Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 188 of 189 FirstFirst ... 88 138 178 186 187 188 189 LastLast
Results 3,741 to 3,760 of 3772

Thread: Clubul iPhone & iOS

1. #3741 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Apropos de huse din kevlar/aramida, un mic compare:

Din ce zice omul aici, memumi (pe care o am si eu si am zis ca nu-mi place) pare a fi mai OK decat restul. Pitaka e o bataie de joc (pentru cat costa). Eu inca o astept pe cea de la Reborn Device.

2. #3742 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Nu am mai avut rabdare si l-am gasit la iStyle cu 6375 lei. iPhone 16 Pro 128gb Pro Desert Titanium.

Era facuta o precomanda pe 13sep de cineva care a renuntat la el si am putut sa-l iau.

Am tot insistat, insa nu am putut sa il iau fara acel pachet cu accesorii.

In legatura cu precomanda de la eMag, nu au putut sa imi spuna o data exacta, insa au zis ca as mai avea de asteptat in jur de trei saptamani. Poate sa fie mai putin sau mai mult.

Eu il mai tin o ora sau doua pana il desigilez, chiar nu a gasit nimeni o varianta de unde il pot cumpara negru si fara alte accesorii extra?

Inca o intrebare pentru cine a facut pana acum transfer old iphone -> new iphone . Cand se face transferul cu softul oficial, se transfera absolut tot? Ma refer la notite, parole, mesaje, etc.

Intreb fiindca vreau sa am absolut tot ceea ce aveam in telefonul vechi.
    Attached Images Attached Images dsc_0007.jpg dsc_0009.jpg

3. #3743 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Si anul asta am zis sa mai bag o fisa la emag, fara a-mi face mari iluzii. PM 256 Black, precomanda la 15:07. Nimic pana acum.

Ca si anul trecut, am dat cu “batul” si la Vodafone, acum 2 saptamani. Si tot ca si anul trecut, astazi am primit telefonul, la 2 saptamani de la comanda.

The irony….

4. #3744 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Teo View Post

Inca o intrebare pentru cine a facut pana acum transfer old iphone -> new iphone . Cand se face transferul cu softul oficial, se transfera absolut tot? Ma refer la notite, parole, mesaje, etc.

Intreb fiindca vreau sa am absolut tot ceea ce aveam in telefonul vechi.
    Dap, absolut tot si va arata identic tot. Dar nu uita sa ai putina rabdare pana sa te aputi sa faci teste, pentru ca dupa transfer, chiar daca el este perfect functional, dureaza cateva ore bune indexarea de poze si ce mai are el de facut "in spate".

5. #3745 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Quote Originally Posted by JohnnyUSA View Post
    Si anul asta am zis sa mai bag o fisa la emag, fara a-mi face mari iluzii. PM 256 Black, precomanda la 15:07. Nimic pana acum.

Ca si anul trecut, am dat cu “batul” si la Vodafone, acum 2 saptamani. Si tot ca si anul trecut, astazi am primit telefonul, la 2 saptamani de la comanda.

The irony….
    E clar, le primesc de Craciun pe ale mele

6. #3746 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by JohnnyUSA View Post
    am dat cu “batul” si la Vodafone, acum 2 saptamani. Si tot ca si anul trecut, astazi am primit telefonul
    Noi cu precomanda la Vodafone am ramas doar pe hartie, posibil sa nu-l mai primesc niciodata, f-em.
    Nu e ca si cum in orasul asta de mafioti cu Aventadoare si bagaboante cu Hermes as fi putut trai cu iluzia ca daca vin in primul val la lansare 5-10-20 de bucati de Pro vom avea vreo sansa noi, consumatorii de supermarket de rand, sa primim un telefon, mai ales la abonament, in rate...
    Dar sigur, sunt convins ca Vodafone 'respecta ordinea precomenzilor', asa cum au promis! Sa le tina pentru ei si pentru neamurile lor...

7. #3747 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Pun si eu o intrebare inofensiva si fara sa jignesc pe cineva. Cei ce nu au primit inca telefoanele, ati vandut telefonul vechi sau munciti fix pe telefonul ce urma sa se lanseze? Inteleg ca customer service de ***** si toate celelalte dar nu am inteles niciodata isteria din jurul produselor iphone.
    O sa se onoreze pana la urma comenzile si nu o sa sara pretul dintr-odata din cauza scalpingului.

8. #3748 SP
    Pretul ramane cel oficial (desigur, daca iei pe cali oficiale), indiferent de cat de mare este cererea.
    Singura chestie pe care o mai pot face pentru a creste artificial pretul, este fix magaria pe care o face iStyle, din ce zice Teo mai sus - sa faca pachet cu niste prostioare "folositoare" dar vandute la supra pret, crescand astfel pretul final al produsului.

Cat de "isteria din jurul produselor iphone", de aia din jurul produselor Playstation ai auzit? Daca da, e exact acelasi lucru - oamenii isi doresc un produs si il vor in ziua lansarii - cum este firesc de altfel, dar cum este fizic imposibil sa faci stocuri suficient de mari incat sa vinzi cantitatile necesare intr-o zi, in toata lumea, se face un stoc fix, se livreaza (la timp sau nu, in functie de comerciant, dar marfa ajunge inaintea lansarii in depozitele acestora), iar apoi cine mai vrea, trebuie sa astepte alte livrari de la producator/distribuitor.

9. #3749 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by lucicleric View Post
    Pun si eu o intrebare inofensiva si fara sa jignesc pe cineva. Cei ce nu au primit inca telefoanele, ati vandut telefonul vechi sau munciti fix pe telefonul ce urma sa se lanseze?
    Eu ca si conditie pentru cel care il cumpara de la mine, am asa: "nu primesti telefonul meu pana nu-l primesc si eu pe cel comandat". Plus o zi-doua extra, ca sa am timp sa fac si eu o comparatie intre ele.
    Inteleg ca customer service de ***** si toate celelalte dar nu am inteles niciodata isteria din jurul produselor iphone.
    Nu e nicio isterie cu adevarat (exceptand cei cativa fanboys care se aseaza la coada la Apple Store-uri), ci doar este cerere mult mai mare decat oferta (sau mai exact decat stocul disponibil pentru Romania).
    O sa se onoreze pana la urma comenzile si nu o sa sara pretul dintr-odata din cauza scalpingului.
    Nu prea mai exista "scalping" pe produse Apple de cand eMag, Altex & Co. au devenit si ei distribuitori oficiali Apple.

10. #3750 SP
    Pun si eu o intrebare inofensiva si fara sa jignesc pe cineva. Cei ce nu au primit inca telefoanele, ati vandut telefonul vechi sau munciti fix pe telefonul ce urma sa se lanseze? Inteleg ca customer service de ***** si toate celelalte dar nu am inteles niciodata isteria din jurul produselor iphone.
    Exemplu concret:
    A fost o zi importanta pentru noi si as fi dorit sa il pot oferi sotiei in acea zi, nu in 2025. Si nu, nu e instagramista din aia cu tate din ipsos, poate trai si fara el foarte bine, dar asta nu inseamna ca e mai proasta si e ok sa astepte la infinit...
    Eu prost si copilaros, nu stiam cum functioneaza mafia telefoanelor, ultima data cand m-a interesat subiectul a fost in 2017 cand mi-am luat iphone 7.

Cu 'o sa se onoreze pana la urma' as fi fost de acord daca mi-l dadeau cadou sau eventual daca vorbeam de un ajutor social, atata timp cat fac precomanda la un produs pe care urmeaza (chiar daca esalonat) sa-ti dau 80 de milioane, am pretentia macar sa-mi spui o data anume, nu sa ma tii asa hanging la infinit, in timp ca tot felul de ghertoi l-au cumparat cu cash in ziua lansarii.

Ale dracu stocuri nu sunt toate la fel pentru toti. Culmea face ca am aflat ca fix din magazinul unde eu si cu nevasta'mea asteptam ca prostii sa ne aduca telefonul, s-au 'cumparat' niste Pro-uri lejer in prima saptamana dar bineinteles, nu erau pentru prosti. La o discutie la cafea am aflat, total random, parca mi-a fost trimisa din cer informatia...
    Sunt in proces de a ii confrunta cu dovezi pe subiectul asta, ca s-au concretizat precomenzi selectiv... sper sa-mi iasa, daca nu, oricum renunt si nu le mai dau nici un ban, ii cumpar alt telefon la liber din alta parte.

Pe Vodafone si pe Apple poate sa ii ia dracu' din partea mea, cu dedicatie! Azi m-am mutat la Orange!

11. #3751 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Tocmai ce am fost sunat de Emag cum ca mi s-a alocat stoc pentru precomanda Iphone 16 PM 256 cu plata la easybox. Vechea placa cu faptul ca se depaseste limita easybox.. bla bla. Am anulat, oricum primisem telefonul de la Vdf. Drept urmare, care aveti comanda de un 256 PM Black la eMag, s-a eliberat un slot.

12. #3752 SP
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    Exemplu concret...
    Nu vreau sa iau apararea Vodafone, ca nu-i inghit (desi sunt la ei), dar din cate stiam, exista stocuri separate pentru vandut la liber si vandut la abonament (cu reducere sau "esalonat" in rate). Poate asta este explicatia la ce se intampla pe acolo.

13. #3753 SP
    Member rzv31's Avatar
    Colega de la munca a vrut sa isi ia si ea Iphone 16 pro 128gb desert titanium, eu care am asteptat la vodafone de aproape 1 lu a sa vina i-am ras in nas si i-am urat bafta dupa ce i-am zis toate termenele de livrare impuse de sellerii nostri oficiali Apple. Cand a auzit ca ba la final de noiembrie, ba prin decembrie, ba ca emagu e varza, ba ca peste tot stoc epuizat, s-a dus la altex(craiova), a dat precomanda frumusel, a platit banu’ jos si s-a inhamat cu rabdare ca i-au zis aia din magazin ca pe 30.11 are termen de livrare. Asta s-a intamplat marti cand mi-a ajuns mie telefonul dupa aproape 1 luni…. Miercuri, o suna aia de la altex sa ii zica ca i-a ajuns telefonul. Am ramas prost…Pur si simplu prost, scarbit si de toate….Deci ii cam doare in cur pe selleri de precomenzile noastre. Si cand te gandesti ca inca sunt unii care inca asteapta cu precomanda de pe 13 sept….

14. #3754 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Si cand te gandesti ca inca sunt unii care inca asteapta cu precomanda de pe 13 sept….
    Eu, da, buna ziua
    Am tot incercat sa trag de ei, sa intreb, sa nu stiu ce, n-au ce sa zica decat aceeasi placa ca stau dupa furnizor si acord in ordinea precomenzilor si blabla. Problema mea e ca nici nu pot sa iau din alta parte ca am folosit vouchere de vreo 2000 de lei la emag...

15. #3755 SP
    Teo
    Il am de aproape o saptamana. Butonul de camera mi se pare ca se acceseaza foarte usor, m-am obisnuit foarte repede cu acel double-press. Daca vrei sa schimbi camerele intre ele, mult mai simplu este din touchscreen, doar apesi o data pe ecran. Daca vrei sa il folosesti ca o camera clasica si sa dai un anumit factor de zoom cat il folosesti doar cu o mana, este util. Este ok si daca vrei sa schimbi expunerea, se face usor din butonul dedicat. Incurca putin husa, ce-i drept, dar poate vor iesi unele care sa aiba decupata complet acea parte.

Pe foto si video este extraordinar, nu cred ca mai este un alt telefon care sa aiba stabilizarea video de pe el.

Problema la mine este ca nu ma pot obisnui cu sistemul de operare. Am iPhone de vreo 10 luni, insa l-am folosit mereu doar ca telefon de hotspot si foto/video. Pentru toate chestiunile personale, mail, telefon, contacte, aplicatii, etc. foloseam alt telefon, unul cu android.

Telefonul cu android mi s-a spart cu cateva zile inainte sa iau 16pro si cu ocazia asta am spus sa fac trecerea completa. Pot spune ca asta este primul contact complet cu iOS. Abia acum observ cate chestiuni total de-a-ndoaselea sunt. In weekend am avut nevoie sa trimit un mail cu cateva fotografii, orice as fi facut nu era posibil din aplicatia gMail sa le pun ca attachment, le salva ca fotografie incorporata in mail. Am mai avut nevoie sa copiez un folder din PC in iPhone. Cand il conectam, apareau doar folderele cu poze si nu se putea da paste. Probabil mai trebuie aplicatii suplimentare pe computer. Daca vreau sa downloadez ceva pe el, fisierele se duc in Limbo. Trebuie sa ma duc pe ele si sa dau mutare din fisierele, galerie, etc, altfel nu apare in Photos. Oricat de frumos ar fi telefonul, mi se pare ca acele chestiuni extrem de simple care sunt logice pe android, aici sunt o complicaciune inutila.

16. #3756 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Initial am luat-o pe aceasta, sa am ceva protectie pana gasesc in stoc altceva mai bun (eu prefer husele usoare, din kevlar/aramida): Spigen Liquid Air. E ieftina, plastic chior, nu recomand.

Dupa care, pe aceasta de pe Amazon: memumi Carbon Case for iPhone 16 Pro Max, 0.5 mm Super Thin Real Aramid Fibre Case [1500D Aramid Fiber] with Military Grade Drop Protection for iPhone 16 Pro Max - Black. Voiam una pitaka, dar varianta pe care o vreau eu nu o gasesc pe nicaieri. Din pacate, nu pot sa o recomand nici pe cea de la menumi, desi nu e foarte rea. Insa la banii aceia, ai impresia ca nici nu este aramida (are o suprafata foarte smooth, iti cade telefonul din mana, nu se simte textura de aramida), iar cutout-ul pt. butonul nou este grosolan. Si are niste zone foarte deranjante pt. deget - personal cred ca ii voi face retur.

Probabil voi ajunge la una asemanatoare cu cea pe care am avut-o la 15 Pro Max. Cea de aici: RD Carbon Fiber Case V3. Nu se compara cu pitaka, dar macar e mult mai ieftina si are butoane reale, plus ca se simte un pic textura si nu are cutouts (except for the new button). Am inteles ca zilele acestea incep sa livreze variantele pentru 16, so... Downside-urile la case-ul acesta: 1. se cam vad amprentele si 2. ring-ul de protectie la camere e un pic cam mare (dar e facut asa pentru a putea atasa protectia lor extra, pe care eu insa nu am folosit-o).
    Hai ca au livrat in sfarsit cei de la RD. Deci da, asa da! In sfarsit husa perfecta (sau aproape perfecta) pentru mine. Are o textura mult mai OK (simti si tu fiber carbon-ul acela, nu e ca la Menumi si Pitaka, de zici ca-ti aluneca din mana - prea smooth surface-ul). Are toate butoanele acoperite (era foarte aiurea la cele cu "gauri", sa stai sa cauti butoanele), sunt metalice... si de asta chiar are cutout-ul ideal pentru noul camera button. Pentru banii aceia, nu cred ca exista ceva mai "minimalist" dar totusi facut cu simt de raspundere.

S-ar putea sa nu va placa shield-ul din spate, cel care protejeaza camerele. E un pic mai ridicat decat la alte case-uri (therefore better protection), dar la telefonul anterior, la mine s-a cam luat vopseaua (e un aluminiu care insa nu cred ca e anodizat, ci doar vopsit). Insa repet, la banii astia, nu ai ce sa-i ceri mai mult.

---------- Post added 14-10-2024 at 00:55 ----------

Quote Originally Posted by Teo View Post
    Problema la mine este ca nu ma pot obisnui cu sistemul de operare. Am iPhone de vreo 10 luni, insa l-am folosit mereu doar ca telefon de hotspot si foto/video. Pentru toate chestiunile personale, mail, telefon, contacte, aplicatii, etc. foloseam alt telefon, unul cu android.

Telefonul cu android mi s-a spart cu cateva zile inainte sa iau 16pro si cu ocazia asta am spus sa fac trecerea completa. Pot spune ca asta este primul contact complet cu iOS. Abia acum observ cate chestiuni total de-a-ndoaselea sunt. In weekend am avut nevoie sa trimit un mail cu cateva fotografii, orice as fi facut nu era posibil din aplicatia gMail sa le pun ca attachment, le salva ca fotografie incorporata in mail. Am mai avut nevoie sa copiez un folder din PC in iPhone. Cand il conectam, apareau doar folderele cu poze si nu se putea da paste. Probabil mai trebuie aplicatii suplimentare pe computer. Daca vreau sa downloadez ceva pe el, fisierele se duc in Limbo. Trebuie sa ma duc pe ele si sa dau mutare din fisierele, galerie, etc, altfel nu apare in Photos. Oricat de frumos ar fi telefonul, mi se pare ca acele chestiuni extrem de simple care sunt logice pe android, aici sunt o complicaciune inutila.
    Dupa ce o sa te obisnuiesti cu iOS-ul, o sa realizezi cat de "haotic" este Android-ul. Aici folosesti aplicatia Files si vezi frumos ce ai downloadat, ai folderele per aplicatii, nu toate folderele acelea random din Android (care devin si mai haotice daca mai ai si un SD card), ai tag-uri, ai acces prin conectare la alte aplicatii (gen iCloud Drive, DS File & Co.). Si da, Photos e separat, pentru ca iOS-ul nu-ti tine acolo doar niste imagini si atat. Iti tine inclusiv informatii despre acele poze, sau pentru Undo, iCloud, sharing and stuff. Also, vezi ca tu confunzi Downloads (inclusiv imagini poti downloada) cu Save Photo(s). Daca faci Download, se va duce unde vrei tu in Files (cel mai probabil Downloads), daca dai Save Photo, se va duce in Photos. Logic.

Cat despre copiat, mutat, ftp, acces pe NAS, conectat la Google Drive, Dropbox sau ce mai vrei tu, eu unul folosesc de multi ani aplicatia FileBrowser. Sunt atat de multumit incat am cumparat varianta FileBrowser Pro (ambele sunt pe bani, vezi ce features te avatanjeaza mai mult). Poti din aplicatie sa vizualizezi inclusiv .mkv-uri sau tot felul de formate ciudate.

Cat despre Gmail, adu-ti aminte ca nu mai esti pe Android. Asa ca foloseste linistit aplicatia oficiala Mail. Desigur, poti merge si pe Gmail, dar... Ah, si da, stai linistit, poti seta oricate conturi de Gmail vrei in aplicatia Mail.

Bafta!

17. #3757 SP
    Teo
    Mi-am instalat aplicația Mail și am nevoie să trimit cateva poze ca attachment , nu embedded. Cum este posibil sa fac asta? Se pare ca google imi da unele soluții care nu credeam ca exista în această eră.

LE: Nu s-a putut să pun un attachment din Chrome iPhone la această postare, însă las aici link-ul și soluția magică: https://discussions.apple.com/thread...01?sortBy=rank

My assistant found a work around. Record a 1 second video. Go into your photos and select all your photos and the video send as you used to prior to IOS 14 and they will all go to the email as an attachment. Make it a really short video or it makes the file rather large.

18. #3758 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Incearca aplicatia Gmail, poate iti place mai mult (si aceea adauga automat ca imagine, dar dai click pe ea si apare optiunea "Send as attachment"). Sau, incearca Outlook for iOS.

P.S. Da, din pacate forumul foloseste pentru attachments un script care are ceva flash in el, si nu prea merge din unele browsere. E si motivul pt. care vezi pe multi ca posteaza din aplicatia Tapatalk.

19. #3759 SP
    Finally si-au onorat cei de la Vodafone precomanda de iPhone 16 Pro 256! Pentru mine care trec de pe un iPhone 7, diferenta este incredibila!
    Probabil urmatorul va fi iPhone 23!

20. #3760 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Morala, nu mai faceti pre-order, e pacat sa isi bata altii joc de voi pe banii vostri. Detest din toti rarunchii sa fac pre-order la ceva tocmai din acest aspect. Imi zice ca se lanseaza in data de, ceea ce macar teoretic ar insemna sa mi-l livreze cel tarziu a doua zi de la data lansarii, dar, nu, se pare ca asa cum spunea cineva mai sus nu-i intereseaza.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.