Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Fondatorul Atari pariaza pe iOS si Android

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Fondatorul Atari pariaza pe iOS si Android

    Sunt ferm convins ca iarasi ma vor urâ fanbotii Nintendo (pentru ca fanii adevarati stiu exact despre ce vorbesc), insa am dat de un interviu pe BBC cu Bushnell (fondatorul Atari) in care acesta spune ca el pariaza in viitorul apropiat pe un iPod sau o tableta Android, in defavoarea consolelor portabile de la Nintendo. Stiu ca Nintendo nu are de ce sa se teama pentru ca vanzarile la consolele portabile merg foarte bine, insa nu cred ca evolutia pe iOS sau Android ar trebui ignorata. Mai ales acum cand sunt din ce in ce mai multe zvonuri referitoare la o consola de la Apple si Google. OUYA a deschis o mica portita (chiar daca nu e pe piata mobilelor), iar device-uri precum nVidia Shield micsoreaza si mai mult distanta.

    Sunt curios ce credeti despre viitor (dar o sa va rog sa va retineti in a nega total ceea ce se intampla). Imaginati-va ca incepand de maine, cei de la Nintendo (asa cum o fac Capcom, Square Enix, EA & Co.) vor incepe sa faca jocuri pt. Android si iOS.
    I don't think handheld game-only devices make sense anymore, not when you have an iPod or an Android microtablet. When it comes to the console market, I think the market is truncating... It's about taking game technology, mashing it up with brain science, and creating some pretty powerful software towards learning... We have some really powerful engines right now that are knocking it out of the park. You'll hear a lot about it in the next few years... Nintendo always had a soft spot for young people - they sort of did the 12-and-under pretty well, and the other guys did the 12-and-over. And now I think the other [consoles] are good enough on those things, and the rush to upgrade from the 12-and-under is not nearly as important.
    Sursa: BBC News - Nintendo faces 'path to irrelevance', says Atari founder.
    Attached Images Attached Images atari_2600.jpg

  2. #2 SP
    Member Bodolay Botond's Avatar
    Impunerea prin majoritate. E ca și cum s-ar muta zece familii de chinezi la mine în bloc...după o vreme ajungi să-ți placă nevasta unuia (sau fiica), deși știi că în blocul de vizavi e una...decupată din Playboy.
    Dar chinezoaica fiind mai aproape...
    Evident că iOS și Android vor câștiga bătălia măcar, dacă nu tot războiul. Văd la juniorii mei. Se bat pe tabletă. Pe 3DS mezinul nu știe să umble, ăla mare mai bagă un Star Wars III sau Kid Icarus, dar prima opțiune rămâne tableta (Wii-ul e altă treabă).

    Tabletele cuceresc cu jocurile alea "touch and go" sau cum se numesc, gen Tiny Thief și Temple Run. Dar după părerea mea, lipsește ceva la toate jocurile astea. Printre ele imersiunea și consistența. Sunt prea...așa de jucat între două stații de troleu.

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Bodolay Botond View Post
    Tabletele cuceresc cu jocurile alea "touch and go" sau cum se numesc, gen Tiny Thief și Temple Run. Dar după părerea mea, lipsește ceva la toate jocurile astea. Printre ele imersiunea și consistența. Sunt prea...așa de jucat între două stații de troleu.
    Eu nu ma joc nimic "touch and go" (nici nu-mi plac si le consider pierdere de timp). Iti recomand sa arunci o privire aici, poate iti schimbi parerea (si inca n-am eu suficient timp sa pun toate jocurile bune): http://www.consolegames.ro/forum/f81...i-bune-pe-ios/. Daca vezi tu acolo jocuri fara "imersiune" si fara "consitenta", eu le mananc.

  4. #4 SP
    Junior Member Elphy's Avatar
    Pai oricum jocurile bune se fac si pe iOS si Android (mai putin pentru ca chiar daca sunt mai puternice unele din ele tot prost se misca, cei cu mai multa experienta stiu despre ce e vorba) sau macar side story la ele. Deci clar sunt constienti ca se scot bani frumosi din asta, ca sa nu mai vorbim ca daca Apple face o consola va veni exact cu acelasi sistem de oprerare... al lor. Care probabil va fi compatibil cu toate device-urile lor. Deci mare chestie nu fac decat sa creeze o consola dedicata pentru gaming. Deci chiar daca nu vor fi la inceput jocuri prea multe pe consola, macar o sa poti juca actualele jocuri de iOS mult mai oky pe o astfel de consola, ceea ce e un mare +. Viitorul suna bine si poate asa Nintendo o sa se trezeasca la realitate. Cred ca asta o sa ii forteze putin si pe cei de la Sony (ma refer la PSV pentru ca pe iOS gasesc mult mai multe jocuri bune decat pe PSV, chiar daca sunt fan Sony trebuie sa recunosc asta) ceea ce pentru noi e bine.

    Device-urile de la Apple sunt foarte puternice si sistemul de operare e chiar ok. Ne putem astepta la o consola reusita din partea lor (daca mai era Steve era 100% sigur).

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Acum ca au adaugat OpenGL ES 3.0 pe 64bit... pentru developeri, the sky is the limit! Ca sa va faceti o idee, PSGL-ul (adica API-ul OpenGL ES + Nvidia CG) de pe PS3 foloseste OpenGL ES 1.1 plus ceva extensii din OpenGL ES 2.0. Puterea hardware a crescut si ea direct exponential... tot ce mai lipseste este un control hardware (gamepad).

  6. #6 SP
    Senior Member solecon's Avatar
    Eu nu stiu de ce deschizi thread-uri d-astea, ca dup-aia tot tu te enervezi si le inchizi. Dar am o curiozitate - daca nu zicea "de bine" de Apple, tu chiar ii acordai atentie lui Nolan Bushnell?

  7. #7 SP
    Junior Member d@nn's Avatar
    Vezi ca zice de bine despre apple si/sau android, comparat cu consolele nintendo.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by solecon View Post
    Eu nu stiu de ce deschizi thread-uri d-astea, ca dup-aia tot tu te enervezi si le inchizi.
    Eu nu stiu de ce postezi tu cand nu ai nimic on-topic de spus... Ai dreptate cu inchisul unor threaduri. Nu ar fi trebuit sa fac asta... ci ar fi trebuit sa fi banat direct trolii si fanbotii care nu accepta nimic altceva decat propria opinie. Eu de bine de rau ma pot juca pe orice, accept ca exista jocuri bune pe toate cele. Dar unii... mai repede ar renunta la cont aici decat sa accepte o alta opinie.
    Quote Originally Posted by solecon View Post
    Dar am o curiozitate - daca nu zicea "de bine" de Apple, tu chiar ii acordai atentie lui Nolan Bushnell?
    Am scris de rau despre Apple (asa cum am facut-o si la adresa Google, Microsoft, Sony, Samsung sau Nintendo)... si am facut-o de mai multe ori decat ar fi trebuit... doar ca unii nu vad decat atunci cand aduce atingere directa la firma careia se "inchina". Serios acum, nu va plateste nici Nintendo, nici Sony, nici Microsoft... si bineinteles ca nici Apple. Ba din contra, daca stau bine si ma gandesc, Microsoft si Nintendo nici macar nu stiu unde e Romania pe harta. Macar Sony si Apple isi lanseaza produsele oficial si la noi.

    Si nu inteleg de ce sariti de fund in sus asa unii dintre voi cand vedeti scris Apple (de parca sunteti programati)... eu am scris mai sus atat despre Android cat si de iOS. Am zis atat Apple cat si Google... nu doar Apple. Doar ca unii sunt hateri care cand aud un anumit cuvant, li se ridica glicemia instant. Take a chill pill! Acestea sunt faptele in zilele noastre.

    Va place sau nu, veti mai auzi atat de Google cat si de Apple, pentru ca au avansat enorm in ultima vreme. Ba eu chiar sper sa intre si Microsoft mai serios pe piata. nVidia deja a facut-o... e loc pentru toti. Vor castiga insa cei care vor reusi sa combine perfect partea de sofware/gaming cu cea de hardware.

    Daca ne gandim bine, acum aproximativ 5 ani atat Apple cat si Google erau aproape zero in domeniul gaming, daramite console. E normal ca unii sa-i accepte mai greu, dar incapatanarea unora cateodata nu ajuta cu nimic.

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Iata ca nu doar de la Atari vin astfel de idei: EA Exec Says Nintendo Has Been Usurped By Apple.
    I thank Miyamoto for that… But he's falling down on the job. And for the past five years that job has been taken over by a dead guy from Cupertino.

    Customers today... are generally looking for a single fabric of play. They want their game where they want it, when they want it, and at a price they can defend to other people.
    Grrr, mie mi se pare chiar dura declaratia lui... dar in fine. Fiecare e liber la opinii.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 13-07-2012, 16:42
  2. Replies: 0 Last Post: 18-12-2011, 12:56
  3. Grand Theft Auto III pentru iOS si Android By Dant3 in forum Stories & Other News
    Replies: 7 Last Post: 17-11-2011, 01:09
  4. Replies: 7 Last Post: 01-02-2011, 16:53

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts