gforce strikes again făcând Limba Română K.O
Sursa
OMFG
scriisul, anunturiile si cirease de pe tort: moneziile. Se scrie monede, nu monezi. Si mai ales NU monezii!!!
Fac cu nervii, deja vad cum toti scriu: trebuii, dorii, schimburii, jocurii... Da-o naibii de treaba, cat de cretin sa fii sa nu realizezi cat de stupid suna. Incercati sa cititi macar. Dar na, retardatul nu-si da seama ca e retardat si probabil ca daca ii spune altcineva o sa spuna ca nu-l intereseaza gramatica.
Si da, deja nu mai vorbim de agramati aici, e una cand nu pui cratime si e cu totul alta cand infloresti cuvinte pentru ca esti prost gramada, dar vrei sa arati ca esti "cult".
Si era acceptata si varianta "monezii"? In curand o sa citesc cum scriu toti oameni "culti"
Am decat 3 monezii, mi-ar trebuii 4, are cineva sa-mi m-ai dea vre-una pentru ca as dorii sa-mi cumpar 2 cafele de la aparat.
A se observa cum din dorinta de a scrie corect mai rau strica tot, pune in plus ghilimele si i-uri doar pentru a parea "cult".
Ambele variante sunt acceptate conform ultimei editii a DOOM.
Intr-adevar acum vreo 10 ani doar monede era corect, insa s-a revenit asupra deciziei. Stiti cum e, daca multi gresesc, se trece la corectarea regulei, nu la educarea celor ce gresesc![]()
Dupa cum combina romana cu engleza in aceeasi fraza as zice ca e plecat din tara deci sunt scuzabile greselile.
Da, si eu am ceva cu cei care la doar o luna-doua dupa ce au plecat din tara, deja au "uitat" limba. Am prieteni plecati de 20 de ani din Romania si vorbesc perfect limba nativa. Asa ceva nu se uita... e ca mersul pe bicicleta. Sau mai mult, e ca si cand ai uita cum sa mananci.
Probabil pentru ca o vorbesti zilnic, dar aia care nu au mai vorbit-o de vreo cateva luni nu au cum sa-si aminteasca![]()
Bookmarks