Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 18 of 27 FirstFirst ... 8 16 17 18 19 20 ... LastLast
Results 341 to 360 of 536

Thread: Totul despre pesti si acvarii

  1. #341 SP
    Junior Member the.best.priest's Avatar
    buna seara ,as dori sa stiu si eu daca are careva un acvariu de dat.doresc sa imi mai achizitionez un acvariu deoarece am achizitionat 4 perechi de pesti ,3 sunt exotice dar ultima pereche am realizat acum dupa a doua zi de la achizitie ca sunt carasi ,si am observat pe forumul tau monky ca numa ei au nevoie de 40 litri unul de apa ,acum insa sunt micuti nu depasesc marimea degetului mare si gros de la mana ,daca ma pute-ti ajuta astept rqaspunsuri ,am fost la pet shop dar nu am gasit nimic atractiv ,mentionez ca am acvariu de 30 litri si acum are in el 2 carasi 4 pesti exotici si 2 pesti sanitari (negri cu mustati) astept sfaturi si daca are careva vrun acvariu de dat ,sa scrie si poate ne intelegem si il iau ,ms mult de tot ,sa aveti bafta,tin-o tot asa monky multe am aflqat de pe forumul tau ,esti de treaba a si preferabil as dorii sa fie axcvariul din sau aproape de braila sau de nu din arges sau aperoape de arges ,ms mult.

  2. #342 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    Salutari tuturor!
    Mi a donat cineva un vas de 30 de litri si am hotarit sa mut o parte din "menajerie" in el. mai precis vreau sa las acvariul cel mic doar pentru shrimpi.
    Am spalat vasul cel "nou" cu detergent de vase, cu alcool si i am lasat citeva ore aprins in el un bec cu ultraviolete. Asta fiinda fostul propritar mi s a plins ca i au murit pestisorii intr un fel ciudatel, cica li se "topeau" coditele, devenind fisii. ( Are cineva idee ce putea fi, si, eventual, tratament?).
    Apoi i am pus 5 litri de apa de la chiuveta si l am lasat vreo 12 ore. Am pus inca 5 litri de apa din acvariul deja ciclat si putina mincare. Am stors in el si buretelul de la pompa din acvariul mic. I am pornit si o pompa interna. Am mutat acolo una bucata guppy, si vad ca dupa aproape o zi nu au aparut probleme deosebite.
    Ma gindesc sa mai pun inca 2,5 litri de apa din acvariul deja ciclat, si sa continui cam asa din 2 in 2 zile pina se umple.
    Acuma, dupa cit timp pot fi absolut sigur ca acvariul nu mai e purtator de vreo boala?
    Sau orice alt sfat va fi primit cu placere, si eventual, urmat, in limita posibilitatilor de buget. Timp am destul .
    Va multumesc pentru ca suportati un vesnic incepator.
    Ape limpezi!

  3. #343 SP
    Admin MonkY's Avatar
    the.best.priest: eu mai am un nano de dat... dar e prea mic pentru carasei (30L). Eu zic sa mergi la Hornbach sa arunci un ochi. Sigur gasesti un acvariu ieftin si bun... Sau poate merita sa-ti faci tu unul (iti trebuie sticla si silicon bun), si sa-ti iei doar filtru mai serios.

    nevermaind: daca nu ai pastrat decat sticla din acvariul vechi (fara accesorii), de obicei solutiile gen "detergent", clor, alcool... ar trebui sa fie suficiente pentru a omori orice bacterie. Daca insa are si accesorii (de plastic, lemn, etc...) sunt sanse sa mai ramana spori (si eu unul nu m-as risca). Am un amic care se ocupa de genetica la pesti... si care de cate ori merge sa mai ia ceva pesti, foloseste plase noi si o singura data. A zis ca nu mai risca dupa ce a vazut la microscop cum rezista diverse micro-organisme la orice "tratament".

  4. #344 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    MonkY, multumesc de sfaturi. Era gata gata sa pastrez un decor din plastic ce imita piatra. Dar l am aruncat. Totusi nu am primit un raspuns clar: dupa cit timp pot fi absolut sigur ca nu mai e vreun pericol, ca sa i mut si pe ceilalti?
    Multumesc tare mult!

  5. #345 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Optim ar fi perioada clasica a unei ciclari: minim 21 de zile. Mai multe detalii ai aici: http://www.consolegames.ro/forum/f63...te/#post250993

  6. #346 SP
    Member okayo's Avatar
    Eu sincer nu as fi spalat acel acvariu cu detergent sau alcool. Cred ca oricat ai spala ulterior tot mai ramane ceva o cantitate infima. Noi ca oameni mari putem accepta acea cantitate desi pe termen lung nu stiu cat e de sanatos acest detergent de spalat vase... cred ca dus cu apa fierbinte (ce contine clor) ar fi indeajuns pentru o dezinfectie.

  7. #347 SP
    Junior Member the.best.priest's Avatar

    Post

    MONKY observ ca astazi un pestisor din acvariu cu coada terminata in forma de spada (xipho)e foarte agitat,musca de burta femela lui ,iar pe toti ceilanti pestisori ii tot alearga prin acvariiu chiar si pe carasii care sunt de 3 ori cat el ,ia pus la respect ii alearga si ii musca ,a si in legatura cu noni acela care il ai u de 30 de litri ,cu cat il dai ,inca ii am impreuna pe totii tot intr-un singur acvariu (8 pestisori) 2 carasii (defapt unul nu seamana a caras - nu are codita voalata -ci mai degraba cu un crap dar nu are acele mustacioare ,vanzatoarea mi-a zis ca sunt pereche dar unul seamana cu un crap fara mustati iar celalant are codita voalata) am sa pun o poza cu acvariiul meu ca sincer nu ii cunosc prea bine ,doar ce mi-a zis vanzatoarea si ce am mai citit pe net) ,2 sanitari (negri dungati maro si cenusi pe burta)2 xipho si 2gympy.....oare de ce se musca intr-e ei ? ms de raspunsul acordat inainte.

  8. #348 SP
    Admin MonkY's Avatar
    the.best.priest: ia-o incet te rog, ca sa intelegem despre ce vorbim. In primul rand, pune si tu ceva poze cu acvariul/pestii. In al doilea rand, cum stai cu partea tehnica? Mai exact, cat de mare e acvariul, ce filtru ai, lumina, incalzire/racire... cum stai cu fertilizarea/plantele... ce le dai de mancare si cat... la cat timp schimbi apa. Ai cumva teste cu care sa poti verifica valorile apei? Arunca o privire si aici: http://www.consolegames.ro/forum/f63...i-echipamente/

    Ideea de baza este ca de obicei astfel de probleme sunt cauzate de stress. Iar stressul la pesti duce de obicei la boli, probleme, etc... Pana nu stiu exact ce pesti ai, e posibil sa vorbim de incompatibilitate... So, asteptam poze si detalii. Intre timp, fa un schimb de apa (20%, apa pusa la declorinat), verifica-ti filtrul, fa ceva curatenie... Nu strica niciodata

  9. #349 SP
    Junior Member Jazzy13's Avatar
    Stie cineva daca exista o specie de peste de acvariu care sa semene cu un rechin alb ?

  10. #350 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Vezi care din ei iti place... Eu de exp. am rainbow shark (vegetarian 100%). Daca iei asa ceva, sa nu iei mai mult de un exemplar!!!

    Shark Fish

  11. #351 SP
    Junior Member Jazzy13's Avatar
    Mersi MonkY

  12. #352 SP
    Junior Member clau_74's Avatar
    Am o intrebare. Este mai bun iluminatul acvariului cu bec Xenon decat tub de neon ?????

  13. #353 SP
    Member LeicaBogdan's Avatar
    si o poza cu acvariul meu de 420 de litri 150cm x 70cm x 55cm



    Attached Images Attached Images dscf3835z.jpg

  14. #354 SP
    Junior Member clau_74's Avatar
    Very nice !!!! Acvariu !!!

  15. #355 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    Dupa parerea mea neonul este suprem.Am un neon de cand am cumparat acvariul si plantele nu se mai opresc di crescut.....so think it

  16. #356 SP
    Junior Member clau_74's Avatar
    Ce neon este ???

  17. #357 SP
    Member LeicaBogdan's Avatar
    daca vreti sa aveti plante calumea, cele mai bune neoane sunt 830 si 865 de la marbotrade (google it) iar daca aveti acvariu mai mare si va permite sa puneti mai mult de 3 neoane va recomand si un plantgrow de la aquamedic. daca va mai pot raspunde la intrebari ceva...sunt aicea becul xenon nu ti-l recomand pentru ca s-ar putea sa te umpli de alge

  18. #358 SP
    Junior Member clau_74's Avatar
    Dupa tine pentru un acvariu de 105 litri curat cate neoane de 18w este nevoie sa nu faci alge , folosesc Osram Flora in combinatie cu alt tub.

  19. #359 SP
    Member LeicaBogdan's Avatar
    depinde cat de plantat e....si ce tuburi folosesti t8 sau t5? t8 sunt alea mai groase t5 alea mai subtiri. normal pentru un bazin plantat sanatos iti trb cam 1 w / litru la t8 si 0.5 w / litru la t5, daca ai osram flora parca sunt numai t8 alea din cate stiu eu, sunt foarte bune pentru plante. ti-as recomanda macar 3 neoane de 18 w

    astea combinate cu un sistem de co2 si fertilizare + simt artistic = un acvariu plantat placut ochiului

  20. #360 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by clau_74 View Post
    Am o intrebare. Este mai bun iluminatul acvariului cu bec Xenon decat tub de neon ?????
    Desigur ca nu.
    Quote Originally Posted by clau_74 View Post
    Dupa tine pentru un acvariu de 105 litri curat cate neoane de 18w este nevoie sa nu faci alge , folosesc Osram Flora in combinatie cu alt tub.
    Nu e chiar atat de simplu, sa calculezi totul in Watts. Depinde de cat CO2 bagi, ce fertilizanti folosesti, cum stai cu valorile apei, ce/cati pesti ai, ce plante ai si cat de bine e plantat... Ai ceva detalii aici: http://www.consolegames.ro/forum/f63...i-echipamente/

    Poti sa folosesti o regula destul de simpla (dar nu prea eficienta):
    - pentru acvarii low tech, slab plantate: 0.5W / L - deci la 105L iti trebuiesc 52.5W
    - pentru acvarii plantate puternic, fertilizanti: 1W / L - deci cam 100W
    - pentru acvarii plantate puternic, fertilizanti si CO2 20-30PPM: 2W / L - deci cam 200W

    E bine sa combini de obicei un Daylight cu un Plant... Daca ai posibilitatea sa pui 4 neoane, mergi pe T5, 2 cu 2. Sau eventual un Color in locul unui Dailyght. Dupa parerea mea, cele mai bune T5-uri sunt Dennerle si Giesemann, urmate de Arcadia, Aqua Medic si restul lumii. Osram-urile sunt cele mai ieftine si cele mai ok pt. banii respectivi.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 18 of 27 FirstFirst ... 8 16 17 18 19 20 ... LastLast

Similar Threads

  1. Totul Despre Emulare pe PC... By Strike105X in forum Jocuri PC
    Replies: 3 Last Post: 09-12-2014, 18:08
  2. Totul despre Samsung Galaxy S4 By MonkY in forum Android
    Replies: 4 Last Post: 06-11-2013, 01:45
  3. Totul despre Microsoft Surface RT By MonkY in forum Tech News
    Replies: 14 Last Post: 30-10-2012, 00:17
  4. Totul despre consolele retro. By sergiutz11 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 28-03-2011, 07:45
  5. Totul despre WoW By Razvan in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 10-12-2009, 20:30

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts