Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 26 of 63 FirstFirst ... 16 24 25 26 27 28 36 ... LastLast
Results 501 to 520 of 1241

Thread: Politica - tichie de margaritar

  1. #501 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Si a fost abrogata!

    Grindeanu: Mâine vom face în regim de urgenţă o sedinţă de guvern pentru abrogarea ordonanţei

    Eu ajung imediat in Victoriei, ma astept la o atmosfera si mai speciala decat pana acum.

    Urc ce am filmat ieri seara:

    Attached Images Attached Images c0008.00_04_22_08.still005.jpg

  2. #502 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Condamnati penal redacteaza Ordonante pentru modificarea Codului Penal, no comment

  3. #503 SP
    Member Leni's Avatar
    Nu trebuie sa ne culcam inca pe o ureche, poate fi o diversiune si manipulare in stil PSD la cum ranjea Grindeanu si cum a nuantat unele lucruri

  4. #504 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudy: sper ca ai o filmare din mijlocul multimii cand a fost cantat Imnul National. Nu l-am auzit niciodata cantat de peste 100.000 de romani odata, si ar fi ceva... special!

  5. #505 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Vino mâine (sau ma rog, azi) sa vezi cum o sa cânte lumea. O sa fie incredibil de multi...

  6. #506 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    E trist ceea ce se intampla in Romania si cel mai trist este ca lumea nu isi da seama.

  7. #507 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    Vino mâine (sau ma rog, azi) sa vezi cum o sa cânte lumea.
    Mi-e sa nu cante ceva din Parazitii
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    E trist ceea ce se intampla in Romania si cel mai trist este ca lumea nu isi da seama.
    De ce e man trist? Ca nu mai sunt oamenii prosti si isi cunosc drepturile? Ca nu mai accepta orice li se arunca "la ceas de noapte" si ies in strada (civilizat) pentru a spune ce cred? Cum sa zic, prefer oamenii astia din strada care-l injura de mama pe Mragnea, decat cei care au iesit sa-l pupe undeva pe Trump...

  8. #508 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Pe bune ? asta fac oamenii aia ? isi apara drepturile ? ce drepturi sunt alea .. ca eu sunt foarte curios.

  9. #509 SP
    Member Melo's Avatar
    N-am votat cu nimeni, sunt cat se poate de neutru, ma lasa rece toate partidele politice din tara, fie ca se numesc PSD, PNL, USR, PMP, ALDE sau mai stiu eu cum. Nu ajung oameni imaculati in functii inalte, nu au cum, ii regurgiteaza sistemul, instant, cel putin la noi, asa ca n-am cum sa ma incred in niciun parvenit politic care promite marea cu sarea. Fie ca au fost din partea dreptei sau a stangii (chiar daca la noi nu exista stanga si dreapta, dar s-o lasam asa), de la mandat la mandat, baietii au furat cat au putut.

    Hotii, hotii, ies hotii, ne fura painea de la gura, o sa ajungem in curul gol, asa isterie n-am mai vazut de ceva timp, sunt ferm convins ca multi nici n-au citit ordonantele, dar ce mai conteaza. Vad ca mai toti de pe aici luati lumina de la Digi, care e o televiziune la fel de manipulatoare ca si cele pe care le detestati voi, doar ca ea apara cealalta tabara cu acelasi grad de staruinta, dar hei, totul e alb sau negru, nuante de gri nu exista. Ati plecat pe o idee si o tineti langa, nu conteaza daca e veridica sau nu, cat timp ideea e impotriva PSD, - in cazul de fata - totul e bine.

    Modul complet imbecil in care PSD a dat aceasta OUG, fara a explica despre ce e vorba in ea (Iordache ala, vai de capul lui, nu stie sa lege doua vorbe, d-asta si zicea intr-una "Alta intrebare") si ura pe care manifestantii le-o poarta au dus la protestele de acum, nu continutul OUG; si guvernul Ciolos discutand aprobarea uneia asemanatoare acum cateva luni - Guvernul a discutat modificari la legea evaziunii fiscale - HotNews.ro.

    Privind ordonantele, mi s-au parut pertinente articolele acestea, scrise de catre niste persoane care lucreaza in domeniul juridic: Scurte expuneri obiective despre proiectul de gratiere, Povesti cu gratieri si abuzuri - Radu Chirita.

    Probabil ca veti intelege ca sunt impotriva protestelor, nu, nu sunt impotriva, e dreptul democratic al oricarui cetatan de a protesta, doar ca eu unul nu inteleg isteria de acum, cand legi mult mai cretine si odioase s-au adoptat in trecut si nimeni n-a zis nici "pss", dar poate asta este punctul 0 si de acum inainte la fiecare lege partinitoare se va iesi in strada, neluand in seama partidul care va fi la putere.


    In perioada asta m-au scarbit manipularile grosolane de pe Facebook: era o postare, sanchi, a lui "Ombladon", care era o facatura ordinara pe care o miroseai in primele 5 secunde daca aveai mai mult de un neuron in cap, in care spunea ca galeria lui Dinamo, platita din banii lui Negoita, a plecat de la hotel Rin spre calea Victoriei. Fosta sotie a lui Negoita a preluat postarea si pe urma multe publicatii online urmandu-i exemplul, luand totul de bun. Sa nu mai zic ca la postarea de pe Facebook erau vreo 30.000 de share-uri. Cam asta e tara in care traim sau mai degraba lumea, ca si-n afara se pune botul la fel de usor.


    Inca ceva, melodiile celor de la Vunk si Voltaj, care mereu apar ca ciupercile dupa ploaie cand se intampla probleme de interes national, sunt de o penibilitate cum rar intalnesti. In rest, ca vine Ciolos inapoi sau ca ramane PSD-ul, tot la fel se va trai in Romania.

  10. #510 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by Melo View Post
    Modul complet imbecil in care PSD a dat aceasta OUG, fara a explica despre ce e vorba in ea
    Comunicatori execrabili, dupa ce au pomenit prima data de ordonanta, cred ca au tinut o singura conferinta de presa.
    Eu faceam asa, oameni multi seara in strada? A doua zi conferinta, explicat din nou, si din nou...

  11. #511 SP
    Vid
    Member Vid's Avatar
    As vrea să scriu despre două categorii de oameni:

    1. Categoria "de ce n-au ieșit la vot toți care au ieșit acum în stradă?"
    În România, stat democrat, ai DREPTUL la vot nu OBLIGAȚIA de a vota. În momentul în care nu rezonez cu niciun candidat/ partid, să îți fie clar că nu merg la vot doar ca să îmi pună abțibild pe buletin. Pentru cei care au votat: ați votat promisiunile electorale sau partidul care vă place? Păi ce, faci nene, cum așa? Sunt oameni care au votat, dar când îi întreb despre ce li s-a promis, habar n-au. Așa și pe vremea comunismului, se mai vota, dar de ochii lumii, ca aveai o singură opțiune. Dar, da, oamenii mergeau la vot.

    2. Categoria "ce oameni proști și nație retardă că iese în stradă pentru că n-au înțeles, de fapt, textul legii!"

    Dacă textul era așa ok și nu o mișelie să își vadă ei interesele, de ce l-au băgat pe ascuns în ședință... seara, la 22... și care era caracterul de ordonanță de urgență? Dar asta se știe, nu sunt primul care o zice.

    Nu, nu am votat în decembrie; da, am ieșit în februarie, în fiecare seară și o să merg în continuare.

    PS Stau de aproape trei ani în Sibiu, am fost la prezidențiale și n-aveam de gând de nicio culoare să îl votez pe Ponta; despre Iohannis nu știam mare lucru, dar am început să mă interesez și să caut și să judec situația și văzând că n-a dormit în biroul lui de primar ci s-a ocupat de orașul ăsta, am decis să îl votez. Cu alte cuvinte, am căutat să mă conving pe mine însumi că am de ce să merg să votez cu adevărat pe cineva. Nu sunt de departe cel mai mare fan Iohannis, dar determinarea lui din perioada asta mi-a plăcut și mi-a plăcut și hotărârea cu care a declarat: "Jos mâinile de pe DNA!".

  12. #512 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Deci tu ai iesit in strada pentru ce ?

  13. #513 SP
    Vid
    Member Vid's Avatar
    Deoarece nu îmi convine situația cu ordonanța de urgență, dată pe neve care scuză sau încearcă să scuze o anumită categorie de infractori (hoți parcă le zice) și n-aș vrea să intre în vigoare. De asemenea, mi se pare abuz din partea premierului Dragnea (intenționat, da?) să și-o ardă așa. Am scris și mai sus, dacă e super ok legea ordonanța respectivă, de ce s-ar fi făcut cât mai pe furiș?

  14. #514 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Imi poti spune si mie te rog care este solutia la ordonanta ? care este alternativa ? vreau sa aud si eu un mesaj constructiv asa, ceva pozitiv, nu doar o manifestatie IMPOTRIVA a ceva. Pe langa asta, in afara de protest (care genereaza presiune a maselor), care este solutia sistemica pe care o are aceasta demonstratie/plimbare/meeting/aparare a drepturilor(desi asta o face constitutia si nu am vazut ca s-a modificat ceva la constitutie)/situatie inconvenabila (deci o chestie subiectiva) ... sau cum vrei tu sa-l numesti, din moment ce nu ai votat partidul care leguieste, mi se pare un pic aberant sa te astepti sa dea legi cu care sa fii tu de acord. (dar putem trece peste asta, unde sunt liderii aia politici care iti sustin tie interesele ?

    Eu cred ca tu nu intelegi miezul problemei, nu Dragnea sau ratatii lui de la PSD sunt problema, problema este sistemul, care permite sa se dea o ordonanta de urgenta in mod abuziv, ce dracu era atat de urgent la ordonanta asta ? Pe langa asta o alta mare hiba a sistemului este ca nu exista mecanisme de contra-carare, de ex daca se stranga 3-400K semnaturi sa se blocheze ordonanta (asta asa .. in caz extrem).

    Deci dragul meu, care iese in strada ca nu ii convine, nu conteaza cine e la putere, conteaza ca sistemul e varza si noi, in loc sa gasim solutii constructive sa creem un grup, care sa schimbe totul la nivel granular, preferam sa stam in strada, macar daca ar fi aparut niste initiative, cu alte cuvinte iti zic eu de ce ai iesit tu in strada, ca sa strigi (sau sa ingrosi masele) impotriva unei persoane/partid, in nici un caz impotriva unei ordonante, care e un ***** pe bat, putea fi usor rezolvata daca Ciorbea ca si avocat al poporului, ar fi sesizat Curtea constitutionala (cred ca mai e o posibilitate, dar nu-mi vine acum in minte)

    Deci in loc sa faci presiune pe Dragnea si PSD ar trebui sa faci presiunea pe Ciorbea, dar ala nu e "inamicul" intereselor alora de va manipuleaza vai de capul meu ... e ora 1 noaptea si io stau si explic politica ... mi se face rau.

    Deci dragul meu Vid - data viitoare cand nu iti convine ceva, eu zic sa aflii calea corecta de combatere, calea asta barbara, in strada, cu urlete e pentru cand se atenteaza la drepturi fundamentale (cum zicea Monky mai sus) ... din pacate, nu e cazul cu OG-ul asta de tot c.acatul.

    Ma duc sa ma culc - daca te mai duci la meeting, Vid, zii si tu ca vrei sa gasesti un grup de oameni capabili, care sa ofere solutii pe termen lung, specialisti in drept si legislatie, specialisti in constructii, medici, profesori, politisti/procurori si soldati ... asta e sistemul de care esti tu deranjat si care trebuie schimbat din temelii, adica sa o puneti de o treaba adevarata, tot asteptam ca gusterii sa vina cineva sa ne guverneze si nu ne dam seama ca acel cineva suntem chiar noi, eu sincer ar trebui sa nu mai aibe dreptul sa participe la algerei, oricine a guvernat, sau a avut functii de conducere in sistemul bugetar in ultimii 27 ani, avand in vedere distrugerea masiva care s-a intamplat in Romania in aceasta perioada.

    PS: sorry Vid - nu e nimic impotriva ta, e doar asa, un off al meu ... imi pare rau ca te-am pus in fata si te-am asimilat ca personajul din strada, te rog sa ma ierti anticipat, am gresit si daca te simti lezat in orice fel voi edita postul de mai sus O zii faina iti doresc.

  15. #515 SP
    Vid
    Member Vid's Avatar
    E, ok, sunt de acord, sistemul e de vină, asta o știm cu toții, dar fii atent la asta:
    fac o comparație, hai să ne imaginăm toată situația ca pe un iceberg, vârful lui, cel deasupa apei, partea vizibilă, e ordonanța, sistemul e partea imensă de sub apă, care nu se vede... nu crezi că începi să distrugi de la vârf până să ajungi să distrugi tot icebergul? În vecii vecilor n-o să rezolvi tu direct ditamai problema - sistemul în cazul de față - dacă nu ataci fiecare hibă în parte, în fiecare domeniu cum ar veni, sănătate, educație, salarii, justiție etc. De aia fiecare trebuie să își facă treaba cum se cuvine. Poate pentru cei care ieșim în stradă treaba cu ordonanța a fost picătura aia care umple paharul. Acum aproximativ un an s-au încins spiritele cu Colectiv, lumea a ieșit în stradă (da, inclusiv eu). Știam pe cineva care a murit acolo, am ieșit să îmi exprim nemulțumirea față de sistemul corupt. Ai dreptate, asta fac și acum, doar că atac o parte vizibilă a problemei, după cum am scris.
    De ce n-am voie să pun la îndoială și să contest legi pe care le dau unii pe care nu i-am votat? Cum adică? Legile alea mă guverneaza și pe mine, vreau, nu vreau. Aberant este sa zici ce ai afirmat tu legat de asta, no offence. Dacă șeful tău, sau un coleg, propune niște chestii la job, cu care poate nu ești de acord, o spui, e nemulțumirea ta, asta înseamnă comunicare. Asta face și strada zilele astea, comunică, așa cum știe. Deduc că ești plecat în altă țară; atunci cand te plângi de România, de sistem, că e de ***** te și apuci să faci ceva sau doar explici politică pe net? Noi așa simțim că facem ceva, alții nu fac nici asta. Să știi că de miercuri m-am interesat dacă nu putem face o petiție ceva împotriva ordonanței și când am priceput ca nu se poate face nimic, am ieșit sa fac "petiția" în stradă.
    Nici eu n-am nimic cu tine, de fapt n-am nimic cu nimeni, respect orice opinie, oricum mi s-ar părea.

  16. #516 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^ Soluție: se va susține un examen complex la nivel național din noțiuni elementare de politica si economie a unui stat in genere si doar cine va obține un anumit punctaj va avea drept de vot. O carte stufoasa cu informații generale despre politica si economie se va distribui gratuit tuturor doritorilor, iar cine vrea sa isi exercite dreptul de vot poate sa studieze puțin.

    Asta nu va garanta o guvernare mai buna, dar șansele ca un om de calitate sa ajungă la putere vor creste (mult mai putini votanți, mai informați, nu ai mai avea nevoie de bani sa dai pomana electorala pentru un anume grup social).


    @Monky, am tot cautat si eu o versiune a imnului care nu e filmata porst, dar singura pe care am gasit-o e din Timisoara.

  17. #517 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Si cartea aia stufoasa despre politica cine o scrie? Guvernul? Avocatul poporului? Vreun partid? PSD? UDMR? ALDE, USR?


  18. #518 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^ Nu trebuie sa o scrie nimeni, exista deja destule carti bine scrise despre asta. Nu ca ar fi relevant, haide sa nu ne pierdem de esenta ideii mele de a aboli democratia in sensul cretin in care se afla acum.

  19. #519 SP
    Member clovnusor's Avatar
    Vid, rezonez cu ambele posturi de mai sus.
    Se pare ca unii s-au plafonat, ca deh, traiesc deja intr-o democratie bine definita dar cand e un risc atat de mare ca eu sa platesc taxe si impozite in buzunarul unui partid, cand stiu ca ei vor sa dezbine si sa cucereasca si cand vad ca vor sa scape de toate formele independente de justitie, facandu-ma indirect si prost, putoare, sau mai stiu eu ce, e deja sfidare. Vezi declaratia lui motocicleanu de ieri: " cel mai destept cedeaza" Poftiiim?
    Pana si copiii mici stiu in ziua de azi ca sistemul e putred.
    Rodarkone, iti respect opinia dar calea asta barbara de care vbesti tu este un drept fundamental in democratie, care da si rezultate.
    Lumea nu iese ca sa-i dea jos pe aia ca sa vina altii.. lumea iese pentru ca s-a saturat sa stea si sa asiste la furtul sistematic din Romania ultimilor 20 si ceva de ani.

    Ai lor dau vina pe proasta comunicare a OUG? Firea zice ca 95% dintre protestatari n-am citit ordonanta? Poftiiim? Eu, personal, am citit si originalul si revizia din scoarta in scoarta si imi e groaza de ce vor astia sa faca.
    O data n-au explicat ce presupune de fapt deci probabil merg in continuare pe proasta comunicare si sub presiunea oamenilor, aparent, o retrag.

    referitor la solutii... nu sunt iohannist cum vor unii sa eticheteze oamenii din strada, dar fara indoiala guvernul precedent avea masuri f. bune puse in miscare, despre care multi habar nu au ca nu s-au informat. Un exemplu concludent e platforma online pe care o pregatea Anaf-ul.
    Ce nu intelegem noi cu mentalitatea asta de Becali este ca schimbarile majore se fac in timp si ca nu poti afirma ca tehnocratii n-au facut nimic in putinul timp pe care l-au avut la dispozitie. Ca nu mergeau sa dea raportu la A3 sau RTV e partea a 2-a. Oamenii care muncesc n-au timp de drama la tv.

    Ca sa raspund si eu la intrebarea ta Dark:
    Am iesit pt ca este minimul pe care-l pot face pt tara in care inca locuiesc si pe care o iubesc. Am ales sa lupt in loc sa fug. Satisfacator?

  20. #520 SP
    Banned asperas's Avatar
    Romania arata asa din cauza mafiei lui Basescu(DNA + SRI) care a anihilat cealalta mafie ( Nast(c)ase and comp) dar nu pentru interesele tarii ci pentru propriai PUTERE! Iohannis in loc sa desparta aceste 2 structuri le-a preluat si face aceeasi politie politica! SRI(Serviciul Roman De Informatii ) nu are in atributii ''lupta'' cu coruptia ci altceva cum ar fi : preluarea PETROM de catre OMV si alte asemenea giumblusucuri dar si altele gen asa zisa rapire a ziaristilor si tatuca lor (Basescu) eliberator ! De ''coruptie'' se ocupa DNA (exPNA) ! Oare nu e interesant cum nu mai apar alde Bica(ANRP )si Udrea(Prima Doamna) sa ne explice cum e cu statul de drept intr-o tara(colonie) unde ei sunt mana in mana indiferent de structura mafiota ''partide'' din care fac parte! Am fost zilele astea in strada dar : CITESTE Asta : l-ati observat pe Grindeanu si grimasele lui atunci cand a pomenit cuvantul afisat pe majoritatea afiselor din strada ABROGARE cand oamenii simplii habar nu au cu ce se mananca treaba asta? Liberte, Egalite 9..E PSD! Desteapta-te Romane..

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 26 of 63 FirstFirst ... 16 24 25 26 27 28 36 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 28-07-2013, 11:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts