Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: User Review: Okami (Wii)

  1. #1 SP
    Member Leni's Avatar

    User Review: Okami (Wii)

    Okami are toate atuurile pentru a deveni un joc legendar, din pacate insa acest lucru nu s-a reflectat in vanzari. Tot jocul este un omagiu adus culturii japoneze, din care face parte si story-ul. Cu 100 de ani in urma un balaur demonic cu 8 capete numit Orochi distruge lumea. Zeita Soarelui, Amaterasu, coboara din ceruri pe Pamant in corpul unui lup si distruge monstrul malefic, sigilandu-l intr-o pestera. In prezent, dupa 100 de ani, sigiliul pesterii este distrus si monstrul bantuie din nou locuitorii taramului pana atunci prosper Nipon, blestemand si distrugand natura si tot ce este viu. Amaterasu coboara din nou din ceruri pentru a infrunta inca odata bestia. De aceasta data insa zeita are o problema: puterile ei sunt mult diminuate fata de 100 de ani in trecut. Motivul? Intre timp oamenii si-au pierdut credinta in deitate. Astfel Amaterasu pleaca intr-o lunga calatorie prin superbul Nipon, distrugand monstrii care bantuie locuitorii ei si reinviind natura si astfel incercand sa redobandeasca credinta oamenilor, recapatandu-si progresiv puterile divine. Zeita este insotita in calatorii de micutul Issun, unul din pictorii zeilor care refuza insa sa-si faca datoria, care o ajuta pe tot parcursul aventurilor ei. In final Amaterasu isi recapata puterile si infrunta din fiara Orochi, insa de aceasta data merge mai departe si hotareste sa distruga si raul din spatele lui Orochi, pe Yami, demonul care controleaza toate spiritele malefice din lume.

    Gameplay
    Pentru inceput: da, este evident ca Amaterasu seamana foarte mult cu Link, din The Legend of Zelda: Twilight Princess, in forma sa de lup. Adevarul este insa ca gameplayul este de exceptie. Jocul se joaca cu Remote si Nunchuk exact ca si Twilight Princess, totul este exact cum te-ai astepta sa fie, controlul e fluent si precis, fara sa lase loc de reprosuri. Jocul are spatii deschise vaste, pline de inamici si personaje, fiecare cu problemele lui. Inamicii apar sub forme de blestemuri, de care daca te apropi, esti atacat si trebuie sa lupti cu un anumit numar de inamici intr-un spatiu restrans. Acestia se pot evita cu totul, sau daca totusi esti implicat intr-o batalie ai posibilitatea de a fugi. Atacul primar al lui Amaterasu este scuturarea WiiRemote-ului, folosind asa numita arma divina pe care o poarte in spate, care poate fi upgradata in repetate randuri. Pe parcursul timpului Amaterasu isi recapata puterile pensulei celenare (Celestial Brush), cu care poate, printre altele, sa readuca natura la viata, sa refaca lucruri rupte sau cu bucati lipsa, sa faca din noapte zi si invers, sa controleze directia vantului etc.(restul va las sa le descoperiti singuri ). Acestea se vor dovedi extrem de folositoare, chiar indispensabile pe parcursul aventurilor. La apasarea (si tinerea) butonului B, totul se opreste in timp, ecranul devine sepia, si cu butonul A puteti folosi Celestial Brush-ul pentru a desena forma necesara pentru a invoca diferitele puteri divine ale zeitei. Desi suna simplu, invocarea unelor puteri necesita uneori mai multe incercari, simbolurile trebuind desenate cu o exactitate mai mica sau mai mare in functie de tehnica divina, devening putin deranjant uneori. Acest lucru este singurul repros care i se poate aduce controlului, restul fiind fara probleme. Inamicii, personaje malefice din miturile japoneze, sunt de mai multe tipuri, unii necesitand si tehnici divine cu pensula pentru a fi omorati, altii putand fi distrusi doar cu arma divina. Pe parcursul jocului acestia devin din ce in ce mai puternici, insa curba de invatare este deloc abrupta, deci nu veti simti ca nu sunteti pregatiti la nici unul din inamicii care va ies in cale (chiar daca pe unii nu-i puteti bate din prima, pana nu va dati seama cum trebuie invinsi). Veti fi nevoiti de asemenea sa ajutati personajele intalnite pe parcurs, redobandindu-le credinta in deitate. Aceste momente fie fac parte din story-ul principal si sunt absolut necesare pentru avansarea intamplarilor, fie sunt sidequest-uri prin care dobanditi arme sau alte powerup-uri. Astfel veti avea parte de la concursuri de alergat, la concursuri de sapat gropi sau chiar si incercari de a prinde un hot. Sunt multe de facut, si veti da de cate ceva interesant peste tot, avand parte si de multe situatii hazli si replici glumete.

    Sunet
    Muzica jocului este una superba, creand impreuna cu stilul grafic atmosfera tipic japoneza a jocului perfect. Fiecare zona a Nipon-ului are un stil specific, in functie de situatia si ritmul/stilului de viata al oamenilor din zona respectiva, totdeauna creand impresia ca ceea ce auzi se potriveste perfect cu ceea ce vezi si ce faci.

    Grafica
    Ca si muzica, grafica este in stil japonez, parca totul ar fi desenat cu pensula. Este absolut unic si original, si ofera jocului acel ceva, care sa-l faca complet diferit de orice ati jucat pana acum. Totul arata viu iar Niponul este o lume plina de viata, miscare si animatie. Astfel se creaza o atmosfera, de parca ai fi intr-o veche carte cu mituri japoneze, prin care treci de la pagina la pagina, nestiind ce te asteapta la urmatoarea rasfoire. Personajele sunt pline de personalitate, foarte bine realizate, unele gagici chiar aratand un pic "interzis minorilor" cateodata. Inamicii sunt si ei unici de la zona la zona, si sunt dovada "vie" a imaginatiei incredibile de care au dat dovada creatorii lor. Ce inteleg prin asta? Chiar si inamicii nu sunt niste banali lupi, samurai sau ninja, cum poate v-ati astepta, ci niste creaturi mitologice japoneze, ale caror aparente subliniaza exact de ce aceste suflete sunt malefice. De asemenea veti avea parte de cateva cutscene-uri foarte dragute, unele chiar memorabile, de asemenea foarte bine gandite si executate, din punct de vedere grafic, ca si al sunetului de altfel, ne putandu-se reprosa nimic acestei opere de arta digitale in stil japonez.

    Multiplayer
    Nu are, dar aventura principala va va lua cam 40-50 ore din timpul liber, chiar si fara a completa prea multe side quest-uri.

    Nota finala
    Cu o atmosfera superba creata atat de story-ul captivant cat si de grafica si sunetul de exceptie si unic si cu peste 40 ore de continut doar pentru aventura principala, acest joc este o adevarata opera de arta, atat la partea grafica si fonica, cat si ca joc. Singurul motiv care-l poti avea sa nu-ti placa este ca nu-ti place cultura japoneza si nici nu esti deschis sa incerci ceva nou. Este un joc extraordinar, in care s-a depus mult efort si multa imaginatie de catre un studio de game-development destul de modest, si care din pacate n-a primit respectul cuvenit la momentul lansarii, insa cu siguranta ca locul lui este alaturi de Zelda: Twilight Princess si Mario Galaxy pe raftul oricarui posesor de Wii care se respecta.

    Parerile si sugestiile, respectiv completarile voastre sunt bine venite. Multumesc.


    Story:10/10
    Gameplay:9/10
    Sunet:10/10
    Grafica:10/10
    Multiplayer: -/10
    Nota Finala: 10/10


    Attached Images Attached Images okamii_wii.jpg 35867d1254438137-user-review-okami-wii-image-o-matic.x-2.jpg 35868d1254438137-user-review-okami-wii-image-o-matic.x-3.jpg 35869d1254438137-user-review-okami-wii-amaterasu_14.jpg 35870d1254438137-user-review-okami-wii-amaterasu_4.jpg 35871d1254438137-user-review-okami-wii-image-o-matic.x-4.jpg 35872d1254438156-user-review-okami-wii-backgrounds_4.jpg 35873d1254438156-user-review-okami-wii-okami-01c.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member cheloo74's Avatar
    L-am jucat si eu dar pe Playstation 2 insa banuiesc ca e la fel chiar daca e pe platforma diferita. Joc superb intr-adevar. Cand l-am terminat am avut cam 65 de ore de joc ni nu m-am chinuit cu chestiile secundare din joc.

  3. #3 SP
    Member Leni's Avatar
    Quote Originally Posted by cheloo74 View Post
    L-am jucat si eu dar pe Playstation 2 insa banuiesc ca e la fel chiar daca e pe platforma diferita. Joc superb intr-adevar. Cand l-am terminat am avut cam 65 de ore de joc ni nu m-am chinuit cu chestiile secundare din joc.
    dapp, asa e....este mult de jucat la el, si reuseste sa nu te plictiseasca in niciun moment....e un joc extraordinar,dupa parerea mea...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: New Super Mario Bros Wii By Leni in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 15-03-2010, 18:25
  2. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  3. User Review: Mario Kart Wii By Leni in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 2 Last Post: 13-10-2009, 20:27
  4. User Review: Sonic Unleashed (Wii) By Leni in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 24-09-2009, 18:16
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts