Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 12 of 12

Thread: AeroMobil 3.0 - masina gata de zbor

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  AeroMobil 3.0 - masina gata de zbor

  Visul omului dintotdeauna a fost sa poata zbura, asa cum visul omului modern e sa aiba o masina cu care sa se poata misca repede si usor. Henry Ford a fost primul om care isi imagina o combinatie ideala dintre o masina si un avion (lasand deoparte imaginatia lui Leonardo Da Vinci & Co si trecand la ceva posibil pentru productie in masa). Pana acum am vazut diverse prototipuri, diverse incercari (unele haioase, altele catastrofale)... insa de-abia din 29 Octombrie 2014, AeroMobil (o firma slovaca mica), a reusit cu a sa nebunie, denumita AeroMobil 3.0, sa se apropie de lansarea unui produs viabil.

  La Pioneers Festival in Vienna, AeroMobil 3.0 a fost prezentat ca modelul care a inceput deja testele pentru "regular flight testing". In modul car, acesta poate atinge 160Km/h, cu o autonomie de aproximativ 875Km si cu un consum de 8l/100Km. In modul plane, avem o viteza maxima de 200Km/h cu o autonomie de aproximativ 700Km (cu un consum de 15l/100Km).

  Cum sa zic... mie mi se pare impresionant. Nu vreau sa stiu pretul, ci doar vreau sa stiu ca e totul OK si ca in viata asta voi apuca sa merg cu o masina/avion. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul oficial: AeroMobil: Flying car si mai jos aveti un filmulet de prezentare. Enjoy!

  Attached Images Attached Images aeromobil.jpg

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Avem si ceva mai multe imagini cu AeroMobil 3.0.
  Attached Images Attached Images aeromobil_v3_1.jpg aeromobil_v3_2.jpg aeromobil_v3_3.jpg aeromobil_v3_4.jpg aeromobil_v3_5.jpg aeromobil_v3_6.jpg aeromobil_v3_7.jpg aeromobil_v3_8.jpg

 3. #3 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Si specificatiile complete:
  Attached Images Attached Images aeromobil_specs.png

 4. #4 SP
  Senior Member Mayhem's Avatar
  Am un singur cuvant pt asta BADASS!

 5. #5 SP
  Senior Member AlanPoe's Avatar
  Nu este chiar primul viabil, ar mai fi si cel de aici: The Transition® | Terrafugia. Are specificatii asemanatoare, nu arata atat de bine ca cel slovac insa este la fel de compact (ba chiar cu 24 cm mai ingust in modul street). Un singur lucru mi l-as dori de la cel slovac, pe care Terrafugia il are deja: full vehicle parachute .

 6. #6 SP
  Senior Member AndyZ's Avatar
  Impresionant, dar va trebui sa avem si infrastructura pt asta, locuri in care sa putem ateriza in mod special..

 7. #7 SP
  Senior Member tudomih's Avatar
  Si, eventual, bani . Va dati seama cat o sa coste ... masina asta cred ca are cel putin 4 motoare pe ea.

 8. #8 SP
  Junior Member ra3or's Avatar
  @AlanPoe, citeste About si succes la cumparaturi

  The AeroMobil 3.0 is .... autopilot and an advanced parachute deployment system.
  edit: initial am zis ca e cam 'not safe' in conditii de vant/rafale, dar are ceva portanta, iar geometria variabila ajuta mult
  cockpitul e cam inghesuit totusi, iar joystickul / volanul in dreptul pieptului ridica ceva semne de alarma, in caz de parachute fail, RIP
  totusi, arata/da al naibii de bine, pentru un VIP/CEO, sa umble prin tara(Romania) cu asa ceva.

 9. #9 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Quote Originally Posted by AndyZ View Post
  Impresionant, dar va trebui sa avem si infrastructura pt asta, locuri in care sa putem ateriza in mod special..
  Nu cred ca e necesara infrastructura necesara, insa o legislatie speciala cred ca ar trebui luata in calcul. Adicatalea, nu cred ca i se mai aplica regulile standard ale regulilor auto sau regulilor aviatiei. Ma refer la chestii generale gen "Nu ai voie sa-ti iei zborul asa, de oriunde, oricum" (va dati seama ce fun ar fi sa-l vezi pe unul la semafor ca se plictiseste si isi ia "avant" sa decoleze pe la Universitate?). La fel cum si "Nu aveti voie sa aterizati decat pe aeroporturi" ar fi crima si pedeapsa... sa stai sa faci de fiecare data vama si toate cele...
  Quote Originally Posted by tudomih View Post
  Si, eventual, bani . Va dati seama cat o sa coste ... masina asta cred ca are cel putin 4 motoare pe ea.
  Avand in vedere ca Transition are un pret de $279,000 (ei zic "base purchase price", whatever that means), ma astept ca AeroMobil sa fie un picut mai ieftin. Si tot e bine... la urma urmei, sunt multe masini "clasice" mai scumpe de atat.

 10. #10 SP
  Senior Member AlanPoe's Avatar
  Ma apuca din cand in cand visatul cu ochii deschisi pe la semafor (chiar ca-mi vine sa-mi iau zborul cateodata din Bucuresti) si ma uit in sus, prin parbriz. Nicio sansa, cu reteaua de fire si cabluri din capitala n-ai nicio sansa sa te ridici sa sa aterizezi .

  Exista deja reglementari pentru posesorii de aparate de zbor usoare iar regulamentul trans-frontalier se aplica doar daca parasesti spatiul aerian national. Oricum ar trebui sa aterizezi la bulgari sa faci plinul, pentru ca o autonomie de 800 km nu prea vad in ce alta tara te-ar duce si oricum ai nevoie de aprobari speciale functie de plafonul de zbor pe care-l alegi chiar si in tara.

  De reglementari pentru drumuri/ spatii publice pentru decolare/ aterizare nu cred ca poate fi vorba pentru ca ai putea pune in pericol pe ceilalti si chiar pe tine. Dar nu cred ca-i foarte complicat, te duci frumusel la aeroportul Baneasa, spui frumos ca le dai doar flight plan-ul ca n-ai nevoie de asistenta speciala ca doar te duci la service-ul din colt pentru anvelope si schimb ulei si gata. Insa nu ma pot abtine sa vad fata inginerului de la ITP cand te duci pentru revizie. Ala balbaie ceva cu Autoritatea Aeronautica si tu-i spui "nu, nene, ca mie-mi trebuie doar pentru strazi". Priceless.

 11. #11 SP
  Member Hitman's Avatar
  Cu motor de 1200 cc ai si taxe/asigurare ieftina

 12. #12 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Se pare ca nu e chiar gata. Tocmai ce-a avut parte de primul crash: Revolutionary flying car prototype crashes - CNET.
  Attached Images Attached Images aeromobil-flying-car-crash-mh.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. God of War 3 e gata By erik95 in forum Console News
  Replies: 2 Last Post: 11-12-2009, 22:54
 2. Bayonetta este 80% gata By Bobby in forum Console News
  Replies: 3 Last Post: 19-08-2009, 18:15
 3. DiRT 2 este gata de lansare By DJ_Andrei in forum Console News
  Replies: 5 Last Post: 17-07-2009, 16:04
 4. Trine - gata de lansare By MonkY in forum Console News
  Replies: 31 Last Post: 17-07-2009, 09:57

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts