Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: Wasteland 2 strange 3 milioane de dolari. Mania Kickstarter continua

  1. #1 SP
    Senior Member Zombozo's Avatar

    Wasteland 2 strange 3 milioane de dolari. Mania Kickstarter continua

    In luna Martie, Tim Schafer si Ron Gilbert, au apelat la fanii jocurilor adventure pentru a strange 400 de mii de dolari pentru realizarea unui joc adventure point&click. Ei au apelat la serviciul Kickstarter, un serviciu de crowdfunding la care au apelat si alti dezvoltatori de jocuri in trecut, si au reusit sa stranga suma de propusa in mai putin de 24 de ore ca suma finala sa ajunga la $3,336,371. Reusita celor de la Double Fine a zguduit industria jocurilor video, facand trecerea catre o noua era in care jocurile nu mai sunt finantate si realizate dupa bunul plac al publisherilor ci sunt finantate de comnuitate.

    Brian Fargo, omul ce a creat The Bard's Tale si Wasteland acum mai bine de 30 de ani si a pus bazele studioului Interplay ce a produs si publicat titluri precum Fallout, Baldur's Gate, Planescape:Torment si multe altele, cerea acum o luna ajutorul comunitatii prin intermediul Kickstarter pentru realizarea lui Wasteland 2, un RPG-TBS isometric ce se desfasoara intr-un univers post-apocaliptic (Fallout 1 este succesorul spiritual al lui Wasteland iar Wasteland 2 poate fi numit succesorul spiritual al lui Fallout 1), el avea nevoie de $900.000 pentru realizarea proiectului, de aproape 3 ori mai mult decat suma ceruta de Tim Schafer. Astazi se incheie strangerea de fonduri pe Kickstarter iar Brian Fargo a reusit sa stranga $3.000.000 prin intermediul fanilor, inca o palma data publisherilor ce taie din fasa astfel de proiecte pe motivul ca nu exista cumparatori pentru genul asta de jocuri.

    Pe Tim Schafer si Brian Fargo i-au urmat si altii, cele mai notabile proiecte ce au apelat la Kickstarter sunt:

    Leisure Suit Larry Remake: Un remake dupa un remake dupa un remake, Leisure Suit Larry este un remake al jocului din 1991 ce era un remake dupa originalul Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards ce era la randul sau un remake dupa Softporn Adventure lansat in 1981. Leisure Suit Larry a reusit sa stranga pana acum $358.733/500.00 daca suma de $500.000 nu este atinsa in urmatoarele 15 zile toti banii donati vor fi restituiti.


    Jane Jensen's Pinkerton Road: Creatoarea seriei Gabriel Knight si Gray Matter, Jane Jensen, cere ajutorul fanilor jocurilor adventure pentru a pune bazele unui nou studio. Jane Jensen schimba putin regulile de pana acum, daca alegi sa finantezi acest proiect vei primi toate jocurile realizate de ei in decursul unui an si poti alege care dintre cele 3 proiecte la care lucreaza studioul sa fie lansat primul. Comunitatea a ales Moebius, un succesor spiritual pentru seria Gabriel Knight ce va pastra elementele ce au facut aceasta serie celebra, o poveste captivanta dirijata da puzzle-uri sofisticare si o mecanica point&click. Jane Jensen a strans pana acum $181.161/300.000 si mai sunt 32 de zile pana la terminarea proiectului de pe Kickstarter.


    Shadowrun Returns: Shadowrun: Returns este un RPG 2D Turn-Based ce pune accentul pe poveste. Universul Shadowrun combina elementele Sci-fi si Cyberpunk intalnite in filme precum Blade Runner cu elementele high-fantasy precum cele intalnite in Lord of the Rings. Proiectul mai are 11 zile pe Kickstarter si a strans pana acum $1.170.607, suma initial ceruta fiind de $400.000.

    Voi ce parere aveti de Kickstarter ? A reusit sa schimbe felul in care privim industria de jocuri sau este prea devreme pentru a vorbi de asa ceva ? Ce proiect vi se pare cel mai interesant si pe care-l asteptati cel mai mult ?
    Attached Images Attached Images double-fine-kickstarter.jpg

  2. #2 SP
    Member Plavs's Avatar
    mie unul imi plce la nebunie ideea ....sper ca va iesi ceva de care toti fani sa se bucure si sa considere ca donatiile lor nu au fost in zadar..

  3. #3 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Din pacate eu am aflat multttt prea tarziu de proiectul celor de la Double fine -

    Dar mi se pare super intersanta ideea, mai ales ca nume grele primesc bani de la fani si nu de la "actionari" care vor doar profit, practic sunt niste bani cu care faci ABSOLUT ce vrei, nu ce ti se impune.

  4. #4 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Brian Fargo, omul ce a creat The Bard's Tale
    ...nuff said! - zilnic il joc pe iOS

  5. #5 SP
    Senior Member Clopotarul's Avatar
    Pentru cei interesati :


  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Superb! Old school FTW!

    ---------- Post added 10-02-2013 at 10:08 AM ----------

    Sper sa reuseasca si o versiune pentru console... desi nu am vazut in todo list-ul lor asa ceva.

  7. #7 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Wasteland 2 By MonkY in forum Console Club
    Replies: 0 Last Post: 08-03-2015, 07:03
  2. Microsoft pierde 900 milioane de dolari cu Surface RT By MonkY in forum Stories & Other News
    Replies: 6 Last Post: 20-07-2013, 07:44
  3. Replies: 14 Last Post: 13-08-2012, 02:01
  4. Replies: 3 Last Post: 27-07-2012, 22:12
  5. Replies: 3 Last Post: 20-07-2011, 09:46

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts