View Single Post
Old 03-02-2010, 12:00 AM   #2413 (permalink)
MadDoc
Member
MadDoc is on a distinguished road
Send a message via ICQ to MadDoc
Multumesc de incurajari nicos, yoshy si ovy76!
Nu ma pot desparti de aceasta pasiune, deci nici de forum.

Ca sa fie lumea multumita, readuc in discutie bateriile de 280mA.
Pana sa apara megabateria de 510 le-am folosit pe cele de 801 cu adaptor.

Le-am deschis pe amandoua dar din pacate nu am facut poze. Sper sa ma credeti pe cuvant.
Cea de 510 e cu 3mm mai lunga decat cea de 801. Ceea ce inseamna ca sunt aproape identice. Diferenta trebuie cautata in alta parte!

Nu am testat exact tensiunea la care cipul din baterie considera ca este goala bateria - acesta fiind un prim motiv pentru care ar exista diferente intre ele. Un cip poate taia mai jos, deci sa functioneze mai mult in timp ce alt cip poate taia mai sus, motiv pentru care bateria tine mai putin. E un motiv obiectiv dar nici aici nu pot fi diferente mari.

Al doilea motiv este subiectiv si tine de satisfacerea necesarului de abur si nicotina. Unii pufaie mai des, altii mai rar. Pe sotia mea o tine o megabaterie toata ziua cu rezerva si pentru a 2-a zi, in timp ce pe mine doar 3-3,5 ore.

Yoshy te inteleg, nasul nostru a fost 510. De fapt si la majoritatea prietenilor mei a prins 510. Altii au ramas insa pe 801 pentru cartusul mare si aburul un pic mai rece.

Eu recomand in continuare sa incerce lumea toate 3 modelele ca sa-si gaseasca nasul. Bateria sub 280mA mi se pare insa prea slabuta. Prefer personal bateria de 510 pt ca adaptoarele de la 510 la orice altceva sunt mai finute.

La lichide: cat mai multe arome ca oricum va veti plictisi de ele.

Edit: Era sa uit! Daca nu beti peste 100ml de propilen glicol, nu aveti probleme (cat am cautat o asemenea fisa in limba romana, ca e greu de tradus): http://www.oltchim.ro/uploaded/FISA%...0_rev.%206.pdf
Nu e cancerigen, nu e mutagen, nu afecteaza aparatul reproductiv, nu e o substanta periculoasa. D'oh, doar e E1520...

Last edited by MadDoc; 03-02-2010 at 12:26 AM.
MadDoc is offline   Reply With Quote
Thank You MadDoc from:
LucianCM (03-02-2010)