sa vina e binevenit....chiar acum 2 luni am jucat farcry(primul) pe pc si m-a uimit ...deci FarCry 1 cu CryEngine 1 m-au uimit pe jaful meu de pc ...ce sa mai vorbesc de CryEngine 3 pe consola ruland la 1080 :X am inceredere in Crytek ca va face un joc nemaipomenit d.p.d.v grafic chiar si pentru console.
Bine zis !
tphase: se pare ca tu nu ai decat o singura placa si pe-aia o tii la nesfarsit. Lasa-ne cu grafica asta pe care nu dau 2 bani. Si nu numai eu ci si majoritatea gamerilor. Uita-te la topul celor mai vandute jocuri din toate timpurile. Si-o sa vezi ca lumea vrea poveste, vrea imaginatie, vrea altceva. E normal ca tehnologia sa avanseze, insa tehnologia este usor de gasit. E mai greu sa scrii un scenariu original, sa gasesti un cadru original, decat sa mai pui 10 milioane de poligoane pe arma unui erou. Sa fim seriosi. Daca joc, joc pentru story, pentru gameplay, pentru ca vreau sa ma delectez. Nu o fac pentru ca e mega engine-ul lui peste de care nu mai pot eu. Crysis mi s-a parut o clona de joc si nu altceva. De fapt, nu s-a ridicat un cm din duzina de shootere care se fac la kilogram (cum a facut-o Gears de exemplu).
Acum referitor la CryEngine 3 si rolul sau in lumea jocurilor. A auzit cineva cumva ca God of War 3, Shadow of the Collosus 2, Final Fantasy XIII vor folosi engine-ul lor ? Nu. Pentru ca jocurile mari nu au nevoie sa dea motive pentru a cumpara noi placi video, procesoare, dubla memoria, etc.
Si hai sa fac si o analogie la ce a zis tphase, ca sa vedeti ca unii "tin cu ursul":
A) God of War II (unul din cele mai bune titluri dupa mine) a iesit in 2007 pe PS2, care functiona la 299Mhz, avea o placa video la 150Mhz, 32MB RAM. Jucam si plangeam. Povestea incredibila, gameplay fantastic. Puzzle, actiune, feeling. Nota 10 dupa mine, 93/100 dupa metacritic.
B) Crysis a iesit in 2008. Cerinte de sistem minim 3Ghz, 1GB RAM, placa video cu 512MB RAM, 12GB Free. Boring. Acelasi shooter clona. Nota 6 dupa mine, 91/100 dupa metacritic.
Aleg A) fara regrete (si raman si cu bani in buzunar). A se observa diferenta de "cerinte de sistem". Si diferenta dintre "boring" si "fantastic". I rest my case.
Engine-uri mai bune sunt intotdeauna bine venite. Nu se supara nimeni. Daca ar deveni si mai ieftine si ar fi optimizate pentru omul "de rand" ar avea si succes. Asa, pentru gamerii maniaci e ca un fel de vitrina la care se uita sumar, pentru ca e luminata frumos, dar trec mai departe, si se intorc la Mario, Gears, GoW...
Pana una alta, ma tem ca nVidia si Ati/AMD impreuna cu Microsoft au intrat in jocul asta "rusinos"... jocul dupa DX10, 10.1, 10.2, 10.x, 11... Prefera sa scoata placi video cu 2GB RAM pentru gaming, pe cand noi ne minunam la optimizarile facute pe 32MB RAM...
Acum cu criza asta, daca nu vor trece in curand la optimizari si reduceri de buget pentru toate cele (inclusiv pentru gameri), ma tem ca vor vinde astfel de jocuri in numar de sute de bucati, in timp ce jocurile optimizate si serioase se vor vinde in continuare in milioane de exemplare. Amen !
---------- Post added at 06:37 PM ---------- Previous post was at 06:36 PM ----------
Rautate mica. De ce sa nu treaca ? Mi-ar place sa ma bat cu consolistii la un Diablo 3...
for the record, primul Crysis a vindut 1.5mil deci da, se poate spune ca a fost profitabil.
tphase, nu ma intereseaza ca au licentiat engine-ul in scop militar sau nu. pe mine ma intereseaza jocurile. daca nu fac ceva in acest sens, pur si simplu nu ma intereseaza. nu stiu de ce am impresia ca ei au jucat pe tema asta doar pentru publicitate, ca sa isi faca un nume si sa se impuna printre cei care imping industria inainte (ptr ca progresul pe partea de grafica tot progres este, indiferent ca unii incearca sa il minimizeze).
cu toate astea, cred ca si-au dat si ei seama ca e timpul sa inceapa sa faca bani asa ca probabil versiunea a treia a engine-ului este o bijuterie tehnologica (ptr ca altfel nu au nici o sansa). daca engine 3 care va rula pe console nu e in stare sa produca cel putin aceleasi impresii precum versiunea a doua pe PC, atunci sincer SUNT MINCATI. toata lumea o sa se intrebe de ce s-au obosit sa lucreze la versiunea asta si nu va cumpara nimeni licenta. apoi, multi sunt obisnuiti cu dezvoltarea pe baza lui unreal. nu numai ca engine 3 va trebui sa produca rezultate mai bune, dar va trebui sa ofere si un mediu de dezvoltare competitiv. deci, ca sa concluzionez, daca engine 3 este castrat atunci nu va impresiona pe nimeni si va fi un fiasco. nu cred ca isi permit asta. stiu, o sa ma iei iarasi cu comparatii intre hardwareul tau care face cit 2-3 console si acel amarit de gpu de pe ps3 sau x360, insa toate treburile astea sunt pur si simplu pierdere de timp. eu doar vreau sa ma asigur ca intelegeti ce pierde Crytek daca se face de ris si scoate un engine castrat. pierde imaginea iar in industria asta imaginea e totul (la figurat tphase ca altfel iar crezi ca vorbesc despre grafica).
Tot "for the record", stii cum au vandut Crysis in atat de multe exemplare ? Prin vanzarea lor cu bundle la placi video. Unde sa fim seriosi, la preturi de 20 milioane si peste, mai conta 1 in plus sau in minus ? Eu de exp. am primit Crysis cu placa video... deci sunt unul din cei 1.5mil, da ?![]()
si la 1mil si tot e profitabil, insa ma rog, e penibil de profitabil. Nintendo in stirea cealalta spun ca au 83 de jocuri de Nintendo DS care au vinzari de peste un mil. de unitati. ma intreb cite dintre ele au costa 22mil USD...
Sunt convins ca vor avea probleme destul de mari. Pur si simplu crytek nu e o firma orientata pe jocuri ci pe motoare grafice fotorealiste. O sa fie extrem de dificil si dupa parerea mea nu o se intample ceea ce ar trebui si ceea ce bine ai sesizat tu - sa impresioneze pe consola mai mult decat versiunea 2 pe PC. Pur si simplu motorul nu e gandit ptr scalabilitate pe diverse configuratii mentinand nivelul de detaliu. Fa o comparatie, cum merge Unreal Tournament 3 pe un PC mainstream si cum merge Crysis Warhead [cel atat de super optimizat dupa cum se lauda producatorii]. Diferentele sunt chiar uriase. Ma indoiesc de capabilitatile Crytek de a lansa un motor grafic care sa mentina nivelul de detaliu si sa fie scalabil pe hardware-ul consolei, asa cum face Unreal Engine 3 care e o bijuterie in acest sens.
---------- Post added at 10:31 AM ---------- Previous post was at 08:33 AM ----------
Man cati ani ai de debitezi aberatii de genul consola ruleaza CryEngine 3 la 1080p? Si apropo, ce PC ai... daca ti-a rulat FarCry fluid pe high s-ar putea sa ai un GPU ceva mai puternic ca cel din console ... asta pe "jaful tau de PC"...
Sper sa fie un engine bun, deoarece mie personal si CryEngine 1 cat si 2-ul nu mi s-au parut foarte bune, deoarece erau FOARTE flamande, datorita potentialului oferit de cele 2 engine-uri.Decat CE1 si CE2 mai bine as folosi Source si UE3, caci dpdv tehnologic nu sunt cu mult sub CE 1, respectiv 2 si, si ruleaza pe o gama mai larga de PC-uri.
tphase: Nu cred eu ca, un 9800XT ar fii mai bun decat GPU-ul consolelor Next-Gen.
Am avut eu X1600 Pro (egalul lui 9800XT) si pot spune ca Far Cry (1), la setari Ultra cu anti-aliasing 8X, 1280&1024 rezolutie, vsync pe on mergea cam in 20FPS, ceea ce e destul de bine.
Bine zis.Mai bine joci GTA in realitate decat in lumea virtuala, asa ai si grafica fotorealista si nu trebuie placa grafica, are creierul tau implementat asa ceva.
Tocmai aceste engine-uri sofisticate ma fac sa cred ca, CS 1.6 va ramane cel mai bun Shooter din istorie, caci cu un gameplay liniar, cu un engine foarte impotent aduce un feeling unic, feeling care in jocuri bazate pe CE2 nu pot fii realizate.
Am jucat Far Cry si parca el mai aducea o senzatie placuta (care sa ma faca sa il joc macar de 3-4 ori, nu odata) dar tot nu se compara cu senzatia pe care o ai cand intri cu Deagle-ul in 4 oameni si din 3 gloante toti sunt pe jos, si cad asa foarte spectaculos pe spate, ireal dar pentru "poza".
...și cel mai competitiv. Hai că se ține bine și Cs:S dar CS 1.6...gather? add cs_ronan@steam high+Originally Posted by Merdiso
![]()
Adica oamenii vor sa dea de inteles subtil ca motorul e proiectat pentru urmatoarea generatie de gpu-uri, chit ca ele sunt pe PC sau pe urmatoarele versiuni de console. Ma cand astia vin si spun ca nici o consola de nici o generatie actuala nu e suficient de potenta ptr CryEngine 2, cum dzeu puteti voi visa ca CryEngine 3 este? Nu mai e vorba de optimizare, e vorba de complexitatea motorului grafic si sunt convins ca f putini de aici chiar inteleg ce face un motor grafic 3D. Nu mai sperati la minuni ptr ca versiunea de consola a CryEngine 3, cel putin ptr x360/PS3 nu va fi decat o versiune castrata a motorului original. Ma indoiesc ca un quad SLI de gtx295 ar putea randa in 1080p la 60fp nivelul de detaliu maxim care il poate scoate CryEngine 3. CryEngine 3 pe console va fi trei linii si-o dunga.Next-Gen-Ready
Daca COD4/COD5 care folosesc motoare grafice foarte rapide si optimizate sunt nevoite sa ruleze pe console in 1024 * 600 si chiar si in acest caz mai au fps drop-uri sub 30, imaginati-va CryEngine 3 care e de vreo 5 ori mai consumator de resurse, pe ce rezolutie si la ce ultra low details ar merge pe console. Consolele sunt niste masini de jocuri dedicate cu un hardware fix care trebuie sa vanda si sa dureze 5-7 ani si sa ruleze orice joc in perioada asta si ptr acest lucru in timp se fac compromisuri la jocuri - detalii mai scazute, rezolutie mai mica, lipsa filtre de calitate. Nu conteaza ptr ca scopul lor e sa asigure divertisment.
Incetati in a afirma ca Crytek va vinde acum pe console sa faca bani... Faptul ca voi sunteti ahtiati dupa console si le puneti acolo sus pe un piedestal si va inchinati la ele si nu acceptati nimic in afara lor, nu inseamna ca si Crytek sau altii fac la fel. Crytek face motoare grafice. Crytek face grafica fotorealista. Crytek face progres tehnologic in grafica 3D. Si progresul tehnologic in grafica 3D nu se face pe console. Crytek si console in aceeasi propozitie, din partea cunoscatorilor [si sunt sigur ca si din partea lor cand stau ei si discuta cu usile inchise], nu poate sa starneasca decat cel mult un zambet...
Mai oameni buni, am si eu console, x360, ps3, psp, si ma joc unele jocuri in draci pe ele... n-am mai facut upgrade la PC de 8 luni de exemplu ceea ce la mine e o noutate, dar asta ma impiedica sa spun aberatii si sa visezl la lucruri nerealizabile. Hai stima si respect.
tphase, am spus si la inceputul thread-ului ca orice comentariu legat de detalii tehnice o sa se lase rau!
doamne ce rahat de thread...sincer m-as bucura sa vad pe cg mult mai putine stiri , dar macar sa fie stiri care conteaza , nu flamebait si 1000 de stiri cum ca a mai aprut un video pt. red alert 7 , 2 poze pt. nfs 14 , intru de multe ori pe site si ma trezesc ca chestii aparute cu putine ore in urma au disparut complet pt. a face loc unor "stiri" de genul asta...
IGN Video: CryENGINE 3 Video PC Games - Cry Engine 3 Demo
Trebuie deschis in pagina separata ca sa se vada!
mda... foarte misto, o sa aven si noi asa ceva pe PS3?!
PS. Thread-ul e interesant, eu unul il urmaresc cu interes.
By MonkY in forum Videos
By AndRewqp in forum Stories & Other News
By istrategie in forum Videos
Bookmarks