Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 73

Thread: Mass Effect 2 pe PS3

1. #1 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

Mass Effect 2 pe PS3

Celebra serie de jocuri Mass Effect isi va face debutul pe PS3 in ianuarie 2011. Pana acum au fost multe zvonuri pe internet, insa Bioware a confirmat astazi la Gamescom aceste zvonuri, anuntad Mass Effect 2 pentru PS3. Aceasta nu e tot, posesorii de PS3 vor beneficia de content bonus ce ii va tine in fata televizorului cateva ore bune in plus. Dupa ce au pierdut atatea exclusivitati, era si timpul ca cei de la Sony sa aduca pe consola lor cateva exclusivitati de la Xbox 360.

PS: me happy
    Attached Images Attached Images mass-effect-2-20091215105320871.jpg

2. #2 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Sper sa aduca si Mass Effect 1. Merita sa fie jucat de toata lumea. Un super joc.

3. #3 SP
    Senior Member Dj Mo's Avatar
    ME 1 nu va ajunge. A fost Bioware sub aripa MS. La 2 este alta poveste. Oricum, bun si asta.

4. #4 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    As fi vrut si ME1, dar e foarte bine si asa. Oricum eu sunt ala care a jucat MGS4 si RE5 fara sa fi jucat un joc precedent, si am inteles povestea destul de bine.

5. #5 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    As fi vrut si ME1, dar e foarte bine si asa. Oricum eu sunt ala care a jucat MGS4 si RE5 fara sa fi jucat un joc precedent, si am inteles povestea destul de bine.
    nu se pune problema ca nu intelegi povestea, ci ca la mass effect jocul e povestea.

6. #6 SP
    Member St Mael's Avatar
    Acum cateva luni in urma spuneam ceva in legatura cu subiectul asta.

http://www.consolegames.ro/forum/317469-post742.html

Nu cred ca poate cineva sa nege argumentele acelea indiferent cat de incorect pare un asemenea punct de vedere fata de cei cu PS3. In final, oricat de egoist ar suna, eu preferam ca seria ME sa poata fi jucata numai pe PC sau 360 si sa fie cat se putea de buna decat sa poata fi jucata de toata lumea si sa fie plaguita de compromisurile implicate de distribuirea resurselor de productie intre atatea platforme.

Efectele pentru fanii dedicati se vor resimti probabil imediat fiindca daca baietii sunt ocupati cu portarea jocului pe PS3 e clar ca DLC-uri cum a primit pana acum nu o sa mai vedem. Deci sper ca macar v-a placut ce am primit pana acum fiindca pe mine ma bantuie gandul ca de aici incolo va urma o panta descendenta in ceea ce proveste calitatea si continutul in materie de Mass Effect pe ecranele noastre.

Pana la urma asta e prima data dupa foarte mult timp in care chiar simt ca EA influenteaza industria jocurile cu ceva in mod negativ. Probabil pentru o corporatia intotdeauna cifra de afaceri o sa fie mai importanta decat calitatea productiei.

7. #7 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Cred ca "problema" a constat si in faptul ca au vandut destul de putin. Foarte multi au criticat schimbarile aduse odata cu Mass Effect 2 si asta cred ca a avut un impact negativ. Cam aceeasi poveste ca si in cazurile Splinter Cell si Ratchet and Clank. Eu sper ca macar sa faca o portare buna si sa puna pe blu-ray toate cut-scene-urile din Mass Effect.

ps: acum pregatiti-va pentru Resistance 3 multiplat

8. #8 SP
    Member Quasivasi's Avatar
    Quote Originally Posted by St Mael View Post
    Acum cateva luni in urma spuneam ceva in legatura cu subiectul asta.

http://www.consolegames.ro/forum/317469-post742.html

Nu cred ca poate cineva sa nege argumentele acelea indiferent cat de incorect pare un asemenea punct de vedere fata de cei cu PS3. In final, oricat de egoist ar suna, eu preferam ca seria ME sa poata fi jucata numai pe PC sau 360 si sa fie cat se putea de buna decat sa poata fi jucata de toata lumea si sa fie plaguita de compromisurile implicate de distribuirea resurselor de productie intre atatea platforme.

Efectele pentru fanii dedicati se vor resimti probabil imediat fiindca daca baietii sunt ocupati cu portarea jocului pe PS3 e clar ca DLC-uri cum a primit pana acum nu o sa mai vedem. Deci sper ca macar v-a placut ce am primit pana acum fiindca pe mine ma bantuie gandul ca de aici incolo va urma o panta descendenta in ceea ce proveste calitatea si continutul in materie de Mass Effect pe ecranele noastre.

Pana la urma asta e prima data dupa foarte mult timp in care chiar simt ca EA influenteaza industria jocurile cu ceva in mod negativ. Probabil pentru o corporatia intotdeauna cifra de afaceri o sa fie mai importanta decat calitatea productiei.

Dupa tine, calitatea viitorului Mass Effect va avea de suferit din cauza costurilor implicite portarii pe PS3.
    Parerea mea e ca nu poti ignora o posibila crestere a pietii de desfacere de aproape 50% care implicit aduce o crestere a veniturilor cu aproape 50% (teoretic). Venituri mai mari = resurse mai multe = posibila crestere a calitatii pt. un viitor Mass Effect 3...teoretic.

9. #9 SP
    manfurismojive kobayashi's Avatar
    Super stire,Mass Effect 2 il consider cel mai bun joc de pe Xbox360 la ora actuala,ma bucur ca si cei care au numai PS3 vor avea sansa sa il joace

10. #10 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    Quote Originally Posted by ffocus View Post
    Cred ca "problema" a constat si in faptul ca au vandut destul de putin. Foarte multi au criticat schimbarile aduse odata cu Mass Effect 2 si asta cred ca a avut un impact negativ. Cam aceeasi poveste ca si in cazurile Splinter Cell si Ratchet and Clank. Eu sper ca macar sa faca o portare buna si sa puna pe blu-ray toate cut-scene-urile din Mass Effect.

ME2 a avut vanzari de aproape 2 milioane de unitati in timp ce ME1 a vandut 2.3 milioane, deci mare diferenta nu este chiar daca schimbarile aduse au fost criticate.

11. #11 SP
    Member St Mael's Avatar

Mass Effect 2 s-a vandut foarte bine. Cate alte jocuri mai ajung de pe rafturile magazinelor la pragul de 2 mil de unitati? Ceea ce e oricum asemanator cu cat a vandut si primul joc. Cu singuranta nu asta e "problema" cat e faptul ca EA ar prefera sa vanda si 2 bucati in plus celor cu PS3 in ciuda oricaror compromisuri ce vor aparea ulterior avand in vedre ca cei care lucreaza la aceste jocuri au si ei o limita la capacitatile pentru efort.

ME 2 e un joc excelent iar cei care nu au digerat acele schimbari erau doar fanii obsedati de stilul vechi al BioWare de RPG-uri clasice, erau putini dar vocali iar in final nici eu nu pot sa spuna ca nu e un joc excelent in ciuda schimbarilor. Pe langa asta nimeni nu critica nimic legat de ME2 avand in vedere ca din peste 100 de recenzii pe Metacritic unul singur este mai putin de 9, ceea ce e incredibil. Insa din cauza acestei miscari sansele sa revedem acelas nivel de calitate in viitorul seriei au scazut dramatic.

Quote Originally Posted by gugukalimero View Post
    Dupa tine, calitatea viitorului Mass Effect va avea de suferit din cauza costurilor implicite portarii pe PS3.
    Parerea mea e ca nu poti ignora o posibila crestere a pietii de desfacere de aproape 50% care implicit aduce o crestere a veniturilor cu aproape 50% (teoretic). Venituri mai mari = resurse mai multe = posibila crestere a calitatii pt. un viitor Mass Effect 3...teoretic.
    Asta ar fi corect daca ar putea garanta cineva ca ME o sa vanda pe PS3 indeajuns cat EA sa aloce resursele care sa acopere costul adougat. Dar cum nimeni nu o sa le asigure asta poti sa fi sigur ca BioWare o sa trebuiasca sa se descurce cu 3 platforme avand aceleasi resurse pe care le-ar fi avut cu 2 (care sunt practic 1 fiindca PC-ul 360 se intretes foarte usor in dezvoltare din ce inteleg).

Daca totusi o sa vanda mult si pe PS3 pana la urma asta o sa ajute numai si numai EA si cifra lor de afaceri fiindca nimeni nu poate da timpul inapoi sa reinvesteasca profitul acela intr-un joc deja terminat ca sa-l faca mai bun. Adica in productia jocului nu o sa intre banii din vanzari din moment ce nu ii au inca, tot ce o sa faca o sa fie niste predectii legate de vanzari si e clar ce pe PS3 nu o sa se astepte nimeni la prea mult avand in vedere ca prima parte nu poate fi jucata iar a doua vine cu un an intarziere.

12. #12 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Corect, insa cat era install base-ul la aparitia lui Mass Effect si cat este acum? In plus, Mass Effect 2 sigur a costat mai mult. In fine, incerc sa rationez cu bits and pieces...

13. #13 SP
    Member dogdan's Avatar
    St Mael sincer ,esti xbox 360 fanboy ? acuma sincer !

14. #14 SP
    Quote Originally Posted by St Mael View Post
    Mass Effect 2 s-a vandut foarte bine. Cate alte jocuri mai ajung de pe rafturile magazinelor pragul de 2 mil de unitati? Ceea ce e oricum asemanator cu cat a vandut si primul joc. Cu singuranta nu asta e "problema" cat e faptul ca EA ar prefera sa vanda si 2 bucati in plus celor cu PS3 in ciuda oricaror compromisuri ce vor aparea ulterior avand in vedre ca cei care lucreaza la aceste jocuri au si ei o limita la capacitatile pentru efort.

ME 2 e un joc excelent iar cei care nu au digerat acele schimbari erau doar fanii obsedati de stilul vechi al BioWare de RPG-uri clasice, erau putini dar vocali iar in final nici eu nu pot sa spuna ca nu e un joc excelent in ciuda schimbarilor. Pe langa asta nimeni nu critica nimic legat de ME2 avand in vedere ca din peste 100 de recenzii pe Metacritic unul singur este mai putin de 9, ceea ce e incredibil. Insa din cauza acestei miscari sansele sa revedem acelas nivel de calitate in viitorul seriei au scazut dramatic.
    Nu te supara, dar esti pur si simplu egoist si risti sa ajungi doar un alt fanboy obosit. Faptul ca jocul tau preferat ajunge si pe o alta platforma nu este deloc un lucru rau. Gandeste-te la costurile de productie care, pentru a scoate un asemenea joc, au fost cel mai probabil foarte mari. Alea "2 bucati" care se vor vinde pe PS3 poate vor aduce ceva mai mult profit celor de la EA, iar astfel ar creste sansele ca Mass Effect 3 sa existe. Cele 2 milioane nu sunt foarte multe raportat la prezent, sunt jocuri care vand mult mai mult. Este adevarat ca exista si jocuri care vand mult mai putin, dar acelea ori sunt mediocre, ori fac parte dintr-o categorie de nisa ( vezi Heavy Rain). Iar calitatea jocului ( asta daca ME3 va exista) nu va fi afectata. In prezent majoritatea jocurilor sunt multiplatform, dar asta nu inseamna ca jocurile sunt mai proaste ( de exemplu Dragon Age este un joc excelent, si a aparut pe toate cele 3 platforme).

Iar faptul ca unii oameni nu au apreciat calitatile acestui joc din cauza elementelor RPG subtiri, nu ii face "fani obsedati". Pur si simplu au vrut sa primeasca cea ce li s-a promis, un RPG exceptional, lucru care nu prea s-a intamplat, chiar daca jocul este considerat exceptional. Genul RPG este din ce in ce mai afectat de invazia jucatorilor casual, multe RPGuri se transforma in shootere sau in action-uri, lucru pe care unii nu-l prea digera. Adevarul e ca nimanui nu i-ar face placere sa vada cum genul sau preferat dispare, fie ca vorbim de filme, jocuri sau muzica.

15. #15 SP
    Senior Member istrategie's Avatar
    Si uite asa s-a mai dus o exclusivitate si fanboy-ii incep sa sara de cur in sus, cum spunea un clasic in viata.

16. #16 SP
    Junior Member Jaak's Avatar
    Sunt curios, oare cum ar fi sarit fanii PS3 daca situatia era inversata si, sa zicem, Naughty Dog renuntau la exclusivitate si anuntau Uncharted 2 pentru x360.
    Personal nu sunt deranjat de anunt, dar inteleg de ce unii sunt. In special aceia care au ales o consola in detrimentul alteia pe baza unui joc exclusiv, in cazul de fata seria ME.
    De fapt, mint, sunt umpic deranjat pentru ca astept cu nerabdare ME3 de cand am terminat ME2, si acum voi astepta mai mult datorita portarii ME2 pe PS3.
    De asemenea, sper sa nu fie afectata calitatea celui de al-3-lea joc al seriei, multumita perk-ului "Multiplatform" obtinut de seria ME azi.

17. #17 SP
    ME a fost mereu multiplatform. PC si Xbox 360 inseamna 2 platforme, deci multiplatform. Naughty Dog nu ar renunta niciodata la exclusivitate Sony pentru ca apartin de SCE. Iar la exclusivitati pierdute Sony sunt campioni: GTA IV, Final Fantasy XIII, Tekken 6, LA Noire, Quantum Theory... si lista poate continua.

18. #18 SP
    Member tsuby's Avatar
    Inca un motiv sa inclini inspre PS3 impotriva X360ului. Mass Effect 1 si 2 sunt jocurile mele preferate pe X360. :-bd

19. #19 SP
    Member St Mael's Avatar
    Quote Originally Posted by dogdan View Post
    St Mael sincer ,esti xbox 360 fanboy ? acuma sincer !
    Nu vad de ce as fi, practic nici nu mai am Xbox. Adica am acces la el doar din joi in Pasti, eu fiind la facultate in Bucuresti iar consola stand in sufrageria de acasa la 100km distanta. Asa ca in final ma joc Mass Effect aproape exclusiv pe laptopul care pot sa il car peste tot pe unde ma duc. Ideea ca pur si simplu nu ma intereseaza care consola e mai sus pe piedestal.

@erik95, chiar am recunoscut ca acel punct de vedere poate parea egoist insa am vrut sa spun ce am pe suflet in ciuda acestui lucru. Deci egoist sigur ca poti sa spui ca sunt dar scuteste-ma de apelativele gen "fanboy".

In al doilea rand Mass Effect 3 deja a fost confirmat de Casey Hudson asa ca acel argument al tau e echivalent cu zero. Defapt Mass Effect a fost dintotdeauna conceput ca trilogie deci se stia ca o sa fie ME3 inca de cand a aparut primul. Iar 2 miloane de unitati erau mai mult decat suficiente pentru BioWare daca nu ar fi raportat la EA, fara cei din urma e foarte probabil ca BioWare ar fi refuzat sa lucreze cu alte platforme si s-ar dedicat sa faca in continuare un joc cel putin la fel de bun pentru platformele unde a vandut acele 2 milioane. De altfel tine cont de cazul celor de la Remedy care abia au vandut doar 500 000 de jocuri Alan Wake si ei au renuntat la o platforma (PC-ul) pentru a face un joc mai bun desi au sacrificat o parte din acele vaznari.

Iar Dragon Age pe care l-ai mentionat e mai degraba un contra-exemplu la ce ai zis tu fiindca e o diferenta considerabila intre calitatea jocului pe PC si cea de pe console, fiecare recenzie pe care am citit-o mentioneaza asta iar lucrul acesta l-am vazut in prima mana si m-a facut sa joc DA exclusiv pe PC. Asta confirma faptul ca productia pe mai multe platforma impune compromisuri care cel mult pot fi limitate de producatorii dar in final ele tot exista.

Calitatea celui de-al treila joc e foarte probabil sa fie afectata din cauza acestor motive si nu e in lucru pe care insist sa-l spun fiindca e o opinie care imi place, ba chiar as fi incantat daca m-as insela dar nu pot sa nu fiu realist in situatia asta. Rationamentul imi spune ca te inseli amarnic cand spui ca nu va fi afectata calitatea jocului.

P.S.
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    ME a fost mereu multiplatform. PC si Xbox 360 inseamna 2 platforme
    Am spus in repetate randuri ca faptul ca ME a fost dezvoltat pana acum pe PC si 360 a reprezentat un impediment cel mult neglijabil deoarece amandoua platformele Microsoft permit o dezvoltare facila in paralel. Ar fi frumos ca atunci cand purtam o discutie sa nu ignoram argumente deja facute.

20. #20 SP
    Member Quasivasi's Avatar
    Quote Originally Posted by Jaak View Post
    Sunt curios, oare cum ar fi sarit fanii PS3 daca situatia era inversata si, sa zicem, Naughty Dog renuntau la exclusivitate si anuntau Uncharted 2 pentru x360.
    Personal nu sunt deranjat de anunt, dar inteleg de ce unii sunt. In special aceia care au ales o consola in detrimentul alteia pe baza unui joc exclusiv, in cazul de fata seria ME.
    De fapt, mint, sunt umpic deranjat pentru ca astept cu nerabdare ME3 de cand am terminat ME2, si acum voi astepta mai mult datorita portarii ME2 pe PS3.
    De asemenea, sper sa nu fie afectata calitatea celui de al-3-lea joc al seriei, multumita perk-ului "Multiplatform" obtinut de seria ME azi.

Asa recunosti un fanboy, cand se supara ca jocul preferat nu mei e exclusiv, chiar daca in esenta nu pierde absolut nimic, jocul mai exista in continuare pe Xbox 360 insa gandul ca cei care nu il aveau pana acuma, il vor avea, il mananca rau rau de tot.

Desi am PS3, sincer m-ar durea fix undeva daca de ex. Naughty Dog s-ar decide, prin aburd, sa treaca multiplatform. Toti ar trebui sa se bucure de fiecare joc bun!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast