Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 47

Thread: Monitoare de studio

  1. #21 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudy din pacate cu acela nu m-am jucat. Pe USB m-am jucat cu Sound Blaster X-Fi HD USB Audiophile Sound Card - Creative Labs (Pan Euro) si mi-a placut ce am auzit.

  2. #22 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Insa nu are jack-ul mare in spate cum vreau eu.
    Poate te ajuta un adaptor ca asta : Amazon.com : 3.5mm Stereo Jack To 2.5mm Stereo Plug Adapter : Female Phono Plug Mini : Electronics

    L.E : Sorry wrong link Cred ca atunci cand ai spus mare te-ai referit la ceva de genul : Amazon.com : 3.5mm M to 1/4-Inch F Adapter : Electronics Cable Connectors : Electronics

  3. #23 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Mda, si Sound Blaster ala e aproape cat un Scarlett 212, iar ala am vazut ca e laudat peste tot, foarte folosit, are intrarile pe care le vreau, etc. Nu stiu, ma mai gandesc, e clar insa ca vreau ceva extern.

    Trefla, am adaptor, dar daca tot iau un DAC, vreau ceva care sa functioneze fara adaptoare. In felul asta e totul mai curat, nebunie mai putina si mai putine sanse sa apara probleme. Momentan cu alea sunt cuplat prin XLR si parca se aude mai prost decat prin RCA.

    Naiba stie. Mai astept o saptamana sau doua pana ma arunc iar pe ceva. Mai vad si ma mai interesez pana atunci.

  4. #24 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Am luat azi o interfata audio si am scapat de noise. E vorba de Focusrite Scarlett 2i2. E mica, rosie si ma scapa de noise. Pretul e mare, dar mi s-a pus pata.
    Attached Images Attached Images scarlett2i2-e.jpg

  5. #25 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Hehe, probleme din nou

    Am fost prea fericit de DAC si l-am folosit pe laptop (Macbook), PC-ul fiind in pragul unor schimbari/upgrade-uri/etc. Astazi insa, cand l-am pus la PC, am noise din nou. Am incercat vreo 10 porturi USB diferite, ba 2.0 ba 3.0, am incercat 3 cabluri diferite, in orice combinatie, pe PC am noise iar pe Mac nu am deloc. WTF?

    Pe Mac merg boxele direct cu cablu, la PC nici prin DAC nu scap de noise. Mentionez ca sunt conectat prin XLR spre jack la DAC.

    Ce naiba sa ii mai fac? In afara de sursa nu stiu pe ce sa dau vina, dar e cam far-fetched ideea.

  6. #26 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate man, asta cu noise-ul pe digital (USB) este exact ce vroiai sa demonstrezi cu cablul HDMI ieftin. Nu conteaza daca e de 2 lei sau de 10K lei, nu ar trebui sa existe noise (repet, daca intr-adevar se scoate semnal digital).

    Tare mi-e ca problema e la boxe... si nu ai noise pe anumite surse pentru ca e amplificarea mai mica (therefore si noise-ul mai mic). Din pacate nu pot sa ma hazardez fara sa ma joc cu ele.

    Pana la urma pe analog, ai noise indiferent ce sursa folosesti?

  7. #27 SP
    Member Adr!an's Avatar
    Salut.
    Problema de "noise" poate aparea si din cauza impamantarii la instalatia electrica sau conectivitatea electrica comuna (a impamantarii) cu alte echipamente bagate in aceeasi priza. Ce am facut eu de am scapat de noise/brum: Mai intai am indepartat impamantarea de la prelungitorul in care era conectat PC-ul , PS3 etc... si a disparut cam 60-70% din noise/brum apoi am indepartat si impamantarea de la stecherul care ducea direct in PC si am scapat 100% de NOISE! Cloncuzionand, brum aveam din cauza impamantarii, dar nu a fost indeajuns sa o indepartez de la prelungitorul principal pentru ca PC-ul mai comunica d.p.d.v. electric (ma refer strict la pamantare) cu celelalte echipamente care erau conectate in prelungitor: PS3 si alte dracovenii, si indepartand pamantarea de la PC, am izolat 100% d.p.d.v galvanic si am un sunet de vis. Echipamente audio sunt f sensibile si influentabile de multi factori, oricat de "hi-fi" sau scumpe sunt; reteaua electrica sa ofere o tensiune constanta, fara fluctuatii; sa existe o sinusoida pura; d.p.d.v. electric este ok ca impamantarea sa fie legata impreuna cu nulul de lucru la tabloul electric, dar se pare ca segmentul audio are de suferit din cauza unei astfel de conexiuni. Un electronist sau electrician de meserie ar putea sa explice mult mai bine fenomenele. Multi DJ care dau muzica pe la nunti, botezuri etc. isi izoleaza impamantarea de la stechere (cu banda izolatoare) tocmai pentru ca nu au de unde sti peste ce retea electrica dau acolo unde merg si iti dai seama ce NASOL ar fi sa amplifice la cateva sute de watti acel noise/brum. Impamantarea este buna la o instalatie electrica, este un factor de protectie in plus (ne poate salva viata) dar pentru un echipament audio poate fi un blestem
    Multa bafta in rezolvarea problemei

  8. #28 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Pana la urma pe analog, ai noise indiferent ce sursa folosesti?
    Sa recapitulez: Conectand boxele direct, fara DAC, la Macbook, nu am noise deloc. Indiferent daca folosesc cablu XLR sau RCA, noise-ul este 0. Daca folosesc DAC-ul, si il conectez la Macbook, nu am noise deloc. Pot folosi si RCA si XLR, noise nu exista deloc.

    In absolut nicio combinatie nu am scapat de noise pe PC. Uite, acum 10 minute, am pornit PC-ul si am intrat in Winamp, boxele fiind conectate la DAC, iar el la PC prin USB. Am dat la maxim boxele din panoul lor de comanda, noise=0. Am pornit o melodie, am lasat-o 5 sec. Am pus pe pauza incat sa nu se mai auda nimic, a pornit noise-ul. Deci in momentul in care semnalul audio pleaca, atunci se intampla ceva si am noise, si nu dispare apoi.

    Ma gandeam si eu la ce a zis Adr!an sa fie ceva pe partea electrica. Eu ma gandeam ca sursa mea din PC sa nu fie bine izolata sau alte alea, pentru ca alta idee nu am. Am pus Mac-ul lipit de carcasa PC-ului in ideea ca poate preia ceva interferente sau whatever, ca doar ambele sunt din metal, dar nimic, nu am noise absolut deloc.

  9. #29 SP
    Member AngelOfPain's Avatar
    Ai incercat alt player audio pe pc?

  10. #30 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Da, insa nu are legatura. Odata ce noise-ul a aparut, nu mai dispare. Nu trebuie sa fie deschisa nicio aplicatie, el tot e acolo. Trebuie sa fie volumul din boxe pe la 15% incat sa nu il pot auzi, in rest e constant acolo.

    Daca PC-ul e oprit si boxele conecate prin DAC, nu se mai aude nimic.

  11. #31 SP
    Member Adr!an's Avatar
    Man, poate sa fie o sursa de 1000 lei, daca nu este izolata d.p.d.v. galvanic o sa ai in continuare problemele pe care le-ai relatat. Incearca ceea ce ti-am zis mai devreme daca poti tehnic, sau sa cumperi un prelungitor cu izolatie galvanica (sau ceva de genul) nu sunt specialist, eu unul am scapat de probleme! spor

    ---------- Post added 22-03-2014 at 15:49 ----------

    he he... era o duma legata de "audiophili"... cica un audiophile adevarat I-ti va spune ca el asculta si priza.... think about!

  12. #32 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Chestia cu impamantarea nu e valida, priza nu are impamantare, tocmai am verificat. Deci nu e aia cauza. As zice atunci ca e sursa din PC, ca porturile USB le-am incercat pe toate pe rand, mai multe cabluri USB, etc.

    Probabil e sursa. In momentul in care opresc PC-ul, boxele raman aprinse o vreme dar noise-ul dispare.

  13. #33 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Am trimis sursa in service, sa vedem daca o testeaza si repara sau imi vor da direct alta. Sper la a doua varianta.

  14. #34 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ei bine, sursa s-a intors. Cei din service nu i-au facut nimic. Probabil au testat-o sa vada daca functioneaza si daca face cumva ceva galagie in plus, dar nimic mai mult. Problema de noise/static a ramas. Nu am idee ce sa mai fac. Vorbind cu un amic zilele astea despre problema mea, mi-a sugerat sa reinstalez Windows-ul. Cu ce scop nu stiu, dar altceva nici nu stiu ce sa mai fac. Sa iau alta sursa nefiind sigur ca are asta ceva ar fi probabil bani aruncati.

  15. #35 SP
    Member Adr!an's Avatar
    Putin probabil sa aibe windows-ul vreo treaba. Mai intai mai bine incearca un linux live sa te convingi, dureaza numai cateva minute. Sursele mai vechi, de ex. CHIFTEC aveau filtru deparazitant la intrare, este o schema simpla cu cateva condensatoare, bobine, etc. Probabil ca folosesti o sursa NO NAME care nu are un asemenea filtru. In locul tau as face ceva probe cu diferite surse de pe la tovarasi. Bafta

  16. #36 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Sursa e un Cooler Master certificat cu bronz, am dubii sa fie aia problema.

    Intre timp, am dus interfata audio inapoi si mi-au dat alta. Din pacate noise/static inca mai am.

    What now?

  17. #37 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca vrei neaparat sa scoti de pe PC via analog, ti-am zis... incearca o placa de sunet buna. Daca vrei via USB si zici ca nu e sursa, nu ai decat sa schimbi placa de baza.

  18. #38 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai tocmai ce am schimbat placa de baza, problema existand inca de dinainte. Deci acolo nu cred sa fie problema. Doar n-am nimerit doua placi de baza tampite.

    Singura explicatie ramane sursa? Aia mai mult ca sigur au fuserit treaba, dar si eu le-am zis ca se mai opreste uneori, asta ca sa ii fac sa se mai uite la ea.

    LE: Am mai facut niste teste. Diferenta de calitate si volum intre PC si MAC e enorma. Fiind conectat cu interfata audio la Mac se aude mult mai bine decat atunci cand sunt conectat la PC. Volumul e si el mai ridicat si calitatea e cu totul altceva, e de o claritate cum nu as fi crezut.

    What the hell?

  19. #39 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Astazi am desfacut sursa in ideea ca poate vad vreun fir care atinge aiurea, sau ceva de genul si de acolo sa vina si problema mea. Eu insa nu am vazut nimic aiurea, dar nici nu sunt vreun mester la asa ceva.
    Attached Images Attached Images 20140415_211612.jpg 20140415_211655.jpg 20140415_211649.jpg 20140415_211626.jpg 20140415_211540.jpg

  20. #40 SP
    Member Adr!an's Avatar
    Dude, trebuie sa te uiti la intrare la sursa de alimetare, vezi daca ai filtru deparazitant ADEVARAT! c'mon nu este un electronist adevarat pe aici? help!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. 2 monitoare la acelasi PC By HoTSaucE in forum Hardware
    Replies: 2 Last Post: 18-03-2012, 20:33
  2. 2 monitoare sau 2 lcd in loc de split screen By fylipdan in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 9 Last Post: 06-08-2010, 23:49

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts