M-am mai calmat un picut. Am reusit pana la urma, sa fac transfer de la telefon la telefon. Dar dupa multe reset-uri, failed logins and so on. Chiar daca nu va recunoaste codul acela generat de noul telefon, introduceti manual, faceti neaparat update la 17.0.2 (pe cel nou) si 17.0.1 (pe cel vechi), restartati and try again. Din pacate, am pierdut vreo 6-7 ore, pt. ceva ce trebuia sa dureze maxim 2 ore (cu tot cu transfer de date - after all, am vreo 300GB used).
Am vazut si eu cateva videos legate de anduranta sticlei de pe spate. La unii a rezistat mai mult, la Jerry vad ca s-a dus intr-o secunda. My 50 cents: titaniumul (care si el e pe iFon in varianta "vai mama lui") face mai mult rau decat bine. Otelul si aluminiul sunt mai "flexibile", titaniul not so much. Si practic orice tip de presiune se aplica, se va duce fix in sticla de pe spate. Noroc ca acum e mult mai ieftin sa o schimbi. La polul opus este partea frontala. That things is better and stronger than ever! N-au zis ca ar fi imbunatatit sticla aceea, dar rezista al naibii de bine.
Acum, mici concluzii dupa ce am reusit sa ma joc ceva timp cu 15 Pro Max-ul (strict ca upgrade de la 14 la 15):Cel mai probabil un upgrade de la 13 la 15, sau de la 11, 12 la 15, face super sens, si e cu totul alta mancare de peste. Atentie, ma refer doar la Pro Max, pentru ca personal doar pe Pro Max am mers in ultimii ani. La modelele standard sau Plus, sunt cu totul alte telefoane, si mai bine nu comentez.
- Daca-l luati strict pt. extra performanta: Just don't! Diferentele sunt minore. De la vitezele de storage, pana la CPU si GPU, usually vorbim de un 10% better (15% if you're lucky). Don't get me wrong, se misca impecabil! Si probabil diferentele mari se vor vedea la jocuri si apps care vor tine cont de chestiile extra pe care stie acum sa le faca SoC-ul, dar pentru daily use, not worth it.
- Daca-l luati pentru faptul ca acum e din titanium: Just don't! It's just a gimmick, care cel mai probabil i-a ajutat sa mai scada greutatea telefonului, dar nimic mai mult. Veti folosi o husa fix ca si pana acum, nu va scapa titaniul de zgarieturi. Iar vopseaua (incorect spus vopsea, pentru ca titaniul nu poate fi vopsit), se duce chiar mai repede decat la otel inoxidabil.
- Daca-l luati pentru camere mai bune: Oh, yes! 5x-ul acela face diferenta. Imaginile in 24Mpx fac diferenta. Imbunatatirile aduse la fiecare camera in parte, chiar se simt. Better in low light, usable in tele & macro (ceva de care eu pana acum ma cam feream), better HDR, more details. Iar faptul ca poti controla focusul dupa ce ai facut o poza (chiar si in standard Photo, nu portrait), e chiar life saviour (mai ales pentru cei care au copii neastamparati - sau catei zapaciti, ca mine).
- Daca-l luati (si) pentru cei 2GB RAM extra: Oh, yes! In sfarsit, am putut sa-mi deschid fisierele mele gigant (niste proiecte prin diverse, inclusiv .xls-uri, .dwg-uri and stuff, de care am nevoie zilnic), si n-am vazut niciodata sa faca refresh (cum pateam mai tot timpul pe 14 Pro Max).
- Daca-l luati pentru extra features: Sure, why not?! Si aici ma refer la USB-C (tocmai am testat diverse jucarii pe USB-C, inclusiv un adaptor 10G, care merg perfect), action button (practic inca buton extra pe care-l poti customiza oricum vrei tu), better WiFi (in sfarsit imi sare si mie de 800Mbps), lighter, smaller bezels, etc...
Fun fact: 14 Pro Max-ul meu, cu husa Apple originala - 273.4g (are 222.5g telefonul naked). Pe cand 15 Pro Max, cu o husa de piele clona - 259.3g. Cu alte cuvinte, ce am castigat pe mere (lighter iPhone), am pierdut pe pere (no more Apple leather cover). Dar, astept sa vina coverul din kevlar, si sper sa ma multumeasca. Btw, cu una din TPU ieftina, se duce la 247.5g.
Bafta la instalat, si sa-l folositi cu placere! Eu voi reveni aici cu extra infos (de exp. sunt curios daca bateria tine mai bine, dar e imposibil in timp asa scurt).
P.S. De mentionat ca la testele de viteza, am niste mici dubii, pentru ca mi-am incalcat propria regula de baza. Si anume, am facut benchmark-uri la scurt timp dupa instalare, ceea ce, pentru orice "veteran" Apple, se stie ca NU SE FACE! Stim foarte bine ca se reface cache-ul, se reindexeaza toate cele... deja am vazut niste diferente maricele intre Geekbench-ul de azi noapte, si cel facut azi. Probabil dupa 2-3 zile de "stat la incarcat", avand in vedere ca am niste jde mii de imagini si videos, se vor opri si toate cele de prin background, si voi vedea "the real results".
P.P.S. Pentru prima oara am vazut si un mesaj de genul "Syncing with iCloud paused. iPhone needs to cool down", desi culmea, iPhone-ul vechi era mai cald cu 4-5 grade decat cel nou. Oare Apple o fi adaugat extra senzori si extra safety measures pentru a preintampina problemele? Ramane de vazut...
Bookmarks