Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 27 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 ... LastLast
Results 201 to 220 of 536

Thread: Totul despre pesti si acvarii

  1. #201 SP
    Admin MonkY's Avatar
    5 pesti in 7L se numeste ciorba (asta daca nu cumva sunt toti puiuti sub 1cm)...

    Sanitarul acela, are si el un nume... ce e ? Hoplo, ancistrus, cory ? Pentru ca fiecare se comporta diferit. Dar oricum, daca sta pe la suprafata, o face de obicei pt. ca nu are oxigen sau a tras aer si nu-l poate elimina....

    Deci, incepi te rog prin a-ti numi pestii... Hoplosterum si Corydoras nu numai ca ies la suprafata, dar ei TREBUIE sa faca acest lucru, pentru a-si lua oxigenul. Ancistrusii nu prea au ei treaba cu suprafata... Alti "sanitari" nu-mi vin in minte acum.

    Clorocid-ul elimina clorul si metalele grele din apa, insa e recomandat (mai ales la acvariu atat de mic) sa faci asta in apa pusa la declorinat, nu direct in acvariu.

    Sfatul meu (pe langa recomandarea de a citi http://www.consolegames.ro/forum/f63...i-echipamente/) este sa treci la un acvariu mai mare. In 7L orice mica dereglare poate insemna adio pesti instant. Sincer eu ma chinui si cu cel de 30L sa-l mentin (neavand posibilitatea sa pun chiller, co2, plante mari, etc...). Si cand spun chin, e de 10 ori mai greu de mentinut valori ok decat unul de 100L... Nu mai vorbesc de fertilizanti sau medicamente... care de obicei vin si ele cu chestii gen "o picatura la 50L". Ce faci, imparti picatura in 7 ?

  2. #202 SP
    Member klausn's Avatar
    Am rezolvat cu astea,sapt. urmatoare ma duc si cumpar unul de 40 si ceva de litri,din magazin.
    Multumesc mult,si voi citi inca odata acel ghid.

  3. #203 SP
    Member okayo's Avatar
    Daca poti fa pasul catre 60L. In mod firesc vei vrea mai multi pesti si atunci vei ajunge la "inghesuiala".
    Cat despre mine, treaba e ok. A mai murit un mascul de gupie si un cory, dar in rest cresc si se simt bine.
    Cu algele trebuie sa mai vad cum sa stavilesc fenomenul insa am niste melci foarte activi care curata frunzele de zici ca's platiti.
    Iti pun poze si sunt intr-adevar mult mai multumit de noul acvariu decat de cel vechi. A fost chin cu 60L, acum la 160 e mul tmia bine.
    Attached Images Attached Images hoplo.jpg scalari.jpg

  4. #204 SP
    Member klausn's Avatar
    Sincer nu stiu exact de cat este acel acvariu,stiu doar ca va fi mult mai bine pentru ei.
    Dimineata 80% ma duc sa il cumpar,daca nu ma voi duce numai Luni.

  5. #205 SP
    Member okayo's Avatar
    de bun augur schimbara cu logo-ul.

  6. #206 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Iti pun poze si sunt intr-adevar mult mai multumit de noul acvariu decat de cel vechi. A fost chin cu 60L, acum la 160 e mul tmia bine.
    Bravo. Arata mult mai bine ! Felicitari si la mai mare
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    de bun augur schimbara cu logo-ul.
    Thx ! Din "pacate" e doar provizoriu...

  7. #207 SP
    Member okayo's Avatar
    Salut Monky,
    n-am mai intrat de ceva vreme. La urmatorul post vin si cu niste poze. Treaba e in mare ok. Cu mici exceptii fireste. S-a aglomerat evident... se pare ca e o boala comuna a acvaristilor sa aibe cat mai multi pestisori intre patru pereti de sticla. Incerc sa ma stapanesc. Well. Cand si cand rar probabil din pricina aglomerarii mai cade cate unul rapus. Hai sa zicem 1 la o luna-doua.
    Insa problema e mai grava cu un scalar care de vreo 2 sapt e in agonie. Sta pe fundul acvariului, gaseste cate un loc si sta pe o parte respirand incet. Apoi cand si cand mai inoata spre o alta directie unde cade cum apuca. E clar bolnav. Initial am crezut ca nu are mult si l-am lasat sa se sfarseasca alaturi de colegii lui. Azi insa vad ca au trecut vreo 2 sapt si continua sa traiasca. Te intreb ce as putea face cu el? Nu cred sa-si revina. Posibil sa aibe ceva la organele interne de este atat de terminat. De mancat cred ca nu a facut-o demult, insa de slabit nu pare sa se fi intamplat.

    Si a propos de thread-ul tau. in week-end am trecut pe la Hornbach. Inevitabil studiind pestii aud povesti: mi-au murit nu stiu cati, cand sa schimb apa, cat sa le dau sa manance si tot asa... In general ma stapanesc desi realizez ca totul rezulta dintr-o lipsa de cunostiinte.
    De data asta insa dupa ce vanzatorul a disparut am abordat perechea lrespectiva si le-am recomandat ghid-ul tau. Au retinut adresa. Sper sa fi intrat sa se documenteze. Si sper ca acel beta pe care l-au luat sa mai traiasca. Ai facut o treaba buna cu ghidul.

  8. #208 SP
    Admin MonkY's Avatar
    okayo: referitor la problema scalarului, daca ai cautat prin linkurile cu boli si nu ai gasit nimic referitor la starea lui... de obicei sunt 2 moduri in care procedeaza majoritatea. Pe deoparte sunt cei care prefera sa nu-l mai chinuie si il eutanasiaza... si pe de alta parte sunt cei care il lasa in pace sa-i vina timpul sau (mai ales ca spui ca n-a mancat deloc). Eu din pacate fac parte din a doua categorie... pentru ca am vazut si miracole intamplandu-se. De obicei in aceea perioada, incearca sa pui si niste vitamine in acvariu, sa introduci si o pompa de aer (mai ales ca sta pe fund) si sa incerci sa testezi apa pentru diverse probleme (sa fii sigur ca nu cumva problema scalarului sa nu fie de fapt doar inceputul). Cei care prefera sa-l eutanasieze fac asta si pentru ca se tem ca nu cumva sa fie ceva transmisibil... Pe langa vitamine si aerare mai buna, in astfel de perioade eu tin mai mult pornit UV-ul, care se stie ca e un bun killer de bacterii si virusi.

    Cat despre ghid... tot sper sa mai apuc sa mai lucrez la el. Dar da, in general nu are ce sa strice... insa din pacate unii oameni il citesc pe sarite sau accepta doar anumite puncte. Chiar am avut pe cineva cu care am dus munca de intelegere. N-a vrut si n-a vrut... si cu toate astea, dupa 6 luni (timp in care ii tot mureau pesti si avea apa ba prea murdara, ba prea alba - deciclare)... in sfarsit a venit si mi-a zis "hai sa facem si ca tine". I-am refacut acvariul de la zero... si de-atunci nu mai are pierderi, apa e cristal... Sunt doar aproximativ 3 luni, dar s-au convins ca se poate si altfel

  9. #209 SP
    Member okayo's Avatar
    Monky abia acum am citit de bolile scalarilor caci dupa cum iti ziceam credeam ca in mod sigur nu mai are mult de trait. Cititnd insa am realizat ca e vorba de ..."Una dintre bolile cele mai raspandite la scalarii pui este boala burtii umflate. Acestia prezinta umflaturi in stomac si poate duce la deces. Pentru tratament este indicat Nala Gram. Acest medicament este folositor si in cazut bolii coditelor rosii, boala de asemenea, intalnita la scalar din cauza unui numar mai mare de amoniac."
    Din pacate nu stiu de unde sa fac rost de acest medicament: Nala Gram si evident daca mai are rost. Se pare ca asta e. A mancat prea mult si nu reuseste sa digere.
    A propos de asta am vazut ieri un documentar foarte tare : World in 90min sau ceva. In acel doc. la un moment dat se face referire la plastic si cum el a ajuns pe mare sa "populeze "o insula... cantitati imense de plastic si datorii degradarii lui lente in timp, de cand a fost conceputa prima piesa din plastic asta nu s-a degradat natural pana acum... iar partea cea mai interesanta era ca peturile si alte componente de plastic ce ajungeau pe aceasta insula si in timp se psrgeau in bucati tot mai mici erau confundate de pasari (in principal) cu hrana, mancata si apoi datorita neputineti de a fi digerata ramanea in stomacurile lor pline in conditiile in care bietele animale mureau de foame. Strange
    Probabil si scalarul meu sa fi mancat ceva, o piatra sau ceva si acum sa nu poata digera asta.
    Am sa revin cu poze

  10. #210 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ti-as recomanda sa ceri si o parere la reef si la pepika... sunt sigur ca s-au lovit de multe boli ale scalarilor in timp... si poate iti ofera o alternativa la Nala Gram (Aquarium Pharmaceuticals) sau chiar produsul respectiv... Bafta !

  11. #211 SP
    Member okayo's Avatar
    Pentru mine e uimitor.. Acel scalar inca se tine in viata. Ca sa poata manca si el cand si cand l-am pus intr-un recipient din plastic caruia i-am dat gauri sa poata intra apa. In general sta pe partea de jos a recipientului dar cand pun de mancare s emai ridica si ciuguleste :-). Din pacate nu am ajuns la Reef. Am trimis un mail dar n-am primit raspuns. Oricum nu cred ca are sanse sa-si revina complet.
    Intre timp mai mult descurajat de faptul ca nu am putut da celalalt acvariu m-am gandit sa mai fac unul cu pesti mici, care nu s-ar pupa cu scalarii si ce mai am in acvariul mare. Asa incat s-a nascut un nou acvariu de 60L caruia i-am scos bomba de filtru pe care o avea si am luat din acavariul mare acel Aquaball si l-am pus in acvariul mic. Acum am neoni, tetrazona si cativa guppy care se simte bine in acel loc.
    Am sa pun poze curand.

  12. #212 SP
    Member okayo's Avatar
    Nu am mai dat demult pe aici. Evident multe s-au schimbat insa lucrurile au evoluat in general pozitiv. Vegetatia a crescut explosiv, chiar alarmant. Folosesc CO2 destul de slabut si fertilizarea la picatura de la JBL. Am doua acvarii ca de cel mic(60L) nu am reusit sa scap si atunci am preferat sa fac un "loc de joaca pentru copii" unde tin guppy care se inmultesc in draci, neoni. Curios e ca in asta de 60L nu am probleme. E stabilizat si merge fara probleme... asta privind inapoi la inceputuri cand eram inebunit ca de la o zi la alta aparea ceva din cauza faptului ca nu era ciclat. In cel mare insa au ramas hoplo, scalari, niste zebre, sae si labeo si cory si inca doua specii. Oricum multa verdeata dupa cum se vede si in poze. Am sa revin si cu ceva filme dupa ce le editez si pun pe Utube.
    Attached Images Attached Images scalar.jpg verdeata.jpg

  13. #213 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bravo! Acum cred ca intelegi si tu ce inseamna un acvariu ciclat si stabil. Daca il mentii cu schimburi de apa si nu exagerezi cu nimic (mancare multa, aglomeratie)... o sa tina bine merci cel putin un an (cam dupa un an se duce substratul fertilizant). Ai mare grija cu algele... ca e de 10.000 de ori mai usor sa le previi decat sa le elimini. Mie BBA mi-a mancat zilele... si noptile...

  14. #214 SP
    Member okayo's Avatar
    Am vazut... niste poze pe FB. Aveai plante inainte. Acum e cam golas. In acvariul mare nu prea am probleme cu algele. SAe si labeo sunt calare si fac treaba buna. In cel mic insa se simte diferenta faptul ca nu am pesti mancatori de alge au permis acestora sa creasca si trebuie sa le indepartez cu mana... dar e o lupta de durata (e vorba de alga gen moss).
    Mancare de doua ori pe zi (dimineata si seara), picatura fertilizanta dimineata, aglomeratie cam e in ambele mai ales in cel mic caci guppyle au dat drumul la pui. deocamda sunt mici dar vor creste si atunci probabil mai pun in cel mare. Oricum e mare bucurie sa-i vad ca sunt multi si dornici sa traiasca. intr-o prima faza am scos puii si din cauza faptului ca nu aveau conditii prea bune mai mureau... apoi i-am lasat si am vazut ca nu sunt mancati de femele si nici de restul, caci primesc mancare destula.

  15. #215 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dap, din pacate la mine invazia de BBA e criminala. Si e genul de alga care are aceleasi cerinte cu plantele. In mod normal ar fi trebuit ca EasyCarbo sau Fluorish Excel sa ma scape de ea... insa nu are nicio treaba. Ba din contra, dupa o luna de EasyCarbo BBA se simte chiar mai bine si se extinde. Sunt aproape de punctul in care trebuie sa ma gandesc daca fac un reset la setup. Daca pt. un 60-100L un reset n-ar fi o mare problema... la 550L e crima. Si din punct de vedere al costurilor... si al dificultatii (mutat de pesti fara piederi, sterilizat toate cele, ciclare, etc...). Mai mult, un reset de genul asta inseamna sa renunt la toate plantele pe care totusi le cresc de ani buni... alt substrat (si fertilizant si pietris)...

    Am zis insa ca inainte de reset sa gasesc o modalitate de a scapa de BBA. Din pacate, singurele optiuni pe care le mai am sunt foarte riscante pt. pesti (de exp. dupa atat de mult EasyCarbo la tetrazone deja incep sa se "topeasca" aripioarele). A mari cantitatea ar insemna sa-mi omor pestii cu buna stiinta. Dar, nu ma las batut asa usor...

  16. #216 SP
    Member okayo's Avatar
    Alga asta o am si eu in cantitate mica in acvariul mic. Din pacate Easy Carbo am folosit si eu dar cu efecte negative ptr pesti. Am avut care au murit si din cauza asta nu mai folosesc. La Carrefour Vitantis au un acvariu mare expus (de cei de la pet shop) si au avut si ei alga asta. au trebuit sa refaca setup-ul. Neplacut.

  17. #217 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    Felicitari MonkY!
    Esti o enciclopedie in domeniul acvaristicii.
    Am citit toate posturile, zic eu, atent.
    Bineinteles, si ghidul tau.
    Dar tot mai am citeva nelamuriri.
    Te rog sa nu te superi pe mine si sa mi raspunzi la nivelul meu de incepator in ale acvaristicii.
    Recunosc ca am sarit peste ciclul azotului, doar din nestiinta.
    Acvariul are aproximativ 15 litri.
    Momentan am in el 3 gupi, din care unul stiu sigur ca e femela, unul mascul, si de al 3 lea, inca nu m am lamurit.
    Mai am de gind sa pun in el doar un sanitar de talie mica si inca 2, maxim 3 gupi, plus un melc. (Neritine, am notat. )
    Daca nu pun substrat deloc, ar fi ceva in neregula? Acum am o planta fara radacini, asa am procurat o, vinzatorul m a asigurat ca este si "comestibila" pentru pesti.
    Deocamdata nu vreau sa ma extind mai mult, doar sa pastrez ceea ce am.
    Desi e mic, sau nano, dupa standardele voastre, sint mai multi factori care ma tin la acest nivel.
    Te rog frumos sa ma ajuti cu un sfat referitor la acel substrat, daca pun plantutele in giveci, sau ceva de genul? Sau daca iau din cele care nu se fixeaza pe fundul acvariului?
    Atasez o poza cu acvariul si una cu o bucatica din planta.
    Cu speranta ca nu te am suparat prea tare,
    Sa ai o zi cit mai buna!
    Attached Images Attached Images dsc063251.jpg dsc063261.jpg

  18. #218 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut nevarmaind si bine ai venit pe CG. Hai sa o luam pe rand:

    1. Spui ca vrei sa nu te extinzi. Nu ai cum sa faci asa ceva cu guppy (care sunt vivipari si se inmultesc in draci).
    2. In 15 litri 5 vivipari deja sunt prea multi.
    3. Planta aceea este cabomba. Desi nu are ea cerinte prea mari... are nevoie de substrat. Iar cand va incepe sa creasca, 15L vor fi insuficienti (fiind planta cu crestere rapida).
    4. Unde este filtrarea biologica la tine? Daca speri ca va tine acel mic buretel tot ce trebuie in materie de filtrare... te inseli. Chiar si pt. 15L iti trebuie macar asa ceva: Filtru intern Hailea HL BT 400. O sa-i omori fara o astfel de filtrare.
    5. Daca nu vei pune substrat, tu vei avea ceva ce se cheama "acvariu steril". Iar pt. asa ceva, e nevoie de filtrare mare. Vezi punctul 4.

    Stai linistit, nu ne superi... dar vezi sa nu chinui prea mult pestiucii... Guppy sunt destul de rezistenti, dar in timp nu vor face fata. De obicei in nano se pun shrimps (mici, maxim 2cm) si neoni (la fel, maxim 2.5cm). Guppy se fac cam maricei... si se inmultesc in draci (le este scris in gena). Bafta !

  19. #219 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    Multumesc tare mult pentru amabilitate.
    Nu e buretel, e piatra de "sparge" aerul.
    Am luat azi o pompa interna, ceva chinezarie, Redcrane (model RC-FI200) recomandata pentru acvarii de pina la 60 de litri.
    Debit (declarat) 200l/h.
    Are un filtru mititel cu carbune activ si unu cam la fel de mare din burete.
    Si un sanitar, asa, ca decor.
    Melc n am gasit, cel putin nu la obor.
    Nu m am dus la Reef pentru ca sint convins ca m as imbolnavi la ce as vedea acolo.
    Mai departe.
    M am gindit asa: mi a ramas coaja de o nuce de cocos. Am taiat o, am fasonat o, am aprox 2 bucatele semisferice, una mai mica , una mai mare. Am fiert o 30 min cu sare. Apoi am lasat o peste noapte intr o apa rece. Dimineata, parca apa era un picut colorata. Acuma am pus o iar la fiert cu sare. Si mai am de gind sa i aplic si miine acelasi tratament. Apoi sa pun bucatile in acvariu.
    Oare nu e posibil ca o parte din bacteriile necesare sa se fixeze pe cele 2 bucatele?
    Multumesc tare mult inca o data.

  20. #220 SP
    Member okayo's Avatar
    Nevermaind ma bag si eu in discutie caci fiecare post imi aduce un mail asa incat am citit ce scrii. Eu personal am inceput cu un acvariu de 60l. Probabil ai citit. Am avut o gramada de probleme. Am luat pesti mari pentru un spatiu mic, am aglomerat si evident multe alte greseli pe care le face oricine.
    In momentul asta am doua acvarii... cel de 160L care merge bine desi mai moare cate un peste cand si cand...dar asta e, au si ei bolile, rezistenta lor, si cel de 60L care e plin de gupy pui de gupiy si neoni. Si asta merge nespus de bine pentru cata ingrijire ii acord.
    Sfatul pe care ti l-as da eu este sa te gandesti la un spatiu mai mare... Crede-ma ca stiu ce zic. Pana si asta de 160L e mic pe langa ce are in mod normal nevoie un peste ca sa se simta "peste". Imagineaza-ti ca noi ii condamnam la a sta in cusca si una stramta pe langa felul in care traiesc in natura. Dar asta e in atatia ani s-au obisnuit, nu mai stiu diferenta, nu mai fac nazuri... Probabil daca ai lua un peste din mediul lui si l-ai baga intr-un acvariu mic ar muri de claustrofobie.
    SA revin: spatiu mai mare ar fi de preferat, apoi un mediu apropiat de cel din natura dar cu materiale cat de cat bune. Cat despre nuca de cocos...nu stiu daca fiertul in apa cu sare e o solutie buna desi pentru tine pare ca astfel distrugi paraziti...gandeste-te ca acea sare se imbiba in structura poroasa a cojii de nuca si va sta ceva acolo pana se va elibera. SArea cu iod pe care o mancam noi nu e este asa sanatoasa pentru pesti, cum nu este nici pentru noi. e de preferat sarea grunjoasa care se gaseste la plafar/magazine naturiste.
    Altfel treaba cu nuca pe langa faptul ca le limiteaza spatiul s-ar putea sa nici nu aduca efectele scontate. Mie pe astfel de nuci mi-au aparut alge de care greu scapi. Asa incat le-am scos.
    Cand vei avea un spatiu mai mare iti recomand roca vulcanica... eu am luat de pe net. Fiind poroasa si patrunzand apa in ea ca intr-un burete, bacteriile folositoare isi gasesc pe aceasta un bun locas.
    Si in final: nu face greseala sa crezi ca pestilor tai le trebuie un mediu perfect steril, apa plata si aer dezinfectat. Sunt fiinte cresc ca si noi intre microbi si bacterii... le trebuie hrana potrivita, cat mai putin stres, apa improspatata din cand in cand, un mediu biologic care sa transforme ceea ce ei elimina ca sa nu-i omoare prin sufocare.
    Ca o simpla si finala comparatie: acvariul e o camera in care tu stai mananci, respiri, iti faci nevoile... dupa care la o saptamana deschizi fereastra sa intre niste aer si mai strangi mizeria si o arunci la gunoi.
    Ceea ce are Monky respectiv acel sistem de filtrare al apei la picatura e pana la un punct o copie a ceea ce se intampla in natura: un mediu care evolueaza.
    Numai bine

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 27 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 ... LastLast

Similar Threads

  1. Totul Despre Emulare pe PC... By Strike105X in forum Jocuri PC
    Replies: 3 Last Post: 09-12-2014, 18:08
  2. Totul despre Samsung Galaxy S4 By MonkY in forum Android
    Replies: 4 Last Post: 06-11-2013, 01:45
  3. Totul despre Microsoft Surface RT By MonkY in forum Tech News
    Replies: 14 Last Post: 30-10-2012, 00:17
  4. Totul despre consolele retro. By sergiutz11 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 28-03-2011, 07:45
  5. Totul despre WoW By Razvan in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 10-12-2009, 20:30

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts