Dragelor si dragilor,
mi s-a intamplat si mie sa-mi fie publicata o povestire in Galileo nr. 7 ce se lanseaza sambata la Bookfest, prin grija d-lui Michael Haulică. Stiu, stiu, e doar o povestire SF de debut (se numeste "Ohrainic", by the way). Este un pas infim pentru SF-ul romanesc insa este un pas urias pentru mine. Pentru ca mi-am vazut numele pe o editie publicata pe hartie. Da, da, veti rade si va veti spune, in barba: bou' cela, de voia sa-si vada mintenas numele p-o foaie, n-a auzit ca s-a inventat imprimanta?
Pai aici e spilu'. Michael Haulica, redactor sef, s-a gandit ca numele meu merita mentionat langa al lui Jack McDevitt si al Anei-Maria Negrilă. Si-a asumat riscul si a implicat si editura in asta, pentru ca (veti rade din nou) Editura Millennium imi mai da si bani pentru povestirea asta. Iar asta, dragii mei, e o cinste pentru mine.
Prin urmare, cititi-o. Daca vreti. Veti gasi si alti cinci autori cu multe alte motive de a va bucura de SF, in afara povestirii mele. Daca, totusi, ajungeti sa-mi cititi povestirea, spuneti-mi ce credeti. Nu ma mintiti. Spuneti pe sleau ce va place si ce nu. Fiti drepti. Dar blanzi, in acelasi timp. Ca poate mai scriu si ma-ndrept si-o sa va placa, in cele din urma.
Al vostru, de data asta fara pseudonim, Adrian Poenaru.
Bookmarks