Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 51

Thread: Wii 2 cu 80% mai puternic decat Xbox 360?

1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

Wii 2 cu 80% mai puternic decat Xbox 360?

E clar. Doar ce au inceput zvonurile legate de Wii 2 si deja presa de specialitate a luat foc. Prin urmare, pana la E3-ul de anul acesta, prevad un lung sir de stiri care mai de care mai fierbinti, care mai de care mai contradictorii. Sincer nu stiu in ce categorie sa o incadrez pe aceasta, dar... vorba americanului... i'll go with the flow. Este vorba de ultima estimare facuta pe diverse site-uri (printre care si Destructoid), prin care se arata cum chipul grafic al viitoarei console de la Nintendo este cu 80% mai rapid decat cel al generatiei actuale de la Microsoft: Xbox 360.

Acesta estimare este bazata pe faptul ca de partea de grafica pentru Wii 2 se va ocupa chipul de la Ati R700. Cu un clock speed de 900Mhz (fata de RSX-ul din PS3 care este la 700Mhz si Xbox 360 la 500Mhz), teoretic ar trebui sa vedem cu 30% mai multa putere decat pe PS3 si 80% fata de Xbox 360. Spun teoretic deoarece nu putem compara arhitecturile (desi totusi Wii 2 pare a avea o arhitectura foarte asemanatoare cu actualul Xbox 360, cu un procesor cu 3 core-uri).

Oricum ar fi, sunt convins ca noua consola de la Nintendo va permite in sfarsit si jocurilor "serioase" sa se ruleze linistite, eliberand astfel Wii-ul de atriibute gen "for casual gamers", "only for family" sau "just for fun". Nu putem decat sa asteptam si sa vedem ce ne rezerva viitorul...

Surse: Wii 2 is 80% More Powerful than 360 | Geek Time & More Nintendo console rumors about hardware, touch screen- Destructoid
    P.S. In imagine aveti ceea ce multi numesc "Project Cafe Controller"... care este foarte posibil sa fie noul gamepad pentru Wii 2.
    Attached Images Attached Images wii2_controller.jpg wii2_spec.jpg

2. #2 SP
    Member GuCOZA's Avatar
    Ce ar fi culmea ca dupa atatea zvonuri Nintendo sa nu lanseze nimic anul acesta. Anyhow nu doar frecventa procesorului grafic, conteaza mai sunt si alti factori ce trebuie luati in calcul (unitati vertex/pixel, ROP, memoria VRAM etc..) totusi daca ar fi sa aiba un ATI din seria R700 asta ar echivala o placa din seria 4xxx de la ATI care deja e "depasita" de 2 noi generatii 5xxx si 6xxx daca nu ma insel.

3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by GuCOZA View Post
    Ce ar fi culmea ca dupa atatea zvonuri Nintendo sa nu lanseze nimic anul acesta.
    Ar fi... dar ma indoiesc. Sursele initiale au fost nume mari din media, care nu prea isi permit sa puna (in reviste de exp.) zvonuri...
    Quote Originally Posted by GuCOZA View Post
    totusi daca ar fi sa aiba un ATI din seria R700 asta ar echivala o placa din seria 4xxx de la ATI care deja e "depasita" de 2 noi generatii 5xxx si 6xxx daca nu ma insel.
    Nu trebuie sa scapi din vedere faptul ca o consola nu este totusi echivalentul unui PC. Fiind totul dedicat si customizat, poti sa "storci" mai mult din seria 4xxx custom pe o consola decat din seria 6xxx pe PC. Mai ales ca pe consola CPU si GPU pot conlucra linistite, putand fi impartite taskurile fiecaruia, ceea ce la PC e cam imposibil (momentan). Dar, sa nu cadem iarasi in extrema PC vs Console. Era doar o remarca la o comparatie care nu ar fi ok dpdv tehnic.

4. #4 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Mie mi se pare o miscare proasta. E mai puternica decat PS3 si X360, dar daca va ramane in generatia a 7a va fi mai puternica, iar mare parte din potential nu va fi folosit (cel putin in jocurile multiplatform). Daca va face parte din generatia a 8a va fi prea slaba din punct de vedere hardware (sau cel putin asa sper), iar Nintendo se va afla in situatia actuala, in care nu reusesc sa ofere un line-up "bun" (exista titlurile 1st Party, dar lipsesc titlurile multiplatform). Oricum vor scoate o gramada de bani, se bazeaza pe tehnologii ce exista de ceva timp, iar pretul va fi cu siguranta unul destul de mare (nu 600$ ca la lansarea PS3ului, probabil un 3-400$).

5. #5 SP
    Member Snake's Avatar
    Pana acum va plangeati ca Wii e prea slab pentru jocuri de console 'serioase' comparativ cu PS3-ul si Xbox-ul. Acum ca lanseaza ceva mai tare decat PS3 si Xbox 360 va plangeti ca 'nu e bine domnule - nu e viabila'. Sa fim seriosi, cei care zic asta cred ca fie sunt fanboys Sony fie fanatici Microsoft. Altfel eu unul nu vad cum ceva mai puternic, cu super nume in spate, cu cele mai vandute titluri din istoria gamingului, ar fi o 'miscare proasta'.

Pentru cei care zic 'Da, dar la anul scoate Microsoft ceva si mai tare' sau 'Peste 2 ani vine Sony cu ceva de n ori mai puternic', eu nu pot sa le spun decat 'Fratilor, eu vreau sa imi traiesc viata acum! Vreau sa ma joc azi, maine, anul asta! N-am timp sa astept un PlayStation Forever. Care oricum, ca si in cazul Xbox-ului, va intarzia cel putin 2 ani. Nu uitati ca PlayStation trebuie sa-si vanda Move-ul iar Xbox-ul Kinect-ul! (Desi ma gandesc ca ar putea face si urmatoarea generatie sa fie compatibila cu Move si Kinect)

In final eu unul zic ca e demential faptul ca in sfarsit iese urmatoarea 'cea mai bine vanduta consola' din ultimii 5 ani. Ca idee, pentru fanboys, cifrele de vanzari:

Playstation 3: 49 de milioane de console vandute
    Xbox 360: 53 milioane de console vandute
    Nintendo Wii: 86 milioane de console vandute

6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bine zis Snake. Nici eu nu inteleg de ce se plange lumea... Pana acum se faceau glume pe seama graficii de pe Wii. Ma intreb de-acum inainte ce altceva vor gasi de glumit. Probabil ca va fi ca si in cazul iPhone-ului, iPad-ului. Vor face haz de necaz... in timp ce ele se vor vinde in continuare ca painea calda

7. #7 SP
    Banned Miata's Avatar
    E o minciuna asta daca e cu 80% mai puternic decat Xbox inseamna ca e cu 100% mai puternic decat PS3 deci...
    Monky poza aia afisata de tine e eronata si facuta de un fanboy, GPU la Xbox e mai puternic decat la ps3

8. #8 SP
    Junior Member fylipdan's Avatar
    Nu mi se pare normal sa lanseze Wii 2, atat timp cat Wii inca se vinde, cat apar jocuri pentru el. E adevarat ca e o consola mai slaba grafic, dar are farmecul ei. In cursa asta cu Sony si Microsoft nu mi se pare o miscare benefica pentru nimeni sa se grabeasca sa lanseze o consola de generatie noua. Asta e unul dintre motivele pentru care am ales o consola ( de fapt doua ), consola nu isi pierde valoarea ca o placa grafica costisitoare care dupa un an devine o banalitate aproape inutila.
    Daca ar ajunge sa scoata generatii noi la 4-5 ani cred ca ar scadea vanzarile, si clientii ar ramane la consola veche.
    De ce sa cumperi Wii 2 daca peste 3 ani de la lansare deja se anunta Wii 3?

9. #9 SP
    Member Merdiso's Avatar
    Nu conteaza numai puterea GPU-ului, atat timp cat consola isi poate imparti task-urile intre CPU si GPU, iar cand vine vorba de CPU PS3 invinge fara drept de apel. Nu vreau sa dau in flame dar nu cred ca exista vreun joc Xbox 360 la nivelul Uncharted 2/3 sau God of War 3 (sau GT5 Premium).
    E drept ca Wii-ul a vandut mai multe unitati decat PS3/360, dar sa nu uitam ca Wii-ul e la jumatate de pret fata de vechiul Phat.
    Totusi nu cred ca un Wii si la acelasi nivel hardware cu PS3/360 ar insemna neaparat un esec pentru Nintendo, pana una alta majoritatea gamerilor Wii folosesc aceasta consola pentru entertainment, nu cred ca se vor supara prea tare daca Nintendo ar ramane cu o generatie grafica in urma competitorilor. Lucrul asta s-a intamplat si cu primul Wii, si tot a avut vanzari mari si desi au existat multe comentarii de genul "Wii graphics !@#$, buy a PS3/360".

10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Miata View Post
    E o minciuna asta daca e cu 80% mai puternic decat Xbox inseamna ca e cu 100% mai puternic decat PS3 deci...
    Monky poza aia afisata de tine e eronata si facuta de un fanboy, GPU la Xbox e mai puternic decat la ps3
    O fi minciuna... n-o fi, eu am preluat o stire si imaginea aferenta. Daca nu esti de acord cu ei, te asteptam cu benchmarkurile si graficele proprii prin care sa-i contrazici. Dar s-ar putea ca tu sa fii considerat fanboy atunci...
    P.S. Am postat si sursele. Puteti sa mergeti pe sursa si sa le spuneti ca e gresit graficul. Sunt curios ce se intampla

11. #11 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Xbox 360 are un ATI Xenon la 500 MHz iar PS3 un NVIDIA RSX la 550 MHz. Diferenta dintre cele doua mi se pare ca e, memoria RAM (512>256).

Inca sunt doar "zvonuri", asteptam mai multe detalii la E3.

12. #12 SP
    Member theste99's Avatar
    Quote Originally Posted by Miata View Post
    Nu e clar ca Miata e clona lui Mafioso ?

Sau e doar un fanboy ordinar

13. #13 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Quote Originally Posted by Snake View Post
    Pana acum va plangeati ca Wii e prea slab pentru jocuri de console 'serioase' comparativ cu PS3-ul si Xbox-ul. Acum ca lanseaza ceva mai tare decat PS3 si Xbox 360 va plangeti ca 'nu e bine domnule - nu e viabila'. Sa fim seriosi, cei care zic asta cred ca fie sunt fanboys Sony fie fanatici Microsoft. Altfel eu unul nu vad cum ceva mai puternic, cu super nume in spate, cu cele mai vandute titluri din istoria gamingului, ar fi o 'miscare proasta'.

Pentru cei care zic 'Da, dar la anul scoate Microsoft ceva si mai tare' sau 'Peste 2 ani vine Sony cu ceva de n ori mai puternic', eu nu pot sa le spun decat 'Fratilor, eu vreau sa imi traiesc viata acum! Vreau sa ma joc azi, maine, anul asta! N-am timp sa astept un PlayStation Forever. Care oricum, ca si in cazul Xbox-ului, va intarzia cel putin 2 ani. Nu uitati ca PlayStation trebuie sa-si vanda Move-ul iar Xbox-ul Kinect-ul! (Desi ma gandesc ca ar putea face si urmatoarea generatie sa fie compatibila cu Move si Kinect)

In final eu unul zic ca e demential faptul ca in sfarsit iese urmatoarea 'cea mai bine vanduta consola' din ultimii 5 ani. Ca idee, pentru fanboys, cifrele de vanzari:

Playstation 3: 49 de milioane de console vandute
    Xbox 360: 53 milioane de console vandute
    Nintendo Wii: 86 milioane de console vandute
    Parca o consola trebuia sa fie buna pentru 4-5-6 ani. Daca Sony si MS scot ceva mai bun, Wii 2 ar deveni slab, iar asta ar insemna sa cumpar o alta consola, iar asta nu e chiar OK. De asta am spus ca e o miscare proasta. In al doilea rand... nu cred ca trebuie comparata cu PS3 sau Xbox 360, teoretic Wii 2 este din urmatoarea generatie. Move si Kinect ar putea fi imbunatatite pentru urmatoarea generatie.

Wii este intr-adevar cea mai vanduta consola, dar este vanduta datorita gamerilor casual, pentru ca Wii duce lipsa de titluri bune (cu exceptii - titlurile 1st Party, lipsesc insa titlurile multiplatform de calitate).

14. #14 SP
    Banned hayabusa's Avatar
    eu nu va mai inteleg oameni buni
    eu am impresia ca multi dintre voi nici nu aveti console(la prima vedere asa ar parea)
    ce va fi ,vom vedea
    voua nu va face placere sa jucati un metroid ,madworld,no more heroes sau uncharted ,alan wake sau mai stiu io ce
    faceti prea multa galagie pt. nimik
    la cine ii pasa ce putere are ps 3 in comparatie cu wii(mie personal nu)
    cred ca mai important ar fi sa cautati oferte la jocuri indiferent de consola

15. #15 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Eu vreau un Pokemon cum e cel de pe GBA/DS.

16. #16 SP
    Member Wargasm's Avatar
    4890 parca era la 850Mhz din ce tin minte.
    Ceea ce-l face pe acest nea Wii 2 extreme de interesant.
    O problema ramane totusi, racirea. Am acasa un 4770 si se cam incinge fata de sa zic un 5770.

Pacat ca n-au bagat ultima generatie de hd 6000, cu dx 11 rupeau gura tuturor si ii fortau pe ceilalti sa bage material pt. urmatoarea generatie.

17. #17 SP
    Member liviu15's Avatar
    Oricum era de asteptat sa scoata un wii 2 dupa cum se vede si in imaginea asta
    Nu conteaza numai frecventa gpu-ului , sa vedem ce tip de vram are , s-ar putea sa ramana pe gddr3.Oricum presimt ca nu o sa aibe un controller obisnuit nici acesta , si nu o sa se bazeze doar pe grafica , daca vroiau grafica introduceau o placa cu dx11 ca doar e aparut de aproape 2 ani si consola trebuie sa tina 5 de la lansare , oricum sony si microsoft cel mai probabil vor include dx11 deoarece chiar face diferenta fata de dx9 , cat despre informatia din primul post pot sa spun si eu ca e eronata , s-a confirmat pe multe site-uri mari ca gpu de pe xbox360 e peste cel de ps3 , dar ps3 recupereaza in exclusivitati unde lucreaza si cpu-ul pentru a optine acea grafica , asta e si motivul pentru care orice multiplatform arata mai bine pe xbox , ps3 are un RSX care ruleaza la 550mhz si are 256mb gddr3 vram dedicati in timp ce xboxul are un ati custom cu shader unificat ce ruleaza la 500mhz si are 512mb gddr3 in comun cu memoria ram dar numai gpu-ul poate folosi pana la 480mb din ea , care vreti sa comentati abtinetiva si cititi si AICI
    Si sa nu aud cum ca as fi fanboy deoarece am ambele console si pot sa spun ca xbox-ul ma satisface mai mult , ps3 il tin exclusiv pentru exclusivitati , iar grafica de o vedeti voi in eclusivitati nu e data doar de gpu ci si de cpu care e folosit la capacitate maxima in ultimele exclusivitati , cei care fac jocuri multiplatform automat ca nu vor sta sa optimizeze jocul si pentru cpu , foloseste doar gpu pentru grafica iar aici se vede ca xboxul are grafica usor mai buna si rezolutia nativa la care ruleaza mai mare.

18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cine stie, poate au aruncat un chipset chiar mai slab pe bursa zvonurilor, pentru ca la E3 sa socheze si mai mult anuntand ceva mai puternic. Poate un dual GPU, sau cum zice Wargasm, ceva care sa rupa in DX11.

Cat despre racire, e intradevar problematica... dar sunt ferm convins ca vorbim de o varianta LV/LP (low voltage, low power), sau poate ceva super custom (gen CPU/GPU integrat?)

19. #19 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    probabil ca wii2 va fi mai puternic decat actuala gen de console mari..dar logic vbind este wii2 asta inseamna ca ea nu va fi competitia pentru xbox 360 sau ps3 ci pentru urmat gen xbox si ps4...cand se vor lansa urmat gen de console,sa fim serios o sa revina tot acolo unde este wii 1 comparativ cu 360 si ps3

20. #20 SP
    Member Mircea's Avatar
    deci ne mutam toti pe wii2
    ca racire,sa-i integreze un sistem de racire cu apa

daca as cunoaste pe cineva sa faca asa ceva as fi primul
    LE: dupa iesirea din garantie

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast