Se pare ca oamenii astia fac mai multe decat spun...
Aveti mai jos un mail, primit de fratele meu care lucreaza la frauda intr-o banca mare din RO:
Dragi colegi,
Vineri 30.12.2011, la sediul ARB, a avut loc sedinta reunita a Comisiilor Antifrauda si Carduri, unde au fost aduse la cunostinta urmatoarele informatii:
La data de 29.12.2011 Dl. Liviu Chirita (presedintele comisiei ARB Antifrauda), a intrat in posesia unor baze de date, transmise de catre DIICOT, cu aproximativ 70,000 de carduri de credit Visa si Mastercard compromise.
Informatiile receptionate au fost transmise pe cale neoficiala si sunt disponibile intr-un fisier excel de o marime de 5 mb.
Potrivit informatiilor transmise de catre DIICOT, datele titularilor de carduri au fost sustrase prin spargerea site-ului companiei americane de analiza si securitate STRATFOR, de catre un grup de hackeri numit Anonymous.
Pe langa informatiile legate de parole si numerele de carduri de credit, grupul de hackeri ar fi sustras si numeroase mail-uri din baza de date a companiei.
Lista antementionata precum si alte liste cu carduri compromise, se vor transmite in atentia bancilor emitente de catre Mastercard si Visa, dupa o procesare/triere a datelor.
Pana in prezent membrii comisiilor ARB Antifrauda si Carduri nu detin informatii suplimentare cu privire la data/perioada in care Visa si Mastercard vor furniza datele mai sus mentionate, nefiind stabilit vreun termen limita.
Toti puberii care ii sustin, ii sustin pentru ca sunt naivi, putin probabil ca au un servici (majoritatea probabil de abia pusi in posesia buletinelor de identitate) si nu sunt inca obligati sa se intretina singuri si sa isi asume responsabilitate sociala completa. Oare cum sa sa le tremure funduletele cand o sa se trezeasca candva in viitor ca banii de pe cardul de salar au disparut in urma unor templieri gen Anonymous care "lupta" pentru drepturile lor? Oare o sa ii mai ridice in slavi cand nu o sa mai aiba cu ce sa isi sustina familile?
Tu chiar crezi ca Anonymous ataca pentru bani? Da-mi te rog un singur exemplu ca i-au fost extrasi bani din cont cuiva care a avut datele furate de Anonymous si o sa te cred. Astea sunt prostii, naivii sunteti voi care credeti ca ei chiar sunt o amenintare pentru noi. Daca se apucau sa atace calculatoare personale sau mai stiu eu ce servere de webhost micute ca sa dea deface-uri la diverse site-uri atunci da, puteam spune ca sunt o amenintare si ca sunt "hoti si vandali" dar asa... nu prea.
icebird: eu nu sunt atat de vehement pro sau contra. Nu zic, or avea si ganduri "nobile" pe-acolo... dar atata timp cat din cauza lor m-am trezit cu cardul blocat, mie asta nu mi se pare naivitate ci imbecilitate. Atat din partea lor cat si a celor de la Sony. Daca eram plecat din tara de exp. si ma bazam pe banii de pe acel card?!? Puteam sa ajung naibii la mititica doar pentru ca astia au chef de "joaca" cu unii si altii. Daca erau atat de nobili pe cat vor sa para, ar fi putut sa indice celor de la Sony unde este problema si gaura de securitate... nu sa fure 7 milioane de carduri.
P.S. Oricum mai devreme sau mai tarziu vor fi prinsi... that's how life goes...
Another one...
Welcome to Earth, have a pleasant stay! Informatii bancare furate - tu crezi ca pe mine ma intereseaza daca ei sau altii le folosesc? Ideea e ca FURA date bancare si le pot folosi ca sa imi fure mie banii! Mai bine abtine-te, atata timp cat nu cunosti valoare banului castigat cu mana ta esti in ceata.
Ce mentalitate ai...mi se pare chiar amuzat ca trebuie sa iti raspund afirmatiilor dar hai...incercsa iti explic la nivelul tau... E ca si cum ai zice ca daca cineva iti fura cheile de la casa, masina etc. e OK, nu e o amenintare ca iti poate intra oricand in casa sau sa le foloseasca sa iti ia masina cu totul. Asa-i, e OK nu?
Atata timp cat ei fura data personale si bacare eu zic ca DA, sunt o amentintare. De ce se ascund? Pentru ca fac lucruri legale?
Ma amuza cei care le iau apararea infractorilor astora, cred ca s-au uitat prea mult la Hackers in tinerete.
EDIT: MonkY are dreptate, daca erau nobili ii anuntau pe Sony ca au gasit gaura in securitatea infrastructurii, sau anuntau in gura mare ca sa faca misto de ei ca ce incompetenti sunt. Ei insa au patruns in infrastructura lor si au furat datele bancare are clientilor (care nu vad ce vina ar avea) - extraordinar ce nobili sunt, merita un premiu pentru ce corecti sunt.
Realizati ca Anonymous este un nume generic, nu? Practic oricine poate face parte din Anonymous pentru ca nu este o retea definita.
Conteaza pt ce ataca? Important e ca ataca si asta e urat. Faptul ca sparg niste site-uri/conturi/etc e infractiune, daca nu fura e vandalism. Si eu nu suport vandalii. Si nici hotii. Am mai zis de cateva ori: daca-s asa inteligenti de ce nu-si folosesc inteligenta pt ceva creator? In loc sa se planga ca jocurile sunt scumpe (dau un exemplu doar) ar putea sa se puna si sa faca ei un joc tare si sa-l distribuie gratuit.
Si mai e ceva: am impresia ca multi de aici ii admira pt ca "sparg" site-uri renumite, site-uri care teoretic sunt bine securizate. Asta nu e deloc de admirat, tot infractori sunt. Daca o grupare de hoti fura dintr-o banca mare si bine pazita atunci aia merita respect? Toti niste jeguri sunt, niste scursori ale societatii care FURA de la altii in loc sa munceasca pt bani.
De unde stii ca poate nu fac deja ceva creator? Poate unii chiar au creat vreun indie si lumea nu i-a luat in serios pentru ca deh, nu e Activision sau Ubisoft... e doar un amarat de indie (aici dau un exemplu de cineva care poate fi Anonymous, nu stiu nici eu...) si au hotarat sa isi verse ura pe aceste corporatii "bine securizate".
Este o explicatie bine pusa la punct pe tema asta in urma cu 2-3 pagini![]()
Sper ca se stie ca din cauza bancilor s-a ajuns in criza asta,nu? imprumuturi peste imprumuturi,carduri de credit fara limita. practic tot ce s-a facut pana acum s-a facut pe niste bani pe care nu i-a vazut nimeni. cine stie, poate ne fac un bine. in privinta legii cu securitatea online pot sa zic doar asa: toate legile au intentii bune la inceput,toate vor sa prinda infractorii si toate vor sa salveze omenirea. dar in timp,aceasi lege,va fi interpretata total eronat de urmatorul venit la putere si bineinteles intr-un fel sau altul se ajunge la privarea de libertatea,restrictionarea dreptului de exprimare, introducerea de noi modalitati de control. in primul rand supravegherea pe internet are deja are loc in america cel putin( zic asta ca o parere personala mai ales din cauza problemelor lor cu teroristii). problemele sunt 1: au dat drumul la internet si s-a intamplat o chestie care poate fi interpretata in doua feluri si anume: libertate totala sau deschiderea "cutiei pandorei ". ( va las pe voi sa alegeti varianta care va place). si 2: nu exista inca, o lege care sa le dea autoritatilor dreptul de a lua orice masura cred ei ca e necesara in combaterea infractionalitatii pe internet si de asta ii mananca palma. cat despre anonymus pot sa zic ca vom astepta si vom vedea ce fel de oameni sunt. in schimb tare mie-e frica ca li se va pune ceva in carca prin care vor ajunge sa fie urati de toata lumea. deocamdata sunt singurii care lupta acest razboi virtual. partea buna la toata discutia asta e ca fiecare avem propia opinie,fiecare aducem argumente pro si contra, in concluzie ne exprimam asa cum vrem si asta e cel mai important.
P.S.Pentru copilasii care joaca toata ziua online: mai baieti mai inchideti consola,pc-ul,mobilul si scoateti capul pe geam,trageti aer in piept si strigati: ce dracu' se intampla? si vedeti daca o sa primiti raspuns!
Ce are sula cu prefectura ?! Asta-i alta discutie.
Cica ar exista si criterii care ii diferentiaza pe hackerii "rai" de cei "buni".
Dupa parerea mea ar trebui sa existe si un fel de moralitatea cibernetica. Acest concept nu mai sta in picioare daca tu patrunzi in mod ilegal si prin efractie in casa mea.
Multi dintre ei tind sa minimalizeze consecintele activitatii lor, crezand ca acestea sunt de fapt un serviciu adus societatii.
Aiurea, un adevarat hacker nu se va folosi de abilitatile sale pentru a provoca daune sistemelor pe care le acceseaza in mod ilegal. Vezi cazul Sony ca e in curtea noasta si il stie cam toata lumea.
Au fost daune serioase, asteapta refacerea retelei PSN, schimba carduri, schimba ID-uri, baga email nou, bla, bla... O intrega tevatura, pt. ce ?!
Nu sunt de acord cu acest haiducism a la Robin Hood daca mie imi pericliteaza datele personale sau fondurile banesti din conturi.
Asta se cheama vandalism in spatiul virtual si ar trebui tratat ca atare.
Hai sa ma exprim altfel atunci. De ce nu fac doar chestii "bune"? E foarte bine daca si creeaza ceva, dar sa faca DOAR aia, in momentul in care sparg si fura nu mai conteaza restul, au devenit niste hoti.
Corect, sunt hackeri si crackeri. Iar gruparea asta care e asa de "vaga" are in componenta CRACKERI.
Sunt White Hat aia buni depisteaza si remediaza gaurile de securitate un fel de pen testeri, Grey Hat cei din mijloc si Black Hat "cei rai".
---------- Post added 08-01-2012 at 02:42 PM ----------
Cracker e alta mancare de peste.
Legat de SOPA.
In primul rand sper ca sunteti constienti ca tu din Romania nu poti fi acuzat de violarea unei legi americane.
In al doilea rand, legea nu are nimic de a face cu opiniile exprimate de average joe pe un site sau blog, asa ca nimeni nu te va trage la raspundere pt ca pe un site ai spus ca Sua a atacat Iraqul pt petrol. Va uitati prea mult la Teoria Conspiratiei.
Gugukalimero a postat un video cu 2 pg in urma care ar merita vazut - iar solutia era foarte simpla - "don't use copyrighted material". Punct. Si nu ai treaba cu legea.
In fine, in legatura cu libertatea si cenzura, libertatea absoluta genereaza haos, si nici o societate nu poate functiona in acest fel. Din aceasta cauza, libertatea absoluta este nociva. In ORICE societate exista o anumita doza de control/cenzura. DAca m-as apuca sa injur pe acest forum sau sa trollez, a-si fi rapid cenzurat - pt ca libertatea mea de exprimare nu poate incalca anumite reguli, nici macar pe internet.
Cat despre anonymous - doar pt ca eu sunt nemultumit de ceva (poate chiar pe drept), nu imi da dreptul mie sa incalc legea, si nici nu ma ridica mai presus de restul criminalilor. Iar idealuri (si inteligenta) avea si norvegianul care a ucis 70 de oameni.
Cei de la Razer au decis sa faca un protest chiar in cadrul CES 2012
Team Razer and Team Red 5 stand together in protest against SOPA at CES 2012.
JOIN US IN OUR PROTEST AGAINST SOPA AND SHARE THIS POST.
Now that we’ve got your attention, we want to draw your attention to a threat that threatens the very core of the gaming community.
The “Stop Online Piracy Act”, aka SOPA, is a proposed bill in the United States Congress that, if enacted, would effectively end the internet as we know it. In a ham-fisted attempt to combat piracy, Congress has opted for the “Nuke from Orbit” approach, hurting both the community from whom they benefit and developers they seek to protect. We cannot allow this to happen.
If this is the first you are hearing of SOPA, take a moment to read the bill itself ( http://judiciary.house.gov/hearings/...0HR%203261.pdf ) by visiting the Electronic Frontier Foundation ( https://www.eff.org/deeplinks/2011/1...break-internet ) for more information.
Allow us to stress, Razer does not condone piracy in any way. We feel it damages the industry and we will stand against anything that hurts either the gaming community or the developers. However, we firmly believe that SOPA is the absolute wrong way to combat this problem and we are not alone in thinking this. Other gaming companies like Red 5, Riot Games and Mojang stand with us in opposition. However, this bill does not only affect software and game developers and we hope our actions will lead other gaming hardware vendors to join our protest against SOPA.
So please join us in a day of protest. We will be taking down our site for one day, January 18th, to give you taste of what the future may hold if we fail to put an end to SOPA and similar ill-conceived legislation. In its place, we will upload the image above as a placeholder for our site. While this may have an impact on our business, we believe this is a small price to pay to show how the Internet could become if this bill was to be supported.
For Gamers. By Gamers. It is not just a motto, it is our way of life. We work hard to do right by our community. We’ll be damned if we’re going to let an attack like this go unanswered.
-Team Razer
Vad ca si wikipedia s-a alaturat campaniei. Vroiam sa caut ceva pe site si nu ma lasa. Asta e modul lor de a protesta si deschide ochii tuturor.
SOPA and PIPA - Learn more - Wikipedia, the free encyclopedia
Apropo de SOPA, ca tot nu am vazut un thread dedicat, se pare ca se adanceste treaba...
Bookmarks