Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3 4 5 6 LastLast
Results 81 to 100 of 105

Thread: Battle.net, LoL & PSN servers under attack!

1. #81 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar
    Oameni buni, ce se intampla? Nu asta e spiritul comunitatii CG. Acum 3 ani cand mi-am facut cont aici, am ramas placut surprins de aceasta comunitate si sper sa raman la fel in continuare.

On: Sony ar trebui sa se trezeasca, dupa ce a luat o palma serioasa la Gamescom de la Microsoft, vad ca au intors si celalalt obraz. Dupa E3-ul din 2013 au castigat teren in fata Microsoft, lucru demonstrat de vanzarile avute de PS4, de ce oare le este atat de greu sa ramana pe aceeasi linie?

2. #82 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai sa ne intoarcem on-topic: deci pana la urma sunt toate serverele up & running? Microsoft, Sony, Blizzard, etc.?
    Ce s-a intampla pana la urma cu cei din "grupul minunat"? I-au prins sau... mai cauta si alte tinte?

3. #83 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Postase la un moment dat un mesaj legat de "feds" dar nu au apărut mai multe detalii.

În rest, din ce am citit, se pare ca au revenit toate serviciile.

4. #84 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Nu ştiu de ce toată lumea are impresia că se poate proteja ceva conectat la internet, avem şi noi un romanaş care a spart serverul de la NASA.

5. #85 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pai daca nu poti proteja ceva conectat la internet (si pe care ceri si bani), mai bine te apuci de altceva. De exp. de vandut cartofi in piata.

Serios acum, exista mii de firme de securitate care asta fac - ofera protectie la diverse probleme si atacuri. Exista mii de servicii pe care le poti achizitiona pentru a te proteja (nu vorbesc de DDoS ci in general). Si noi am fost atacati si se tot incearca. Si clientii nostrii sunt atacati frecvent. Dar nu le spunem "stiti, chiar aveati impreia ca puteti fi protejati?". Nu. Se apeleaza la provider, la datacenter, la admin... se cumpara niste tool-uri care sa inchida bresele, se apeleaza la programator pentru a rectifica problema, se modifica IP-uri, firewall-ul, se schimba routarile, se blocheaza IP-urile, sepune alt kernel, se trce pe un alt server, etc... Solutii sunt, daca se vrea.

Exemplele cu "romanasul nostru a spart NASA" se intampla frecvent, pentru ca brese de securitate sunt peste tot. Asta nu inseamna ca nu poti repara pentru ca a doua oara sa nu se mai intample. Iar la DDoS se filtreaza pe upstream, se lasa un server in fata pt. atacuri si se merge pe secundare. Acum depinde de proportia atacului. Daca au avut o retea imensa de botnet in spate (sa zicem cateva mii de calculatoare), atunci daca esti unul precum Sony, presupun ca ai puterea sa pui mana pe telefoane si sa ceri providerilor sa taie orice urma de flood din zona respectiva. Mai grav e cand vine din n zone... Nu stiu cum e gandit PSN-ul, dar stim cu totii ca a avut n probleme. Am impresia insa ca nu se doreste investitia in servere si infrastructura mai puternica. Altfel, atunci cand Microsoft a venit si a anuntat 3.000 de noi servere, Sony trebuia sa vina si sa spuna "noi am investit in 5.000 de noi servere". Bine, nu doar sa spuna, ci sa o si faca.

Daca acum a fost mare tam-tam, imaginati-va ce se va intampla cu PlayStation Now... unde fara net e egal cu zero.

6. #86 SP
    Member j0hnnyReaper's Avatar
    Acum cica unul de la Anonymous este responsabil pentru atac . This is gettin' confusing...

7. #87 SP
    Member Kupy's Avatar
    Noroc de ei ca nu are Jack Bauer playstation..

8. #88 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Nu inteleg totusi ce este cu toata nebuneala asta. Eu pariez ca majoritatea detinatorilor de Playstation de pe aici au achizitionat minunata consola pentru a se juca gratuit pe net. Cand am postat ca platesc Gold si sunt mandru tocmai chestia asta mi-am dorit sa o evidentiez. Nu as avea mari pretentii de la o companie care nu cere nici o taxa pentru serviciile pe care mi le pune la dispozitie.

Cat despre Monky, inteleg ca el este liderul nostru si ar trebui sa fie putin mai neutru, dar pana la urma el face sacrificii sa tina aceasta comunitate pe picioare. Si nu uitati ca este om. Este in natura umana sa fii atras de ceva anume, in cazul acesta o companie din cele 2 mari competitoare de pe piata. Cu riscul de a fi sanctionat, va rog sa va vedeti de treaba. Chiar si Renegade care il lua la rost pe Monky. Nu cunosc relatiile dintre voi, nu va cunosc personal dar din ce am putut vorbi cu amandoi pe privat sau pe unde am avut ocazia am putut vedea ca sunteti 2 oameni cu caracter care aratati respect oricarui membru al comunitatii pe care o aveti in grija. Incercati sa dati un exemplu sau oameni ca tacconi si alti carcotasi de genul or sa va ia de prosti si or sa va calce in picioare. Vad asta zi de zi la animalele de varsta mea si ceea ce se intampla aici nu pare a fi departe.

Huh, e 1. Deja e tarziu. Cearta pe internet este ca Jocurile Paralimpice (sper ca am scris corect). Nu conteaza cine castiga, tot ramai cu handicapul. Nu tind sa jignesc pe nimeni, iar cine se simte... Pai, deja este peste puterile mele. O seara buna tuturor!

9. #89 SP
    Nu cred că a cumpărat nimeni PS4 să joace moca, toată lumea ştie în ce se bagă, dacă era aşa nu se vindeau atâtea console.

10. #90 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu nu m-am agitat atat de tare pentru faptul ca PSN-ul era down. Chiar aveam alternative pentru a ma juca... nu mor daca nu pot accesa PSN-ul o zi-doua. Insa in ziua aceea cred ca am primit vreo 200 de mesaje (si pe PM, si pe Facebook, si pe YM sau email) prin care eram intrebat: "De ce nu pot sa ma joc? Vreau sa ma joc! Am platit bani grei pentru asta!". Vazand ca e ceva "heavy" si incercand sa ofer un raspuns pentru toti, am scris o stire pt. asta - la momentul respectiv PSN-ul era down iar Xbox Live-ul era UP. Unii au luat asta drept fanboy stuff... eu doar am punctat ceva ca fiind ironic. Poate n-a fost cuvantul potrivit, dar va asigur ca in niciun caz nu-mi frecam palmele de bucurie ca e PSN-ul sau Blizzard down (in acel moment chiar vroiam sa joc Hearthstone).

De aici si pana la a spune ca "MonkY prefera Xbox", e cale lunga. Mi se pare chiar aiurea sa-i spui cuiva care detine PS2, PS3, PS4, PSP si PSV (si cred ca am si un PSx aruncat pe undeva), cum ca e fanboy Xbox. Culmea e ca daca generatia anterioara am preferat (in special datorita controllerului si a calitatii Live-ului) sa iau jocurile pe Xbox 360 iar pe PS3 doar exclusivitatile.... generatia aceasta am zis sa fac fix invers, si anume sa iau toate jocurile pe PS4 si pe Xbox One doar exclusivitatile. Acum ma astept sa fiu facut fanboy PlayStation, desi am observat ca din "tabara" cealalta oamenii nu sunt atat de vehementi.

Cei care ma cunosc, stiu foarte bine ca n-am ceva cu Renegade, Dant3... ba chiar imi place de ei pentru ca isi sustin opiniile si le argumenteaza. Insa cand vine cineva ca taconi care aduce argumente gen comunismul, ma face fanboy pentru ca am incercat (impreuna cu altii dealtfel) sa "disecam" dpdvd tehnic "maruntaiele" unui PS4... mi se pare exagerat. Ironia este ca acelasi lucru l-am facut si cu X1, si cu Wii U... dar asta nu mi-a adus "titlul" de fanboy Sony.

Anyway, sper ca Sony & Co. sa fi invatat ceva din atacul asta... pentru ca e urat cand se intampla asa ceva. Asa cum sper ca multi vor intelege ca in momentul in care majoritatea va incepe sa se comporte ca pe celalalt forum si se va ajunge la "ura" intre tabere, mai repede oprim proiectul CG decat sa continuam cu asemenea flame-uri.

MonkY Out...

11. #91 SP
    Sa speram ca ai dreptate Monky in legatura cu lectia celor de la Sony. Mai ales acum cand au ajuns sa ceara si taxa pentru accesul online, ar trebui sa fie si mai implicati in securitatea utilizatorilor. Nu ca as fi eu mare antreprenor sau whatever, dar din moment ce toata lumea sare cu argumentul ca Sony>Microsoft pentru ca au vanzari mai mari, macar sa imi dovedeasca si ca merita mai mult acea consola.

Si ca sa inchei cu threadul asta, ce cumperi mai repede cand ai buget mic, o doza de Timisoreana sau una de Becks?

12. #92 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Ok Sefu , cum zici tu ...

13. #93 SP
    Nu se pune problema că se isterizează lumea, mi-se pare ceva normal ca lumea să fie nemulţumită şi să îşi exprime nemulţumirea, dacă nu s-ar face vâlvă nici Sony nu ar face nimic, cu toate că sunt fan PS, nu prea sunt mulţumit de sistemul actual, problema cu nat 2 persistă şi devine frustrantă, lista de prietenii nu se încarcă, ce să mai zic de mesaje că nu sunt instant, apar şi după 1 min, au cam minţit cu unele chesti, văd că cei de la M$ s-au cam trezit la realitate, pe cei de la Sony parcă i-a cam luat somnul.

14. #94 SP
    Se cam schimba rolurile, huh? Microsoft probabil au fost motivati din cauza vanzarilor slabe.

15. #95 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Marinake View Post
    Se cam schimba rolurile, huh? Microsoft probabil au fost motivati din cauza vanzarilor slabe.
    Ca dovada ca si Nintendo s-a culcat pe lauri dupa ce a vandut Wii si DS-uri in draci... iar cu Wii U au facut-o lata.

In situatia asta, fara a avea nicio treaba cu fanboysm-ul lui peste (deja mi s-a acrit sa tot spun asta), mi-as dori ca Microsoft sa inceapa sa vanda mai multe console decat Sony... doar pentru a-i motiva la maxim pe cei de la Sony. Sa imbunatateasca serviciile, sa scada preturile, sa vina cu Morpheus pe piata mai repede... Nu de alta, dar vad ca daca esti in top, nu prea mai esti motivat...

16. #96 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    E foarte simplu ! Nu esti multumit de ce ofera o consola o vinzi si iti cumperi alta, ce cu atata fanboysme. Eu de exemplu generatia trecuta am avut de mai multe ori xbox si ps3, de ce ? Conta servicile si jocurile si nu am stat sa dau in tabara cealalta ca sa laud eu consola cu care ma joc, cu ce ma incalzeste pe mine ca x-ulescu de pe forum are ps4 sau xo? Cine nu e multumit de jocuri sau servici vinde consola si isi alternativa. Nu inseamna ca daca ti-ai luat ps4 sau xo trebuie sa ramai cu ea sau sa arunci cu noroi in ceilalti, se pot intampla multe in life-cycleul unei console, vedeti cum a a fost generatia trecuta. Vad ca foarte multi oameni nu inteleg chestia aceasta.

Preferi sa te joci pe xo sau ps4 foarte bine, daca unora le plac blondele, nu inseaman ca doar brunete exista pe lume si ca trebuie sa-i convigem si pe restul ca ele sunt cele mai bune just my 2 cents

17. #97 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eh, nu-i asa simplu... a face treaba asta cu vandut xbox-ul si luat ps3, dupa care vandut ps3 si luat xbox... de obicei inseamna ca pierzi bani, si timp (ca sa nu mai vorbim ca te poti trezi cu o consola troznita). Sau in fine, poate reusesti sa faci trade cu cineva si atunci e mai ok. Insa e aiurea sa te incurci de fiecare data... vrei sa joci ceva mai vechi si iti dai seama ca ai save-urile pe cealalta consola, pe care nu o mai ai. Sau te chinui cu "stai ca aveam Gold pe Xbox, acum imi trebuie PS+ pe PlayStation"... Nu mi se pare o solutie buna. Optim ar fi sa le ai pe amandoua...

Cat despre blonde, ideea e ca unii sunt atat de "inraiti" incat daca le-ai face cunostinta cu o blonda perfecta pe care o cheama "One", ar refuza-o... Sau cine stie, poate sunt gay si refuza gagicile in general

18. #98 SP
    Banned Templier's Avatar
    imi place cum discutia a ajuns la o dezbatere despre fanboy ism.recunosc ca si eu am tot de la PS poket la PS3 si asta pentru ca mi-a placut mereu design-ul, am avut mai multe jocuri care sa ma atraga, mi-a placut controlerul,brandul dar nu sunt fanboy deoarece mereu am fost mai vehement in ceea ce priveste deciziile luate de catre Sony. nu m-a bucurat niciodata cand au fost probleme la online pe XB pentru ca ma pot pune in locul celor care au consola si nu se pot juca si mie mi s-a intamplat la fel si e nasol. daca m-a mai intrebat cineva ce consola sa aleaga mereu i-am prezentat ambele varianta fara sa incerc sa ii bag pe gat Sony, cred ca daca pui pe o foaie + si - pentru unii s-ar putea sa nu conteze ce crezi tu ca ar fi plusuri. daca as avea destul de multi bani sincer le-as lua pe amandoua doar pentru a juca jocurile exclusive pe XB1.sunt gamer mai presus de toate. si ca sa revenim la discutie , asa cum am spus si mai sus, toata treaba e oricum un business. e normal , pentru ei, sa isi minimizeze costurile ca sa isi maximizeze profitul. avem impresia ca AR TREBUI sa faca X si Y dar rar cand suntem ascultati , spre ex: lui Sony i-a luat vre-o 4 variante de PSP pana sa ajunga sa mai puna un analog stick, Microsoft in ultima ora a inceput sa bage jocuri gratis lunar,...
    cred ca ar trebui sa lasam la o parte chestiile cu fanboysmul si sa vedem ca suntem toti in aceiasi oala!

19. #99 SP
    Senior Member ReNeGaDe124's Avatar
    Iar a picat PSN-ul...

20. #100 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Nu a picat man, mentenanță, era anunțată de vreo 3 zile

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3 4 5 6 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks