Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 7 of 15 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 121 to 140 of 282

Thread: Proiect Aquamonk

1. #121 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Well, noutati... Toata lumea e fericita in Aquamonk. Inca nu m-am prins exact cati puiuti de ancistrusi au iesit (insa sunt haioase foc mogaldetele). Rechinasii sfideaza legile speciei lor (de aceea nici nu se pun 2 masculi in acelasi acvariu, pentru ca sunt teritoriali). Ai mei, n-au nicio treaba unul cu celalalt. Botia kubotai sunt criminali, nu alta... si au devenit mai curajosi (inainte in timpul zilei nu prea se avantau mult pe-afara). Cei 2 SAE s-au facut cat niste mici balene. Cei 2 hoplo mananca si fac bule in disperare (tot vor sa-si construiasca un cuib ceva). Betta e in lumea lui... la suprafata. Mananca de sparge (de multe ori isi face o gusa cat el de mare). Tetrazonele sunt dementiale. Cateodata se aleaga/joaca toata ziua. Sunt pestii care dau "viata" acvariului. Ramirezii cu care mi-am incercat din nou norocul (de la Hornbach) sunt inca in viata... dar cam sfiosi. Ma mir pentru ca ceilalti pe care i-am avut erau cei mai curajosi/curiosi pesti. Neonii se tot grupeaza in diverse parti ale acvariului... Cory fac show-uri noaptea (cand ies in grup)... Cam asta cu pestiucii...

Plantele... well, unele cresc in nebunie, altele se chinuie. Alge deja sunt foarte putine... semn ca a inceput mici ecosistemul sa se formeze cum trebuie. Nu stiu insa cum o sa fac cu plantutele de suprafata, pentru ca au un ritm de inmultire infernal... si deja mi-au taiat 50% din lumina... Am un feeling ca maine voi face o triere...

In rest, totul ok. Ph-ul mentinut la 6.80, Temperatura 25-26grade, lumina 10 ore pe zi cu paua de 2 ore la pranz, schimb de apa la picatura, fertilizare zilnica... Heaven, nu alta

2. #122 SP
    Senior Member Mask's Avatar
    MonkY,cam cat te-a costat toata investitia asta? Cu tot cu pesti ,acvariu,pompa,etc
    Te intreb pentru ca si eu sunt pasionat,si as vrea sa imi fac si eu un acvariu.

3. #123 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Mask View Post
    MonkY,cam cat te-a costat toata investitia asta? Cu tot cu pesti ,acvariu,pompa,etc
    Te intreb pentru ca si eu sunt pasionat,si as vrea sa imi fac si eu un acvariu.
    Mult. Mult prea mult. Si asta pentru ca eu am cam invatat "pielea mea". Trecut de la Hailea (chinezarii), la Tetra, Juwel si Sera. De la ele la JBL, de la JBL la Eheim, Dennerle si AquaMedic... Ca sa ajung la cel de 550L (500 actually) am trecut prin nici mai mult nici mai putin de 4 acvarii. Deci iti dai seama ca nu pot sa fac o estimare corecta... insa daca o iei de la zero, iti recomand sa mergi pe principiul "sunt prea sarac pentru a da bani pe chestii ieftine si proaste".

Oricum, pentru un acvariu de apa dulce mediu (sa zicem 300L), plantat... probabil te va duce in jur de 50 milioane. Si asta fara a lua in considerare chiller-ul si alte nebunii (un chiller modest este in jur de 20 milioane). Acum depinde ce alegi. Poti sa mergi in Coralis si sa iei un acvariu cu toate cele (filtru, incalzitor, lumina) de 400L la 20 milioane... Insa vei ajunge incet incet sa treci pe filtru extern serios, sa schimbi lumina pentru ca te-ai saturat de alge, sa incepi fertilizare serioasa din acelasi motiv, sa iei chiller pentru ca ai temperatura prea mare, sa schimbi mancarea pentru ca iti mor pestii, si tot asa...

Daca vrei acvariu marin... cred ca va trebui sa inmultesti preturile de la cel de apa dulce cu 2 sau chiar 3. La pesti chiar cu 5-10

4. #124 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    dap, si eu as fi curios la o estimare de pret la ultimul, cel de 550L

5. #125 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Proiectul merge mai departe (desi am din ce in ce mai putin timp liber pentru el)... Cel mai "rau" este ca ancistrusitele au depus IAR ! Deja ar fi a patra serie... saracul Big Daddy iar o sa stea in scorbura o luna-doua sa aiba grija de odrasle. Deja 4-5 mai curajosi (si mai marisori) au inceput sa cutreiere acvariul... In curand, pentru cine va dori pui de ancistrusi, i'll be here, donating ! (Desi ma intreb cum Dzeu ii voi prinde ).

P.S. Recomand tuturor cu filtre puternice sa introduca un burete in sorb... mai ales daca aveti puiuti. Astazi m-am chinuit cam 2 ore sa-mi scot un ancistrus puiut din filtru. Nu-mi imaginez cum a intrat acolo, el fiind de 2-3 ori mai lat decat fantele sorbului... dar, dupa lupte seculare... am reusit. So, pay attention !

6. #126 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Me 1st.. one ancistrus bebe coming up

O sa fie aventura sa joci prinsa prin acvariu.

7. #127 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sincer, am achizitionat (preventiv) niste capcane pentru pestiuci... insa ca sa-i pacalesc sa intre cred ca va trebui sa-i infometez cu cateva zile inainte si sa umplu "capcana" cu mancare pentru ancistrusi. Parca vad ca intra toti

Khan, cam intr-o saptamana-doua ar trebui sa fie destul de marisori ca sa poata ajunge la tine. Singurul lucru pe care nu-l pot face este sa-ti spun sexul. Din pacate, la ancistrusi cand sunt mici este IMPOSIBIL de spus sexul lor. Si oricum nu-ti dau unul singur. Macar 2 acolo, ca sa se joace si ei, sa nu se simta prea singuratici

8. #128 SP
    Admin MonkY's Avatar
    N-am mai updatat de mult threadul... si imi cer scuze. Si acum pic de somn, dar am zis sa mai pun cate ceva la jurnal. Mai ales ca am fost plecat de-acasa o saptamana, timp in care pestii si-au facut de cap. Mai exact, am gasit ceea ce s-ar putea numi "gradinita". Big Daddy (marele ancistrus) incojurat de aproximativ 20 de puradei... o placere sa-i privesti. Mai ales pe micutii astia care vor sa exploreze tot. Au o viteza incredibila, parca vor sa manance tot (sunt haiosi mai ales cand ii vezi pe ei la 1-2cm cum stau pe o pastila cu diametrul de 2-3cm. Ma intreb daca le ajunge ).

In rest, se vede ca au dus dorul hranei congelate. Mai exact, mi-am gasit nebunele de tetrazone tot "ciupind" din suportul unde le puneam mancarea respectiva... in speranta ca poate-poate pica ceva. Got to love them

Plantele au suferit si ele un picut (pentru ca le obisnuisem cu program de fertilizant zilnic). Insa nu-i bai... ca si-asa e prea mare jungla. Maine sper sa mai fac un pic de "seceris" si sa fac si ceva poze. Mai rau e ca s-au marit tufele atat de mult incat nu prea stiu cum sa procedez. Pentru ca au toate frunzele mari, si nu stiu... nu pot sa le "chelesc" de tot. Mi-e prea mila de ele.

Deci sunt multumit de micutul colt de rai pe care l-am creeat pt. pestiuci si plante. Nu am avut pierderi, apa e cristal... filtrele up and running ca in prima zi (i love Eheim), pH-ul zici ca nu se clinteste, amoniac zero, nh3 cat sa pape plantele... It's all good. Therefore, g'night !

9. #129 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La cerere, o poza cu acvariul (inca n-am facut "ordine").
    Attached Images Attached Images aquamonk_img_5936.jpg aquamonk_img_5938.jpg aquamonk_img_5941.jpg

10. #130 SP
    Senior Member nightprowler's Avatar
    wow...stai cu lupa sa cauti pestii
    e interesant rau sa stai si sa-i privesti cum isi duc ei viata in spatiul ala al lor

11. #131 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Ce marfa se vad neonii

12. #132 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by nightprowler View Post
    wow...stai cu lupa sa cauti pestii
    Da, cine vede acvariul imi spune ca am prea putini pesti. Insa eu i-am "calculat". Pestiucii sunt suficienti cat sa aiba spatiul necesar, oxigen, etc... Si desi par putini, sunt impartiti pe zone, pe fus orar, etc. Da, sa nu radeti De exp. pe cei 8 cory ii vezi seara, noaptea... si rar la cate-o masa. Cei 2 hoplo, desi sunt cei mai mari pesti, daca vor ei sa se ascunda, iti ia jumatate de ora sa-i gasesti (de multe ori am crezut ca au sarit din acvariu). Ramirezii la fel, se impart pe zone. 3 in fata, 3 in spate. Rechinasii la fel. Unul are nuca din fata, celalalt are locul sau in buturuga. Ancistrusii, fie in buturuga, fie pe plante. Otto, usually pe plante. Cei 3 botia, doar cand vor ei ii vezi (de obicei la mancare sau cand au chef de joaca). Neonii nu mai zic. Cateodata nu reusesc sa vad mai mult de 5-6, si cand se hotarasc sa se stranga in grup, ajung la 30. After all, sunt peste 80 de pesti (numarul exact nu-l stiu pentru ca inca nu reusesc sa numar puiutii de ancistrus).

P.S. Cred ca singurii pesti carora le place sa se "etaleze la geam" sunt tetrazonele. Sunt atat de curioase si de jucause... ca daca reusesti sa le sperii batand in geam... in 3 secunde sunt inapoi. Nu pot rezista tentatiei de a vedea ce anume le-a speriat

Si da, este o adevarata placere sa-i privesti. Si foarte relaxant. Cei care spun ca ajungi sa te plictisesti de acvariu, fie nu si-au ales corect pestii, fie nu stiu ce vorbesc. Nu e zi in care sa nu mai faca vreo prostioara... sa nu se apuce ei sa faca ceva traznai. Nu mai spun cand se joaca sau au diverse stari. Sunt multi cei care spun ca pestii au un creier atat de mic incat nu au memorie si doar urmeaza un tipar logic. Este complet neadevarat. Tin minte locuri, ore... chiar si fetele celor din partea cealalta a geamului le recunosc. Aproape de ori cate ori vine cineva in vizita, hoplo ai mei se fac nevazuti. In timp ce la mine stau si se joaca cu degetele cand am treaba prin acvariu. Nu mai spun ca le dau de mancare si ma joc cu ei... e haios foc sa le dai mancare din mana.

P.S. De multe ori imi dau seama ca m-am uitat mai mult la acvariu decat la plasma

13. #133 SP
    ok ...o sa rad
    si asta nu pentru ca mi se pare o aiureala ce spui tu acolo, ci pentru ca ma "amuza" pasiunea ta adevarata pentru vietatile tale simpatice. si ma amuza tocmai pentru ca te "transformi" intr-un copil cand vorbesti despre ei si pot spune ca admir asta la cineva care are un hobby sau care indrageste ceva.

PS: mi se pare ca are legatura cu capitolul pets, desi cu partea crunta a acestuia.
    am avut azi parte de o faza pura de maltratare a animalelor din partea unui om care merita sa moara in chinuri dupa parerea mea..pur si simplu. o fi bine, nu o fi bine sa spun asta, dar e singurul lucru pe care vroiam sa il fac in momentul in care am vazut un nenorocit care se plimba in fata mea astazi care i-a ars un sut de m-a durut pe mine unei biete pisici (si mie nu prea imi plac pisicile..mi se par reci, dar totusi...)care a INDRAZNIT sa-i treaca prin fata. am ramas inmarmurit..ma uitam mut la colegul cu care eram de parca speram sa imi spuna ca nu a vazut acelasi lucru.

suprema satisfactie am primit-o cand la nici 4-5 secunde de dupa aceasta faza iese din magazinul in fata caruia era pisica, iese un tip de vreo 2 metri cu barba si cu ochii iesiti din orbite iese la cretinul care daduse in pisica. asta era cu vreo 3 capete mai mic si normal ca s-a facut rama la vederea tipului.
    o discutie interesanta dintre ei :
    tip mare: De ce dai ma in ea?
    prost: Ca mi-a trecut prin fata.
    tm: E pisica mea ma, nenorocitule!! (omul putea sa ii arda una de sa-l lase lat dar si-a dat seama ce ar face si i-a dat branci aluia din fata magazinul urmat de un "Marsh de-aici ca te sparg!")

deci, faza asta mi-a facut mie ziua..ma mir ca nu l-am scuipat p-ala ca eram pur si simplu desfigurat de uimire si furie. mi-am dat seama dup-aia ce inseamna sa nu te mai poti controla si mai rau, sa nu isi mai poata controla cineva o reactie de bun simt, daca ajungi sa dai in pisicile care iti trec prin fata.

iarasi...nu stiu daca am fost prea coerent, am mai spus ca dupa ziua de azi sunt terminat si am scris cu ochii pe jumate inchisi.

GJ, Monky si succes in continuare cu acvariul. asteptam noi imagini si un clip, cine stie. fish p*rn

14. #134 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Well, cred ca multi tind sa ignore faptul ca intotdeauna vom avea in noi acea copilarie, no matter how old we get. La urma urmei, suntem pe un forum despre jocuri. Multi ne considera "nebuni"... la varsta asta stam si ne "jucam" cu console, cu acvarii, cu figurine... De acei multi imi pare rau, dar nu cred ca-i pot ajuta... Probabil ca din acei multi face parte si personajul de care ai spus mai sus. Sau poate cine stie, era cineva care a avut o copilarie nefericita. Altfel nu-mi explic un astfel de comportament. Mie imi plac la nebunie toate animalutele... si cand vad ura asta pentru ele, incerc sa pun totul pe seama departarii omului de natura... a gandirii axata strict pe bani, casa, masina. Din punctul meu de vedere, aceia sunt deja roboti, nu oameni...

Cat despre clipuri, de multe ori stau si mai ii vad facand vreo boroboata, si dupa ce se termina actiunea imi dau seama ca trebuia sa-i filmez. Poate cine stie, in subconstient nu vreau sa impart cu toti secretele Aquamonk Just kidding...

P.S. Astazi o alta "minune". Ne uitam la TV, si deodata observ ceva in suportul pentru mancare congelata. Zic "wth, le-am dat mancare acum 2 ore... de obicei le ia 5 minute s-o termine". Si cand ma apropii sa vad ce e in suport... mai sa-mi sara inima din piept. Era un cory ce sarise din apa sa ia aer (asa isi procura ei oxigenul necesar) si care aterizase in cap fix in suportul de mancare. Bineanteles ca a taiat-o la sanatoasa cum l-am scos de-acolo. Phew... nebunatici mai sunt.

15. #135 SP
    Cory ai mei sunt inebuniti dupa artemia. Sa-i vezi cum se ridica vertical si urca pana la cosulet, o adevarata distractie

Mama e un personaj teribil, s-ar putea traduce prin pura definitie a termenului de "cat lady" desi a inceput totusi sa le mai imputineze. Si ma intreba weekendu asta la telefon daca vorbesc cu pestii mei. S-a prapadit de ras cand i-am spus ca atunci cand vad scandal (unul din gourami nu prea-l lasa pe celalalt sa manance) incep sa-i cert si le bat in geam

Abia astept sa iau 2 SAE maine. Imi vine sa rad numai la cum mi-i aduc aminte pe cei ai lui MonkY cand curatau "parbrizul"

16. #136 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hmm, ai mei cory nu au treaba cu artemia. Sau poate ca nu au sanse sa prinda, la ce imbulzeala e la mancare.
    Apropos, vezi sa nu le dai doar artemia. Alterneaza cu alta mancare (gen libelule - bloodworms). Nu de alta, dar artemia este de apa sarata...

Pe mine ma mira ce simturi fine au. Pot simti o pastila sau mancarica din partea cealalta a acvariului si apar instant. Doar pe cory nu-i pot pacali. Ei vin la mancare numai in grup, si numai cand vor ei (prefera noaptea, cand ii poti vedea fie nas in nas, fie in sir indian)

Cat despre SAE, numai cand ii vezi cum se unduiesc unul pe langa celalalt (as putea spune ca sunt cei mai cuminti pesti, cred ca si un neon ar putea sa-i puna pe fuga, desi sunt de 10 ori mai mari decat ei) si te bufneste rasul. Imi place si ce tinta au. Desi au gura "dedesubt" tot reusesc sa prinda fulgi si diverse... au o tehnica bestiala

17. #137 SP
    pay monky..vad ca acvariul nu are capac..daca acei cory sar sa ia aer..nu se poate sa sara din apa pe jos? asa mi-au murit mie vreo 5 pestisori cand eram mic pentru ca aveam un acvariu micut pentru ei..

18. #138 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by nightprowler View Post
    pay monky..vad ca acvariul nu are capac..daca acei cory sar sa ia aer..nu se poate sa sara din apa pe jos? asa mi-au murit mie vreo 5 pestisori cand eram mic pentru ca aveam un acvariu micut pentru ei..
    Asta este riscul la orice acvariu descoperit. La cel cu capac se loveau de lampi si se ardeau. Toate au plusuri si minusuri. Inainte am avut cu capac si pot spune asa:

- la cel cu capac ai acces mai greu in acvariu
    - la cel cu capac se evapora mult mai multa apa
    - la cel cu capac caldura era mult mai mare (de-aici si minusul de mai sus)
    - la cel cu capac aparea si un miros de alga enervant
    - la cel cu capac nu aveai sanse sa-ti gasesti pestii pe jos
    - la cel cu capac nu te trezeai cu apa aruncata de catre hoplo in salturile lor
    - la cel cu capac nu poti lasa plantele sa-si scoata florile in afara (unul din motivele principale pt. care am renuntat la capac)

Sincer, daca un peste vrea sa se duca intro lume mai buna... o va face indiferent daca e capac sau nu. Fie intra in filtru, fie se prinde in cine stie ce planta... N-ai ce sa le faci. Doar nu renunti la plante, la filtru, le pui capac... si ii inchizi ermetic. E ca in natura: scapa doar cei mai puternici/destepti

P.S. Chiar daca e acvariu descoperit, trebuie tinut cont de faptul ca totusi lampa ocupa aproximativ 60% din suprafata acvariului... deci pe-acolo nu au cum sa sara. Restul de 40% e un risc asumat. Eu pana acum doar un neon l-am gasit sarit din acvariu. Din pacate prea tarziu. Totodata, de la luciul apei pana la marginile acvariului sunt totusi aproximativ 7-8cm. Daca doar vor sa sara sa ia aer, e suficient cat sa-i tina inside. Daca fac salturi mai mari, nothing can't stop them

19. #139 SP
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Hmm, ai mei cory nu au treaba cu artemia. Sau poate ca nu au sanse sa prinda, la ce imbulzeala e la mancare.
    Apropos, vezi sa nu le dai doar artemia. Alterneaza cu alta mancare (gen libelule - bloodworms). Nu de alta, dar artemia este de apa sarata...

Pe mine ma mira ce simturi fine au. Pot simti o pastila sau mancarica din partea cealalta a acvariului si apar instant. Doar pe cory nu-i pot pacali. Ei vin la mancare numai in grup, si numai cand vor ei (prefera noaptea, cand ii poti vedea fie nas in nas, fie in sir indian)

Cat despre SAE, numai cand ii vezi cum se unduiesc unul pe langa celalalt (as putea spune ca sunt cei mai cuminti pesti, cred ca si un neon ar putea sa-i puna pe fuga, desi sunt de 10 ori mai mari decat ei) si te bufneste rasul. Imi place si ce tinta au. Desi au gura "dedesubt" tot reusesc sa prinda fulgi si diverse... au o tehnica bestiala
    Le dau artemia si bloodworms. Azi am stat sa supraveghez ca de obicei pestii sar pe artemia si bloodworms raman la urma si voiam sa vad ce se intampla. Am ramas surprins sa vad ca tot cory sunt aia care ciugulesc bloodworms mai mult decat o fac gourami.

Am luat si 2 SAE azi de la George. Dupa perioada de acomodare cand au avut acvariul la discretie s-au si apucat de explorat teritoriile cu alge. Chiar despre asta voiam sa spun azi, ca mi-a placut la nebunie cum merg tot timpul in tandem unul pe langa celalalt.

La pranz am inchis televizorul si m-am mutat cu farfuria in fata acvariului.

Cel mai bun spectacol live

20. #140 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sa-ti traiasca ! La mine e invers, intai se termina bloodworms si dupa aceea artemia. Ce vrei nene, pestii astia au personalitate, nu alta. Fiecare dupa cum vrea "muschiu'" lui

Si ai dreptate despre spectacol. Mai vine cate cineva la mine, si cand le povestesc de cum sar hoplo, de cum isi fac ancistrusii curat, de cum se joaca ramirezii, cum danseaza tetrazonele, cum merg cory in sir indian... si sare cu expresii de genul "Zici ca esti la Discovery Channel"

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 15 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast