Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 9 FirstFirst ... 7 8 9
Results 161 to 165 of 165

Thread: Clubul Apple Watch & watchOS

 1. #161 SP
  Why so serious ? razvanrazy's Avatar
  Da, am dat sa-l faca (dureaza peste 2h), pentru ca nu am de ales, dar nu-mi place fortarea asta. Ok, sa nu mai primeasca update si sa pot sa-l folosesc inca 30 de ani, daca vreau, asa cum inca folosim ceasuri fff vechi, chiar daca raman cu OS-u invechit - pentru ca, repet, nu ma intereseaza nicio functie nou adaugata sau chiar si actuala de pe ceas, in afara de notificari si vreme.

  Si da, ok. Bateria e ok sa moara, dar el cat timp nu are socuri mecanice, nu ar trebui sa aibe nicio problema.

  Eu inca folosesc device-uri vechi, gen iPad 2 (care e la mama si cu care facem facetime calls la cateva zile + ce mai face ea cu el pe social stuff + maps) sau iPhone 5S (care e in camera copilului pentru white noise folosit efectiv in fiecare zi, cate 8-10h pe zi) si nu am patit pana acum o astfel de limitare din partea lor.

 2. #162 SP
  Senior Member Mayhem's Avatar
  Daca imi permiti o recomandare Razvan, Watch SE e foarte bun si are functiile de care ai tu nevoie, l-am avut inainte de watch 7 si pot sa spun ca m-a impresionat placut. Singura problema ar fi bateria care tine in medie 2 zile. Daca tot ai probleme dupa update recomand SE, pretul este de altfel foarte accesibil.

 3. #163 SP
  Why so serious ? razvanrazy's Avatar
  Da, stiu de SE, dar si aia inseamna o cheltuiala in plus cand eu am un produs functional. Chiar si acum dupa update (care a durat cam 5h) merge foarte ok si eu sunt multumit de el. Sa vedem cand se hotarasc sa-si bata iar joc si sa ma oblige iar sa faca un update si sa pierd 5h cu asta, pentru ceva ce nu ma intereseaza.

  Mie nu-mi place obligativitatea asta sa faci ceva, gen update sau upgrade, cand vor ei si nu cand vrei tu.

 4. #164 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
  Eu inca folosesc device-uri vechi, gen iPad 2 (care e la mama si cu care facem facetime calls la cateva zile + ce mai face ea cu el pe social stuff + maps) sau iPhone 5S (care e in camera copilului pentru white noise folosit efectiv in fiecare zi, cate 8-10h pe zi) si nu am patit pana acum o astfel de limitare din partea lor.
  Hai sa fim seriosi man... majoritatea aplicatiilor nu mai functioneaza pe iPad 2, tocmai pentru ca mai toate au ca requirements iOS 14 sau 15. Ori pe iPad-ul acela, cred ca maximul este iOS 9. 5S-ul parca suporta maxim iOS 12, sta ceva mai bine, dar nici pe acela nu poti face mare branza.

  Acum, eu ce sa zic... inteleg ca tu iti doresti ca produsele tale sa poata fi folosite 30 de ani, dar e doar o dorinta de-a ta. Nu exista smartwatch, smartphone sau tableta care sa poata fi folosita 30 de ani. Nu doar ca se duce naibii bateria de 10x in 30 de ani, dar de obicei capacitorii, chiar si cei solizi made in Japan, daca rezista peste 10 ani deja e o minune. La fel, LED-urile sau AMOLED-urile, nu cred ca exista vreunul care sa tina 30 de ani (folosit, desigur). Eu de exp. am o colectie draguta de telefoane vechi (Nokia, Motorola & Co.), si anual vad cum se mai duc din ele (si nu e din cauza bateriilor, care sunt noi). Pe unele le mai curat eu si le readuc la viata, dar la unele sunt piese care se duc pur si simplu in timp.

  Also, eu nici nu recomand pastrarea unor device-uri portabile asa vechi. Cu cat sunt mai vechi, cu atat sunt mai mari sanse ca bateriile sa se umfle si sa faca poc. Si au sanse sa si ia foc (like it happened to me, cu Samsung Galaxy S7, tot asa, dupa vreo 4-5 ani).

  Si apropos de smartwatch-uri vechi, eu am un Amazfit (cred ca Bip e) pe care am incercat recent sa-l conectez la aplicatia lor (care s-a schimbat de n ori intre timp, acum se cheama Zepp)... Nu mai merge, imi spune ca nu e compatibila cu device-ul si sa instalez aplicatia veche (care aplicatie veche nu mai exista in App Store). Deci e bun de aruncat la gunoi. C'est la vie... nothing lives forever.

 5. #165 SP
  Why so serious ? razvanrazy's Avatar
  Da, dar tu compari mere cu pere. Eu vorbesc de un device apple in ecosistemul lor, care mi-a blocat complet functionalitatea pana la un update care nu ar trebui sa fie obligatoriu.

  Si da, asa cum am zis mai sus, bateria e normal sa se duca in timp, mai ales la ceva incarcat la 2 zile si chiar folosit zi de zi, iar aia se schimba cu usurinta. Problema intervine cand te obliga ei sa faci ceva doar pentru ca asa vor ei, iar daca nu faci, sa nu mai functioneze.

  Da, iPad 2 si iPhone 5s au ramas la un OS mai vechi, dar functioneaza in continuare, nu au blocat complet device-u pentru ca nu mai pot face update la ultimul iOS si sa le pot arunca la gunoi.
  Nu conteaza ce aplicatii nu mai sunt suportate, ce imi trebuie mie sau mamei merge fara probleme, iar asta e ceva ce super apreciez la Apple si ceva ce nu poti face pe android devices, unele chiar mai vechi de 4-5 ani.

  Momentan problema e rezolvata, dar daca mai patesc odata asa ceva, cu siguranta nu mai pierd 5h in care sa stau si fara telefon si fara ceas pentru un prapadit de update obligatoriu ci voi fi nevoit sa fac upgrade de hardware, lucru pe care nu-l vreau cand vor ei, ci cand vreau eu.

  Si da, stiu ce zici, ca toate se strica si au durata de viata finita/limitata/bla bla, si putem accepta asta la telefoane si orice alt hardware, dar la ceasuri e stupid sa faci asta, mai ales cand e un accesoriu pe care un om, de regula, il tine mult mai mult timp decat un telefon sau tableta sau orice altceva.
  Iar eu nu vreau jocuri, nu vreau GPS, nu vreau sa vb la el (pentru ca oricum se aude ca naiba), ci vreau strict notificarile si sa aibe internet de la telefon cat le vad + vremea.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 9 FirstFirst ... 7 8 9

Similar Threads

 1. Clubul Apple Mac & macOS By BogdanN1 in forum Apple
  Replies: 1121 Last Post: 09-03-2022, 14:35
 2. Clubul Apple TV & tvOS By MonkY in forum Apple
  Replies: 45 Last Post: 26-10-2021, 13:19
 3. Vând Apple iPad Silver de 16Gb + husă Apple (poză reală) By forum157 in forum Notebooks & Tablets
  Replies: 1 Last Post: 23-05-2018, 16:03
 4. Replies: 23 Last Post: 28-06-2015, 23:07
 5. Replies: 25 Last Post: 14-03-2015, 16:01

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts