Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 33 of 33

Thread: Vreau sa renunt la fumat. Tips&Tricks

1. #21 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Btw nu stiu cati o sa ma credeti dar tocmai a iesit un studiu pe piata conform caruia si tigarile electronice au substante cancerigene si destule de multe, daca nu mai multe ca o tigara obisnuita. So aveti grija daca aveti impresia ca acele deviceuri sunt 100% safe

2. #22 SP
    svg
    Member svg's Avatar
    Sursa?

3. #23 SP
    Senior Member Zero's Avatar
    Nu stiu cat de adevarat este, dar am un prieten care a avut probleme din cauza tigarii electronice ( cel putin asa sustin doctorii ). Fuma omu' linistit intr o seara, pana la un moment dat cand a simtit ca se sufoca si a cazut pe jos, chemat ambulanta etc. Si eu am una, primita cadou, dar nu mi place sincer

4. #24 SP
    Member Mircea's Avatar
    allen carr easyway to stop smoking
    Am deja 1 an

5. #25 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Quote Originally Posted by svg View Post
    Sursa?
    Profesorul de la facultate domnul doctor Miron de la Marius Nasta. Si am auzit ceva despre asta si la radio.

6. #26 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    ia sa readuc la viata thread-ul asta, mai avem fumatori pe aici care vor sa se lase ?

7. #27 SP
    Member Frankie.'s Avatar
    M-am lasat de fumat cu ajutorul cartii lui Allen Carr,In sfarsit nefumator.
    Daca te apuci si de o activitate fizica,in cazul meu alergatul,ajuta foarte mult la procesul de renuntare la fumat.Beneficiile sunt foarte multe si am sa dau doua exmple:am o stare generala mult mai buna datorita faptului ca creierul este mai oxigenat iar starile de oboseala au disparut.Dar repet,combinat cu o activitate fizica de intensitate medie,makes wonders and works faster to quit smoking.
    Acum din perspectiva mea de nefumator,privesc fumatorii cu un oarecare sentiment de mila fiindca nu sunt constienti ca isi otravesc organismul.Dupa ce au trecut cateva luni de cand m-am lasat de fumat am realizat ca e un obicei scarbos,efectiv sa-ti bagi ceva in gura din care sa tragi si sa scoti fum,nici nu mai vorbesc de mirosul degetelor sau al hainelor.

8. #28 SP
    Eu am deja activitate fizică de mult timp (cu mici pauze), alergat în aer liber, sală dar de țigări nici ca mă pot lăsa definitiv
    Nu beau (decât social, rar), droguri nici atât, gaming-ul ce mai concurează cu fumatul. Ah, și doom scrolling

Intră o țigară la fix după o tură de 8-12km de alergat
    Însă am rezistat și un an fără țigări for the wrong reasons, with the power of hate , long story short eram într-o relație toxică și respectiva ma suna mereu la țigară..well…am eliminat „pauza de țigară”

9. #29 SP
    Member Frankie.'s Avatar
    Conform mindset'ului pe care il ai,tu nu doresti sa te lasi de fumat ci doar cochetezi cu ideea de a renunta la fumat si aparent ai o satisfactie in urma fumatului care te impiedica cu adevarat sa renunti.Incearca la pshiholog daca nu reusesti singur.
    Mie mi-a fost super easy sa ma las fiindca imi doream asta si am facut pasi mici care m-au ajutat.Sincer,deja eu cand ajunsesem sa citesc cartea aproape pana la jumate,deja renuntasem.
    Pasii sunt urmatoriiorinta,ambitie,constientizare si apoi aplicarea masurilor in directia renuntarii la acest obicei scarbos.Nu te obosii cu plasturi sau alte chestii de genul fiindca sunt doar frectie la picior de lemn.

10. #30 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Fumez de la 16 ani din pacate (din 2000) si dupa 24 de ani de fumat am reusit sa le las in august 2023 pentru fix... 1 an. Nu am folosit nici un workaround, pur si simplu un prieten apropiat s-a imbolnavit grav de boala secolului si trauma momentului m-a facut sa ma opresc brusc. De la 1 pachet pe zi le-am lasat pur si simplu.

Insa... cum timpul le vindeca pe toate... in Septembrie 2024 am fost la un botez unde m-am trotilat rau si am bagat 3 tigari de la cineva cu mentiunea ca 'doar astea, de maine revin la viata de nefumator'. Continuarea... v-o imaginati, am inceput sa simt iar nevoia aia nenorocita, a reinviat dracul ala de pe umarul stang si imi tot cautam motive sa ma duc la piata sau sa ies in tot felul de medii sociale ca sa mai bag una. Doar una... inca una... pe dracu...

Azi asa maine asa, pana cand mi-am dat seama ca m-am apucat iarasi de fumat. Singurul lucru pe care inca il tin sub control este ca mi-am limitat rau numarul de tigari, de la 1 pachet pe zi inainte de 2023 acum le-a redus la 3 (maxim 4) tigari pe zi.
    Pastrez un ritual, 1-2 neaparat dimineata la cafea, altfel nu pot sa continui ziua, inca una dupa masa de pranz si eventual (dar nu mereu) inca una seara. Sigur, ma mint cu gandul ca virgula cantitatea conteaza (does it?) si ca daca mentin un ritm de 3-4 tigari pe zi cat sa-mi tin creierul functional, poate am sanse sa ma imbolnavesc mai tarziu, sau deloc.

Cam asta este povestea mea, nu functioneaza nimic, plasturi, draci prajiti, nimic, mi-am dat seama ca pur si simplu creierul meu f*up nu renuntase niciodata cu adevarat la fumat, ci doar astepta latent ca un nenorocit o ocazie ca sa le iau din nou. Voi incerca sa le las definitiv din nou, candva... sad...

11. #31 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Daca te face sa te simți mai bine, multe studii recente arată că sedentarismul crește șansele de moarte precoce de 3 ori mai mult decât fumatul. Cat timp faci 30 de minute de sport zilnic, ești mai okay statistic decât cine nu fumează dar nu se mișcă.

On topic, recomand cartea Atomic Habits pentru astfel de probleme; a ajutat foarte multi oameni.

12. #32 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Yet another problem, asa este! Incepusem sa alerg dimineata cate 30 de minute odata la 2 zile, dar evident ca am dat vina pe frigul de afara si am parcat-o si pe asta pana la primavara...
    Inainte de fumat si sedentarism, pe mine Microsoft o sa ma omoare, incet dar sigur, dar asta e discutie pentru alt thread!

13. #33 SP
    Quote Originally Posted by Frankie. View Post
    Conform mindset'ului pe care il ai,tu nu doresti sa te lasi de fumat ci doar cochetezi cu ideea de a renunta la fumat si aparent ai o satisfactie in urma fumatului care te impiedica cu adevarat sa renunti.Incearca la pshiholog daca nu reusesti singur.
    Mie mi-a fost super easy sa ma las fiindca imi doream asta si am facut pasi mici care m-au ajutat.Sincer,deja eu cand ajunsesem sa citesc cartea aproape pana la jumate,deja renuntasem.
    Pasii sunt urmatoriiorinta,ambitie,constientizare si apoi aplicarea masurilor in directia renuntarii la acest obicei scarbos.Nu te obosii cu plasturi sau alte chestii de genul fiindca sunt doar frectie la picior de lemn.
    am avut cateva sedinte cu un psiholog pe alte teme insa in treacat am intrebat si de fumat.
    ideea este sa ma adaptez la ceea ce ma automotiveaza inconstient pe mine...e o combinatie de stick&carrot cu mai mult accent pe carrot
    but no offense man..mi se pare ca ai dat-o in cealalta extrema , am mai avut eu un coleg de liceu care a fumat vreo 2-3 ani (de pe la 16) iar acum nu suporta deloc fumul..mi se pare cam exagerat sincer, dp meu dv.

la mine era obicei pentru socializare 40% (s-a cam dus fiindca pandemie), obicei de calmare 60% (respiratia) si cam deloc obicei de placere (ca de ex cafeaua si tigara cum aud multa lume; sau placerea gestului de a fuma)

Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    Fumez de la 16 ani din pacate (din 2000) si dupa 24 de ani de fumat am reusit sa le las in august 2023 pentru fix... 1 an. Nu am folosit nici un workaround, pur si simplu un prieten apropiat s-a imbolnavit grav de boala secolului si trauma momentului m-a facut sa ma opresc brusc. De la 1 pachet pe zi le-am lasat pur si simplu.

Insa... cum timpul le vindeca pe toate... in Septembrie 2024 am fost la un botez unde m-am trotilat rau si am bagat 3 tigari de la cineva cu mentiunea ca 'doar astea, de maine revin la viata de nefumator'. Continuarea... v-o imaginati, am inceput sa simt iar nevoia aia nenorocita, a reinviat dracul ala de pe umarul stang si imi tot cautam motive sa ma duc la piata sau sa ies in tot felul de medii sociale ca sa mai bag una. Doar una... inca una... pe dracu...

Azi asa maine asa, pana cand mi-am dat seama ca m-am apucat iarasi de fumat. Singurul lucru pe care inca il tin sub control este ca mi-am limitat rau numarul de tigari, de la 1 pachet pe zi inainte de 2023 acum le-a redus la 3 (maxim 4) tigari pe zi.
    Pastrez un ritual, 1-2 neaparat dimineata la cafea, altfel nu pot sa continui ziua, inca una dupa masa de pranz si eventual (dar nu mereu) inca una seara. Sigur, ma mint cu gandul ca virgula cantitatea conteaza (does it?) si ca daca mentin un ritm de 3-4 tigari pe zi cat sa-mi tin creierul functional, poate am sanse sa ma imbolnavesc mai tarziu, sau deloc.

Cam asta este povestea mea, nu functioneaza nimic, plasturi, draci prajiti, nimic, mi-am dat seama ca pur si simplu creierul meu f*up nu renuntase niciodata cu adevarat la fumat, ci doar astepta latent ca un nenorocit o ocazie ca sa le iau din nou. Voi incerca sa le las definitiv din nou, candva... sad...
    daca iti zic de la cati ani fumez eu.... ...de la 22 si 9 luni...
    legat de fumat cam asa este: cel mai bun motivator este frica respectiv CANCERul..din pacate

Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    ^Daca te face sa te simți mai bine, multe studii recente arată că sedentarismul crește șansele de moarte precoce de 3 ori mai mult decât fumatul. Cat timp faci 30 de minute de sport zilnic, ești mai okay statistic decât cine nu fumează dar nu se mișcă.

On topic, recomand cartea Atomic Habits pentru astfel de probleme; a ajutat foarte multi oameni.
    da, de acord, vad atatea video-uri/"influensari" care te invata ce sa mananci dar nu pun accent pe ceea ce conteaza cel mai mult: MISCAREA.
    suntem animale, fie ca ne place sau nu, iar corpul e facut ca sa se miste macar putin in fiecare zi. biologia noastra nu a avut timp sa se adapteze la schimbarea uriasa din ultimii 200 de ani si nici nu cred ca o va face...trebuie zeci/sute de mii de ani.

de aia sunt pe reddit 9999 persoane de genul: "am tot ce imi trebuie dar sunt depresiv", nu fac miscare si sunt dependenti de dopamina din youtube/instagram samd.

dieta mea e compusa din minim(optimist) 50% junk-food din lipsa de timp pentru gatit insa singura perioada cand am fost oficial gras (adica BMI peste 25) a fost in pandemie cand culmea..mancam mai bine...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2