Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: PS3 se vinde bine, dar cat de bine?

  1. #1 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    PS3 se vinde bine, dar cat de bine?

    Ca sa continui in aceasi nota cu titlul o sa zic ca se vinde foarte bine, atat de bine incat s-a apropiat amenintator de Xbox 360. Stim cu totii ca Sony a investit o suma imensa pentru dezvoltare consolei PS3, sute de milioane de dolari s-au "bagat" doar in procesorul CELL, si ca pentru o perioada buna de timp consola nu era profitabila. Insa in ultimii doi ani de zile, parca mai putin de atat, lucrurile s-au intors in favoarea companiei japoneze. Chiar daca pretul unei console a scazut dramatic in ultimul timp, Sony iese pe plus din vanzarea acestuia, iar partea de software a inregistrat o crestere mare atat pe PS3 cat si pe PSP. Daca tot am ajuns la PSP voi face o mica paranteza, in timp ce PS3 este foarte popular in acest moment, PSP a scazut dramatic in ochii consumatorilor, daca vor sa salveze acest brand cei de la Sony ar trebuie sa se miste mai repede cu PSP2.

    Acum sa trecem si la cifre, partea ce va intereseaza pe voi. Divizia "Sony�s Networked Product and Services" ce include PlayStation, PC si alte deviceuri a avut un profit de $85.5m in Q2, o veste extrem de buna avand in vedere ca anul trecut in aceasi perioada a avut pierderi de aproximativ $750m. Insa pe piata jocurilor efectele crizei si-au facut simtita prezenta, vanzarile in aceast sector au scazut cu aproximativ 13 procente, traduse in "valuta": anul acesta $2.1bn, anul trecut $2.4bn in Q2. Compania Sony ca un intreg, anul acesta a avut un profit de $777.1m fata de pierderile de anul trecut in valoare de $320m.

    Aceste cifre nu reprezinta mai nimic daca nu ne uitam putin si in curtea vecinului. Divizia "Microsoft�s Entertainment and Devices", aici fiind incluse Xbox 360, Zune si Windows Phone 7, au inregistrat un profit de $382m in Q1, cu peste 40% fata de anul trecut in aceasi perioada. Ganditi-va ca doar "Halo: Reach" a reusit sa aduca un profit de aproximativ $350m, o suma imensa pentru un singur joc.

    Am terminat cu banii, sa vorbim si despre numarul de console vandute. Probabil ca PS3 nu este atat de profitabil pe cat este Xbox 360, dar anul acesta consola celor de la Sony, profitand de un line-up de jocuri exclusive extraordinare si o ieftinire majora, a reusit sa vanda 8.1 milioane de unitati fata de cele 5.8 milioane de unitati vandute de Xbox 360. In Q2 vanzarile de PS3 au crescut de la 3.2 milioane in 2009, la 3.5 milioane in anul curent. In acest fel vanzarile "worldwide" ale celor doi rivali s-au apropiat, astfel Xbox 360 ramane lider (facand abstractie de Wii) cu 44.5 de milioane de console, pe cand PS3 a ajuns la 41.6 de milioane de unitati. Dupa cum ati observat, diferenta a ajuns la doar 2.9 milioane de console. Unii analisti ai pietii de gaming sustin ideea ca PS3 va reusi pana in 2012 sa devina No1, oricum conteaza enorm cum se vor descurca PS Move respectiv Kinect in vanzari.

    PSP se descurca foarte prost, vanzarile acestuia au scazut cu 50% fata de anul trecut, ajungand la doar 1.5 milioane de unitati, iar PS2 a ajuns la acelasi numar. Pe partea de "software" PS3 a cunoscut o crestere semnificativa, de la 23.9 milioane de unitati vandute anul trecut la 35.5 milioane anul acesta.

    Cei de la Sony raman optimisti, predictile acestora cu privire la vanzari sunt urmatoarele: 15 millione de unitati PlayStation 3, 8 millione de unitati PSP si 6 millione de unitati PlayStation 2.
    Attached Images Attached Images ps3mushroomclown.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Sincer sunt uimit de predicitiile pentru PS2, e pe piata de 10 ani si ei inca vor sa vanda 6 milioane de unitati, extraordinar. Citisem pe un alt thread, parca postase naz, ca vanzarile sunt 42 de milioane de X360uri, banuiesc ca tu ai folosit datele de pe vgchartz.

  3. #3 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    Sincer sunt uimit de predicitiile pentru PS2, e pe piata de 10 ani si ei inca vor sa vanda 6 milioane de unitati, extraordinar. Citisem pe un alt thread, parca postase naz, ca vanzarile sunt 42 de milioane de X360uri, banuiesc ca tu ai folosit datele de pe vgchartz.
    Da stiu, cred ca nelson nu e pus la curent, insa acestea sunt datele oficiale. Nu stiu daca sunt de pe vgcharts, stiu doar ca sony a oferit un comunicat de presa cu aceste numere si cred ca si ms la fel.

  4. #4 SP
    Member GuCOZA's Avatar
    Cel mai probabil totul se va reduce la lupta dintre Kinect si Move+3D, ramane de vazut cati adepti va reusi fiecare abordare sa aduca in tabara sa. Cat despre Wii mi se pare deja depasit la fel ca si PSP-ul, but you never know...

  5. #5 SP
    Junior Member Sali3ri's Avatar
    Daca scot un bundle cu GT5, I'm game M-as mira sa mai vanda atatea PS2-uri..

  6. #6 SP
    PlayStation Forever! Chris's Avatar
    Dar deja este aparut un bundle cu GT5.

  7. #7 SP
    Member LeGenD's Avatar
    doamne...

  8. #8 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Quote Originally Posted by Chris View Post
    Dar deja este aparut un bundle cu GT5.
    cand postezi intr-un thread, iti recomand sa vezi care este subiectul discutiei si daca ai timp sa verifici si data ultimului post .

  9. #9 SP
    Junior Member Skyzone's Avatar
    Incredibil

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Cat de bine se vinde un joc Remastered? By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 26-08-2014, 12:13
  2. Replies: 5 Last Post: 11-02-2011, 00:11
  3. BioShock 2 se vinde bine By Mika in forum Console News
    Replies: 0 Last Post: 04-03-2010, 00:40
  4. NSMB se vinde bine By erik95 in forum Console News
    Replies: 1 Last Post: 12-12-2009, 13:23
  5. Fifa 10 se vinde bine, chiar foarte bine By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 10 Last Post: 05-10-2009, 23:49

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts