Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Thread: Zvon: la PS4 vor conta functiile mai mult decat hardware-ul

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Zvon: la PS4 vor conta functiile mai mult decat hardware-ul

    Sunt ferm convins ca asteptati si voi ca si mine data de 20 Februarie 2013, momentul in care aproape sigur va fi dezvaluita noua consola de la Sony. pana atunci insa, zvonurile si declaratiile se tin lant, iar noi din pacate incercam sa le filtram si sa le postam pe cele care pot contine macar un dram de adevar. In acesta stire, vom cita un "unnamed SCE official", care contrar asteptarilor, ne spune ca la PlayStation 4 vor conta mai mult functiile de "home entertainment" mai mult decat hardware-ul next-gen. Mai mult, ni se spune ca PS4 va incerca sa devina "never center-ul" atunci cand vine vorba de conectare cu toate device-urile din casa, sau cele mobile, precum si functii de sharing si inregistrare video.

    Poate parea un pic bizar ca noua consola sa nu se bazeze pe un hardware atat de puternic (va reamintesc de procesorul cu 8 core-uri), insa totodata ma simt bine cand vad ca si de la Sony vine confirmarea pentru una din "profetiile" mele. Si anume, multi au inteles ca o consola next-gen va trebui sa concureze cu multitudinea de gadget-uri, playere dedicate, smartphone-uri si tablete de pe piata. Stiu, si mie mi-ar place sa ramana totul "old-school" si consola sa nu stie sa faca decat un singur lucru, si pe acela sa-l faca super bine: gaming si-atat! Insa nu trebuie sa uitam ca PS2-ul a avut si atat de mare succes pentru ca la un moment dat s-a vandut ca fiind "cel mai ieftin dvd player". La fel, sa nu uitam ca PS3-ul a avut mai mare succes decat Xbox 360-ul pentru ca s-a vandut la fel ca fiind "cel mai ieftin bluray player". Prin urmare, Sony va merge probabil pe aceeasi idee, sa ofere ceva mai mult decat "concurenta". Sau poate, cine stie, marea diferenta o va face serviciul Gaikai ce tocmai a fost achizitionat de Sony (pentru suma de 380 de milioane de dolari).

    Mbon, mai departe trecem la un alt zvon legat de PS4: de data aceasta, zvonul vine de la VGLeaks, si ne da un mic hint legat de noul PlayStation Eye. Se pare ca acesta va fi de tip "Dual Camera", si ca este o evolutie evidenta a EyeToy-ului existent. Conform informatiei, Dual Camera va avea doua camere cu un unghi de vizualizare extrem de wide, si o rezolutie 720P. Totodata, aceasta va detine si "4 microphone array" ce vor lucra la 48Khz... Daca ma intrebati pe mine, Sony vrea sa lanseze un nou Kinect... Sa vedem daca va fi pe masura asteptarilor. Pentru asta, ramane sa asteptam data de 20 Februarie, insa eu zic sa nu va grabiti prea tare, intrucat atunci in cel mai fericit caz va fi doar anuntul. Consola propriu zisa se preconizeaza sa apara pe piata cel mai devreme la sfarsitul anului 2013... deci mai e de asteptat.

    Later edit: ca sa nu mai pornesc un thread nou, mai adaug ultimul zvon (postat pe Gamespot, preluat de pe TheVerge) referitor la PS4: se pare ca aceasta va costa doar 40,000 YEN (adica 428$). Daca imi amintesc bine, PS3-ul s-a lansat la un pret de aproximativ 60,000 YEN (adica 599$). Suna al naibii de bine. Sper sa fie si adevarat!
    Attached Images Attached Images ps4_render.jpg

  2. #2 SP
    Banned cryyo's Avatar
    428$ suna pe dracu bine. In ieftin si bun/performant eu nu prea cred.

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by cryyo View Post
    428$ suna pe dracu bine. In ieftin si bun/performant eu nu prea cred.
    Care e pretul care te-ar fi incantat pe tine? Chiar sunt curios...

  4. #4 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    daca 400 de dolari nu e bine ca pret de lansare pentru o consola next gen, atunci nu stiu ce sa zic. Aici in Anglia mai peste tot gasesti oferta de 220 de lire (360 de dolari): un PS3 slim cu HDD de 500 de gb plus un joc sau doua cadou. Si aici vorbim de o consola lansata in urma cu 7 ani.

    Sincer daca ar fi 400-430 de dolari pretul, atunci ar fi brici

  5. #5 SP
    Member bartonn's Avatar
    400$ pentru o consola next-gen? YES PLZ
    Pentru EU cat va fii? 400euro sau 300euro?

    Dar cum a spus si cryyo, nici eu nu prea cred.
    In 2006 cand a fost lansat PS3 a costat 600$ , iar dupa 7-8 ani next gen console sa coste asa putin?

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Tineti cont ca 428$ e probabil RRP-ul. In UE, probabil va fi in jur de 400 EUR. La noi, daca nu se va lansa oficial, o vom gasi probabil pe la 500 EUR la baietii destepti. Deci de la echivalentul a 1400 RON, noi pentru ca suntem romani (si suntem frumosi), vom scoate din buzunar 2200 RON.

    cryyo: nu e suficient 2200 RON? Avand in vedere ca noua consola te va obliga probabil sa cumperi PSN+ (e posibil sa nici nu te mai lase online fara sa cumperi - doar trebuie sa-si scoata banii pe Gaikai, nu?)... ca te va obliga sa dai 50-60 EUR per joc (imi aduc aminte ca la lansarea PS3, un joc din Germania venea cu 70 EUR!).

    Mie pentru 2013 mi se pare chiar foarte scump...

  7. #7 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Eu ma intreb daca e demna de luat in considerare posibilitatea ca next-gen consoles sa nu aiba unitate optica. Adica sa taie de la radacini piata SH.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Firezu View Post
    Eu ma intreb daca e demna de luat in considerare posibilitatea ca next-gen consoles sa nu aiba unitate optica. Adica sa taie de la radacini piata SH.
    La generatia asta inca nu. Gandeste-te ca netul din Bucuresti (si in Romania in general) e cu mult peste media din lume. Pana si in US de-abia acum incepe Google sa instaleze fibra... si asta doar in orasele importante. Nu si-ar permite inca nici Sony si nici Microsoft sa piarda atat de multi clienti... Daca ar fi fost in bransa tabletelor, acolo da... desi sunt si acolo jocuri care depasesc deja 2GB. Dar, ce te faci cu jocurile de 50GB (posibil 100GB)? In cativa ani poate...

  9. #9 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by bartonn View Post
    Dar cum a spus si cryyo, nici eu nu prea cred.
    In 2006 cand a fost lansat PS3 a costat 600$ , iar dupa 7-8 ani next gen console sa coste asa putin?
    De ce nu? PS3 a fost ceva revolutionar, numai bluray-ul valora atat. Daca PS4 vine cu ceva banal cat naiba sa coste? Faceti si voi un calcul, ce e in o consola?
    -placa de baza pe care-s niste procesoare (de multe ori unificate): video, cpu, audio
    -o unitate optica
    -carcasa

    Apoi mai avem un controller, ceva cablaraie si cam atat. Altceva esential mai este?

    Deci intreb din nou, daca nimic de acolo nu e revolutionar/scump, cat mama naibii sa coste?

    Un CPU banal se poate cumpara in cantitati mari de la producator la cateva zeci de dolari. La fel si un GPU (plus memoria aferenta si la CPU si la GPU). Cu placa de baza cu tot iesi pe la 100 dolari. Daca unitatea optica e ceva banal nu costa aproape nimic, deci daca pun bluray in ea mai adaugi max. 20 dolari. Carcasa+cabluri+controller inca 30 dolari. Total - 150 dolari. Deci?

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eh, nu e chiar asa. Ai uitat HDD-ul. Ai uitat sursa/alimentarea, card reader-ul. Mai pune si niste chip-uri pe-acolo (lan, wifi, bluetooth, card reader). Mai ia in calcul si racirea (radiator + ventilator), leduri, senzori, mufe, etc... In plus, la nebunii de genul asta, nu platesti doar piesele. Se plateste R&D-ul, e inclus shipping-ul pieselor, asamblarea, testarea, etc...

    Ca idee... daca e o carcasa "S.F.", numai aia poate sa fie 400 USD. Stiu ca am luat eu un LianLi d-asta miniaturizat, de a fost 300 USD. Fara sursa!

    Oricum, e posibil sa faca exact ca la PS3. Prima serie sa o vanda in pierdere, doar pentru a prinde "momentum"...

  11. #11 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    2000 lei cel mult pe la noi

  12. #12 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    cryyo: nu e suficient 2200 RON?
    Nu ma intereseaza cat costa ci ce primesc de banii aia. Dar spune-mi tu cam ce consola e aia care costa sub 400$ ca mai e si controllerul vreo 50$ ?!
    'Veniti sa vedeti viitorul'. Pe ce, pe un device care e mai ieftin decat un tel. si care se pregateste iar sa stea vreo 7 ani pe piata !!!

  13. #13 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar
    Comparatia cu telefoanele mi se pare deplasata. Ok, sunt device-uri high-tech (sau asa se presupune ca va fi PS4), dar de aici si pana la a le aduce pe ambele in orice discutie mi se pare cale lunga. Putem pana la urma sa o luam in sens invers si sa ne gandim ca telefoanele zilelor noastre au de fapt preturi aberante.

    Cat despre putere de procesare, pipeline-uri si toate cele eu nu spun decat ca si la batraneasca varsta de 7 ani, PS3 are si va avea jocuri mult mai bune decat au si vor avea in viitorul apropiat smartphone-urile.

    In ceea ce priveste PS4, eu sunt circumspect si astept sa vad ce iese din optimizarea pentru care sunt renumite consolele.(doar acum sunt mai apropiate de un PC, right?) Nu cred ca vom avea parte de ceva absolut iesit din comun, insa cred ca va fi o evolutie naturala spre care vom merge cu totii. Avioanele cred ca raman pentru urmatoarea generatie de console. Oricum, daca PS4 va fi un fel de mini-upgrade la PS3, cred ca Sony va iesi din scena precum Sega si Dreamcast.(desi acolo au fost altele la mijloc)

  14. #14 SP
    Member Zadawn's Avatar
    Daca se anunta pe 20 luna asta,care este parerea voastra privind data lansarii pe piata?

  15. #15 SP
    Junior Member GoLd^'s Avatar
    Iarasi se face gargara pe aici...uitati-va mai bine si o sa vedeti clar ca omu a inceput titlul cu cuvantul `zvon`, ceea ce inseamna ca nimica nu este adevarat, sau inca adevarat. In 20 Februarie luna aceasta o sa vedem...
    ON: daca se anunta pe 20, probabil ca de sarbatori anul acesta o sa apara .

  16. #16 SP
    Banned isis's Avatar
    Mi teama ca mi se adevereste si mie profetia, conform careia PS4 nu va avea un HW revolutionar. Mai ales acum, avand in vedere pretul. La 400 de dolari nu o sa fie cine stie ce performanta acolo.

    Sa nu uitam ca un iPhone ajunge la 700 de euro, un iPAD la 1000 de euro... si sunt gadgeturi care multi dintre noi le schimba cel mult la un an. Foarte bine ca se orienteaza pe home entertainment, pentru ca cu specs HW nu va impresiona cu nimic, iar eu cumva ma asteptam sa o faca, cum a facut Xbox 360 in 2005.

    Se zvoneste ca NVidia va lansa GeForce Titan ca contraatac la noua generatie de console. Dupa specificatiile HW de acolo, e de vreo 4x mai rapida ca next gen-ul Orbis. Segmentul de entuziast va ramane pe desktop, segmental de entertainment pe consolele next gen. Asa ca foarte bine ca se orienteaza pe functii de entertainment, pentru ca hardware-ul e la nivel de 2009.

    Referitor la Xbox 720, 8 nuclee la 1600Mhz de la AMD [pentru cine cunoaste arhitectura AMD si performanta / core] sunt o gluma cel putin proasta. Procesor de genul asta l-as pune intr-un PC entry level de gaming. Prin comparatie, pentru a nu limita un de exemplu Radeon 7970, AMD FX8350, cu 8 nuclee, are nevoie de o frecventa de 4200Mhz+

  17. #17 SP
    Member Snake's Avatar
    @GolD^: din pacate atata timp cat nu ni se ofera nimic oficial eu cred ca e ceva normal sa ne 'hranim' cu zvonuri. Daca ne uitam la zvonurile despre WiiU, iPhone, iPad, Note s.a.m.d. cam in proportie de 80-90% s-au adeverit zvonurile. Deci exista un sambure de adevar acolo. Mai ales ca The Verge si Gamespot nu scot stiri/zvonuri chiar asa din burta. Iar daca ar avea o sursa serioasa, aceasta nu ar putea face niciodata public asa ceva, pentru ca din cauza NDA-ului (Non Disclosure Agreement), a doua zi ar fi dat afara. Tu ti-ai risca jobul tau doar ca sa pomeneasca cineva despre tine cum ca ai dezvaluit noul hardware la care lucreaza compania ta? Eu cred ca nu. Eu cel putin nu as face-o

    @isis: eu cred ca incurci destul de rau borcanele. PC-ul e PC, si se merge pe arhitectura x86, development DirectX sau OpenGL, pe cand pe console se poate merge pe arhitectura custom, poti sa-ti rescrii bios-ul on-the-fly (daca esti meserias), sa-ti eliberezi resurse asa cum pe PC va fi intotdeauna imposibil. Poti sa pui GPU-ul sa-ti rezolve calcule pe care in mod normal le faci via CPU, sau invers. Poti sa rescrii modul in care functioneaza totul. Asta desigur, daca esti un Naughty Dog, SCEA, Epic sau ai vreun guru in domeniu. Majoritatea developerilor insa prefera doar sa foloseasca devkit-urile si sa faca porturi. Asta nu inseamna ca nu se poate mai mult, ci doar ca nu se vrea (sau costurile si timpul necesar pentru development ar fi prea mari).

    Dau un mic exemplu pentru a ma face inteles si pentru a compara mai bine 2 arhitecturi complet diferite: pe primul Xbox, puteam rula XBMC (software custom) pe un amarat de 733 MHz Intel Pentium III Custom, cu doar 64MB RAM. Datorita optimizarii, imi randa 1080i-uri si 720p-uri fara probleme. Pentru a face acelasi lucru pe PC, aveam nevoie de P4 la 2Ghz, cu minim 1GB RAM, plus o placa video serioasa. Asta inseamna optimizare si cod prin care dai OS-ul deoparte aproape complet, si te joci cu hardware-ul sa faca ce vrei tu, nu ce stie el de la mama lui.

    S-a vorbit despre faptul ca noul PS4 va fi de 4-5 ori mai rapid decat PS3-ul. Eu zic ca este arhisuficient si le doresc succes celor de la Sony (care chiar au nevoie!). Pentru mine ca gamer atunci cand ma joc, e complet irelevant la ce frecventa ruleaza core-urile, cat RAM mai am liber, daca am ultimele drivere sau mai stiu eu ce (de-asta a si devenit obositor gamingul pe PC - repet, pentru mine).

    Daca Sony vine si imi ofera un Gran Turismo 6 de 2 ori mai bun (nici nu vreau de 5 ori), daca-mi aduce un Metal Gear Solid de 2 ori mai bun, un Uncharted care sa ma lase cu gura cascata (asa cum a facut-o pe PS3), un God of War, Demon's Souls, inFamous, Motorstorm s.a.m.d. care sa-mi ruleze in 1080P la 60FPS, sincer, nici nu ma mai intereseaza ce are PS4 sub capota, sau faptul ca a scos nVidia placa video de 100 de milioane. Eu vreau sa ma bucur de jocuri super, indiferent de configuratie. Si daca se poate, la cat mai putini bani. Este parerea mea, desigur.

  18. #18 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    In sfârşit un om coerent, felicitări pt post Snake, sunt de aceeaşi părere

  19. #19 SP
    Banned isis's Avatar
    Performanta mare la cat mai putini bani putin probabil. Uiti ca PS3 are o arhitectura custom, un CELL care are arhitectura de GPU si care e pus sa faca calcule grafice in jocurile "care te-au lasat cu gura cascata".

    De asemenea uiti ca noua generatie de console nu va avea hardware custom ci hardware "de PC". Xbox 720 se bazeaza pe un octocore de la AMD [identic cu cel de pe desktop dar la frecventa mult, mult mai mica] si pe un cip grafic din seria Radeon, iar ORBIS va fii un APU + un cip grafic modest.

    Calcule pe GPU in loc de CPU [GPGPU] se fac pe PC de ani de zile via CUDA sau OpenCL. De acord ca pe gameri nu ii intereseaza specificatiile HW. Eu stiu ca lumea vrea 1080p la 60fps pe noua generatie insa eu incerc sa spun, ca datorita HW-ului care se zvoneste a le motoriza, acest lucru va ramane un vis indepartat.

    Pastrand nivelul de detaliu grafic, doar trecerea la 1080p de la 720p inseamna cerinte HW de 2.25x ori mai mari. Ai in vedere ca jocurile pe actualele console ruleaza la 30 fps cu frame drops serioase [vezi articolele de pe Digital Foundry pentru jocurile noi, ce caderi de framerate au, pentru grafica mai buna care o ofera].

    Pentru a rula la 1080p si 60fps un joc cu acelasi nivel de detaliu grafic ca pe PS3, ORBIS trebuie sa fie de cel putin 5 ori mai rapid. Si la de 5 ori mai rapid nu primesti in plus absolut nimic dpdv al nivelului de detaliu grafic decat 60fps si 1080p.

    Eu unul speram la un hardware care sa aduca un boost visual pentru jocurile viitoare, cum a facut PS3 fata de PS2. Sa nu uitam ca si pentru PS3, cipul grafic a fost de 5x mai rapid decat cipul grafic din PS2 insa procesorul din sistem CELL a fost de 35x mai rapid!

    Cu un overall de 5x [CPU & GPU], this Orbis won't do much.

    Floating Point Performance:

    PS2 Emotion Engine CPU + GS CPU = 6.2Gflops ( billion flops )
    PS3 Cell Processor + RSX = 2.18Tflops ( trillion flops ) ( 1.8RSX + 216Cell)

    Increase - 320x more floating point performance

    GPU Speed:

    RSX Processor = Currently 550Mhz ( possibility to change, increase )
    Graphic Synthesizer ( PS2 GPU ) = 147Mhz

    Increase - 5x faster GPU

  20. #20 SP
    Member Snake's Avatar
    isis, fara suparare dar eu am impresia ca tu stai toata ziua in casa si calculezi. Tu de fapt nu te joci, tu numeri pixelii si shaderii. In loc sa calculezi triunghiurile, nu mai bine stai si te bucuri de un joc? Din explicatia ta, parca as fi acum multi ani la ora de chimie (pe care o uram si de unde nu intelegeam nimic). Explicatia de mai sus a sunat cam asa: H20SO2H4S202NACL = PS3. C44189H71252N12428O14007S321 = PS4. Bleah! Eu la un joc caut un scenariu exceptional si cat mai original posibil, care sa ma faca sa traiesc jocul respectiv. Vreau sunetul si muzica dintr-un joc sa ma faca sa ma simt acolo. Imi trebuie adrenalina (sau cateodata relaxare totala), quest-uri destepte, puzzle-uri serioase, elemente surpriza care sa ma faca sa uit de job, probleme si alte alea din real life.

    Eu am un singur sfat pentru tine: Lighten up & enjoy your games! PS4 va fi superb, insa daca o tii tot asa cu calcule sunt sigur ca te vei juca in continuare in benchmark-uri pe PC, in timp ce restul muritorilor se vor distra in multiplayer, refulandu-se dupa o zi nenorocita de munca (sau de scoala)!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3 Last Post: 16-03-2014, 05:36
  2. Replies: 8 Last Post: 26-07-2013, 20:29
  3. Replies: 7 Last Post: 20-06-2013, 14:20
  4. Replies: 10 Last Post: 28-01-2012, 23:48
  5. Mass Effect: mai mult decat o trilogie By erik95 in forum Console News
    Replies: 5 Last Post: 22-07-2009, 01:55

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts