Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Invatare programare pentru a lucra in industria jocurilor?

 1. #1 SP
  Junior Member warfare's Avatar

  Invatare programare pentru a lucra in industria jocurilor?

  Salut.
  As vrea sa invat programare pentru a ma implica in dezvoltarea jocurilor pe PlayStation sau Xbox.
  Dar am terminat un liceu la profil filo si am absolvit facultatea de Jurnalism. Si nu-mi gasesc deloc un loc de munca in domeniu, nici macar in
  marketing si vanzari.
  De aceea ma gandesc ca domeniul IT ar putea fi ultima mea speranta. Nu prea le-am avut cu matematica, dar credeti ca mai pot invata programare la 22 ani ? Am incercat sa invat Pyton si Java din tutorialele de pe You Tube, dar nu s-a prins deloc de mine. Credeti ca pot invata mai usor din alta parte, din ceva curs contra-cost ?

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Salutare!

  Programare poti invata la orice varsta, cu conditia sa intelegi o schema logica, sa inveti intai bazele. Multi incep sa invete direct "in paine", ceea ce eu personal o consider o greseala.

  Iti recomand sa faci un curs specializat daca vrei sa scurtezi cat mai mult... Si iti recomand sa incerci sa alegi din start care va fi target-ul. Nu te apuci de Pyton, dupa care treci la C#, ca sa ajungi la Java, php, si intr-un final sa iti dai seama ca game developerii in mare parte folosesc limbaje si aplicatii custom (cu alte cuvinte o cam iei de la zero). Pentru ca iese o varza.

 3. #3 SP
  Senior Member calin_kalf's Avatar
  Iti recomand sa descarci Unity si sa urmaresti tutorialele lor pentru incepatori.

  Apoi poti sa te uiti la Brackeys (https://www.youtube.com/user/Brackeys), care are cele mai bune tutoriale pt Unity. Sunt foarte bine explicate si usor de urmarit + reprodus.

  Nu iti recomand sa cumperi un curs pana nu te joci putin cu Unity si pana nu vezi daca iti place programarea de jocuri.

 4. #4 SP
  Senior Member Espiritus's Avatar
  De ce asa specific? Sa programezi jocuri video e una dintre cele mai dificile ramuri din IT, mai degraba te-ai orienta catre web/mobile dev.


  Cat despre cum sa inveti, stai departe de tutoriale mediocre care promit sa te invete marea cu sarea in cateva ore. Indiferent de limbaj sau domeniu, ai nevoie de mii de ore investite ca sa faci treaba, nu exista scurtaturi. Incearca sa iti faci o baza cat de cat solida inainte sa incepi un proiect: daca nu intelegi concepte elementare (e.g. inter process communication, OOP, SOLID) nu ai cum sa creezi ceva bun.


  Pentru game dev recomand sa incepi cu Unity, dar nu inainte de a citi cartea Pro C# 7 (sau orice carte preferi tu, mie asta mi-a placut). Dupa ce ai cunostinte decente in C# vei putea urmari cursurile de la unity ca sa te obisnuiesti cu motorul.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Replies: 1 Last Post: 20-05-2018, 19:11
 2. Programare Objective-C By razvanrazy in forum Apple
  Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 09:50
 3. Industria jocurilor video in 2009 WorldWide By Bobby in forum Console News
  Replies: 1 Last Post: 11-01-2010, 20:19
 4. Industria jocurilor video in 2009 in UK By Bobby in forum Console News
  Replies: 12 Last Post: 07-01-2010, 10:40
 5. Bursa loveste industria jocurilor By leggollas11 in forum Console News
  Replies: 3 Last Post: 10-10-2008, 20:08

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts