Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: Sony anunta caseta magnetica de 185TB

  1. #1 SP
    is the man! trickz's Avatar

    Sony anunta caseta magnetica de 185TB

    Cu totii am umplut, cel putin o data in viata, un hard disk in intregime. Eu am pornit cu dischete, pe care transmiteam un fisier word si maxim o poza, apoi am fost uimit de aparitia cd-ului iar posibilitatea de a scrie aproape 5gb pe un DVD m-a satisfacut pentru cativa ani. Totusi, cum dimensiunea fisierelor creste, asa si nevoia de mai mult spatiu. De la un hard de 80gb, am ajuns la doua de 1tb iar memoriile externe din jurul meu au crescut de la 32mb la zeci de GB. Nicicand nu a fost mai aprinsa lupta pentru dominatia bytilor.

    Astazi, Sony, au dorit sa arate ca pot adauga mult spatiu si pe alte medii, putin mai distante utilizatorului de rand, mai exact, au lansat caseta magnetica de 185TB, un record international pe acest domeniu. Pentru noi toti, acest mediu a disparut din cotidian odata cu casetele audio sau VHS, dar pentru administratorii unor servere sau data-centere vestea este mana cereasca, formatul fiind raspandit pentru stocarea de arhiva.

    Pentru pasionati, datele tehnice sunt urmatoarele: capacitate de stocare de 18.5GB/inch2, capacitate de stocare de 75x mai mare decat pana acum (fata de produsele standard disponibile), densitatea inregistrarii 148 Gigabits/inch2. Daca v-au fost utile datele, va rog sa le traduceti si pentru noi cei mai putin cunoscatori :evil:.

    Caseta va fi produsa si de IBM, in urma unui parteneriat intre cele doua firme. Data exacta a disponibilitatii nu a fost comunicata dar va fi disponibila "pe rafturi" in mai putin de un an.
    Attached Images Attached Images sonys.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Asta da solutie de backup!

  3. #3 SP
    Member Hitman's Avatar
    Depinde totosi si de necesitati. Eu inca le mai folosesc pe cele de 72 gb si 400 gb. Multe firme (gen cea la care lucrez) cer sa existe cate o caseta pentru fiecare zi in parte si atunci nu are sens sa folosesc o singura caseta mare cu 3487483 de backup-uri cand pot sa pun mai multe mai mici prin rotatie, asa fiind si mai sigur.

  4. #4 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Bine a zis MonkY, pentru backup e perfect. Dar cam atat, daca vrei de exemplu sa tii filme, muzica, etc... caseta nu e deloc o solutie. CD-ul si DVD-ul au fost perfecte la vremea lor, BluRay-ul nu prea a prins, cred ca din cauza stick-urilor USB.

    Mai demult scriai CD-uri sau DVD-uri si oricand aveai nevoie de date bagai discul in unitate si le aveai instant, plus ca le puteai duce la prieteni. Cu o caseta e mult mai nasol, astepti sa deruleze la fisierul pe care-l vrei, plus ca daca vrei sa o duci la prieteni trebuie sa duci si "device"-ul cu tine.

    Dar 185 TB suna bine, mai ales pentru companii, pentru noi e prea mult.

  5. #5 SP
    Junior Member Metaf's Avatar
    Multe companii au nevoie de arhive din ce in ce mai mari.
    Iata solutia.

    Uimitor cum a evoluat tehnologia in ultimul deceniu.
    Bravo celor de la SONY.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Sony anunta un PS4 silver! By tudyniuz in forum Console News
    Replies: 14 Last Post: 06-09-2014, 11:57
  2. Sony anunta un nou PSP By alin_e in forum Console News
    Replies: 32 Last Post: 21-08-2011, 21:04
  3. Sony anunta EyePet 2 By erik95 in forum Console News
    Replies: 5 Last Post: 05-02-2010, 12:54
  4. Sony anunta Dead Nation By Bobby in forum Console News
    Replies: 4 Last Post: 17-08-2009, 23:06
  5. Sony anunta Aino By istrategie in forum Stories & Other News
    Replies: 8 Last Post: 20-06-2009, 01:22

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts