Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: Swordquest

  1. #1 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar

    Swordquest

    Swordquest este o serie de 3 jocuri ( care trebuiau sa fie 4) lansate pentru Atari 2600. Cele 3 jocuri sunt destul de asemanatoare ca si structura dar in acelasi timp sunt destul de diferite. In afara faptului ca sunt printre primele jocuri din genul action-adventure, pentru ca ofereau o combinatie a povestii cu elemente de logica si de actiune, aceasta serie mai are ceva special. Odata cu lansarea primului joc din serie, Atari a organizat un concurs care era bazat pe descoperirea unor indicii in cadrul jocurilor. Concursurile bazate pe cele 4 jocuri trebuiau sa ofere castigatorilor premii a caror valoare ajungea la 150 de mii de dolari. Fiecare joc venea cu un comic-book in care era prezentata povestea jocului si care ajuta la gasirea indiciilor. Povestea era bazata pe elemente mitologice. O sa incerc sa prezint pe scurt fiecare dintre cele 4 jocuri.

    1. Earthworld ( Octombrie 1982)
    Ca in toate celelalte jocuri, Earthword e bazat pe un sistem de camere care reprezinta semnele zodiacale.
    Povestea jocului e despre 2 gemeni Tarra si Torr ai caror parinti au fost omorati de garzile regelui Tyrannus din cauza unei profetii spuse de vrajitorul regelui, Konjuro. Dupa ce gemenii il jefuiesc pe rege, isi dezvaluie identitatea iar acesta cheama un demon ca sa ii omoare. Dar 2 dintre consilierii regelui le spun despre Sword of Ultimate Sorcery si despre Talisman of Penultimate Truth. Apoi ei sunt transportati in Earthworld.
    In concursul bazat pe acest joc s-au inscris peste 5000 de oameni dar numai 8 au reusit sa descopere toate indiciile. Premiul era un talisman ( Talisman of Penultimate Truth) facut din aur de 18K, cu 12 diamante si cu simblourile celor 12 semne zodiacale, dar si o mica sabie facuta din aur alb. Premiul valora 25.000 de dolari. Norocosul castigator a fost Steven Bell.

    2. Fireworld ( Februarie 1983)
    In acest joc, camerele sunt bazate pe The Tree of life ( Kabbalah).
    In acest joc, cei 2 gemeni ajung in altarul unde sunt tinute Sword of Ultimate Sorcery si Talisman of Penultimate Truth, dar in acel moment sabia trece prin altar si ajunge in Fireworld. Acolo, gemenii se despart pentru a cauta apa, iar Torr, cu ajutorul talismanului, il invoca pe Mentorr care ii arata the Chalice of Light care i-ar potoli setea. Cei doi se reintalnesc si gasesc Chalice of Light, dar Torr il scapa si descopera ca nu este cel adevarat. Apoi Herminus il da pe cel real, care creste pana cand ii inghite pe gemeni si ii transporta in Waterworld.
    Concursul a avut 50 de finalisti, mult mai multi decat cel anterior, iar Atari i-a pus pe toti cei 50 sa scrie ce le-a placut la acest joc. Premiul a fost chiar the Chalice of Light care era facut din aur si platina si era ornat cu pietre pretioase, acesta valora tot 25 de mii de dolari. Castigatorul a fost Michael Rideout, care in 2005 inca era in posesia premiului.

    3. Waterworld
    ( Februarie 1983)
    Sistemul de camere era bazat pe cei 7 centrii chakra.
    De data asta, cei 2 gemeni sunt despartiti si isi uita numele. Tara ajunge pe o nava facuta din gheata si il intalneste pe Cap'n Frost, cel care crede ca merita sa gaseasca the Crown of Life si sa conduca Waterworld-ul. Torr ajunge intr-un regat subacvatic si o intalneste pe fosta regina a orasului, Aquana, care crede de asemenea ca merita sa gaseasca the Crown of Life si sa isi recapete tronul. In timpul unei lupte intre capitan si fosta regina, Herminus ii face si pe cei 2 gemeni sa se lupte. Ei il cheama pe Mentorr care ii ajuta sa-si recapete amintirile. In timp ce se lupta, cei doi gasesc coroana si o taie in doua bucati, Atat capitanul cat si fosta regina iau cate o bucata si isi indeplinesc visul. Apoi sabia ii transporta in Airworld unde trebuie sa se lupte cu Tyrannus si Konjuro.
    Concursul bazat pe acest joc a fost anulat din cauza crizei din 1983. Castigatorul concursului trebuia sa primeasca the Crown of Life, care era facuta din aur si impodobita cu pietre pretioase, aceasta valora 25 de mii de dolari.
    Acest joc e cel mai rar din cele 3 si se vinde la preturi de 200-300 de dolari.

    4. Airworld

    Airworld nu a fost lansat niciodata, dar se zvoneste ca exista 2 prototipuri.
    Premiul concursului Airworld trebuia sa fie the Philosopher's Stone, care era o cutie din aur si pietre pretioase, in care se gasea o bucata de jad. Si acest premiu valora 25 de mii de dolari.

    Castigatorii celor 4 concursuri, trebuiau sa concureze pentru Sword of Ultimate Sorcery, o sabie cu maner de aur si lama de argint care valora 50 de mii de dolari. Dar asta nu s-a intamplat niciodata, ultimele 3 concursuri nu au avut loc niciodata. Cei 2 castigatori au primit cate 15.000$ si fiecare finalist a primit cate 2000$, pentru ca ultimul concurs nu a avut loc. Pana acum, nimeni nu stie unde se afla coroana, Piatra Filozofala si sabia(cu care se pare exista o poza). Unii spun ca inca se afla la seful Atari, Jack Tramiel, altii spun ca au fost topite si vandute. Probabil ca nu o sa aflam adevarul niciodata si aceasta poveste o sa ramana invaluita in mister. In acest moment nu mai sunt foarte multi care stiu despre aceasta serie si aceste concursuri, dar e bine ca mai sunt cei care ne amintesc de acest moment extraordinar din istoria jocurilor video.
    Attached Images Attached Images sword-quest-atari-wallpaper.jpg earthworld.jpg comic1.jpg talisman.jpg winner.jpg fireworld.jpg comic2.jpg chalice.jpg magazine.jpg waterworld.jpg comic3.jpg airworld.jpg sword.jpg swordq.jpg swordquest_serie.jpg swordq5.jpg swordq4.jpg swordq3.jpg swordq2.jpg swordq1.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member miron's Avatar
    Trebuie sa prindem criminalul acela!Dar mai intai uitati-va la episodul Swordquest din Angry video Game Nerd!Link here AVGN: Swordquest | Cinemassacre Productions

  3. #3 SP
    Member Sadismek's Avatar
    N-am auzit niciodata de seria asta, insa sunt foarte impresionat. Poate aceste premii au adus Atari in pragul in care sunt acum...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts