Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 17 of 17

Thread: Piracy = Legal in Romania

1. #1 SP
    Member obidan's Avatar

Piracy = Legal in Romania

Deci Uniunea Europeana se gandeste si la piraterie nu? Dragut din partea loc. Plus, le da peste nas francezilor si asta e bine. Dar ca drepturile sa fie uniform respectate in toate Uniunea Europeana, Xbox Live si PlayStation Store pentru Romania cand o sa se intample? Anyway, rom�nii vor putea de acum descărca liniştiţi de pe internet filmele preferate, cu condiţia ca acestea să fie folosite doar pentru uz personal şi să nu fie comercializate.

Această decizie a venit �n urma votului acordat de forurile europene la sf�rşitul lunii septembrie, �n cazul unui pachet de legi care arată că nu se pot impune restricţii asupra drepturilor utilizatorilor de internet fără un ordin judecătoresc. Acest pachet afectează serios proiectul de lege emis de guvernul francez, care stipulează că descărcările ilegale de fişiere pot fi pedepsite cu �ntreruperea furnizării de internet, proiect susţinut at�t de Sarkozy, dar şi de furnizorii de servicii de internet. �n acest sens, preşedintele Franţei a depus o contestaţie �mpotriva amendamentului parlamentului european, cer�nd respingerea acestuia. Datele oficiale arată că 68% dintre softurile folosite pe piaţa rom�nească sunt contrafăcute, iar pagubele aduse companiilor IT de pirateria din Rom�nia se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro de la �nceputul acestui an.

Cu toate acestea, autorităţile afirmă că nu au existat cazuri �n care utilizatorii care folosesc �n scop personal materialele descărcate de pe internet să fie puşi sub urmărire sau chiar condamnaţi, această acţiune �ndrept�ndu-se �mpotriva reţelelor de piratare care c�ştigă bani de pe urma internetului.

sursa
    Attached Images Attached Images sharingiscaring.jpg

2. #2 SP
    Member SiCK's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Hehe... la noi ca la nimeni
    Asta se spunea si in Germania,precum si in alte tari de multi ani.Daca nu comercializezi,e legal.
    Doar ca acum se aplica la tot EU.

3. #3 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    da oricum treaba asta e cu dus-intors.

E legal sa tragi dar ilegal sa-ti pui faci un site de unde sa imparti si sa pui si bannere, paypal donations, etc. Chiar daca din castigul respectiv nu faci decat sa mentii serverul, n-ai cum sa justifici ca nu-ti iese si profit.

Oricum, e un procent bun de 68% piraterie. Prin 2000 procentul era de 95%.

4. #4 SP
    Member weriwulf's Avatar
    Este asta chiar pe bune?s-a dat vreo lege?

5. #5 SP
    Pai tocmai asta e problema... ca nu s-a dat.

Nu e ca in state unde-ti intra politia pe usa cand downloadezi ceva (chiar in timp ce o faci ca sa aiba dovada). E interzis sa comercializezi piraterie dar pt uz propriu nu ai cum sa fii tras la raspundere.
    Pe ei nu ii intereseaza ca Romania are un nume rau ca tara din cauza pirateriei ci ca nu pot impozita acele vanzari. Aici e crima ca nu dai bani la stat
    Chiar Basescu i s-a laudat lu' Bill Gates ca multumita pirateriei avem multe genii in informatica din perioada cand eram o tara saraca. (Ca acum tare o mai duce lumea bine multumita lui... sau ma rog.. ignorati mesajul daca aveti drept de vot ca suntem in campanie electorala )
    La noi se dau unele legi foarte favorabile pentru hoti in general. De exemplu... eu il bat pe unu in seara asta si ma duc acasa. Ala se duce la politie dar politia nu are voie sa ma deranjeze dupa 9 seara decat dimineata.
    Deci politia nu are voie sa te deranjeze pt ceva dupa orele 21:00.
    Prin urmare, intre 21:00 si 7:00 aveti liber la torenti

6. #6 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Deci politia nu are voie sa te deranjeze pt ceva dupa orele 21:00.
    Prin urmare, intre 21:00 si 7:00 aveti liber la torenti
    Foarte tare replica Khan . Le cam trebuia palma asta, ca s-au luat de multi degeaba, oameni care nu faceau comert.
    Personal nu sint adeptul torrent-elor, prefer produsele retail, bine ca eu sint atit de maniac ca pina si winrar-ul il am cu licenta, dar cum spuneam e o manie.

7. #7 SP
    Senior Member nightprowler's Avatar
    pun pariu ca majoritatea din cei care vorbesc aici despre faptul ca ei nu sunt de acord cu pirateria si ca ei nu cumpara decat retail etc (fara sa critic pe nimeni, e fff ok) sunt dintre cei care ori au propriile venituri si nu se bazeaza pe cele ale parintilor..acum si eu imi cumpar destule produse originale dar nu imi permit sa cer parintilor cate 2 mil de fiecare data cand am chef de ceva..si preturile zic eu ca si asa sunt cam umflate la noi...daca ar fi dupa mine tot ce mi-as lua ar fi retail...

8. #8 SP
    Quote Originally Posted by nightprowler View Post
    pun pariu ca majoritatea din cei care vorbesc aici despre faptul ca ei nu sunt de acord cu pirateria si ca ei nu cumpara decat retail etc (fara sa critic pe nimeni, e fff ok) sunt dintre cei care ori au propriile venituri si nu se bazeaza pe cele ale parintilor..acum si eu imi cumpar destule produse originale dar nu imi permit sa cer parintilor cate 2 mil de fiecare data cand am chef de ceva..si preturile zic eu ca si asa sunt cam umflate la noi...daca ar fi dupa mine tot ce mi-as lua ar fi retail...
    pun pariu ca nici macar nu incerci sa dai mai putin. exista sectiunea de Publicitate de unde poti cumpara mult mai ieftin si originale.
    Ori, nu inseamna neaparat ca trebuie sa-ti faci o colectie. Iti iei 2-3 jocuri, le vinzi si iti cumperi altele in schimb. Si repeti ciclul asta pana ajungi la banii tai si atunci poti sa-ti mentii o colectie.

Asa-i romanul, considera ca n-are timp de pierdut si vrea totul de-a gata. Si cand vede ca e greu (ca e greu intr-adevar sa mentii o colectie) incepe sa se uite stramb la aia care au ajuns intr-un final sa-si permita si striga "vai, norocosilor"..

9. #9 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Nu uitati ca procentele se refera la FIRME nu la persoane fizice - in Romania pirateria home use este peste 90 % - la firme a scazut (si o sa scada) datorita sanctiunilor mai dure care se aplica celor care folosesc soft nelicentiat (practic decat sa iei 1 amenda de la BSA - buisiness software alliance - mai bine platesti softul ... isi mai ieftin)

PS: sa nu uitam ca pirateria home use este mare in toate tarile nu doar in Romania, insa producatorii si distribuitorii e software se orienteza dupa pirateria la nivel de buisiness.

PPS: ca sa nu mai zic ca acum 10 ani in Romania venitul mediu era undeva la 60 - 70 $ acum venitul mediu ajunge undeva la 300 $. (de asemeni salariul minim pe economie era undeva la 15 $ - da pe suma asta lucram eu acum 10 ani si era minim pe economie si acum salariul minim este uneva a 200 $) - la vremea aia castigam undeva la 370.000 lei si tin minte ca am strans 3 luni de zile ban pe ban sa-mi cumpar Total Annihilation pe care am dat 650.000 lei - dar s-a meritat )

10. #10 SP
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    pun pariu ca nici macar nu incerci sa dai mai putin. exista sectiunea de Publicitate de unde poti cumpara mult mai ieftin si originale.
    Ori, nu inseamna neaparat ca trebuie sa-ti faci o colectie. Iti iei 2-3 jocuri, le vinzi si iti cumperi altele in schimb. Si repeti ciclul asta pana ajungi la banii tai si atunci poti sa-ti mentii o colectie.

Asa-i romanul, considera ca n-are timp de pierdut si vrea totul de-a gata. Si cand vede ca e greu (ca e greu intr-adevar sa mentii o colectie) incepe sa se uite stramb la aia care au ajuns intr-un final sa-si permita si striga "vai, norocosilor"..

nu cred ca m-am uitat vreodata stramb la cineva care a reusit sa faca ceva cu adevarat( de ex sa-si creeze o colectie ) si nici nu am strigat "vai, norocosilor" pentru ca nu ma ajuta asemenea chestii cu ceva...nu cred ca e nevoie sa ma critici , pentru ca si daca fac ceea ce imi spui tu ,tot la banii parintilor apelez..right? si acum sa le plang de mila celor care le creeaza de parca ar fi sarantoci... nu prea merge nici asta, pentru ca sunt 100% sigur ca ei o duc si o vor duce mult timp de acum incolo foarte bine. pana la urma tot tu esti cel care se uita stramb la altii tocmai pentru ca nu iti convine ca tu sa platesti anumite lucruri si altii nu, desi a fost alegerea ta si te bucuri de ce ti-ai luat.

11. #11 SP
    Cand am zis ce am zis, am generalizat nu m-am referit specific la tine. Cred ca se intelege asta din context.

Chiar am scris "Asa-i romanul..." la inceputul frazei dar daca tu crezi ca e cazul sa te compari, felicitarile mele pentru diferentierile fata de turma.

12. #12 SP
    deja o dam pe discutii filozofice si ironii, cum am observat ca se intampla destul de des pe forumul asta...nu poti sa iti expui ideile fara ca cineva sa se ia de tine sau sa inceapa sa faca mistouri. Daca nu esti de acord cu ce zice toata lumea esti luat la rost observ...

13. #13 SP
    VIP Member Donely's Avatar
    deja o dam pe discutii filozofice si ironii, cum am observat ca se intampla destul de des pe forumul asta...nu poti sa iti expui ideile fara ca cineva sa se ia de tine sau sa inceapa sa faca mistouri. Daca nu esti de acord cu ce zice toata lumea esti luat la rost observ...
    Intr-un fel iti dau dreptate. Cred ca fiecare are dreptul de a alege. Dar tot asa de bine, fiecare are dreptul sa isi exprime opinia fata de continutul unei discuti pana la un punct decent.

14. #14 SP
    Quote Originally Posted by Donely View Post
    Intr-un fel iti dau dreptate. Cred ca fiecare are dreptul de a alege. Dar tot asa de bine, fiecare are dreptul sa isi exprime opinia fata de continutul unei discuti pana la un punct decent.

de acord...si poti trece si de punctul ala decent DACA are rost sa treci de el...cel putin spune ce ai de spus intr-un mod care sa nu deranjeze, nu?

15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca nu ma insel, acesta este rolul forumurilor in sine. Sa se combata/dezbata anumite idei. Pro si contra, idei si opinii, solutii si rezolvari la problemele noastre... acolo unde se poate cel putin, le regasim pe un forum. Ca in unele cazuri se mai pune "gaz pe foc", se mai adauga o mica ironie sau se "sare parleazul"... cred ca nu tine de forum cat de inteligenta, cultura si bunul simt al fiecarui cititor sau autor in parte.

Privind dintr-un alt unghi in general pe un forum (mai ales intr-un cerc atat de restrans ca al nostru) cei mai "vechi in bransa" pot observa repede spiritele tari, gurile mari si cei care vor ceda primii. Unii useri chiar "sar in ochi" prin tragerea unor concluzii la care nu am reusit sa ajungem noi, cei care stam 24/7 pe acest forum. No offense, dar daca la prima "ciocnire de opinii" si doar 9 posturi ai si catalogat genul nostru de forum... atunci nu pot decat sa te felicit. Nu acelasi lucru il pot face pentru Max, care ti-a dat thanks pentru catalogare.

Anyway, pirateria este de cand lumea si va ramane pana la sfarsitul ei. Daca nu cumva chiar ea va insemna sfarsitul lumii. Cred ca hotii si prostituatele impartasesc cele mai vechi "meserii" din lume. Ce sa le facem, daca pe astfel de "baze" a fost cladita lumea asta ? Sa ne mintim si sa spunem ca de fapt de-a lungul timpului totul a fost numai cu armuri stralucitoare, noblete si demnitate, credinta si respect ? Sorry, dar cred in relatia Ying/Yang, + si -, pozitiv si negativ, 0 si 1. Atata timp cat exista un balans, e totul ok. So, it's all good

68% piraterie, care acum cativa ani erau de fapt 99% piraterie in Romania eu zic ca inseamna ceva. Si inseamna o evolutie enorma. Cel mai bun exemplu e si in cazul consolelor. Acum cativa ani daca spuneai ca iti iei jocuri originale, erai considerat nebun. Ma bucur ca am contribuit si noi un pic la eliminarea unor astfel de conceptii aberante. Ca altfel, aici era site de torrents si nu forum despre jocuri si nemurirea sufletelor... Amen !

16. #16 SP
    Quote Originally Posted by MonkY View Post

Privind dintr-un alt unghi in general pe un forum (mai ales intr-un cerc atat de restrans ca al nostru) cei mai "vechi in bransa" pot observa repede spiritele tari, gurile mari si cei care vor ceda primii. Unii useri chiar "sar in ochi" prin tragerea unor concluzii la care nu am reusit sa ajungem noi, cei care stam 24/7 pe acest forum. No offense, dar daca la prima "ciocnire de opinii" si doar 9 posturi ai si catalogat genul nostru de forum...
    nu am "catalogat" acest forum ca fiind in niciun fel...poate as putea sa-l cataloghez ca unul necesar si util dar in privinta intelegerii opiniilor altora din partea UNOR membri ai forumului am comentat pentru ca asta e parerea mea.. si chiar daca am 9 posturi si doar un conflict de opinii, tot am citit lucrurile discutate pe acest forum probabil mai mult decat o parte dintre cei care au 200 -300 posturi...si pot spune ca mi-am format o opinie..dar repet, nu ma deranjeaza sa nu fiu pe aceeasi frecventa cu unii din membrii dar ma deranjeaza sa vad ca sunt luat peste picior pentru cele spuse si criticat inca de prima data dupa ce am postat ceva fara ca macar sa se fi ajuns la acele critici dupa o discutie mai intensa, mai ales stiind ca eu cel putin mi-am argumentat opiniile si actiunile. nici eu nu sunt chiar de acord cu pirateria si tocmai de aceea cand am posibilitatea imi cumpar un original . nu de putine ori am incercat sa imi fac o parte din prieteni si colegi sa inteleaga de ce nu e bine sa ii priveasca pe altii urat atunci cand afla ca si-au cumparat asa ceva. de multe ori am primit raspunsuri de genul :"esti prost, il iei de pe torrent, de ce sa mai dai banii?" si pot spune ca am fost deranjat de nepasarea lor. de ce ar mai veni nu stiu ce firma mare cu produse noi sau de ce sa puna preturi acceptabile produselor deja existente daca nu este profitabil pentru acea firma, corect?..deci, poate e pentru ca sunt mic si nu am eu o gandire corecta, dar lucrurile pe care le spun reprezinta ceva ce eu cred ca este corect si din punct de vedere moral si din toate celelalte puncte de vedere ce au legatura cu gaming-ul. sper ca intelegeti acum ce am spus mai devreme despre forum

17. #17 SP
    Member MSlv's Avatar
    Vreau sa comentez putin pasajul "pagubele aduse companiilor IT de pirateria din Rom�nia se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro de la �nceputul acestui an".

Nu am fost niciodata, nu sunt si nu voi fi de acord vreodata cu astfel de formulari aberante dupa parerea mea. Ok, recunosc ca exista pagube materiale semnificative, dar recunosc inca ceva: faptul ca piratezi un soft/film/mp3 (iei de pe torrenti pe moca) nu inseamna obligatoriu ca l-ai fi cumparat daca nu ai fi putut sa-l obtii prin astfel de mijloace.

As fi vrut sa mai dezvolt putin, dar e tarziu...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.