Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 14 of 15 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 LastLast
Results 261 to 280 of 282

Thread: Proiect Aquamonk

  1. #261 SP
    Member okayo's Avatar
    @Fishtecine pune si niste poze. Din pura curiozitate sa vad si eu cum arata un asa acvariu. NUmai bine

  2. #262 SP
    Junior Member Jazzy13's Avatar
    Super acvariul. Multa admiratie si respect pentru dragostea si daruirea cu care te implici.

  3. #263 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Ce iti mai face man acvariul? Nici pana acum nu am apucat sa vin sa il vad si eu "live"

  4. #264 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In ultima vreme am avut o tona de probleme. Mai mult tehnice si datorita problemelor de curent avute in ultima perioada (nu stiu ce mama lor fac cei de la ENEL, dar au luat-o razna complet). Chiar si pe UPS, si unul dintre Eheim-uri m-am trezit ca nu mai incalzeste. Ori fara heater, avand in vedere ca e acvariul la geam (unde au fost si cateva grade sub minus), m-am trezit cu pestiucii dimineata speriati foc. Ajunsese la 20 grade apa... Am luat repede incalzitorul de la fostul nano dat drumul la lumini la maxim, facut caldura in casa... Si-am scapat. Intre timp am comandat si un incalzitor de rezerva...

    Mai grav e ca Eheim-ul (un 2180) e un element extrem de important si nu stiu cum o sa rezolv. Iar cei care importa la noi Eheim si se ocupa de service spun ca habar nu au ce se intampla cand apare scris pe ecran 0.01.

    In rest, datorita problemelor cu curentul (care si in ultimele 24h a fost pornit si oprit cam de 100 de ori - nici pe vremea lui Ceasca nu pateam asa), au luat-o razna pompele (cred ca fiind oprite perioade mai lungi s-a colmatat ceva pe-acolo). Trebuie desfacute si curatate (crima si pedeapsa, ca sunt bifurcatii de furtune care trec prin mobilier...). Au reusit sa-mi arda idiotii pana si led-urile de moonlight pe care le instalasem. Asta este, ce pot sa le fac?

    In plus, sunt nevoit (mai mult Cris sa fiu sincer se ocupa de operatiunea asta) sa arunc saci de frunze... cresc in draci. Puntiusii deja s-au facut banc marin... fac niste jocuri si trag niste "alergaturi" prin acvariu de ramai cu gura cascata. Chiar ma astept ca in una din zile sa ma trezesc ca-mi deseneaza forme geometrice prin acvariu

    S-au inmultit extrem de mult... de murit nu vor ai naibii sa moara... papa bun, conditii bune... Deja m-am saturat eu sa ma rog de oameni sa-mi ia pesti gratuit (nu de alta, dar cand dau alarma, se ascund de nu vezi urma de peste - si e crima si pedeapsa).

    O sa incerc sa mai pun niste poze, niste filmulete... Poate sa mai updatez ghidul. Sorry, prea multe de facut in ultima vreme.

    Sa aveti ape limpezi, plante frumoase si pesti grasi!

  5. #265 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Revin cu impresii. Din pacate am ajuns sa fiu complet dezamagit de tot ce inseamna Eheim. Nu ma asteptam la asa ceva... am balta in casa, Cris s-a curentat, doar pentru simplul motiv ca Eheim 2180 s-a decis sa curga prin n orificii. Nici dupa ce am introdus o tona de teflon nu s-a rezolvat. Pe langa problema cu eroarea 0.01 - despre care inca nici Eheim nu stie nimic, faptul ca 2180 pierde apa prin toate orificiile... faptul ca 2080-ul dupa aproape o saptamana de functionare deja a ajuns la jumatate din viteza... m-au debusolat maxim.

    Si colac peste pupaza, am pus o pompa nou noutza Eheim Compact+ 3000 (care a inlocuit una de 1500)... pompa care dupa nici o zi s-a decis sa faca ca toti dracii, de nu mai puteam dormi in casa... Cu chin cu vai am reusit sa o scot si sa pun la loc pompa veche. Nu inteleg cum produse germane si care costa carute de bani pot fi atat de proaste.

    Si daca nu era suficient, a cedat si electrovalva... fix acum cand avem temperaturi cu minus. Electrovalva care este legata la senzorul de nivel Aquamedic... si care pentru ca nu mai inchide apa, mi-a facut balta in casa.

    Prin urmare da, am de tras cu acvariul... A nu se intelege ca-mi pare rau ca am de lucru. Neah, stiam ca a avea animalutze pe langa tine inseamna griji in plus. Imi pare rau insa ca am investit atat de multi bani in produse de top care se comporta mai rau decat niste chinezarii ieftine. Si ca datorita lor am ajuns sa verific de n ori pe zi daca nu cumva a mai cedat vreun echipament...

  6. #266 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Imi pare rau sa aud asta.. dar sunt convins ca o sa treci peste si pestisorii vor fii si mai fericiti

  7. #267 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Tot raul spre bine Si eu am trecut printro experienta asemanatoare recent cand m-am trezit cu prizele imbibate in apa si 25% din apa in sufragerie.

    Culmea , la mine filtru era in priza de cel putin 6 luni si sa gandit el sa dea pe afara for no reason....

  8. #268 SP
    Junior Member opincarul's Avatar
    @Monky, de ce nu incerci sa faci un overflow extern si un sump? Mult mai ieftin si mai sigur decat un filtru gen Eheim 2180
    Legat de problema incalzirii eu iti recomand un incalzitor extern http://http://www.happypets.ro/hydor...22-p-5259.html
    tine cont de el pentru iarna viitoare.
    Si mai actualizeaza jurnalul, a fost primul jurnal citit pe nerasuflate. Am primit si avertisment de la sefi ca nu mai munceam, doar sa ajung la zi cu toate Aqua... ale voastre.

  9. #269 SP
    Admin MonkY's Avatar
    opincarul: overflow-ul este extern, insa daca imi ingheata teava de evacuare (care este afara), este degeaba. De aceea ma bazam pe senzorul de nivel si electrovalva... sa opreasca apa (schimbul la picatura) cand depasea nivelul de overflow.

    Incalzitor extern, am avut unul mare (daca nu ma insel cel mai mare de la Hydor) dar l-am donat... pentru ca era mai mult decat suficient cel din Eheim 2180. Chiar n-am crezut ca se va trozni atat de repede. Nu mai am cuvinte la adresa Eheim...

    Imi cer scuze ca nu am mai updatat... am avut tone de probleme, si inca mai sunt suficiente in lista de asteptare. Dar, fiecare problema pe rand, nu?

    Important este ca acvariul inca merge bine. Chiar si cu problemele aferente, se vede ca e un acvariu care se poate sustine singur, chiar si atunci cand mai pica din echipamente. Daca la incercarile anterioare era suficient sa opresc un pic un filtru si sa ma trezesc cu alge si alte nebunii, in Aquamonk nu ma lovesc de asa ceva. Ba din contra, plantele cresc prea mult.

    De exemplu, inainte aveam mari probleme de a tine lotusul si crinii in viata... acum ma lupt cu crinii care s-au multiplicat si unde aveau 2-3 frunze acum au cate 20-30 (de au facut o adevarata panza in acvariu). Cu lotusul e un pic mai complicat, pentru ca a inceput tulpina si radacina sa se plimbe prin acvariu (cred ca s-a mutat cu 20-30cm din locul initial)... si cred ca va fi momentul in care va trebui taiat si replantat. Va trebui sa studiez exact ce si cum, pentru ca din cate am observat lotusul isi face niste radacini care se duc chiar si la 1m distanta... iar orice incercare de a scoate acea radacina ar rezulta in extragerea si incalzitorului de substrat, ceea ce e de rau.

    Cel mai mult au inceput insa sa ma ingrijoreze puntiusii... Desi nu sunt vivipari, nu stiu cum Dzeu reusesc icrele respective in acvariu atat de populat sa scoata in mod constant pui. E frumos ca s-a format un banc "omogen" (cateodata au niste jocuri fantastice prin acvariu... dau toti ocol de acvariu, se aliniaza in sir indian sau se invart in printre toate cele in diverse formatii)... insa datorita numarului au devenit mult prea indrazneti. Daca acum un an-doi ei erau primii care fugeau, acum odata cu numarul mare, au un curaj enorm, de zici ca sunt mici piranha. Si datorita curajului, deja fura mancarea la botia sau hoplo... iar daca cumva acestia indraznesc sa se bage la cosuletul cu mancare congelata... se strang in grup si "ataca". Nu, nu ataca alti pesti, ci pur si simplu formeaza o adevarata "forta de asalt" si nu mai are sanse nimeni sa se apropie de cosulet pana nu e gol. A trebuit sa-mi schimb tactica de a le da de mancare (in mai multe serii si din mai multe pozitii)... insa un lucru e cert: trebuie sa micsorez numarul lor... la maxim 50% din cati sunt acum.

    Prin urmare, daca este cineva doritor de 40-50 de puntiusi, just let me know!

    Un alt lucru de care sunt mandru, este ca substratul Dennerle si-a dovedit eficienta cu varf si indesat. A meritat fiecare leut. Daca un substrat normal trebuie schimbat/refertilizat la maxim 2 ani, acesta se pare ca dupa aproape 5 ani e inca sustenabil pentru plante. Sunt sigur ca a avut ceva de spus si incalzitorul de substrat la treaba aceasta.... Oricum, daca vreodata voi schimba acvariul sau voi face altul, cu siguranta voi merge tot pe linia de fertilizare de la Dennerle.

    Cam atat pentru moment... sper sa revin cu vesti ceva mai bune. Ape limpezi si pesti sanatosi va doresc!

  10. #270 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ieri a surprins ceva interesant camera de supraveghere (dupa ce a fost activata miscarea in infrarosu)... Ce credeti ca sunt luminitele acelea?
    Yup... it's the little devils inside the tank
    Attached Images Attached Images aquamonk_acvariu_in_infrarosu_2.jpg

  11. #271 SP
    Junior Member opincarul's Avatar
    ceva up-date? ce-ti mai fac dracusorii?

  12. #272 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Merge bine, desi am avut probleme cu partea tehnica... Se inmultesc pestii in draci, ceea ce complica un pic lucrurile (mai ales ca plantele deja ocupa 80-85% din acvariu). Nu gasesc unde sa dau puntiusi si ancistrusi... niciun petshop nu mai primeste pesti.

    In rest, azi dimineata pareau ca s-au ascuns toti pestii. Cine vede poza asta zice ca n-am mai nimic in acvariu.
    Attached Images Attached Images acvariu_cu_pesti_ascunsi.jpg

  13. #273 SP
    Senior Member SirAndrew's Avatar
    am si eu o curiozitate...
    ma pasioneaza subiectul, nu stiu daca ii si pot face fata, fiind noob deocamdata in domeniu.

    nu ma sperie sa invat, ceea ce ma sperie insa e aspectul financiar.
    te-as ruga Monky daca imi poti spune cam care e aproximativ costul final la un acvariu mediu pentru un incepator... nu cat un borcan, dar nici cat jumatate de camera.

  14. #274 SP
    Junior Member opincarul's Avatar
    Incearca sa ii dai pe forumurile dedicate amatori sunt.
    Eu raman la ideea mea, pentru acvariul tau era mai bun un sump cu over-flow extern. Scapai de problemele de legate de filtru, aveai mai mult spatiu pentru materialul filtrant si puteai umbla mult mai usor la el decat la un filtru extern.
    Singurul inconvenient in cazul tau ar fi, daca-mi aduc bine aminte, ca nu prea ai spatiu sub acvariul asta. Cine stie, poate il muti pe un stand facut pentru el si ai loc si de sump.

    ---------- Post added 10-01-2015 at 14:39 ----------

    Quote Originally Posted by SirAndrew View Post
    cam care e aproximativ costul final la un acvariu mediu pentru un incepator... nu cat un borcan, dar nici cat jumatate de camera.
    Un raspuns fara un calcul exact ar fi minim 500 RON. Depinde de tine ce vrei, plante frumoase (pretentioase/nepretentioase; CO2; PH controler; aditii de substante si altele, neoane speciale), iwagumy, aquascaping, biotop, ce tip de pesti doresti (apa dura, apa moale, pesti mari, mai mici, vrei sa-i vezi cum isi cresc pontele....).

  15. #275 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Nimic, din ce aveti voi, nu se compara cu asta:
    Nimic

  16. #276 SP
    Admin MonkY's Avatar
    opincarul: in caz ca te refereai la mine, eu am stand dedicat, facut cu simt de raspundere... doar nu puneam aproape o tona pe ceva improvizat. Iar spatiu este, odata ce intra toate nebuniile acelea. Cat despre dat pesti pe "forumuri dedicate", am renuntat la idee dupa ce am vazut cine ii lua. Ba cate unul care ii tinea in conditii jenante (cred ca am vazut cu aceasta ocazie acvariu care nu a fost curatat cu anii), ba ii luau doar ca sa-i inmulteasca si tineau 1 milion de pesti in acvarii unde nu era nimic altceva in afara de sticla... Lasa ca la mine, de bine de rau, cand vor deveni prea multi, or sa dispara din ei in mod natual... Nature always wins!

    SirAndrew... asa cum am mai zis, e mai greu de intretinut un acvariu mic decat unul mare. Dar, asa... in mare... nu cred ca are rost sa te apuci de acvaristica fara un minim de 1500-2000 RON. Asta daca vrei plante, filtru bunicel, acvariu decent (sa zicem in jur de 150-200L), fertilizare, lumini, incalzitor, substrat bun, mancare, etc. Acum depinde... sunt pesti care costa atat. Ah, si in niciun caz nu marin. Nu la banii astia.

    RonanN1: s-ar putea sa rivalizeze cu asta:

  17. #277 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate, dupa vreo 7 ani in care credeam ca m-am invatat minte, am facut iarasi greseala incepatorului. Desi am repetat de nenumarate ori aici si am recomandat carantina pentru pestii noi, mai ales achizitionati din comert... am comis-o! Am facut marea greseala de a cumpara ceva pesti de la Coralis. Desigur, desi i-am intrebat daca au probleme cu pestii sau au avut ceva boli prin acvarii, am fost asigurat de nenumarate ori ca "nu au dom'le nimic". M-am uitat la ei, si-am mers ca prostul "pe incredere".

    Nu mi-a murit niciun ancistrus in ultimii 7-8 ani (si cred ca am vreo 30). Dupa ce am introdus pestii luati de la Coralis (fara apa in care au venit - nu fac niciodata asa ceva), din a doua zi au inceput sa-mi moara din ei. Dupa 7 zile am deja 8 ancistrusi morti. Toti adulti, si numai femele. Fara puncte sau semne pe ei, imi este aproape imposibil sa spun exact cauza... insa repet, acvariul e super stabil...

    Acum ce o sa fac, in afara de a curata un filtru, asteptat 30 de zile, dupa care curatat si celalalt... UV-ul la maxim, schimb de apa mai des... facut teste de apa zilnice... puse bacterii noi... curatat substrat, sticla... furtune... Nu prea mai stiu ce. Experienta avuta cu medicamentele in acvariu de-a lungul timpului ma impiedica sa mai fac si altceva.

    Sper sa se opreasca nebunia... Asta e, o sa trec si prin asta. Am scris doar in ideea de a va atrage din nou atentia: mare grija de unde cumparati, si neaparat tineti-i in carantina! Bafta!

  18. #278 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Doi ancistrusi... se leganau... pe o panza de paianjen... Si pentru ca, nu se rupea, au zis "Mai bine ne lipim de geam!"
    Attached Images Attached Images img_1074_cr.jpg

  19. #279 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Damn, nu te sperie daca-i vezi noaptea asa?

  20. #280 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Neah... de fapt ma bufneste rasul cand ii vad... mai ales ca fac tot felul de tampenii. De exp. acum mi-a parut rau ca n-am facut filmulet, pentru ca se tot impingeau unul pe celalalt pe geam. Si nici macar nu faceau asta pentru ca ar fi fost pentru teritoriu, sau sa se dea vreunul mai smecher (amandoi sunt masculi, dupa cum se poate vedea dupa "coama")... De-asta am spus de multe ori ca pestii astia nu au doar cele 3 actiuni (eat, run & multiply) in cap, ci au de fapt chiar o tona de obiceiuri, "dansuri" si faze care te lasa cu gura cascata.

    In plus, cum sa ma sperie pe mine astia, care saracii sunt chinuiti de femele de nu-ti vine sa crezi. Ei (masculii) fac curat... ei pazesc icrele, ei au grija de pui... stau practic si cate o luna fara sa manance... aerisesc icrele. Asta in timp ce femelele doar vin, verifica daca le place cum sta treaba... depun... si pleaca! Ah... cam asa e si la unele familii homo sapiens sapiens, nu?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 14 of 15 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 LastLast

Similar Threads

  1. Call: Participare proiect Foto-performativ By trickz in forum Offtopic
    Replies: 10 Last Post: 23-07-2013, 00:23
  2. Proiect NOU acvariu 255L By aquapolis in forum Pets
    Replies: 7 Last Post: 27-02-2013, 03:57
  3. Crystal Dynamics lucreaza la un nou proiect By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 3 Last Post: 13-01-2012, 11:56
  4. Replies: 1 Last Post: 09-03-2010, 21:21
  5. Proiect Acvacris By MonkY in forum Pets
    Replies: 75 Last Post: 06-06-2009, 19:29

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts