substratul din acvariu. Niciodata nu ne putem da seama de adevarata populatie care exista la noi in acvariu decat daca stingem lumina si o aprindem dupa 2-3 ore de intuneric. In scurt timp, populatia creste si da impresia ca substratul se misca datorita miscarilor lor. Acesta este un avantaj pentru plante pentru ca le aereaza radacinile. Cand se vad zeci de astfel de melci la suprafata apei(ziua - nu noaptea) este un semn de proasta calitate a apei.

  19. #179 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In mod comun se numesc "trumpet snails" sau "malaysian trumpet snails" si nu sunt deloc melci nocturni... ies din substrat de cate ori simt mancare sau cand nu sunt amenintati. Din pacate se inmultesc excesiv (de la 8 melci am ajuns la cateva sute in doar 3-4 luni). Acum cred ca am cateva mii in acvariul comunitar... insa se ocupa de ei botia... care au facut niste burti imense datorita lor. Iarasi, la suprafata nu ies neaparat datorita calitatii apei... sunt de ajuns 2-3 assasin snails (anetome helena) si o sa-i vezi cum incearca sa o taie din acvariu sau sa se ascunda pe unde pot...

    Repet: nu-i recomand in acvarii mici... datorita inmultirii excesive, ajung sa faca mai mult rau decat bine. Ca sa va faceti o idee, pana si intr-un nano am reusit sa-i aduc de la 5 exemplare la cateva sute (in mai putin de un an). Partea frumoasa e ca in acvariu mic pot fi pacaliti usor. 2-3 pastile de mancare vor atrage cateva zeci, poate chiar sute... care se vor face gramada peste ele. Usor de capturat si ... eliminat.

    P.S. Pentru "aerat" substratul... cel mai sigur este sa va puneti incalzitor de substrat...

  20. #180 SP
    Member okayo's Avatar
    Salut.
    Am o supriza care pentru mine e o un mare semnd e intrebare dar si mai ales de mirare. Ei bine stii ca am luat acel acvariu (mai mare) care e amenajt si a primit deja dupa mai bine de 3 sapt de asteptare cativa dintre vechii locuitori ai acvariului de 60L(adica 2 hoplo si 4 cory). Azi cand ma intorc de la servici arunc un ochi in fiecare acvariu ca sa vad cum sta situatia si sa le dau de mancare. In acvariul mare totul ok in cel mic vezi in poze. Initial m-am speriat am crezut ca e vorba de o ciuperca daunatoare ceva neplacut in orice caz. Apoi am observat doi scalari care stateau ca de paza si deja erau lupte intre ei si restul de 2. Atunci mi-am amintit ca am citit undeva de scalari si modul de imperechere dar din cate stiam chiar trebuia sa fie apa la o anumita temperatura, calitate ei de un anumit fel si cat de cat conditii deosebite. Nu am crezut ca ei se pot inmulti intr-un acvariu pe care eu intentionez sa-l vand :-)
    Intrebarea e daca sunt chiar icre si ce ar trebui sa fac mai departe caci chiar consider ca e un lucru minunat ca au resit sa faca asta.
    Nu stiu daca e un pericol insa icrele respective sunt depuse chiar pe filtru si din nefericire foarte aproape de fantele de aspirare a apei spre filtru. Poate imi dai un sfat despre ce as putea face ca lucrurile sa decurga normal acum cand mai am 2 zile si plec in concediu :-(
    Attached Images Attached Images scalari.jpg scalari1.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 27 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 19 ... LastLast

Similar Threads

  1. Totul Despre Emulare pe PC... By Strike105X in forum Jocuri PC
    Replies: 3 Last Post: 09-12-2014, 18:08
  2. Totul despre Samsung Galaxy S4 By MonkY in forum Android
    Replies: 4 Last Post: 06-11-2013, 01:45
  3. Totul despre Microsoft Surface RT By MonkY in forum Tech News
    Replies: 14 Last Post: 30-10-2012, 00:17
  4. Totul despre consolele retro. By sergiutz11 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 28-03-2011, 07:45
  5. Totul despre WoW By Razvan in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 10-12-2009, 20:30

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts