este posibil sa se produca "urmasul" PS3-ului insa cred ca doar pentru ca dezvoltatorii de jocuri sa aiba timp sa realizeze launch title-uri..si nimic mai mult..parerea mea...
este posibil sa se produca "urmasul" PS3-ului insa cred ca doar pentru ca dezvoltatorii de jocuri sa aiba timp sa realizeze launch title-uri..si nimic mai mult..parerea mea...
Lifespan de 10 ani nu ar fi o problema daca-l mai tin la vanzare inca 4 ani... Dar personal cred ca ar fi prea mult... sa avem pe piata in acelasi timp PS2, PS3, PS4, PSP, PS Vita... Cred ca un PS3 cu backward PS2 la un super pret (cam cat costa PS2-ul acum), un PS4 for "next-gen" si Vita ar fi suficienteBine, ar fi suficient si doar un PS4 cu backward compatibility langa un Vita... dar ma indoiesc ca se va intampla asa ceva. Unde mai punem ca pretul va fi prea sus pentru a avea un target suficient de mare.
Sincer, eu sper ca PS4 sa fie cu adevarat next-gen, indiferent de pret. Adicatalea, sa fie capabil de randari in 4K 3D... chiar daca iese la 1000 USD din start. Pentru ca prefer sa nu-l cumpar din start si sa astept sa se ieftineasca, decat sa ma trezesc ca dupa 1 an, doi, apare un developer si zice "Gata, am folosit 100% din puterea consolei. Doar atat poate"![]()
Nu stiu ce sa spun, personal nu simt nevoia unui nou PS4, mi-am luat PS3-iul in ziua lansarii in Europa si sunt mai mult decat multumit de experienta pe care am avut-o pana acum, am senzatia ca abia acum incepe "distractia" la fel cum s-a intamplat pe inainte de a apare PS3 cu PS2-ul (vezi GoW, Shadow of the Colosus).
Nu cred in aceasta teorie ca PS4 e aproape, bineinteles ca cercetarea pentru PS4 a inceput imediat ce s-a finalizat SDK-ul pentru PS3 si cu siguranta au niste cifre la indemana cei de la Sony, dar mai devreme de iarna 2013 sau 2014 primavara nu vad PS4.
Iarasi o parere personala Wii-U e o greseala din partea celor de la Nintendo s-au cam grabit, Wii inca vindea bine doar ca nu era pentru hardcore gameri, acestia au deja un PS3 sau un XBOX360 si nu cred ca se gandesc la Wii-U. Si odata cu Wii-U gimik controller faill, cred ca consolele se vor reintoarce la radacini: pure gameplay and the old controller.
Uitati-va ce se intampla cu 3DS la nivel de vanzari-sub asteptari, la fel cred ca v-a pati si PSVita desi este un concept genial atat ca hardware cat si ca implementare.........pe aceeiasi linie Kinect, pe principiul se vinde gimik, si noi avem. PSMove l-am achizitionat e super conceptul.....da unde-s jocurile?.....poate il salveaza Socerer.
In concluzie ce vreau sa spun ca daca cu generatia asta nu o vor scoate la capat cu Kinekt, Move, Vita si in final Wii-U vom avea parte de o despartire brutala de asanumitul casual gaming.
Masaru Kota (CFO) declara nu's pe unde ca, citez: �Este inimaginabil sa ne gandim ca investitile vor fi la fel de mari ca si la PS3�.
Deci nu stiu cat de "next-gen" va fi urmatoarea consola de la Sony. Fara bani mai greut sa scoti ceva foarte performant.
Dar in afara de cativa entuziasti nici nu cred ca exista asteptari mari de la PS4. Unii, de fapt, nici nu si-ar dori o noua consola. PS3 nu si-a atins potentialul !!!
Si stiti ceva cred ca au dreptate. Daca ma gandesc ca am uimit, de fapt nu eu, niste tineri cu grafica de PS3, si asta anul acesta nu acu 5 ani ce mai e de spus. Consola Wii cu 7 poligoane s-a vandut in draci ! Deci cine naiba are nevoie de '4K 3D' ?!![]()
E posibil sa lanseze PS4 la anul, dar cu o singura conditie, sa fie 100% compatibil cu toate accesoriile PS3, cu jocurile de PS3 si de ce nu PS2 sau PSP (daca ii pun si un cititor de UMD). Adica sa produca doar consola sa o poata vine chiar si fara accesorii. Altfel mi se pare mult prea repede.
Daca esti asa convins ca Wii nu are nevoie un succesor, poate le explici si celor de la Nintendo cat de idioti sunt ca vor sa scoata una mai puternica, dar fara sens. Lumea vrea 7 poligoane, nu HD-uri... Pfft.
In maxim 2 ani 4K va fi noul "Full-HD" iar 3D-ul pe orice fel de device... Deci probabil ca raspunsul la intrebarea ta va fi "Toata lumea?"
OK poate in 2 ani vom avea rezolutii 4K, insa o configuratie care sa suporte 4K-progresive 3D va trebui sa randeze de doua ori aceeisi frame asta la cel putin 60Hz, daca facem calculele incepe sa ne ia cu migrene, iar ca pret nici nu vreau sa ma gandesc.
Cu toti stim ca 3D-ul de care beneficiem astazi este un compromis, nu avem parte de 60 x 60 frames per secunda pentru a insuma cei 120Hz necesari pentru 3D, se folosesc de o tehnica, un fel de bufer care multiplica frame-urile "lipsa"...si toate acestea in 720p, adica HD ready.
Asa ca mai degraba ma astept la un PS4 care sa fie intradevar fullHD 3D adica 1080p dar cu efecte gen MLAA aliasing, streaming textures, etc si un pret acceptabil.
Chir si daca PS4 va fi lansat in 2013-2014, un TV 4K 3D va fi mult prea scump pentru mase, asa ca ma indoiesc ca vom avea asemenea tehnologii la un pret accesibil.
Inca mai sunt omeni care mai cred porcariile astea? PS3-ul are 5 ani, ce crezi tu ca poti sa mai scoti din consola aia? Nici macar jocuri full HD nu poate sa scoata la o grafica decenta. Poate ca PS3 e mai performant decat Xbox 360 dar povestile astea cu "inca nu a fost impins la maxim" sunt deja balarii.
Nu trebuie sa te ia cu migrene, si nici de pret sa nu fugi. Ca idee, iPad 3 cu Retina Display va avea 2048 x 1536 rezolutia... deci aproape de 4K (3K si ceva). Deci daca in late 2011 (sau early 2012) un dispozitiv MOBIL poate avea aproape 4K la un pret accesibil, de ce n-ar putea si o consola?
Este un compromis acum, pentru ca nu tine partea hardware. In momentul in care va exista "accelerare 3D", vom putea vorbi de un hit de maxim 10-20% pentru afisare 3D fata de 2D. Insa PS3-ul (ca si celelalte console dealtfel) nu a fost gandit cu asa ceva din start. Inca un motiv pentru care o noua consola trebuie gandita "de la zero".
Este posibil sa se intample si asa ceva, si Sony sa realizeze un fel de PS3+ dar cu un Move care sa rivalizeze cu Kinect-ul. Insa atunci nu s-ar mai potrivi cu timeline-ul pe care-l doreste Sony pentru consolele sale. Cu alte cuvinte, in 2-3 ani ar fi "prea slaba". Sincer pe mine poate nu m-ar deranja... intrucat m-am obisnuit cu politica Apple de "unul pe an". Insa stim cu totii ca Sony nu prea sta bine la partea de "backward compatibility"... si nu ma incanta ca la fiecare an sa nu mai pot juca ce am cumparat anul trecut... sau sa tin 20 de console Sony ca sa pot juca orice.
Nu se stie niciodata cum va evolua piata... Asa s-a spus si despre 3D-ul actual acum 2 ani. Si uite ca totusi 3D-ul e mai mult decat accesibil. Gasesti monitoare 3D chiar si pana in 1000 RON.
In mare parte ceea ce spui tu MonkY e adevarat.
Sincer mi-as dori si eu ca sa am 64 de players online in Batllefield3 si efectele si rezolutiile de pe PC, si sunt constient ca numarul jucatorilor per match in B3 in varianta pentru PS3 e strict legat de puterea consolelor actuale......insa vin si intreb merita acest sacrificiu, in sensul ca Sony sa lanseze PS4 in 2012?
Cati useri vor fi disponibili sa dea cel putin 400$ sau euro pe o noua consola? Stim bine ce s-a intamplat in primi 2 ani de viata ai PS3-ului in care producatorii marilor franchize isi puneau problema daca sa investeasca in productia joculu astfel incat sa apara si pe PS3. Noroc cu firstpartiurile care au mai incurajat pe cei thirdparties.
Stim cu toti ce inseamna lansare unei noi generatii de console, dureaza 2-3 ani cel putin pana sa avem parte de jocuri care se apropie de potentialul consolei......si de aici formula pana pe console ai grafica aia pentru care au fost gandite apar noi placi video care oricum vor depasii acele console.....e un cerc vicios.
Cred ca ar trebui mai degraba ca developeri sa se concentreze cu configuratiile PS3 si sa lucreze la poveste, gameplay, lucruri care sunt mai importante decat o grafica de top......si ca o nota personala, pentru mine PS3 mi-a adus multe sadisfactii insa din toata experienta de pana acum pot spune ca am ramas cu un gust "acrisor".
Si am sa argumentez, singurele jocuri care au intrat la categoria "legendare" si au avut acel ehilibru aroape perfect intre gameplay-poveste-grafica sunt: Metal Gear4 (2008) si Heavenly Sword (2007), Bioshock (aici pot fi acuzat de subiectivism, normal gusturile nu se discuta).Asta nu inseamna ca un Uncharted, Killzone, God of War sau LittleBigPlanet nu m-au impresionat insa le-a lipsit acel ceva intalnit la jocurile de PS1 si PS2 vezi: Oddworld Abe Oddisey si Exodus, Critical Depth, seria Legacy of Kain, ICO, Shadow of the Collossus si lista poate continua.
Daca stam sa analizam diferentele intre un Uncharted2, God of War3 si un joc de top de pe PC gen Crisys2 sau Witcher2 diferentele din punct de vedere tehnic sunt imense, daca e sa discutam de poligoane, shadere sau alte chestiuni tehnice, insa artistic le depaseste un Uncharted 2 sau 3 care poate fi considerat low-poly in comparatie cu Crisys2 de pe PC. Si aici vroiam sa ajung sa concluzionez de cele mai multe partea artistica face atmosfera si intaresc un gameplay si o poveste solida si nu poligoanele, vertecsi sau shaderele.
Si mai se naste o intrebare: un nou PS4 ne v-a aduce jocuri mai calitative sau jocuri shiny, dar fara personalitate?
Totul tine de cat de bine va lucra Sony cu developerii, atat pe partea de hardware cat si software. Depinde si de cat de usor vor putea fi folosite devkit-urile... depinde si de cat de mult va fi diferita arhitectura la PS4 fata de PS3. Pentru ca daca de exp. vor scoate un "convertor" care sa usureze munca developerilor, atunci orice joc ar fi acum in development poate fi lansat direct pe PS4.
Cat despre cercul vicios... nu este neaparat grafica, sau consola in sine cea care defineste un joc bun sau prost... Si pe cea mai tare placa video din lume, un joc prost va ramane tot un joc prost. Insa macar pe o configuratie puternica, developerul nu mai are nici-o scuza. Nu mai poate veni sa ne spuna "Sorry ca v-am oferit texturi slabe in rezolutie de 640 x 360 la 30fps... dar macar aveti 3D si Move, nu?". Hell no.
Bagati ceva pronosticuri hardware daca tot suntem la capitolul zvonuri, poate se inspira Sony![]()
PlayStation 4 Secrets
Mi se par speculatii realiste.
De ce ? Mie unele specificatii mi se par chiar slabe, de exemplu memoria sistem (DDR4). PS3 are XDR, memorie foarte rapida, DDR4 nici nu stiu daca ar fi un upgrade. Si la cantitate mi se pare destul de putin, de exemplu de la PS2 (4 MB system) la PS3 (256 MB system) c crescut de 64 ori cantitatea, de la PS3 (256) la PS4 (1024) creste doar de 4 ori.
Iar placa video sper sa fie bazata pe altceva, pe ceva ce n-a aparut inca, probabil GTX680. In rest mi se par specificatii decente.
Consola nu a fost niciodata un PC. Softul merge pe console pt ca e optimizat, de ce trebuie sa comparati consola cu PC-ul tot timpul? Numai asa va cumparati ceva daca o are mai mare decat a vecinului?
Bookmarks