Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 11 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 ... LastLast
Results 81 to 100 of 203

Thread: Sa mancam... sanatos!

  1. #81 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    ...time for a little midnight snack - yam yam!
    Attached Images Attached Images img_1744-copy.jpg img_1744.jpg

  2. #82 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by RonanN1 View Post
    ...time for a little midnight snack - yam yam!
    Trage tare Ronanel... acum cat mai poti... ca dupa aia...

  3. #83 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La 2 luni de cand m-am decis sa "Mananc sanatos" se pare ca am ajuns la 105.2Kg (de la 118.5Kg) si totul pare ok (cu o exceptie de care voi vorbi mai jos). S-a mai stabilizat un pic procesul de slabire (ceea ce e ok, ca incepusem sa ma sperii de viteza prea mare de slabire)... insa ma gandesc cu groaza la cat mai am de tras pana la greutatea optima (aprox 90Kg). Eu am zis ca 100Kg ar fi suficient pt. mine, dar... vedem cum merge treaba.

    Referitor la exceptia de care vorbeam in aceasta dieta... trebuie sa explic ceva. Eu cand am decis sa pornesc "cruciada" asta (dupa cum ma stiti mai nebun asa de felul meu), am zis sa o fac asa cum imi place mie, adicatalea cat mai bine documentat. Prin urmare la inceperea dietei am facut toate analizele (m-au rupt la bani), si le continui lunar. Teste de glicemie fac zilnic (de fapt chiar de mai multe ori pe zi), inainte de mese, dupa mese... Si toate nebuniile astea nu pentru ca as fi ipohondru sau maniac... dar chiar vreau sa stiu exact ce se intampla cu organismul ca urmare a unei astfel de diete. Spre deosebire de altii, chiar nu imi place sa ma iau dupa ceva "din auzite" sau din "reclame".

    Prin urmare, ajungem la problema detectate de mine, si anume HDL Colesterolul. Dupa cum probabil multi dintre voi stiti, exista un colesterol "rau" si un colesterol "bun". Daca cel "rau" am reusit sa-l duc de la 203 mg/dl la 154 mg/dl... problema este ca si cel bun (care se numeste HDL Colesterol) a coborat de la 33 mg/dl la 28 mg/dl. Bineinteles ca am facut imediat programare la medic si m-am inarmat cu informatii de pe web... ca sa vedem ce cauzeaza problema.

    Se pare ca problema este cauzata de lipsa unor anumite tipuri de grasimi in dieta. De exp. eu am renuntat de tot la ulei de floarea soarelui, inlocuit cu ulei de masline. Din pacate insa, organismul uman are nevoie de toate cele 3 tipuri de grasimi. Ca sa explic mai bine, grasimile (sau acizii grasi) sunt de 3 feluri: saturate, mononesaturate si polinesaturate. Din pacate renuntand de tot la uleiul de floarea soarelui, am deprevat organismul de grasimi polinesaturate (uleiul de masline fiind mononesaturat). Solutia ar fi ca in dieta sa adaug si un pic de ulei de floarea soarelui si sa mananc mai mult peste (Omega 3). Cum insa nu vreau sa incep iarasi sa mananc "gras" iar peste proaspat nu pot face zilnic... am decis sa le inlocuiesc cu supliment alimentar. Mai exact, am cumparat capsule de Omega 3-6-9, care este 100% natural (extras din peste). Ramane de vazut peste o luna daca vor avea efectul scontat.

    Ca sa va dati seama de diferenta dintre cantitatea de zahar ajunsa in sange inainte de dieta, si cantitatea de zahar dupa... o sa va spun valorile glicemiei. Daca initial glicemia era (dimineata, pe nemancate) de 120 mg/dl, la ultimele analize aceasta a scazut uimitor la o valoare de 84 mg/dl. In principiu glicemia peste 115 mg/dl e de rau... fiind vorba de hiperglicemie, trebuie tinut cont de faptul ca si sub 70 mg/dl este rau, fiind vorba de hipoglicemie.

    Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca in toata aceasta perioada nu am facut niciun pic de sport... dar am promis ca voi incerca aceasta dieta fara a lasa niciun alt factor sa influenteze rezultatele. Facand sport, n-as mai putea sti daca rezultatele bune ar fi cauzate de catre dieta sau de exercitiile fizice. Probabil ca dupa ce ma voi apropia de o greutate mai normala la cap, voi trece si la ceva miscare... pentru a mentine mai usor "escapadele" pe care am de gand sa le fac. Adica, sa nu credeti ca dupa 3-6 luni de dieta voi tine totul la fel de strict. Din momentul in care organismul se "regleaza", poti sa mananci si carbohidrati cu IG mare. Insa daca totul e cu masura... no problemo !

    Acestea fiind spuse... va doresc sanatate maxima si bafta la slabit !

    P.S. Repet, inca odata: eu mananc mai mult decat inainte ! Cei care aleg sa se ocupe de calcule calorice sau aleg sa se infometeze pentru a slabi.... in loc sa aleaga sa manance doar sanatos, cred ca fac o mare greseala. E parerea mea de nespecialist in domeniu, si va rog sa o luati ca atare. Bafta !

  4. #84 SP
    Member Webpredator's Avatar
    Well done , MonkY !
    Keep up the good-work !

  5. #85 SP
    Member Wargasm's Avatar
    Monky, ai ceva exemple de mese? Mai precis, ce ai mancat la mese, ce mancaruri?

  6. #86 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Wargasm View Post
    Monky, ai ceva exemple de mese? Mai precis, ce ai mancat la mese, ce mancaruri?
    Partea faina e ca nu m-am luat dupa mese fixe... asa cum mi-au propus doctorii... Mai mult, nici macar n-am vrut sa stau sa canteresc gramajul mancarii (dar am estimat de cateva ori, sa fiu sigur ca nu depasesc anumite limite).

    So, nefiind fixe, trebuie doar sa fii atent la lista cu carbohidratii si produsele cu IG mic... sa ai 3 mese pe zi... si intre mese "snacks"-uri (cu fructe). Pauza intre mese de cel putin 3 ore... la fel si fructele (pe care e de preferat sa le mancati contrar opiniei generale... inaintea mesei, si nu dupa !) Si nu mananci niciodata inainte de culcare. Mananci... stai 2-3 ore si dupa te culci !

    Asa ca hai sa luam un exemplu, cu ce am mancat in ultimele zile.

    Snack 1: unul sau doua mere (daca-ti plac portocalele, si mai bine !)

    Mic dejun:
    lapte batut, iaurt... in principiu lactate cu grasime sub 1-2% (eu oricum nu prea pot sa mananc mult dimineata). Important e ca am zero paine, desi daca iei paine integrala, poti lua o feliuta doua cu dulceata (fara zahar) sau cu branza din aceea degresata. Sau ceai in locul laptelui...

    Snack 2: ceva fructe (excluzi bananele sau orice are IG mare sau prea mult zahar - de exp. spui nu la strugurii foarte dulci)

    Pranz: aici, depinde de cat de mult mi-e foame. In functie de asta, felul 1 si felul 2, sau doar unul. Felul 1 de obicei o ciorbita (fara grasimi, fara morcovi, cartofi, porumb, orez sau alte alea cu IG mare) si felul 2 o fripturica (cotlet de porc facut pe gratar sau pulpe/piept de pui fara pielita). Neaparat cu o salata (de vara, de varza, de muraturi). Totul fara paine. Ieri de exp. in loc de felul 1 si 2, am luat o mancarica de fasole cu mici foarte bine facuti (pe gratar neaparat).

    Snack 3: daca mai poti, niste fructe

    Cina: o fripturica usoara cu salata... sau de preferat, o salata adevarata. Si cand spun salata adevarata, ma refer la un fel de salata bulgareasca (de preferat fara ou). Dar cu branza (slaba), rosii, salata, castraveti, ceapa, etc... Totul cu ulei de masline. Sau si mai frumos, niste peste (nu prajit in ulei !)... Yummy. Sau, niste spagetti cu IG mic (dar fara carne !). Eu de exp. prefer acele spagetti de la Montignac (IG 10) facute cu branza. Sunt dementiale, nu altceva.

    Snack 4: again, niste fructe..

    Ia zi, esti socat, asa-i ? Cum adica "mici" la dieta ? Cum poti slabi cu atatea fripturi si mancare multa ? Simplu maestre... ignorand orice e cu IG mare. Dar e totusi si un picut greu, mai ales daca esti dependent de cartofi, orez, porumb, paine, dulciuri...

    Initial si eu credeam ca mi-e imposibil sa renunt la Cola... acum beau apa minerala de sting si nici nu mai simt dorul (si crede-ma, ca eu traiam cu Cola, nu altceva). Initial nu era zi sa nu am Snickers & Co. pe langa mine. Acum, inlocuiesc frumusel dulciurile cu merele sau strugurii, si nu pot sa zic ca mor de dorul la Snickers/Skittles...

    Sa nu crezi ca e genul de dieta in care adio orice legat de dulciuri. Hell no. Ciocolata cu minim 85% cacao (am gasit cu menta... dementiala !) ai voie (verifica sa nu fie cu zahar !) Prajituri din fructe iarasi poti sa faci (cu fructoza) si fara faina (sau, minimul posibil).

    Eu apropiindu-ma de cea de-a treia luna deja pot sa trec la chestii mai "grele"...

    Ah, si aceste 15Kg sa nu crezi ca le-am dat jos fiind chinuit. Ba din contra, am fost si de 2 sau 3 ori la Mac (fara cartofi si fara sucuri insa, de preferat salata si un cheesburger, asa... de pofta). Am mancat chiar si o pizza (daca faci asta, cere cu aluatul cel mai subtire... fara chestii grase)... Deci eu zic ca prima si a doua luna tii cat mai drastic posibil (linte, fasole, mazare... cu fripturici cat mai slabe, pe gratar... sau peste)... a treia luna deja mai poti cocheta un pic... si dupa, om trai si om vedea. Eu oricum voi "da raportul" aici

  7. #87 SP
    Member Wargasm's Avatar
    Asta seamana cu acel curs legat de fumat. Adica nu fii extrem si vei reusi.
    Unele din care mi le-ai zis, se potrivesc si cu dietele pentru bolile de stomac (gastrite in special).
    Doctorul de gastro mi-a zis sa bag la greu gratar de pui/vita/peste, precum si legume fierte, placinta de dovleac sau mere.

    Acum o mare problema. Berea. Ai bagat bere in tot timpul asta? Nu de alta, dar cred ca m-am ingrasat tocmai de la bere, pe care sincer, o bag in cantitati destul de mari. Sucuri nu beau, dar in schimb bere la greu.
    Aici o sa-mi fie greu, sa renunt la berica. Cunosc un prieten, care dupa ce n-a mai baut bere si a schimbat-o cu vinul, a slabit intr-o luna 6-7 kg.
    Acum s-a lasat de fumat si s-a reapucat de bere, asa ca i s-a spawnat din nou burta

    Cand te referi la mazare, fasole, te referi la mancarea de mazare (traditionala pe la noi), fasole batuta sau scazuta?

  8. #88 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate, nu mai sunt bautor inrait de bere de ceva vreme... deci nu as putea sa-ti spun sigur. Si clar la mine berea nu a fost problema, intrucat am baut ani de zile la greu, fara sa pun 1Kg pe mine. Incep sa cred ca de fapt m-am ingrasat pt. ca m-am lasat de bere Anyway, in mod normal daca e consumata moderat si organismul e ok, nu ar trebui sa-ti afecteze prea rau. Din pacate, orice (inclusiv cele cu IG mic) consumate in exces vor cauza probleme.

    Mazare, fasole (boabe sau pastai), varza... cele clasice consumate in mod traditional. De preferat fierte si consumate ca atare (adica in forma in care isi pastreaza fibrele - de exp. ciorba de fasole si nu fasolea batuta). Si sa nu uit, fara "mirodenii" si alte chimicale gen Knorr... daca tot o faceti, folositi chestii naturale (uscate sau nu).

    P.S. Sa stii ca doctorul ti-a zis bine. Pui/vita/peste si chiar si porc slab, impreuna cu legume fierte (again, nu uita de morcovi) = super cool. Insa am observat o greseala pe care o fac majoritatea doctorilor. De fapt, se vede si in mancarea de spital. De ce Dzeu sa recomanzi carne slaba dupa care sa ii trantesti un piure de cartofi sau orez (prefiert)... nu stiu. Se anuleaza una cu cealalta pur si simplu...

  9. #89 SP
    Member Wargasm's Avatar
    Knor, delikat si alte porcarii nici nu folosesc. Am o cutie mare cu tot felul de mirodenii.

    Doctorii recomanda orez sau cartofi fierti, dar nu din prisma "ingrasarii", ci din prisma aciditatii.
    Eu, in mod normal n-am voie mazare sau fasole (creaza aciditate). Tot ce-i in ulei e interzis, la fel ciocolata, cafeaua, alcoolul, branza grasa, untul, sucuri(in special acidulate), apa minerala, legume (in special rosii si legume crude), zahar etc
    Din cate vezi, regimul asta e oarecum asemanator cu cel descris de tine, evident cu unele "mari" exceptii.

  10. #90 SP
    Senior Member boga's Avatar
    Cel mai bun sfat. Sa mancam sanatos. Ascultati-l pe MonkY ca bine zice. Eu am descoperit luni un nou fast-food langa mine si tot atunci mi-am luat primul hamburger de acolo. N-a fost ca la Mac, dar a fost bun. Marti am sa incerc si o saorma la chifla din aceeasi locatie. Nimic spectaculos. Miercuri, zi fatidica, am zis sa-mi iau si o saorma la lipie si pana acolo mi-a fost.

    Ieri dimineata m-am trezit cu frisoane si ameteala, cu putina greata si putin deranjat la stomac, dar totusi am zis ca-mi trece de la sine si am plecat la serviciu. Am ajuns mai mult mort decat viu acasa dupa-amiaza si, dupa ce am avut o criza de frisoane de zici ca eram posedat, mi-am luat temperatura -> 40 de grade. M-am bagat rapid pe algocalmin si antibiotice, iar acum pot sa zic ca mi-am mai revenit cat de cat, cu toate ca sunt deosebit de slabit si am un gust neplacut in gura.

    Concluzia, putina raceala /dar nimic ce nu putea fi rezolvat fara mari batai de cap cu niste nurofen/, cuplata cu o saorma infecta care iti peste cap tot sistemul digestiv = combinatia fatala. Deci, pe langa faptul ca contribuie din plin la consolidarea stratului adipos, acest junk food vine insoit si de riscul de a-ti afecta serios starea de santate si de a-ti ruina weekendul.

  11. #91 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cum mai stati dragii mosului cu slabitul? Nu de alta, dar eu in perioada de Sarbatori am zis ca nu mai tin regim (vroiam sa vad si cat de mult pot pune la loc). Spre mirarea mea, desi am mancat toate prostiile, nu am reusit sa pun decat 2Kg (si vorbim de o perioada de aproximativ 3 saptamani - de Craciun pana acum). Ceea ce e un semn bun, si-anume ca organismul si-a reglat "arderile" si nu mai se pune asa cu una cu doua.

    So, eu va trebui sa continui dieta si sa ajung la 90Kg (avand acum 98, de la 118,5)... E mai grea perioada intrucat sunt cam putine legume/fructe proaspete in perioada asta (eu de exp. m-am salvat cu mandarinele)... dar, ce sa-i facem?

    ---------- Post added 17-01-2011 at 03:57 PM ----------

    P.S. Pentru cei care au vazut filmul Supersize Me, le recomand sa il vizioneze si pe cel care-l contreaza, si anume: Fat Head! E cel putin interesant

  12. #92 SP
    Senior Member tray's Avatar
    m-am ingrasat 2 kg de Craciun am inceput pe 1 regimul si acum sunt la 78 si daca tot m-am apucat de regim il tin pana la 75

  13. #93 SP
    Senior Member Krusht's Avatar
    Quote Originally Posted by tray View Post
    m-am ingrasat 2 kg de Craciun am inceput pe 1 regimul si acum sunt la 78 si daca tot m-am apucat de regim il tin pana la 75
    75, 78 kg ? Lasa postatu pe threadul asta celor care au probleme de greutate ca ne jignesti cu greutati din astea ... auzi tu 75 kg.

  14. #94 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    caut thread de ingrasat da nu gasiesc, caut thread de ingrasat da nu gasiesc! toate proteinele sa apelieze la mine! lol
    Eu ma chinui sa ating 60 si voi va vaitati de prea mult. Nasoale si treburile astea
    Oricat/orice as manca, ft greu se pune ceva pe mine.

  15. #95 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Quote Originally Posted by Krusht View Post
    75, 78 kg ? Lasa postatu pe threadul asta celor care au probleme de greutate ca ne jignesti cu greutati din astea ... auzi tu 75 kg.
    da, dar stii de la cat am inceput? 105 kg

  16. #96 SP
    Admin MonkY's Avatar
    GeOKeR: pt. tine ar trebui sa fie mai simplu. Mananca fix invers decat recomandam. Carbohidrati cu IG mare (dar nu exagera, ca dai naibii in diabet), mananci inainte sa te culci... d-astea. Daca nici asa nu se pune, fa o vizita la doctor.

    tray: keep up the good work !

  17. #97 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    Quote Originally Posted by GeOKeR View Post
    caut thread de ingrasat da nu gasiesc, caut thread de ingrasat da nu gasiesc! toate proteinele sa apelieze la mine! lol
    Eu ma chinui sa ating 60 si voi va vaitati de prea mult. Nasoale si treburile astea
    Oricat/orice as manca, ft greu se pune ceva pe mine.
    Faci 2-3 sapt de fitness sau tragi de fiare ( fara sa iei proteine) si apoi iti vine apetitul...apoi te lasi brusc de orice activitate fizica si boom incepi sa faci "investitie"(burta) desi iti recomand sa te mai gandesti putin inainte de asta.

    Asa am facut eu acum vreo 3 ani...am facut sala aproape 1 luna vroiam sa fac si eu ceva muschiuleti ca aveam doar 53 de kg Apoi m-am lasat si am inceput sa cresc in latime...pana am ajuns pe la 76-78 kg (dezgustator la 1.72 sa ai 76 de kg).

    Nici dieta nu am tinut dar mi-am revenit usor usor in 2 luni facand plimbari atat pe jos cat si cu bicicleta . Si am ajuns pe la 62-65 de kg cum am si acum.

    Mancand salate , fructe sau avand anumite diete stricte nu ajuta corpul sa fie sanatos .
    Exercitiul fizic ajuta.

  18. #98 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    @monky gandeste-te ca eu mananc si pe la 2-3 dimineata(e deja ceva obisnuit la mine) si n-am nici pe dracu lol
    @madk si eu tot cam 1.70 am; mai mult de 60-65 nici nu imi propun sa urc. Acu momentan am 58. Am facut si eu tot asa o perioada de 1-2 luni sala, mergeam si trageam cot la cot cu colegul meu de banca care avea 87 kg. Se mira si ala ca pot sa trag asa mult ca el si sa nici nu obosesc prea mult lol De forta nu se pune problema la mine. Doar ca aspect fizic ma deranjeaza. Am impresia ca sunt si cam "ciolanos". Ma uit la unii cu greutatea mea si parca sunt mai bine facuti fata de mine; very strange...

  19. #99 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Madk91 View Post
    Mancand salate , fructe sau avand anumite diete stricte nu ajuta corpul sa fie sanatos .
    Exercitiul fizic ajuta.
    Hai ca ai zis-o... si dupa ce termini "exercitiul fizic" ce faci? Mori de foame? Nu mananci?
    Quote Originally Posted by GeOKeR View Post
    gandeste-te ca eu mananc si pe la 2-3 dimineata(e deja ceva obisnuit la mine) si n-am nici pe dracu lol
    De obicei persoanele care nu reusesc sa se ingrase au probleme mai mari decat isi inchipuie. Se bucura ca pot manca orice fara sa se ingrase, fara a se gandi de unde porneste toata chestia asta. Ar fi bine sa fie vorba doar de genetica... insa nu prea e asa... not in this century

    P.S. Organismul uman e "gandit" in asa fel incat sa fie capabil sa-si faca rezerve. Rezerve pe care sa le poata consuma la nevoie. A nu avea rezerve poate fi mai rau decat a avea rezerve in exces. Ar putea apare opusul hiperglicemiei si anume hipoglicemia.

  20. #100 SP
    Senior Member Krusht's Avatar
    Quote Originally Posted by GeOKeR View Post
    Eu ma chinui sa ating 60 si voi va vaitati de prea mult.
    Ai grija ce iti doresti. Si eu am fost atat de slab ca ma lua vantul daca se "incorda" bine. Cativa ani mai tarziu si nu stiu cum sa fac sa slabesc.
    De cand m-am lasat de fumat e crima curata ... mananc orice prind in frigider.
    Felicitari Tray ! Aia da ambitie !

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 11 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts