ufff. Cu ce sa incep? Sa incep cu partea rea: acum 3 saptamani am facut un pneumotorax spontan. Pentru cine nu stie ce este asta: intre plaman si pleura intra aer care compreseaza plamanul si te face sa nu mai poti respira... A urmat tot tacamul internare, interventie chirurgicala, 40cm de tub de dren bagat intre plaman si pleura, bocane atasate, dureri cumplite si multe, multe nopti nedormite, zile interminabile si amenintarea ca daca nu se "astupa" gaura dintre plaman si pleura o sa fiu operat... Dupa o saptamana situatia s-a stabilizat si acum o saptamana m-am externat. Nu doresc nimanui o astfel de experienta. Am fumat analogic

la greu timp de 36 de ani

(pun in calcul doar de cand am inceput sa-mi cumpar regulat tigari...) Nu ma ascund ca fumatul nu "favorizeaza", dar am avut ca "vecini" pe unul care nu a fumat niciodata si altul era si un pusti de 17 ani... asta este: ceasul rau pisica 13...
Si acum partea buna: sunt un fost fumator analog si actual digital.
Pentru asta tin sa va multumesc

. Aici, in tot ce ati scris voi am gasit sprijinul si informatiile necesare. Dupa asta ajutorul dat de Monky, romancoins si de Cristi care mi-au raspuns la mesajele mele disperate m-au ajutat sa-mi achizitionez primul eT.
Prima scula a fost DSE901, au urmat DSE701 eCigar, DSE101, DSE 601 ePipe si mai nou Janty DuraC... si urmeaza sa primesc si un set Dura KissBox

Am testat multe eLiquide, am cumparat multe accesorii (usb-uri, tabachere, etc.)... Daca pana acum am bagat in fum analog banii de o masina de ce sa nu bag bani si in digitale care sunt MULT mai sanatoase.
Dupa 3 saptamani de cand nu am mai fumat, asa cum au spus mai multi pe aici am inceput sa simt gusturi si mirosuri care pana acum nu existau pentru mine. Am inceput sa simt de la cativa metri oamenii care au fumat si ... sa ma deranjeze fumul din carciumi.
Am cumparat atatea device-uri pentru ca nu stiam cum sunt si trebuia sa am ceva ce ma satisface. Ele tot se strica in timp asa ca le utilizez pe rand si cand se va strica unul se cheama ca si-a facut treaba si si-a scos banii...
Ordinea preferintelor este: Pipa, Cigareta, 901, DuraC si ... 101 (daca ar fi foat inca 100 de modele testate le-as fi pus pe toate inaintea lui).
Pipa este tot ce trebuie unui fumator cu state vechi care isi doreste mult fum, multa autonomie, senzatia ca trage fum cat isi doreste si asta usor si natural... Bateria tine mai mult de o zi de tras la greu. Cartusele sunt enorme.
eCigar este buna, cu multa autonomie (un acumulator jumate pe zi), cartus mai mare si mai usor de tras decat celelalte modele mai mici. Este mai greu si incomod de "manevrat" si purtat.
DSE901 o recomand tuturor care trec la eT. Imi place cartusul care se umple usor (fata de oribilul 101 si toate din gama lui), are mustiucul plat care il face mai acceptabil decat modelele rotunde cu care eu personal nu ma obisnuiesc. Un fumator inrait trebuie sa se astepte sa-si reincarce acumulatorul de mai multe ori pe zi sau cat sta la calculator sa downloadeze curent direct pe usb

. Nici nu trebuie sa avem mari asteptari de la un asemenea acumulator. Modelul este dupa parerea mea cea mai buna investitie pret/calitate. Are o singura gaura de aer si aia este pusa aiurea de tot (exact in locul de unde iti vine comod sa ti tigara cu mana ceea ce face sa ai frustrari foarte mari pana te obisnuiesti).
DuraC - parti bune: culoarea neagra este super eleganta... este lucrat mult, mult mai ingrijit decat celelalte, butonul manual este si bun si rau... nu am dat pe spate ca ce mare descoperire este si inca nu m-am decis daca ajuta la ceva sau nu. si... cam atat

La parti slabe:
- mustiucul este rotund si curge lichidul din cartus cand lasi tigara pe masa. Problema asta poate fi rezolvata deoarece am testat si poate fi inlocuit cu cartusele de 901

care intra un pic mai greu si rezolva si problema mustiucului plat. trebuie sa fac rost insa de cartuse de 901 negre... Nu mi-am dat seama daca este din cauza cartusului care intra mai usor sau a materialului absorbant din cartus care nu "tine" lichidul.
- este mult mai scumpa decat competitorii (355 lei)
- varianta standard cu baterie cu buton manual nu are LED (ce inseamna obisnuinta, deja asta mi se pare o lipsa)
La egalitate: bateria tine la fel ca 901 (nu cum am citit pe la altii ca tine mai mult), fum aproape la fel ca 901 (poate putin mai consistent/mult prin faptul ca ti mai mult atomizorul alimentat)
Odata cu KissBox-ul o sa-mi iau si un acumulator automat si o sa testez cum functioneaza si cu el...
De 101 nu am ce sa spun. M-a dezamagit total: baterie mica si proasta, cartusele sunt oribile: curge lichid prin orificiul de fumat, este greu sa o alimentezi cu lichid si sunt mici.
Nu am vorbit nimic despre fiabilitate pentru ca inca nu pot sa vorbesc de asa ceva... le utilizez de cel mult o saptamana

.
O sa mai testez/experimentez si ... mai vorbim