Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: The Cross Plane: gamepad-ul universal, acum si cu ecran!

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    The Cross Plane: gamepad-ul universal, acum si cu ecran!

    Va doreati un gamepad cu care sa puteti juca atat Halo, Mario, Uncharted 3 cat si Day Z? Well, cei de la AGI (Advanced Gaming Innovations) au inceput lucrul la un proiect denumit "The Cross Plane", care este practic un gamepad ce va putea controla platforme precum Xbox 360, PlayStation 3, OUYA, PC-ul, si asa mai departe. Ba chiar se promite ca pe viitor sa fie suportate si Xbox One si PlayStation 4 (cu ajutorul cartridge-urilor). Gamepad-ul nu este un touchscreen asa cum va asteptati ci are butoane fizice, triggere, analog sticks, vibratii... si recent i-a fost adaugat si un screen cu diagonala de 7", lucru care il face sa semene extrem de mult cu un gamepad pentru Wii U.

    The Cross Plane functioneaza pe principiul de streaming (via wireless HDMI), motiv pentru care acesta nu este un simplu gamepad ci intra in categoria WVI (Wireless Video Interface). Cu alte cuvinte nu veti putea niciodata sa jucati ceva doar avand gamepadul respectiv (precum o consola portabila) ci totul va fi redat de consola sau PC-ul vostru.

    Momentan s-au strans 20.000$ din cei 350.000$ necesari pentru productie. Mai multe detalii puteti gasi pe pagina de Kickstarter: The CROSS PLANE: Your System - Your Game - Your Play by Advanced Gaming Innovations LLC — Kickstarter.
    "The Cross Plane" is the worlds first multi-platform WVI (Wireless Video Interface) gaming controller that brings a new angle into the way we play modern video games. Designed to support gaming platforms like XBox 360, PlayStation 3, OUYA and PC, "The Cross Plane" puts your favorite games from your favorite platforms right to the palm of your hand, all in beautiful Hi-Def quality!
    Attached Images Attached Images the_cross_plane_controller.jpg

  2. #2 SP
    Member HollowMan's Avatar
    Slabut parerea mea, plus ca e FOARTE bulky in stadiul actual si sunt convins ca dupa o perioada de timp o sa devina obositor de tinut in mana.

  3. #3 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Mai bine cumperi un Wii U si gata...nu stiu cum s-ar intelege acest controller cu o consola care a fost gandita total diferit.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Trefla0874 View Post
    Mai bine cumperi un Wii U si gata...nu stiu cum s-ar intelege acest controller cu o consola care a fost gandita total diferit.
    Cred ca ai inteles gresit principiul de functionare. Gamepad-ul va functiona exact ca un gamepad clasic, cu diferenta ca va face streaming pe ecranul respectiv de pe ORICE consola. Practic jucaria este un mare hdmi receiver + gamepad. La consola pe care vrei sa o controlezi (sau PC) vei atasa un emitator hdmi si vei vedea pe ecran in loc de tv/monitor. Cu alte cuvinte poti sa fii la mii de km distanta, te poti juca pe emulatorul favorit de pe PC, sau poti sa joci ultima nebunie (daca te tine placa video), sau propriul xbox 360, ps3... fara sa ai nevoie de remote play sau functii pe care consola respectiva nu le suporta. De exp. cine nu si-a dorit vreodata un PS2 portabil... sau un Xbox 360 portabil? Now you can have it... bineinteles, cu conditia primara ca tu chiar sa ai consola respectiva pornita si conectata la internet.

    Eu mai mult imi fac griji pentru cei care au mai multe console si vor sa le acceseze prin acelasi gamepad... Din cate am vazut in videoclipul respectiv, undeva in meniu exista un selector de console. Probabil va suporta mai multe emitatoare?

    Iarasi ma gandesc ca daca cumva pleci si ai uitat sa pornesti consola... aproape sigur jucaria asta nu va sti sa ti-o porneasca (poate doar la cele care au power-on din gamepad). Sa nu mai vorbim ca nu va sti sa-ti puna singura disk-ul, sau sa restarteze in caz ca...

    Either way... e o alternativa interesanta. Si daca nu ma insel, cam unica. La urma urmei face cam acelasi lucru cu nVidia Shield (cau chiar si Remote Play de pe PS3/PS4), cu diferenta ca jucaria asta are 7" diagonala si nu se limiteaza doar la PC sau PS3.

  5. #5 SP
    svg
    Member svg's Avatar
    Ecran de 7 inch suna bine, dar ca posesor de Vita cu ecran de 5 inch plus butoanele pe langa va spun ca dupa o ora ii simti greutatea. Oricum, un pas inainte spre viitorul gaming-ului.

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Initial si eu am crezut ca e vorba de ceva facut "pe picior" (ca dovada si "cea mai buna imagine" pe care am gasit-o pentru stire - oribila daca ma intrebati pe mine), dar dupa ce am aflat ca in proiect s-a implicat si Jon Jandran (aka Hailrazer), unul dintre cei mai tari modderi de console (si cand spun modding nu ma refer la modchip-uri, ci la adevaratul sens al modding-ului). Pentru cunoscatori, omul asta a facut niste minunatii, cum ar fi The Ncube - Nintendo Gamecube portabil, The DreamTrooper - Dreamcast portabil, Kamikaze 64 - N64 portabil, GeniMini - Genesis portabil, si tot asa... Deci astept cu interes sa vad ce va iesi.

    Btw, aveti link la canalul de YouTube al lui Hailrazer, in caz ca sunteti interesati de proiectele sale: Jonathan Wild - YouTube

  7. #7 SP
    Member MihneaWii's Avatar
    Looks so familiar...Damn memories.

  8. #8 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Nu stiu cati dintre voi ati incercat sa va jucati noaptea si sa auziti umatoarea replica. "Inchide televizorul ca face lumina!"
    Asa iti iei frumos gamepad-ul te duci in debara si te joci linistit.

  9. #9 SP
    Member Mechatronick's Avatar
    350$. Cam mult.
    PS Vita este mult mai ieftin dar are dezavantajul ca va functiona doar cu PS4. Insa build quality-ul este x10, si ai si o consola in sine.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 2 Last Post: 11-10-2013, 21:22
  2. The Legend of Zelda: Wind Waker HD acum si pe Wii U By paunstefan in forum Console News
    Replies: 1 Last Post: 24-01-2013, 01:41
  3. Replies: 0 Last Post: 03-02-2012, 23:00
  4. Replies: 1 Last Post: 09-09-2010, 14:04

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts