Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 6 of 12 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 ... LastLast
Results 101 to 120 of 225

Thread: X360 Mods

1. #101 SP
    Member Sacaluka's Avatar
    diferenta nu va fii foarte mare. iti recomand sa il pui pe 5v pentru ca e mai eficient si mai silentios. am pus si eu odata 1 cooler la 12v si era mai ceva ca un avion. nu stiu daca ai facut deja dar iti recomand sa faci xclamp mod, sa schimbi pasta termica de pe ambele cpu si gpu, acopera gpu cu o bucata de carton de la o cutie de cereale pentru ca vor scade vibratiile de la dvd`rom la GPU si poti preveni RROD mai bine si ultimul lucru sigileaza airduct`u pe radiatorul de la CPU, in felul acesta tot aerul rece va trece prin radiatoare si nu va scapa pe nicaieri. succes

daca ai nevoie de pics pot face niste poze la consola mea desfacuta sa vezi cum am facut

2. #102 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Cum am mai spus,am cam dat-o in bara cu vopsitul.Am dat cu lac dupa ce am vopsit si lacu ala a cam inmuiat vopseaua si in unele locuri a aparut straniu dungile de la desenul cu markerul pe care le-am facut la decupat.

Am lasat sa se usuce si apoi am dat iarasi un strat de negru care a readus situatia la normal cat de cat.Zic cate de cat deoarece pe partea de carcasa nedecupata unde suprafata e mare acum se vad doua fete care au iesit super netede si care lucesc mai tare decat restul suprafetei.Cred ca acolo dadusem cam mult lac.(Se poate observa in poza pe carcasa nedecupata ,inainte de scrisu cu Xbox 360 si dupa)
    Totusi e vizibil doar din unele unghiuri.

Ornamentele sunt vopsite cu un visiniu metalizat absolut demential,anume pentru plastic.Daca il gaseam mai devreme faceam toata consola cu el,desi e cam scump.

Acum am ajuns la decuparea carcasei la dvd ,si sa vad ce fac cu hardu,daca ma decid sa il modific si sa il vopsesc.Vreau sa ii pun si un mic neon ceva inauntru.

Plexiglass-ul e lipit cu pistol cu lipici la cald.(daca asa se cheama).

Restul suprafetei la DVD ROM o sa il imbrac in vinil ce imita carbonul.

Am mai reusit sa ii trag si firele pentru alimentare de pe placa de baza.

Din pacate timpu nu prea lucreaza in favoarea mea.Fac pe bucatele.
    Pana atunci uite ce am reusit.

P.S.Culoarea la ornamente difera fata de realitatea dinc auza ca nu a fost facuta poza la lumina naturala.

P.S.2 Cum pot sa fac sa postez o poza de ex si apoi sa mai comentez ,apoi alta poza si tot asa ?
    Attached Images Attached Images dsc02271.jpg dsc02272.jpg dsc02273.jpg dsc02275.jpg dsc02277.jpg dsc02278.jpg dsc02279.jpg dsc02280.jpg

3. #103 SP
    Quote Originally Posted by Sacaluka View Post
    diferenta nu va fii foarte mare. iti recomand sa il pui pe 5v pentru ca e mai eficient si mai silentios. am pus si eu odata 1 cooler la 12v si era mai ceva ca un avion. nu stiu daca ai facut deja dar iti recomand sa faci xclamp mod, sa schimbi pasta termica de pe ambele cpu si gpu, acopera gpu cu o bucata de carton de la o cutie de cereale pentru ca vor scade vibratiile de la dvd`rom la GPU si poti preveni RROD mai bine si ultimul lucru sigileaza airduct`u pe radiatorul de la CPU, in felul acesta tot aerul rece va trece prin radiatoare si nu va scapa pe nicaieri. succes

daca ai nevoie de pics pot face niste poze la consola mea desfacuta sa vezi cum am facut
    man mi-ar placea sa vad ce ai facut tu acolo.Cred ca o sa pun ventu pe 5v.
    As face xclamps dar nu am de unde sa le iau.Cat despre cartonu de la cutia cu cereale,nush unde zici sa pun,si nici nu manance cereale just kidding.

Daca ai timp astept ceva poze si indicatii.Sincer nici nu stiu care dintre GPU sau CPU se afla sunb DVDROM

4. #104 SP
    Member Sacaluka's Avatar
    pic 1: banda izolatoare pe CPU si AIR DUCT
    pic 2: carton pe radiatorul de la GPU
    pic 3: banda izolatoare care acopera crapatura dintre AIR DUCT si COOLERE
    pic 4: radiator mic pe SOUTH BRIDGE (optional dar nu strica daca ai unul care sta degeaba)
    pic 5: grilaj de metal taiat (cel de plastic optional dar va arata un pic caraghios, eu le-am taiat pe amandoua)

GPU (Graphics Proccesing Unit) se afla sub DVD`rom. cartonul stopeaza din vibratii pe GPU
    Attached Images Attached Images dsc00163.jpg dsc00164.jpg dsc00165.jpg dsc00166.jpg dsc00167.jpg

5. #105 SP
    Ms man.
    Stiu ce e GPU ,doar ca nu stiam cum e la xbox,care din cele 2 e sub DVDROM.

Acu am inteles ce ai tu acolo.Buna ideea cu radiatorul,chiar nu stiam ca merge unu acolo,si chiar am unu de la Northbridge de la o placa de baza PC.Cred ca o sa incerc si eu cu cartonu.Cat despre decupaju de la ventilatoare,nush daca fac mare lucru deoarece,chiar daca tai grilaju,tot ramane grilaju cu gaurele de la carcasa din spate.

6. #106 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    Pisboy, deci pe bune ca daca nu era in garantie o MOOD si eu pe a mea consolaa...
    a iesit superb,imi place la nebunie ,iar faceplate-ul, combinatia de rosu cu negru asa cum ai facut-o este extraordinara,
    felicitari
    acum kiar ca iti este la suflet consola...ai muncit atat la ea
    bravo

7. #107 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    @sacaluka spunemis i mie cuc e ai lipit radiatorul ala ca am si eu unul acasa si chiar vroiam sa fac asta.

8. #108 SP
    eu o sa il lipesc cu doua puncte de silicon la cald,cu pistolu.da nu am gram de pasta termica prin casa

9. #109 SP
    Pai merge orice silicon?

10. #110 SP
    Quote Originally Posted by consol3 View Post
    Pai merge orice silicon?
    pai nu e silicon,e pistol de lipit la cald care are niste bare tip cilindru ce seamana ca sunt din silicon,si pistolu le trage in el si le topeste,iar prin varful pistolului iese acel silicon topit care se raceste in 10 secunde.

Am vazut la Plus la 14 ron pistolu PISTOL DE LIPIT LA CALD MANNESMANN GERMANIA asa arata

Vreau sa comand Recom RC-CCFL-D-UV 10cm duo - la shopit

Scythe TM02-WH - la shopit

Spire STARS-420/2 - Pasta termoconducatoare la shopit

Nu am reusit de nici o culoare sa tai carcasa de la DVDROM cu discurile care le am.Cred ca aman taiatul pana imi iau prin intermediul lui RobertDinu asta Amazon.co.uk: 216 PC ROTARY DRILL TOOL ACCESSORY KIT NEW FITS DREMEL: Electronics & Photo

11. #111 SP
    Member Sacaluka's Avatar
    eu nu lam lipit. se tine destul de bine cu Silver Based Thermal Paste. la un moment dat se intareste si tine destul de binisor. tre sa fii atent cum asezi cablurile de la dvd`rom sa nu de-a peste radiator.

iati pe baza de argint ca e mai bun

12. #112 SP
    iati pe baza de argint ca e mai bun
    ala il iau pentru radiatorul de pe southbridge.Nu schimb pasta la CPU si CPU.

13. #113 SP
    Member Sacaluka's Avatar
    eu zic sa o schimbi e nashpa aia din fabrica

14. #114 SP
    eu zic sa o schimbi e nashpa aia din fabrica
    da bun,o sa oschimb cu ceva bun,dar cand o sa am si X-clamps.

15. #115 SP
    is the man! trickz's Avatar

16. #116 SP
    @trickz e ceva si ecranu ala e mai mutl pt. portabilitate ma rog, daca imi dai ecranu ala nu ar fi mare lucru sa il pun acolo dar stiu ca exista un ecran oficial MS care se ataseaza deasupra 360-ului

17. #117 SP
    Member Tom_Cat's Avatar
    In primul rand, din ce am vazut pana acum in legatura cu racirea CPU, au fosta facute toate fara cap, fara nicio logica.Daca este cineva interesat de regimul termodinamic in electronica, pot sa ii scanez si sa ii trimit niste cursuri de asa ceva.
    In primul rand, ideea cu cartonul peste radioator este o tampenie, nu reduce cu nimic caldura, chiar din contra, afecteaza.
    Doi la mana, daca cineva chiar vrea sa izoleze catusi de putin termic GPU-ul de caldura de la DVD se folosec materiale cu diferite specifiicatii, cel mai usor de procurat de voi fiind polistirenul sau pexiglaus.Distanta la care se pune se calculeaza si nu se pune niciodata lipit de radiator.
    Trei la mana, daca chiar vrei sa iti modezi consola sa nu mai ai probleme, in niciun caz nu pui coolere ca apucatul, pentru ca mare lucru nu se intampla, exista niste legi fizice care demonstreaza ca de la un anumit prag incolo, nu mai conteaza marimea.

In scurt timp voi lua o consola cu mine in laborator si ii voi face o ampreta termica sa vad exact unde este problema, oricum din ce am vazut pana acum solutia consta in vasilina siliconica de calitate, o placuta de pexigals intre DVD si radiatorul GPU,care eventual poate fi schimbat cu unul de Cu sau Al.Daca este cazul voi incerca si Ag, dar nu cred.

18. #118 SP
    Vrei sa spui ca acel ventilator montant de mine fix deasupra radiatorului care preia caldura de sub dvd rom printr-un heatpipe, si la care aerul de afara tras inauntru dupa ce trece prin radiator va fi "supt"de tunelul care scoate prin spate,nu o sa faca mai nimic ?.

Chiat mi-am cumparat un termometru digital,al carui senzor va intra intre radiatorul de pe GPU si PCB.O sa fac testul fara ventilator si cu ventilator.Sincer daca castig 5 grade,chiar daca nu e mult,eu nu o sa cred ca l-am pus degeaba.

Mi-au ajuns pe langa termometru,si cele doua neoane de 10 cm comandate.Problema e ca nu sunt de lumina,sunt UV si nu prea lumineaza.Mi-am cam luat teapa.

Termometru merge si cu baterie de ceas ,si alimentat la o mufa molex,diferenta e ca la molex se aprinde si afisajul.

Cred ca in seara asta ma apuc sa decupez carcasa la DVDROM,ca daeabia acum am gasit panze pentru fierastrau pendular.(cred ca o sa mearga cu unealta asta).
    Attached Images Attached Images dsc02282.jpg

19. #119 SP
    Member Tom_Cat's Avatar
    In general solutia Cooler este ultima luata intr-un sistem, si nu zic ca nu este buna, insa in general este recomandat sa se evite.Pana cand nu ii fac amprenta termica nu pot sa ma exprin cu exactitate ce face aerul in interiorul consolei, insa eu voi urmarii solutia sa duc temperatura spre extremitatile consolei, de unde voi cauta o metoda pasiva de eliminare a ei(sper sa gasesc o metoda naturala).

Din ce am studiat pana acum organizarea interna a XBOX-ului, in general cred ca problema cu GPU provine de la faptul ca DVD-ul emite caldura mai mult decat este cazul, plus ca nu exista o aerisire buna(circulatia aerului) din cazua amplasrii.Cum deja arhitectura e facuta, eu zic sa ne concentram pe transferul de caldura.Cel mai bun material este Argintul si Cuprul, dupa care Aluminiul.Eu propun sa se izoleze cu pexiglas DVD-ul de GPU, pe o suprafata cat mai mare, fara sa antiga nici una din componente, eventual mai aproape de DVD.Pexiglasul sa transmita caldura mai departe prin intermediul unor tevi de Cu la o placuta tot de Cu(eventual de Otel, la dimensiunea asta nu conteaza are sa fie de culoare neagra[nu ma refer vopsit, sunt radiatoare tratate chimic, sunt cele mai bune], iar peste radiator un cooler de rotatie mica).

20. #120 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Tom_Cat, respectul meu pentru proiect. Daca iese ceva, ai un client garantat in mine (if you agree to do the mod for other people)

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 6 of 12 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 ... LastLast