Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 20 of 20

Thread: Probleme cu bateria dupa update la IOS 6

  1. #1 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    Probleme cu bateria dupa update la IOS 6

    Mi-am luat un iphone 4s recent SH si avea deja instalat IOS 6 pe el. insa dupa 2 zile de functionare am observat ca bateria tine al naibii de putin, dupa ce a fost incarcat toata noapte in doar 5 minute de folosire a wifi de dimineata, 5 minute, a scazut 2 procente... am ramas . de abia pot sa folosesc telefonul in timpul zilei, deoarece risc foarte mult sa ramana fara baterie, practic nu as avea un smartphone. Vreau sa stiu daca sunt singurul care a patit asta dupa updateul la ios 6. din cate am inteles si pe celalalte forumuri ca aceasi problema o intampina mai multi oameni si atat posesorii de i4s cat si cei de i4. am aflat cateva solutii pentru a rezolva aceasta problema, o sa fac astazi si maine un test si va voi zice daca s-au rezolvat problemele. pana atunci va rog sa scrieti aici cei care ati intampinat aceasi problema, nu cred ca pot sa fiu singurul si dati va rog si cateva detalii, poate in felul acesta putem ajunge la o rezolvare comuna
    Attached Images Attached Images ultrasn0w_batteryissue.jpg

  2. #2 SP
    Member freezy's Avatar
    Si eu am aceeasi problema, detin i4. Daca inainte de update bateria ma tinea o zi, dupa update am constatat cu stupoare ca ma tine mult mai putin ca inainte. Cand spun mult mai putin ma refer la o diferenta de 3-4 ore ceea ce mie mi se pare o diferenta mare. Am observat o diferenta dar putin mai mica si pe iPad 3. E adevarat ca nici nu-l foflosesc asa de mult ca pe iphone, doar navigare internet si facetime.

    Ca si solutie nu stiu ce sa zic, poate intr-un viitor update or sa rezolve aceasta problema. Nu ramane decat sa speram.

  3. #3 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    am gasit eu o solutie care fuctioneaza in procent de 90%, dar asta pe forumurile oficiale apple, o s-o testez si eu astazi si maine si daca e buna o scriu aici . oricum din cate se pare problema cea mai e din cauza noi aplicatii maps

  4. #4 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Nu-i destul ca arata (si merge) ca un CUR mai suge si baterie...

  5. #5 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    Probleme cu bateria dupa update la IOS 6

    Ok, l-am scos de la incarcat de la 5, am folosit wifi jumate de ora si bateria e la 100% deci cred ca e buna solutia, dar mai astept pana maine


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #6 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    bun, dupa cum ziceam baterie 100% la ora 5. iar pana la 5:45 a ramas la 100% in timpul caruia am dat cateva mesaje si am am vorbit de 2 ori. la 5:45 am activat WiFi si am intrat periodic pana la ora 8:30 pe tapatalk, facebook, twitter, flashscore si sport.ro. si am ajuns pe la 88% dupa m-am jucat vreo 20-25 de minute si a scazut putin, dar nu mai stiu cat. iar de la 9 pana la 11:30 am dat mesaje in continuu cu WiFi tot timpul pornit am ajuns acasa cu 70%. eu zic ca este o imbunatatire majora fata de inainte, dar trebuie sa fac mai multe teste . in 6:30 a scazut 30%. zilele acestea o sa incerc mai multe jocuri si cu 3g pornit

    solutia:

    GoTo: Settings/Privacy/Location Services/System Services (scroll to the bottom).
    Turn off:

    Genius for Apps
    Location-Based iAds
    Traffic

    GoTo: Settings/General/Cellular
    Turn off:

    iTunes
    Passbook Updates
    Reading List

    Reboot your phone (turn it off/on)

    Plus I turned off push for email
    din cate am inteles problema era la traffic care trimite mereu date catre server, dupa cum ziceam noua aplicatie Maps o porcarie. sa-mi spuneti va rog frumos daca functioneaza
    Attached Images Attached Images 20070.jpg

  7. #7 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Multe din ele au mai fost postate de MonkY, pe parcursul aparitiei softurilor. Mie, cu un uz destul de agresiv (3g si wifi pornite tot timpul, browsing, gaming si apeluri), nu imi consuma mai mult de 50-60% baterie pe zi (i4).

  8. #8 SP
    Member freezy's Avatar
    Am facut si eu setarile mai putin push pentru email-uri, am nevoie sa le primesc imediat pe telefon.
    O sa revin cu o parere.

  9. #9 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Quote Originally Posted by trickz View Post
    Multe din ele au mai fost postate de MonkY, pe parcursul aparitiei softurilor. Mie, cu un uz destul de agresiv (3g si wifi pornite tot timpul, browsing, gaming si apeluri), nu imi consuma mai mult de 50-60% baterie pe zi (i4).
    ce ios ai? si nu toate telefoanele intampina aceasta problema insa sunt multe cazuri https://discussions.apple.com/thread...=1440&tstart=0

    iar updateurile de trafic si passbook ar fi de vina de aceste "scurgeri" de baterie, aplicatii ce nu se gaseau pe ios 5

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Regula de baza la orice iOS este sa dezactivati chestiile pe care nu le folositi. De multe ori vine cate un client cu probleme si il intreb: Chiar folosesti tot timpul Bluetooth-ul de il tii pe On? Ai folosit vreodata Facetime-ul de il tii activat? Chiar iti trebuie Location-ul tot timpul pornit? De cele mai multe ori primesc raspunsul Nu. Multi nici nu stiu ca sunt consumatori.

    La fel, foarte multi tin WiFi-ul pornit non-stop, indiferent daca sunt pe drum sau nu. WiFi-ul pornit dar neconectat, mai ales daca e bifata optiunea de "Ask to Join Networks", va scana tot timpul dupa retele... lucru care nu face decat sa pierzi aiurea baterie. Deasemenea, WiFi-ul slab (un router prost de exp.) va duce la un consum mai mare la baterie, pentru ca iPhone-ul va incerca sa compenseze semnalul slab crescand puterea antenei. Acelasi lucru este valabil si la 3G/GSM.

    3G-ul... pe care eu unul il urasc cand nu am nevoie de date. In Romania, reteaua GSM este inca mult mai bine pusa la punct, plus faptul ca este analog... si e un consumator mult mai redus decat 3G. Prin urmare eu va recomand sa mergeti pe GSM atunci cand nu aveti nevoie de internet/date.

    Push email-ul... la fel e un consumator serios. Eu unul il dezactivez si folosesc Fetch la 15 minute (chiar nu inteleg de ce Apple nu introduce aici optiune de 5-10 minute).

    Diagnostics & Usage... mergeti frumos la General, About, Diagnostic & Usage si selectati Don't Send. Tot acolo puteti sterge si Data-ul cu crash-urile si erorile primite.

    Brightness-ul, pe care multi il tin pe Auto, dar cu tendita de a sta la maxim. Serios, eu nu am simtit niciodata nevoia de mai mult de 50%. Iar in situatia in care esti nevoit sa-l folosesti in lumina extrem de puternica (in soare de exp.), poate sa fie si la maxim, ca degeaba... Nu prea exista device sa faca fata la soare. Asa ca mai bine te misti un pic si folosesti telefonul in umbra fara probleme.

    Pe un iPhone 4 (care are o varsta totusi), cu WiFi Always ON... moderate usage... bateria tine 2-3 zile fara probleme. Am facut odata test cu WiFi OFF, si a tinut linistit 5-6 zile... dar pentru mine e useless fara WiFi. Heavy usage, un iPhone 4/4S trebuie sa va tina clar cel putin o zi. Acum insa, cand vorbim de heavy usage, atentie mare la jocuri. Aici situatia se schimba (si in functie de cat de bine e gandit jocul). Stiu ca gasisera la un moment dat (pe Android insa), de ce Angry Birds Free folosea de 3-4 ori mai multa baterie decat Angry Birds Full. Era datorita serviciului de fetch pentru reclame. Nu mai gasesc graficul acum, dar era fun sa vezi ca Angry Birds Free folosea cam 15-20% din CPU, pe cand serviciul de reclame manca 60-70%.

    Btw, sa nu credeti ca in lumea Android lucrurile stau mai roz. Eu m-am chinuit cam o luna sa-mi fac Galaxy Note-ul sa reziste mai mult de jumatate de zi (sau mergeam la culcare cu Note-ul la 100% baterie, si ma trezeam cu el pe 0). Si asta dupa ce l-am brickuit (de a trebuit sa-mi cumpar JIG de la chinezi), dupa ce am testat 20 de kernele, 20 de ROM-uri, tone de tweak-uri, fix-uri, speed hack-uri, drivere diferite pentru cellular, wifi, etc... Si in final am ajuns sa stau cu luminozitate aproape minima, cu aplicatiile (acolo unde se poate) cu fundal pe negru (pentru ca nimeni nu-ti spune ca prea minunatul super amoled consuma in draci cand sari de 20% brightness). Si chiar si in final, WiFi-ul pe Android consuma extraordinar de mult fata de cel de pe iOS. Asta cand nu cumva uita sa se reconecteze complet la reteaua deja salvata (se intampla frecvent si e super enervant). Nu mai zic de faptul ca a trebuit sa-mi cumpar alte 3 baterii pentru a mai "stoarce" macar 30 de minute in plus de usage...

    La fel, daca vi se pare complicat ca trebuie sa opriti chestii gen Facetime (daca nu le folositi)... sa vedeti cum e pe Android cand gasesti in Startup JOCURI! Da, foarte multe jocuri sunt facute cu picioarele, se instaleaza si in startup-ul Android-ului. Sau se leaga de hooks gen "When WiFi is started - load game". Thx God ca asa ceva pe iOS nu exista (nu se poate!).

    In final, cand intampinati astfel de probleme cu bateria... chiar daca ati oprit mai toate cele, incercati intai un Reset Network Settings. Daca nu rezolva, treceti la Erase All Content and Settings (asigurati-va ca aveti backup pe iTunes sau iCloud) care practic reseteaza smartphone-ul de la zero. Cei care au jailbreak din pacate nu vor putea sa dea Erase All Content, asa ca trebuie sa reinstaleze iOS-ul cu ajutorul serverului lui Saurik.

    Unul din cei mai importanti pasi legati de baterie (in special cand observati ca e sporadic procentajul), este faptul ca multi nu inteleg modul de lucru al softului de statistica. Acela este totusi estimativ, si se bazeaza pe cum a fost folosita bateria in ultima perioada (valabil si la Android). De aceea se recomanda "formatarea" bateriei. Asta inseamna sa il puneti la incarcat (nu via USB, ci cu charger dedicat - recomand chargerul Apple de 10W) pana la 100% and beyond (adica il mai lasati la incarcat cel putin 30-60 de minute dupa ce a terminat de incarcat. Dupa care folositi iPhone-ul (sau iPad-ul) pana se termina COMPLET bateria (pana se inchide pur si simplu automat). Repetati pasul cu incarcatul si descarcatul de 2-3 ori... si o sa vedeti imbunatatiri la baterie (sau cel putin o estimare mult mai exacta).

    Iar ultimul pas de facut, daca bateria chiar nu mai tine (toate bateriile se duc in timp, nu exista exceptii), aruncati un ochi pe ebay... gasiti baterii de iPhone/iPod si la cate 10-20 Lire (cateodata chiar cu kit complet). Sau apelati la service-uri specializate. Bafta multa!

  11. #11 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    Probleme cu bateria dupa update la IOS 6

    Dap... Tinut toata noaptea la incarcat si folosit doar pentru web surfing si 15 minute temple run, plus mesaje. Totusi sa ajunga la 50%. Sunt complet de acord cu tot ce a scris monky mai sus si ii multumesc pentru postul plin de informatii si detalii si nu cred ca exista la ora actuala un telefon care sa tina mai mult de 6 oare cu toate on si folosit. Cred ca o sa trec inapoi la 5.1.1, fac JB, instales SBSettings si vedem cum se descurca bateria, daca nici asa atunci asteptam un update serios de la apple, adica sa ne rugam...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Attached Images Attached Images imageuploadedbytapatalk1352715922.408324.jpg

  12. #12 SP
    Member freezy's Avatar
    Multumim MonkY pt informatii, multe din ele erau deja puse in practica de mine mai putin push pt email-uri, cum am mai spus am nevoie sa primesc imediat mailurile.

    Problema era alta si anume, cu aceleasi setari inainte de update bateria ma tinea o zi iar dupa update ma tine cu 3-4 ore mai putin. Telefonul il folosesc foarte mult mai putin in weekend cand intr-adevar ma tine tot weekend-ul fara sa-l incarc.

    Eu sper totusi la un update cat mai repede cu care sa rezolve aceasta problema.

  13. #13 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    Probleme cu bateria dupa update la IOS 6

    Astazi am folosit telefon ca intr-o zi obisnuita. Eu zic ca e binisor, nu sunt extrem de multumit, dar e ok. Inca ma gandesc sa trec la 5.1.1 si sa fac si jb


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Attached Images Attached Images imageuploadedbytapatalk1352901745.547467.jpg

  14. #14 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Sincer, eu zic ca nu e bine deloc. Pe acelasi telefon:
    Attached Images Attached Images image.jpg

  15. #15 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    Probleme cu bateria dupa update la IOS 6

    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Sincer, eu zic ca nu e bine deloc. Pe acelasi telefon:
    Mdaa.. Am inteles, ma crezi daca iti zic ca ma tine mai mult ca inainte de tweakuri? Ce ios ai ? Gata voi trece la 5.1.1 cu jb !


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. #16 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Am ultima varianta, 6.01. De cand cu trecerea la 6 pe mine m-a tinut mai mult, nu mai putin. Ma tine o zi jumatate lejer, in conditiile in care sunt conectat la wi-fi constant, am push la toate prostiile si luminozitatea e pe la mijloc.

  17. #17 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar
    Ce inseamna usage la voi? Banuiesc ca nu screen on

  18. #18 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    Si mie mi se pare ciudata partea cu usage-ul.
    Desi folosesc un ipod touch, tot mi se pare ciudata durata bateriei.
    Am avut un ipod generatia 1 , insa incepuse sa nu se mai incarce 100% bateria.

    Stiu si eu sa sting push/wifi/brightness insa tot ma cam lasa bateria , tre' sa il incarc mai zilnic.

  19. #19 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    Probleme cu bateria dupa update la IOS 6

    Am observat ca si-a mai revenit bateria pot sa trec lejer peste o zi si chiar folosesc toate functile mai putin 3G si location . La un moment dat dupa 27 de ore in stand-by si 2 ore usage, avem 50% bateria. Eu am formatat bateria de vreo 4-5 ori in ultimele 2 saptamani si am facut setarile pe care le-am scris mai sus . Un screenshot facut acum. Stiu ca nu este ideal, dar este o imbunatatire majora fata de cum era . Sa vedem cum va fi cu ios 6.1, insa sigur nu voi trece direct pana nu vad niste opinii serioase dupa lansare, care cred ca este aproape avand in vedere ca acum cateva zile a fost lansat beta 3


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Attached Images Attached Images imageuploadedbytapatalk1354793229.261388.jpg

  20. #20 SP
    Junior Member crenguefti's Avatar
    foarte de folos toate detaliile:

    GoTo: Settings/Privacy/Location Services/System Services (scroll to the bottom).
    Turn off:

    Genius for Apps
    Location-Based iAds
    Traffic

    GoTo: Settings/General/Cellular
    Turn off:

    iTunes
    Passbook Updates
    Reading List

    Reboot your phone (turn it off/on)

    Plus I turned off push for email


    eram disperata cu bateria, imi scadea cu 5%/1h
    am urmat pasii tai si am 1%/h cu wifi on
    multumesc tare mult

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Probleme cu bateria By Prototype93D in forum GSM
    Replies: 5 Last Post: 05-07-2014, 23:38
  2. Replies: 8 Last Post: 12-04-2014, 20:35
  3. Cat tine bateria la smartphone-ul tau? By MonkY in forum Android
    Replies: 13 Last Post: 11-07-2013, 09:54
  4. Update iPhone iOS By freddie91 in forum Software
    Replies: 6 Last Post: 11-02-2013, 13:35

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts