Eu zic sa se dea balon de aur si pentru postul de rezerva, atunci chiar ar fi toata lumea multumita.
Eu zic sa se dea balon de aur si pentru postul de rezerva, atunci chiar ar fi toata lumea multumita.
Pana acum s-au acordat baloane de aur pe o multime de posturi, nu neaparat pentru atacanti: Franz Beckenbauer,
Lothar Matthäus, Matthias Sammer, Fabio Cannavaro, plus ca au fost multi altii nominalizati. Cine e valoros, indiferent de pozitia care o joaca, o sa fie cu siguranta nominalizat daca e cu o clasa peste ceilalti.
Intr-adevar, Messi are sanse sa castige balonul de aur inca 3-4 ani. Il avantajeaza si varsta, dar si statura. In general, jucatorii cu statura mai mica si care alearga repede o duc bine pana pe la 33 - 34 de ani.
La urma urmei, fotbalul e joc de echipa, asa ca nu trebuie sa dam mare importanta pentru cine iese balonul de aur
Vorbim degeaba. E o chestie de marketing, balonul de aur nu il va lua Neuer. Anul asta CR, la anul poate tot el sau Messi. Si tot asa inca cel putin 4-5 ani.
Daca il va lua Cristiano Ronaldo, nu il va lua pentru ca e o chestie de marketing, ci pentru ca il merita. La fel si Neuer.
Hai ma? Nu mai spune. Si Messi a fost declarat cel mai bun jucator de la Mondiale, a fost pe bune sau chestie de marketing?
Si Vladoiu a fost declarat cel mai bun jucator din Liga 1 si saorma de la Dristor e cea mai buna. Hai sa dam exemple total aiurea care nu au nicio legatura cu balonul de aur. De ce nu.
Corect Pizzi, daca il ia CR, il ia pt ca merita. Cum a fost si pana acum, de-a lungul istoriei acestui trofeu. De asta nu il va lua Neuer, pt ca in anul 2014, CR l-a meritat mai mult decat portarul german.
Neuer nu vad de ce ar castiga. Atunci trebuiau si altii sa castige pana acum. Buffon in 2006 si Casillas in 2010 au fost cel putin la fel de buni precum Neuer anul asta. Casillas nu mai e ce a fost, dar in 2010 a salvat echipa de mai multe ori decat a facut-o Neuer la mondialul din vara. Cand a zis kragod ca e si vorba de marketing la mijloc, eu zic ca e intr-o anumita masura adevarat. Altfel nu imi explic unele decizii din ultimii 10 ani: Shevchenko, Cannavaro, Messi x4, poate chiar si Kaka.
Tudy, nu e marketing, am stabilit mai sus. Trofeul a fost castigat pana acum de cel care l-a meritat cel mai mult in acel an, inclusiv Messix4, CRx2, Shevchenko, Cannavaro, poate chiar si Kaka.
Fun fact, in `86, anul cand Maradona dansa printre jaloanele englezesti, stiti cine a castigat? Nu a fost argentinianul, ci rusul Igor Belanov. Va aduceti aminte de el? Maradona nu a fost nici macar in primii 3 anul ala.
Faptul ca tu si Pizzi aveti aceasi parere nu inseamna ca s-a stabilit
Asta e parerea mea, cel putin cei enumerati de mine nu consider ca meritau. Cannavaro l-a primit doar pentru ca a castigat mondialul, Shevchenko pentru ca era est-european, iar Messi nu le-a meritat pe toate 4. Ma rog, anul asta nu cred ca sunt dubii mari vizavi de castigator. Eu unul astept sa treaca nebunia cu cei doi incat sa mai avem putina varietate. De cand a inceput Messi sa castige, el si Ronaldo au fost cot la cot, tot ei doi. Te mai saturi, zici ca e formula 1 in era lui Schumi si apoi Vettel.
Saracul Ronaldo, nu a vorbit cu cei de la Nike sa-i faca jambieri pe comanda fara laba piciorului, a fost nevoit sa si-i taie.
Pentru cei ce nu stiu, Ronaldo e sponsorizat de Nike.
Bookmarks