Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 63 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 19 59 ... LastLast
Results 161 to 180 of 1241

Thread: Politica - tichie de margaritar

  1. #161 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    De acord cu givaingi. Eu am votat aiurea cu oameni/formatiuni de care n-am auzit si n-au intrat in parlament. Mi-e si mie sila de toti, dar in felul asta macar creste numarul de voturi valabile si mai scade din procentajul celorlalti. Daca mergeam peste 50% la vot cred ca nu mai aveau avansul atat de mare iar alte partide gen UDMR nici nu mai atingeau pragul necesar.

    Absenta de la vot in schimb este si ea o exprimare care incurajeaza anumite partide politice, caz in care eu cred ca macar pe viitor sa va ganditi mai bine ce inseamna de fapt sa nu mergeti la vot.

  2. #162 SP
    Banned Templier's Avatar
    ^posibil numai ca pe mine NU ma mai intereseaza nimic din ce inseamna viata politica din tara asta

  3. #163 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Atunci dormi în continuare. Manelele și Antena Star să trăiască. Fără număr probabil.

  4. #164 SP
    Banned Templier's Avatar
    ^??? eu?

  5. #165 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Toți care considerați că votul nu aduce schimbare. Votul este singurul care schimbă ceva.
    Avem o țară de ***** dar nu facem nimic să schimbăm ceva.

  6. #166 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    @#162 Nu are nici o legatura. Nu trebuie sa te intereseze viata politica pentru a vota. De aceea votezi, ca sa trimiti pe altii sa-i intereseze viata politica.

    Eu nu sunt de acord in totalitate cu opinia de mai jos, dar e un punct de vedere. Eu cred ca toate cele descrise acolo pot produce dezinteresul fata de vot(dupa cum se vede mai sus). Dar mai cred ca acel dezinteres este gresit deorece nu se poate schimba nimic prin apatie.
    Attached Images Attached Images vot.jpg

  7. #167 SP
    Banned Templier's Avatar
    tu probabil nu intelegi scrisul romanesc. nu am zis ca nu schimba votul atata timp cat ai cu cine vota si eu nu am cu cine.
    daca pe tine te face fericit ca ai mers sa votezi ( aiurea ) si ca o sa schimbi ceva in tara asta ca tu ai votat cu X crede-ma ca tu visezi. da spaga si cearta-te cu diversi in trafic ca e "vina conducerii"

  8. #168 SP
    Member biagyydog's Avatar
    Partial de acord cu ce a scris givingi mai sus; pana spre 30 de ani nici nu ma interesa de cine ori de ce iese, indiferent de tipul alegerilor (eram student, viata era frumoasa, restul era cancan - stiti cu totii despre ce vorbesc); si asta mai ales dupa ce am fost intr-o comisie electorala la niste alegeri si am vazut ce usor se pot frauda voturile.

    Cu ceva ani mai multi la bord + 1 copil vad clar teama de a merge la un spital de urgenta pentru copii (insa de multe ori nu ai alta varianta), dar si faptul ca sistemul te macina si de aceea aprob si ce a spus Templier (de ex blonda de la primarie a reusit sa faca scobitori din niste copaci - toaletare ori ecologizare este neologism pentru ei - bine ca unii se opresc cand incepi sa ii fotografiezi ori filmezi ori le ceri aprobari, sa anuleze niste activitati in aer liber si altele in genul; cat despre primarul sectorului meu - nici nu stiu cine este, iar din Iunie pana acum nu am vazut vreo schimbare in sectorul meu - curatenia la fel, probleme de iluminat fac eu sesizare, luminite de Craciun doar daca pun eu la balcon sau ma duc pe Magheru, aaa mda mai ridica niste insi ceva masini adormite de ani ori mai taie popici pusi pe trotuar care apar la loc dupa 2 zile etc.). Si incearca sa le explici altora de ce psd, alde samd sunt una si aceeasi chestie de 26 ani incoace si primesti raspunsuri aiuritoare ori dat din umeri ori ca nu inteleg ce vor sa zica restul (sau nu mai au rabdare pana vor face aia ori aia).

    Nu as baga in aceeasi oala manelele si antena3/ nestar/ rtv etc. Poti asculta orice gen de muzica, poti fi din Teleorman, Olt, Dolj, insa poti vota si cu altii; acea muzica este libertatea lor, si daca s-au nascut ori locuiesc in acele judete nu este chiar o problema (mai bine stai acolo decat in nebunia din Bucuresti, Craiova, Slatina, Alexandria).
    Una din probleme vine din acele televiziuni ce iti niveleaza creierul (sa fi vazut ce vocali erau acum cativa ani unii din troleul 61 venind dinspre Universitate de la mitingurile contra Basescu, toti inveninati de a3, si cum au tacut brusc cand un grup mai mare de tineri s-au urcat) si de la prea multe televiziuni cu stiri in exces despre politica, iar cei trecuti de anumita varsta ori cu un nivel intelectual scazut sunt atrasi ca un magnet de acele prostii (mai bine era cu ddtv, cel putin aveau concurenta).
    Alta problema vine de la institutiile locale care sunt pline de paraziti si intr-un fel ori altul conving, obliga acea majoritate ce merge la vot sa o faca doar cu x ca altfel va fi iadul pe pamant.

    Cand cei ca noi se pot uni in diverse grupuri si accepta sa intre in cloaca aceea, sa se ia la tranta cu ei, sa aibe sprijin financiar si logistic, sa lase impresia ca pot si fac ceva, ca lupta impotriva celor cel putin 45% de acum si baga o parte din ei si amicii lor la racoare, atunci vor iesi mai multi la vot, mai ales din cei carora li se rup de alegeri din oricare motiv. Altfel ajungem precum in situatia de acum cand diaspora a vazut ca presedintele e degeaba, mare parte din populatie doarme si cei ce pot face ceva sunt prea putini si macinati marunt.
    Mentalitatea este putin schimbata, nu si reactia (fie ea de grup ori individuala).

  9. #169 SP
    Member marv's Avatar
    Legat de absenta de la vot, majoritatea romanilor habar nu au de importanta alegerilor parlamentare, au impresia ca cele prezidentiale sunt cele care conteaza. Ce functie are parlamentul si ce functie are senatul, oare cati pot raspunde din prima fara un search pe google? Traim in democratie, dar multi au impresia ca de fapt presedintele face si drege.

    Mai mult decat atat, la noi oamenii sunt obisnuiti sa aiba un tatuca care sa decida pentru ei, sa aiba sefi care stiu ei mai bine. Suntem profund neliberali. De multa vreme am fost indobitociti ca parerea noastra nu conteaza si capul taiat sabia nu-l taie, deci ii lasam pe altii sa decida.

    La toate astea se adauga un dezinteres aproape total pentru ceea ce inseamna politica, mai ales in randul tinerilor. Toate lucrurile astea ar trebui predate si constientizate inca din timpul scolii, dar si in cadrul familiei, pentru ca viitori cetateni sa isi cultive responsabilitatea civica.

    Cred ca am mai zis asta aici pe undeva, dar cea mai mare problema a acestei tari e ca oamenii nu isi asuma responsabilitati.

  10. #170 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Degeaba dați vina pe lipsa de interes, sau că tinerii nu știu importanța alegerilor parlamentare, ăsta este prețul plătit de Iohanis, l-am votat la alegerile prezidențiale pentru că am crezut că va schimba ceva, a făcut *** praf, încă nu poate explica cum a făcut rost de casele alea, Ciolos declara că a creat peste 130.000 de mii de locuri, de parcă zici că le-a creat el cu partidul lui, sau apucat de business, dacă zicea că "am majorat salariul minim la 600 de EU" îl votăm sigur, așa 100.000 de locuri de muncă pe 200 de EU, si te mai si lauzi, mai duten...

    Din 3 milioane de Românii plecați afară au votat 100.000 să vă fie rușine când veniți cu acuzați că lumea e proastă și nu înțelege, mai era unu pe fb Dragoș Bucur că să nu îl privească în ochii cei ce nu au votat, de parcă iti pune ala ciorba pe masă, repede sare toată lumea "pai din cauza ălora că nu au votat" singuri vinovați sunt tot ei au făcut *** praf. Iohanis a promis ceva și nu a făcut nimic.

    Sent from my EVA-L09

  11. #171 SP
    Member biagyydog's Avatar
    Toti ne dam cu parerea pe unde apucam cu aceste alegeri; dar ce vom face la urmatoarele sau pana la urmatoarele?

  12. #172 SP
    Banned Templier's Avatar
    am si eu rugaminte pentru cei care participa la discutie sa spuna cu cine au votat acum si de ce

  13. #173 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Am votat candidatii de la Partidul Ecologist Roman pentru ca:
    - eu consider ca imi reprezinta cel mai bine interesele ca cetatean al acestei tari,
    - au ca obiectiv principal protejarea mediului inconjurator,
    si cel mai important motiv, ca PSD-ul sa nu profite de pe urma neprezentarii mele la vot.
    Poate nu sunt cele mai corecte motive dar mai bine as fi dat o sansa PER decat sa mai traiesc dupa viziunea PSD unde obiectivul numarul 1 este furtul, urmat de "valori" precum nesimtirea, batjocura, etc samd....

  14. #174 SP
    Member marv's Avatar
    Se7en Fury, ce treaba are Iohannis cu alegerile astea? Si mai important, ce credeai ca o sa faca el ca presedinte?

  15. #175 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Cum ce treaba are, PNL îți spune ceva ? Nu e partidul lui.

    Nu a fost guvernul lui, ți se pare ție că sa schimbat ceva ?

    E greu de înțeles că sunt toți o apă și un pământ, nu contează cu cine votezi.

    Sent from my EVA-L09

  16. #176 SP
    Member marv's Avatar
    Presedintele nu poate sa faca campanie pentru partidul lui. Guvernul nu a fost al lui, la inceput a fost PSD si apoi a fost un guvern de tehnocrati, care nu au apartanenta politica. Ce vorbim aici?

    Daca vrei sa arati cu degetul catre cineva pentru esecul PNL indreapta-te catre Alina si Blaga.

  17. #177 SP
    Banned Templier's Avatar
    Quote Originally Posted by Templier View Post
    am si eu rugaminte pentru cei care participa la discutie sa spuna cu cine au votat acum si de ce



  18. #178 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Președintele numește guvernul, aia cu Tehnocrați, mă lasă rece. Tot el trage sforile în PNL. Probabil că Românii sau săturat să tot voteze cu ălălalt ca să nu iasă celălalt, am înțeles că aproape 11 milioane de Românii nu au votat, mă întreb de ce.


    Sent from my EVA-L09

  19. #179 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Eu va zic scurt, cine nu a votat nu are dreptul sa se planga de tara si de cum merg lucrurile. Pur si simplu nu mai ai voie sa te plangi. Ca n-ai facut nimic sa indrepti asta. Sunt aproape sigur ca cei care spun ca "n-am cu cine" nici nu s-au interesat cum trebuie de cine candideaza. E deja fumata asta cu "toti fura".

    Si ca sa-i raspund lui Templier, am votat cu Soros. Ca poate sunt mancatori de galusti pe-aici.

  20. #180 SP
    Banned Templier's Avatar
    gresesti eagle-eye! am dreptul sa ma plang atata timp cat eu imi platesc taxele si impozitele, nu fur si nu fac evaziune fiscala spre deosebire de intreaga clasa politica care fura/nu isi platesc darile and so on. faptul ca eu ma plang tine de aspectele astea, nu de faptul ca am votat sau nu.
    un alt aspect este ca eu nu generalizez, vorbesc doar dpmdv

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 63 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 19 59 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 28-07-2013, 11:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts