Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Review: Muramasa Rebirth (PS Vita)

  1. #1 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar

    User Review: Muramasa Rebirth (PS Vita)

    Muramasa: The Demon Blade este un action RPG creat de Vanillaware pentru platforma Wii. S-a lansat in primavara anului 2009 in Japonia sub numele de Oboromuramasa, iar spre sfarsitul anului s-au lansat si variantele US, respectiv EU. Anul acesta cei de la Vanillware au creat Muramasa Rebirth pentru PlayStation Vita care este un port al jocului initial cu cateva elemente noi pentru platforma portabila. In randurile urmatoare va voi povesti experienta mea cu acest joc urmand sa decideti daca merita sau nu achizitionat.

    Pentru cunoscatori, Muramasa este creat in acelasi stil ca Princess Crown si Odin Sphere.

    Inainte de a incepe vreau sa multumesc lui ReNeGaDe124 si CG care au facut posibila realizarea acestui review prin oferirea jocului in format electronic.

    1. Story (relax, no spoilers, just the basics):
    Muramasa este centrat pe povestea a doua personaje principale, fiecare cu firul lui separat de poveste care se intrepatrund la un moment dat. Actiunea are loc in Japonia medievala, in era Tokugawa pe parcursul a 30 de locatii diferite, pornind de la lumea reala si ajungand pana in Pandemonium. Primul dintre aceste personaje este Momohime, o printesa care ajunge sa fie posedata de catre un spirit razbunator pe nume Jinkuro. Cel de-al doilea personaj este Kisuke, un ninja care si-a pierdut memoria si care a fost posedat de maestrul stilului Oboro pentru a putea supravietui. Cele doua povesti au multe elemente comune (personaje, locatii, evenimente) dar in acelasi timp sunt total separate una de cealalta. Mai deosebit este faptul ca fiecare poveste are mai multe ending-uri in functie de armele folosite in batalia finala. De asemenea, dupa terminarea povestii principale cu fiecare personaj se deschide o a treia posibilitate de parcurgere a jocului, de data aceasta jucatorul putand sa aleaga oricare dintre caractere.

    Vanillaware a mai anuntat, exclusiv pentru versiunea de Vita, inca patru personaje, fiecare cu povestea si abilitatile lui: Nekomata Okoi, Gonbee, Arashimaru si Rajagi. Acestea se vor lansa probabil in viitor sub forma unor DLC-uri.

    Mai jos va las si o mini descriere a povestii de pe site-ul producatorului.
    Countless Demon Blades are strewn about the world. Once one of these blades is drawn from its sheath, they immediately begin thirsting for blood.

    Exposed to the blood of those overcome with malice and spite, even the most blessed of legendary blades will eventually be turned to evil and become what are known as Demon Blades. Those who foolishly choose to wield these blades are soon overcome with thoughts of killing and wanton slaughter, and are eventually driven insane before their lives come to an often violent end.

    It is the Genroku period of Japanese history, during the reign of the shogun Tsunayoshi Tokugawa, that a demonic presence threatens to destroy the peace and prosperity of the country. As the hate, greed, doubt, and malice of those contending for the possession of one of the cursed Muramasa blades builds, goblins, monsters, and other creatures of evil begin to appear throughout the nation. Such is the chaos that even the king of the dragons and the gods themselves are forced to intercede. What fate awaits those doomed to wield the mightiest of the Demon Blades?
    2. Graphics:
    Stilul grafic este unul 2D, toata arta fiind desenata de mana. Din acest punct de vedere jocul arata superb. Versiunea initiala de Wii este deja cotata ca fiind printre cele mai bune jocuri ale platformei din punct de vedere grafic. Iar versiunea de Vita arata absolut demential pe ecranul OLED chiar daca nu i-au fost aduse mari imbunatatiri. De la personaje, locatii, actiune, de ce nu chiar si mancare, se observa atentia la cele mai mici detalii. Chiar si celor mai critici dintre voi la va fi greu sa ii gaseasca multe defecte aici.

    3. The hills are alive with the sound of musiiiiiiiic:
    Din punct de vedere audio Muramasa reuseste iar sa ne uimeasca. Vocile sunt interpretate fara defect, putand simti emotiile personajelor si crescand atasarea noastra fata de acestea. Fiecare zona are background music separat care se potriveste de minune cu atmosfera. Si aici se simte atentia la detalii daca esti atent, sunetele facute de fiecare sabie in parte, sunetul din combat si din meniuri sunt create cu perfectiune.

    4. Gameplay:
    Stilul de joc este fast paced, plin de actiune, fiind accesibil dar in acelasi timp oferind o provocare chiar si pentru cei mai experimentati jucatori. Muramasa Rebirth are doua moduri de dificultate care sunt deblocate de la inceputul jocului. Primul mode este Legend recomandat pentru story mode si progresie. Nu va lasati inselati totusi, nu este un easy mode, daca nu esti atent te poti trezi oricand mort, mai ales in boss battles. Al doilea mod de joc este Fury care ofera o adevarata provocare. In acest mod, viata personajelor este setata la 1 la toate nivelele. Orice lovitura primita insemnand instant kill.

    Armele sunt foarte bine realizate, fiecare dintre ele avand proprietati si abilitati diferite. In total avem un numar de 108 sabii unice impartite in doua categorii: Katana (rapide, dar cu damage mai mic) si Nodachi (mai lente, dar cu un damage mai mare). In orice moment personajul poate sa care 3 arme si un accesoriu care ofera cresteri de stats, anumite imunitati sau avantaje. Sabiile se obtin in urma infrangerii unui boss sau prin sistemul de forging care inlocuieste clasicul tech tree din RPG-urile clasice. Un element interesant este durabilitatea armelor, care se pot strica pe parcursul luptelor fiind fortat sa schimbi intre ele destul de des.

    Pe langa bataliile random de pe harti si a celor cu bosses in joc mai sunt prezente si anumite Caves of Evil, fiecare cu diferite provocari, de la bataliile cu un numar crescut de inamici pana la luptele cu mai multi mini bosses.

    Aditional sistemului de forging mentionat mai sus, Muramasa mai ofera si un sistem de cooking care ofera vindecare si prin care poti sa strangi resurse care te ajuta in crearea armelor. Retetele si ingredientele se obtin din diferite chest-uri din zonele hartii sau de la NPC-urile prezente in joc.

    Per total combat-ul este bine realizat si cinstit, atata timp cat te folosesti intelept de toate elementele puse la dispozitie de catre joc. Schema de control este simpla folosindu-se cele 4 butoane clasice si o maneta analogica (+dpad pentru inventory shortcuts). Pe tot parcursul jocului nu am intampinat probleme de control sau input lag totul fiind fluid. De asemenea in joc nu ne sunt bagate pe gat touch controls, ceea ce pentru mine a fost o surpriza foarte placuta.

    Note finale (trebuie sa ii dam, asa zice regulamentul): :evil:
    Story: 8
    Gameplay: 10
    Sunet: 9
    Grafica: 9
    Multiplayer: N/A
    Nota Finala: 9

    Parere personala: Muramasa Rebirth este un joc superb pentru genul lui si merita achizitionat chiar daca nu este un AAA game.
    O sa revin cu un update si pentru DLC-uri dupa ce vor fi lansate.
    Attached Images Attached Images muramasa.jpg muramasa-rebirth-logo.jpg

  2. #2 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Mai jos aveti cateva trailere si screenshots.




  3. #3 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Foarte bun review-ul, congrats!
    Cam cat timp ti-a luat sa-l termini?

  4. #4 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Cam 20 ore, cu tot cu endgame.

  5. #5 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Am jucat si eu aprox. o ora, jocul arata bestial pe Vita, culori vii, muzica superba, dar din pacate nu e genul meu

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Battlefield 3 By Chris in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 9 Last Post: 30-05-2014, 22:07
  2. Muramasa Rebirth va fi disponibil pe PS Vita By Dant3 in forum Console News
    Replies: 2 Last Post: 30-01-2013, 07:36
  3. User Review: Killzone 3 By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 28-04-2011, 15:21
  4. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts