Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 15 of 15

Thread: Nvidia lanseaza cea mai avansata tableta pentru gameri

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Nvidia lanseaza cea mai avansata tableta pentru gameri

    Asa cum presupuneam acum 3 saptamani, cei de la NVIDIA pregateau intr-adevar urmasul consolei portabile Shield. Astazi a venit confirmarea si prezentarea oficiala, si putem spune cu siguranta ca urmasul sau nu mai este un device portabil in genul unui PlayStation Vita sau Nintendo DS, ci merge pe drumul deja "pavat" de tablete. Aceasta se numeste NVIDIA Shield Tablet si poate fi deja precomandata la pretul de 299$. Separat se poate achizitiona si noul NVIDIA Shield Wireless Controller la pretul de 59.99$.

    Desi avem intr-adevar parte de mult asteptatul NVIDIA Tegra K1 (cu 192 de core-uri Kepler) la 2.2Ghz, restul specificatiilor nu sunt "on par" cu zvonurile. Astfel, avem un un ecran de 8" cu rezolutia FullHD (1920x1080) fata de asteptarile unui minim 2048x1536. Cei 4GB RAM (unele zvonuri spuneau chiar 5 sau 8GB) au devenit 2GB... iar gamepadul integrat in stilul lui Wikipad sau Razer Edge a devenit de fapt un simplu gamepad extern - lucru al naibii de incomod pentru a te juca pe o tableta. Jucaria celor de la NVIDIA vine cu iesire HDMI (pe langa microUSB 2.0, 3.5mm jack pt. casti si microfon, microSD, WiFi si 4G) si prin urmare veti putea conecta tableta la un TV pentru a va putea juca asa cum o faceti pe o alta consola.

    Primul lucru care te atrage din prima este configuratia boxelor. Practic pe partea frontala troneaza 2 grile de boxe imense... boxe care au si porturi de bass reflex (pe ambele laterale). Tot pe partea frontala troneaza si o camera de 5Mpx HDR, iar pe spate avem inca o camera de 5Mpx cu Autofocus si HDR. In rest, avem 3-axis gyroscop, 3-axis accelerometer, 3-axis compass, Bluetooth 4.0 LE, WiFi 802.11n 2x2 Mimo, GPS... si foarte interesant, avem si un "DirectStylus 2 with 3D Paint".

    Pe partea de software, avem desigur un Android KitKat cu GooglePlay activ, precum si TegraZone. Mai mult, NVIDIA aduce niste goodies de genul "NVIDIA GameStream", "NVIDIA ShadowPlay", "GRID Cloud Gaming Beta", "Console Mode" si "Gamepad Mapper".

    Ca dimensiuni, acestea sunt: 221mm x 126mm x 9.2mm. Greutatea (fara gamepad) este de 390g. Initial se poate face precomanda doar la varianta cu 16GB si WiFi, urmand ca in scurt timp sa puteti comanda si varianta cu 32GB si LTE/4G.

    Personal sunt curios daca va avea un succes mai mare decat NVIDIA Shield-ul anterior. Voi ce spuneti?

    Mai jos aveti comunicatul oficial de presa si ceva filmulete de prezentare. Pentru mai multe imagini, va astept pe threadul dedicat. Enjoy!
    NVIDIA lanseaza cea mai avansata tableta pentru gameri

    Familia tabletelor SHIELD se extinde odata cu lansarea celui mai avansat procesor pentru dispozitive mobile, 192-Core Tegra K1, ce ofera o experienta fara precedent in gamingul pe tableta

    SANTA CLARA, Califorinia— 22 iulie, 2014—NVIDIA lanseaza cele mai noi produse din familia NVIDIA® SHIELD™ : tableta SHIELD, impreuna cu controller-ul wireless SHIELD.

    Creata si construita de NVIDIA, SHIELD este cea mai avansata si performanta tableta disponibila, datorita caracteristicilor exceptionale de care dispune. Echipata cu cel mai performant procesor pentru dispozitive mobile, NVIDIA Tegra® K1, cu 192 de nuclee GPU, tableta dispune si de un pachet de software ce poate fi actualizat regulat.

    SHIELD este singura tableta construita in mod special pentru gameri si este echipata cu display luminos, full HD, de 8 inci si boxe frontale proiectate pentru a reda un sunet puternic. Optional, tableta dispune de o husa ce protejeaza ecranul si poate fi folosita ca suport pentru a obtine cel mai bun unghi de vizionare.

    Pentru a transforma tableta in cea mai avansata masinarie de gaming, NVIDIA a construit si un controller wireless care ofera precizia, latenta scazuta si ergonomia de care gamerii au nevoie. Optional, tableta dispune de un modul LTE, astfel incat utilizatorii sa se bucure de jocurile preferate oriune s-ar afla.

    “Daca esti gamer si folosesti o tableta, atunci NVIDIA SHIELD a fost creata in mod special pentru tine”, a spus Jen-Hsun Huang, co-fondator si director executiv NVIDIA. “Tableta ofera o performanta exceptionala si include caracteristici adaptate pentru gaming, astfel incat si cel mai pasionat gamer sa se bucure de cea mai captivanta experienta, indiferent de locul in care se afla.”

    Ca si primul produs al familiei SHIELD, noua tableta va fi portalul catre continutul captivant pe care gamerii si-l doresc, inclusiv catre jocurile compatibile cu platforma Android. In plus, tableta poate reda librariile de jocuri din PC, prin streaming wireless.

    Performanta tabletei este asigurata de procesorul pentru dispozitive mobile Tegra K1, dezvoltat pe arhitectura NVIDIA Kepler™ disponibila pe cele mai avansate PC-uri de gaming.

    Premiere mondiale
    Tableta SHIELD ofera in premiera:

    • PC Streaming: Prima tableta care poate face streaming de jocuri de pe un PC (desktop sau laptop), folosind tehnologia NVIDIA GameStream™ compatibila cu seria de procesoare grafice NVIDIA GeForce® GTX.
    • NVIDIA GRID™ Cloud Streaming: Prima tableta care poate face streaming de jocuri din cloud. Utilizatorii gasesc pe NVIDIA GRID cloud gaming beta, disponibila excluziv pentru utilizatorii SHIELD din Carolina de Nord, o librarie de jocuri PC pe care le pot salva in cloud.
    • Twitch si NVIDIA ShadowPlay™: Prima tableta cu ShadowPlay, o functionalitate avansata de inregistrare, care permite utilizatorilor sa salveze si sa distribuie pe platforma Twitch cele mai importante momente ale jocului. In plus, tableta SHIELD este echipata cu o camera frontala de 5MP care ofera o imagine imbunatatita a gamerului in timpul sesiunii, aceasta putand fi suprapusa peste secventele difuzate pe Twitch catre prieteni sau catre adversarii din intreaga lume.
    • Console Mode: Prima tableta care dispune de NVIDIA Console Mode, ce transpune gameplay-ul de pe tableta pe ecranul generos al televizorului. Utilizatorii isi pot conecta controller-ul wireless SHIELD pentru a se juca relaxati, asezati pe canapea,orice joc disponibil pe PC sau pe platforma Android, pentru a naviga pe Internet sau pentru a urmari filmele preferate la o rezolutie nativa 1080p HD.

    Controller pentru gamerii pasionati, cu Wi-Fi si latenta redusa
    Controller-ul wireless SHIELD este cel mai avansat dispozitiv de acest tip, permitandu-le utilizatorilor sa isi imbunatateasca performantele in jocuri. Pot fi conectate prin Wi-Fi direct pana la patru controllere wireless, pentru sesiuni de gaming cu prietenii. Este primul controller de precizie creat pentru streaming de jocuri de PC sau Android. Acesta dispune de o mufa jack pentru suport audio stereo sau pentru discutii in timpul jocului, are un touch pad, control al volumului si un motor revolutionar pentru comenzi si cautari vocale.

    Cel mai bun stylus
    Un stylus ofera o experienta de utilizare pe care tabletele cu interactiune tactila nu o pot reda, iar tehnologia NVIDIA DirectStylus™ 2 disponibila pe tableta SHIELD schimba standardele. De doua ori mai rapida decat modelul predecesor, tehnologia DirectStylus™ 2 permite design-ul 3D. Noua functie permite amestecul de pigment cu culoare in timp real, iluminand totodata paleta, pe masura ce utilizatorul ajusteaza sursa de lumina.
    Artistii aspiranti pot folosi DirectStylus 2 pentru a marca fiecare tusa, pot lua notite cu ajutorul aplicatiilor disponibile, pot scrie de mana, sau pot folosi aplicatia NVIDIA Dabbler™ pentru culori hiper-realiste sau pictura 3D in ulei.

    Sunet dinamic
    Pentru ca jocurile, muzica sau inregistrarile sa fie redate cat mai clar si natural, tehnologia NVIDIA PureAudio™ ofera un sunet dinamic prin difuzoarele stereo frontale si bass-reflex pe doua canale.

    Husa versatila
    Husa rezistenta a tabletei SHIELD ofera in acelasi timp un suport flexibil ce permite fixarea tabletei in pozitii multiple pentru o experienta de gaming mai placuta. Husa este un accesoriu optional.

    NVIDIA SHIELD Hub si Trine 2
    Noua tableta are preinstalata aplicatia NVIDIA SHIELD Hub, centrul experientei de gaming oferita de SHIELD. Cu ajutorul aplicatiei, utilizatorul are acces printr-o singura atingere la o selectie ce include cele mai bine optimizate jocuri pentru platforma Android disponibila pe SHIELD, dar beneficiaza si de functia de lansare rapida a jocurilor si aplicatiilor instalate.

    De asemenea, in pachet este inclus jocul Trine 2: Complete Story produs de studioul Frozenbite. Un mare succes pe platformele PlayStation, Xbox si Steam, jocul este acum optimizat pentru o experienta de joc extraordinara adaptata procesorului Tegra K1.

    In plus, tableta SHIELD ofera acces complet la plaftorma Google Play, de unde utilizatorii pot descarca sute de aplicatii, inclusiv Netflix, Pandora si altele.

    Pret, disponibilitate si accesorii
    Tableta SHIELD, cu memorie de 16, respectiv 32 GB si slot pentru carduri MicroSD (de pana la 128GB) este disponibila in variantele Wi-Fi sau Wi-Fi si LTE, la preturi incepand cu 299$, iar husa de protectie poate fi achizitionata la pretul de 39$. Controller-ul wireless SHIELD este disponibil pe piata la pretul de 59$.

    Atat tableta, cat si cele doua accesorii sunt disponibile pentru precomanda in Statele Unite, Canada si anumite tari europene. Precomenzile pentru rezidentii Statelor Unite pot fi realizate pe site-ul shield.nvidia.com, dar si la retailerii parteneri Amazon, Best Buy, Fry’s Electronics, GameStop, Micro Center, Newegg si Tiger Direct. In Canada, acestea pot fi precomandate de la Canada Computers, Memory Express, NCIX si ThinkGeek. Precomenzile in Europa pot fi realizate prin intermediul mai multor e-taileri de top.

    Lista completa de vanzatori autorizati, precum si informatii aditionale, asemenea specificatiilor tehnice ale produsului, sunt disponibile la adresa The Ultimate Portable Gaming Family | NVIDIA SHIELD Devices .
    Pentru mai multe informatii NVIDIA:
    • NVIDIA pe Facebook.
    • NVIDIA pe LinkedIn.
    • Urmariti @NVIDIA pe Twitter.
    • Urmariti materialele video NVIDIA pe YouTube.
    • Urmariti blogul NVIDIA.
    • Utilizati news reader-ul Pulse news pentru abonarea la feed-ul de stiri al NVIDIA.

    Despre NVIDIA
    Inca din 1993, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) a lansat in premiera o serie de tehnologii in domeniul procesarii vizuale. Tehnologiile companiei modifica in mod substantial modul in care privim display-urile, transformand experienta in una interactiva – de la gameri la oameni de stiinta, de la consumatori la clienti corporativi. Mai multe informatii sunt disponibile la adresele NVIDIA Newsroom si NVIDIA Blog.








    Attached Images Attached Images nvidia_shield_tablet_plus_controller.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Practic consolele care ruleaza Android ofera tot ce ofera consolele portabile de la Sony si Nintendo, doar ca fara jocuri AAA. Nu vor avea succes niciodata, nu cand concurenta are titluri precum Uncharted, Mario, Zelda, sau God of War. Mai mult, sa cari dupa tine si o tableta, si un controller, nu inseamna tocmai portabilitate.

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Asa e, dar pana una alta ia-o ca fiind cea mai performanta tableta cu Android, pe care daca vrei o transformi intr-o mini-consola. Genul acesta de device-uri nu fac altceva decat sa ajute la "impinsul" industriei de gaming... So, why not? Eu imi voi da Nexus 7-ul pe asa ceva, fara sa ma gandesc de doua ori.

  4. #4 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Eu vorbeam de toata propaganda asta cu "for gamers". Videoclipul cu DirectStylus prezinta, in viziunea mea, motivele reale pentru care a fost facuta o tableta. Shield Tablet are un pret extraordinar pentru ce ofera si, desi nu sunt un fan android cand vine vorba de telefoane, ar fi probabil prima alegere daca m-as hotari sa iau o tableta.

  5. #5 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Asa e, dar pana una alta ia-o ca fiind cea mai performanta tableta cu Android, pe care daca vrei o transformi intr-o mini-consola. Genul acesta de device-uri nu fac altceva decat sa ajute la "impinsul" industriei de gaming... So, why not? Eu imi voi da Nexus 7-ul pe asa ceva, fara sa ma gandesc de doua ori.
    Sper ca atunci cand o faci sa apara si un review personal in stilul tau caracteristic

  6. #6 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu prea am inteles. E vorba doar de jocuri ce ruleaza pe android ? Sau si de jocuri de pe Steam (spre exemplu), as in jocuri AAA ce ruleaza pe un PC ?

    Sau ce arata ei acolo sunt rulate prin streaming de pe PC ?

  7. #7 SP
    Senior Member tudomih's Avatar
    Din ce am inteles eu, este vorba despre streaming.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    razvanrazy, practic Shield-ul ruleaza jocuri din 3 surse:
    1. Android PlayStore (jocuri clasice Android)
    2. Tegra Zone (jocuri de Android enhanced pt. nVidia)
    3. Streaming de pe un PC cu placa video GeForce

  9. #9 SP
    Junior Member d@nn's Avatar
    Tegra zone include jocuri imbunatatite vizual si controller support. Partea de streaming inca are probleme multe si marunte, chit ca a iesit de ceva timp din stadiul de beta. Sint curios cum or fi rezolvat cu racirea tabletei, tinind cont ca shield-ul original are racire activa, si nu doar ca o are dar o si pune la treaba mult si des.

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Tegra 4 a fost o greseala. A fost un "upgrade" fortat pentru Tegra 3, care a iesit prea tarziu si nu era eficient. K1 este cu totul altceva, regandit de la zero. Chiar daca are consum mai mare, eficienta (raportul performanta per watt) este de multe ori chiar de 2-3 ori mai buna decat la Tegra 4.

    Cat despre racire, pe o tableta de 8" lucrurile stau mult mai bine decat pe Shield-ul acela de 5"... e mult mai mult spatiu si se disipa mai bine caldura. Dar, ramane de vazut exact cum se comporta.

    P.S. Personal ma intreb de ce doar 8", cand puteau sa mearga pe un 10-12"... daca tot nu are controller integrat?!?

  11. #11 SP
    Junior Member d@nn's Avatar
    Pe partea cu procesorul nu te contrazic, sint convins ca stii ce spui. Cu racirea ramine de vazut cum si in ce fel au rezolvat (sau nu) cazul. Eu unul sper totusi ca nvidia sa lanseze si un model nou bazat pe shield-ul original. Cu imbunatatirile de rigoare la procesor, controller si ecran. De ce vreau asta: confort. Confortul de a te juca oriunde, in orice pozitie. Confort care in configuratia tableta+controller separat dispare total (pentru jocurile care cer controller, evident). Pentru aceste jocuri, noua tableta shield e la fel de inconfortabila ca si un laptop. Cu diferenta ca laptopul poate avea si ecran de 17"...

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by d@nn View Post
    Eu unul sper totusi ca nvidia sa lanseze si un model nou bazat pe shield-ul original. Cu imbunatatirile de rigoare la procesor, controller si ecran.
    Nu esti singurul care vrea asta. Probabil urmatorul produs... dar daca va fi tot de 5", eu voi spune PASS. Chiar nu mai ma pot juca pe ecrane atat de mici, indiferent in ce super mega rezolutie ar fi.
    Quote Originally Posted by d@nn View Post
    Confortul de a te juca oriunde, in orice pozitie. Confort care in configuratia tableta+controller separat dispare total (pentru jocurile care cer controller, evident). Pentru aceste jocuri, noua tableta shield e la fel de inconfortabila ca si un laptop. Cu diferenta ca laptopul poate avea si ecran de 17"...
    Cred ca totusi au gandit-o ca fiind in 3 configuratii:
    1. gameplay doar pe tableta (confortabil dar doar touch based)
    2. gameplay pe tableta via gamepad (dispare confortul dar apare control-ul imbunatatit)
    3. gameplay pe TV via gamepad - cu tableta conectata pe HDMI (ai si confort maxim, si ecran mai mare de 17", dar dispare portabilitatea)
    You win some, lose some...

  13. #13 SP
    Junior Member d@nn's Avatar
    Shield-ul original este imposibil de folosit pentru jocuri touch-based. (masochistii se exclud) Pentru punctul 2 e excelent din orice pozitie, dar nici eu n-as spune nu unui ecran mai mare, cu toate ca n-am observat sa ma deranjeze nici actualul. Punctul 3 este valabil si pentru shield-ul original, se numeste "console mode", si ai nevoie de un gamepad extern (evident).

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    d@nn: uita-te la imaginea de aici si vei intelege cum au rezolvat cu problema caldurii. Dupa cum se poate usor vedea, foloseste un frame si un radiator imens pentru thermal problem

  15. #15 SP
    Junior Member zyx1141's Avatar
    Quote Originally Posted by EspiritusSanctus View Post
    Practic consolele care ruleaza Android ofera tot ce ofera consolele portabile de la Sony si Nintendo, doar ca fara jocuri AAA. Nu vor avea succes niciodata, nu cand concurenta are titluri precum Uncharted, Mario, Zelda, sau God of War. Mai mult, sa cari dupa tine si o tableta, si un controller, nu inseamna tocmai portabilitate.
    Practic se adreseaza jucatorilor medii, nu hardcore, pentru varsta a 3-a sau copii in genere cat sa isi piarda timpul cu ceva, desi pretul se cam apropie de o consola...xbox 360,ps3....dar se mai adauga si alte functionalitati, gps, internet...etc..marketing...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 31-12-2014, 17:06
  2. Replies: 1 Last Post: 16-12-2013, 11:46
  3. Replies: 11 Last Post: 27-08-2013, 17:42
  4. Replies: 6 Last Post: 23-01-2013, 01:49
  5. Replies: 21 Last Post: 13-09-2012, 11:34

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts