Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 47

Thread: Microsoft: Where art thou?

  1. #21 SP
    Junior Member mosorwvlad's Avatar
    Cand am spus "noi" nu am facut referire la consolegames si nici nu am mentionat numele meu. Am vorbit la general, numai fi asa de ofensiv.

  2. #22 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by mosorwvlad View Post
    Cand am spus "noi" nu am facut referire la consolegames si nici nu am mentionat numele meu.
    Sa inteleg ca tu cand te referi la "noi" nu incluzi nici pe "eu" nici pe "tu"? La ce mai folosesti cuvantul, mai ales cand spui "noi piratam", cand de fapt nu ma include nici pe mine, nici pe tine, nici pe consolegames? "Noi" suntem "ei"? Incurcata e limba romana...

    double-facepalm.jpg

  3. #23 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    n-o sa avem pentru ca nu se vrea(aici nu vorbesc in numele meu)..1 om(Monky) alaturi de alti cativa zeci de oameni nu pot schimba nimic atat timp cat avem pareri gen "pai de ce sa avem Live in romana..ar suna aiurea..e bine si asa" etc..

    nu cred ca e legata doar de jocuri..cred ca atitudinea asta e valabila in orice domeniu in Romania..e o trasatura nationala..dovada unde suntem azi

  4. #24 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    In toate tarile se pirateaza.
    100% de acord cu tine. Insa e important procentul jocurilor piratate. Iar in Romania e mult prea mare. Ai atasat harta aia cu XBOX Live, e foarte sugestiva. Vezi ca nu suntem singuri, mai avem vecini fara XBOX Live : Bulgaria si Moldova. Asta e nivelul nostru, chiar daca nu ne place.

    Din pacate am multe cunostinte care nu au nici macar un joc original desi le place sa se joace. Pe unii (care nu-s chiar bogati) i-as intelege cumva, dar stiu si destui care au masina scumpa, apartament "lux", cu TV de 127 cm, etc. Dar pe jocuri nu dau bani, ba chiar fac misto de cei care cumpara jocuri... Pacat, dar asta e inca mentalitatea in rromanica.

    Degeaba avem si o comunitate de gameri seriosi si care cumpara originale, e prea mica aceasta comunitate si noi la Microsoft figuram ca o statistica., probabil ceva de genul : Romania are 22 mil locuitori, rata pirateriei 85%, 5.000 oameni care cumpara jocuri originale. Ungaria are 10 mil locuitori, rata pirateriei 60%, 400.000 oameni care cumpara originale. Dau niste cifre din burta, probabil gresite, dar ca idee, sa se vada cum aratam intr-o statistica.

    Ah, mai e o problema aici, una foarte mare : foarte multe jocuri sunt cumparate din afara si in statistici asta nu se vede. Cand Robert Dinu sau altii aduc jocurile din UK sau cand chiar noi le comandam de pe zavvi, shopto, etc Microsoft crede ca alea sunt cumparate de englezi, nu de noi.

  5. #25 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by RonanN1 View Post
    Africa de Sud unde oamenii sunt platiti in ore de somn si oxigen.

    ...da ei au Xbox Live.
    Piata din Africa de Sud este mai mare decat cea din Romania. Nu spun asta ca sa apar pe cineva sau sa justific ceva, doar aduc o informatie in discutie.

    Oricum nu are legatura directa cu discutia, scuze de offtopic.

  6. #26 SP
    Senior Member CSergiu's Avatar
    Nu mai stiu cine i-a luat un interviu lui Ronald Binkofski care a spus ca va incerca sa aduca Xbox LIVE in Romania, asta era prin mai...

  7. #27 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cateodata am impresia ca daca m-as lupta cu cineva pentru a face ceva in tara asta numita Romania, in primul si in primul rand nu ar trebui sa ma lupt cu mentalitatile celor de-afara... ci ce cele din propria-mi tara. Well, in cazul asta, to be frank & honest: Va meritati soarta! A se retine ca am zis "va" si nu "ne" (sau un fel de "noi" de-al lui mosorwvlad). Pentru ca eu personal nu cred ca merit o astfel de porcarie, si ma minunez zi de zi cum romanul isi ia un scuipat pe un obraz, se sterge smerit, se resemneaza si-l intoarce si pe celalat. Eventual si pupa mana celui care l-a scuipat. Exact cum ma minunez cand aud pe-afara chestii de genul "85% din romani sunt hoti si cersetori" si nimeni nu schiteaza nimic... de parca e ceva normal sa fim umili. Nu vreau sa par nationalist, extremist sau mai stiu eu ce nebun dupa istorie... dar cred ca avem ceva strabuni care in momentul asta s-ar intreba pentru ce naibii au luptat si de ce... Nu de alta, dar ma uit ca nu mai suntem capabili sa facem un meeting, sa ne revoltam, sa protestam. Ne complacem asa cum suntem (tot cu "noi" de-al lui mosorwvlad).

    Pai in cazul asta, dragi romani, consolisti, amici, prieteni, gameri si tovarasi de suferinta... ce mai ne ascundem dupa deget si ne agitam de mai bine de 3-4 ani sa promovam originalele si sa condamnam piratii si hotia? Hai sa lasam totul asa cum e mai tot prin tara asta. Nu mai ne chinuim sa banam 10 insi pe zi pe baza discutiilor despre piraterie, si lasam frumos jegul sa se desfasoare larg. Hai sa nu ne mai agitam cu schimburi de jocuri originale sau preturi mai mici sau mai mari de la Gameshop & Co... si sa dam drumul la piraterie. Pentru ca, la urma urmei... odata ce toata lumea o accepta, inseamna ca e in regula. Asta se vrea?

    Daca da, sa-mi spuneti si mie... ca sa nu ne mai agitam ca fraierii pe-aici sau pe dincolo... incercand marea cu degetul.

    Sorry daca am fost prea incisiv, dar probabil ca m-a afectat cam mult plecarea lui Steve Jobs dintre noi. Uite acolo un om care a spart orice bariera... si nu s-a lasat limitat de mentalitatile inchise ale unora si altora... Pacat ca majoritatea il vede doar ca pe "omul care le-a dat iPhone-ul"...

  8. #28 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    salutare la toata lumea.
    1. MonkY nu stiu de ce te mai obosesti, am citit post-ul tau si vad ca lumea in loc sa te sustina te descurajeaza, contrazice, etc... fara a aduc argumente constuctive.
    2. faza cu romania pirateaza este veche si deloc adevarata, multa lume s-a mutat pe torrentele romanesti ( gen Filelist) si a uitat cum sta treaba dar daca se arunca un ochi pe Piratebay...Demonoid o sa gasiti garla de straini inclusiv americani
    3. faptul ca intr-o tara se pirateaza ar trebuii sa stimuleze ( da, am zis stimuleze) introducerea de servicii platite deoarece doar asa convingi oamenii sa se lase de download si sa treaca pe Steam, Origin, PSN...XBL
    4. nu transformati discutia din de ce nu vine Microdoft in eu piratez nu cumpar jocuri pentru ca se departeaza de titlu si aluneca in off-topic
    5. fiecare face ce vrea acasa cu consolele, personal am si jocuri originale si inca mai caut sa cumpar dar am si dvd-uri trase DAR totusi vreau sa avem LIVE asa cum avem si PSN
    Si ca ultim argument de ce ... imi da laptopul Sony vaio blue screen la instalare de windows cu memory dump ?\
    o seara placuta !

  9. #29 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by djleo666 View Post
    salutare la toata lumea.
    3. faptul ca intr-o tara se pirateaza ar trebuii sa stimuleze ( da, am zis stimuleze) introducerea de servicii platite deoarece doar asa convingi oamenii sa se lase de download si sa treaca pe Steam, Origin, PSN...XBL
    nu are sens ce spui..adica sa riste companiile doar pentru ca Romania este un "teritoriu" nou pe harta gaming-ului sau sa continua campaniile pe pietele sigure?grea alegere..90% din oameni se vor gandi ca mai bine iau de pe torrente in loc sa plateasca...iti spun pentru ca am vazut in cazul unui site de distributie de filme si seriale..la care trebuia sa platesti o suma mica pentru a viziona respectivul material(1.50-2E) si erau commenturi gen.."lol..adica sa va platesc voua cand pot sa-l iau gratis de pe torrente ?" s.a.m.d

    in primul rand chestia asta trebuie sa porneasca de sus(bineinteles cu scanteia de la noi)..de la "mai-marii tarii" prin legi care sa pedepseasca pirateria si downloadul de pe torrente..dar in tara sunt alte preocupari si nu ii intereseaza..
    si in al doilea rand magazinele de jocuri din Romania trebuie sa atraga atentia mariilor producatori ca si noi existam..dar intrebarea e care magazine ?ca singurul de la noi (in adevaratul sens al cuvantului este Gameshop.ro-care de abia anul asta si-a deschis magazin fizic)

    desigur in Romania este foarte greu acest lucru din cauza mentalitatii si a scuzei.."pai n-am bani si de jocuri...de aia iau de pe torrente/modez consola"..nu ne mai putem ascunde in spatele eternului "nivel de trai scazut"

  10. #30 SP
    Junior Member mosorwvlad's Avatar
    Ma refer la romanii omule in general, am si spus la GENERAL. Cand am spus noi am facut referire la Tara Romaneasca si la cetatenii ei intelegi ?.Faptu ca tu nu piratezi jocuri inseamna ca esti exceptia de la regula. Trebuia sa scrius : Noi (cu exceptia lui Monkey) nu dam nici macar un leu ? Daca scriam Romanii nu dau nici macar un leu, tot nu era bine pentru ca si tu esti roman si deci fac referire la tine. Calmeaza-te, bea un pahar cu apa.

  11. #31 SP
    Senior Member CSergiu's Avatar
    Quote Originally Posted by mosorwvlad View Post
    Ma refer la romanii omule in general, am si spus la GENERAL. Cand am spus noi am facut referire la Tara Romaneasca si la cetatenii ei intelegi ?.Faptu ca tu nu piratezi jocuri inseamna ca esti exceptia de la regula. Trebuia sa scrius : Noi (cu exceptia lui Monkey) nu dam nici macar un leu ? Daca scriam Romanii nu dau nici macar un leu, tot nu era bine pentru ca si tu esti roman si deci fac referire la tine. Calmeaza-te, bea un pahar cu apa.
    inb4 banhammer


  12. #32 SP
    Member Aliosa's Avatar
    Asa cu rugatul si frumosul nu o sa se realizeze niciodata nimic.
    Singurul scop al acestor firme este sa-si vanda consolele si jocurile peste tot. Daca ar putea ar vinde console/jocuri si pe Marte .....
    In Romania, au anumiti reprezentanti care fara indoiala sunt platiti regeste si care interactioneaza cu comunitatea gamerilor, de fatada, si in scopuri publicitaro-comercialo-profitabile.
    Si atat timp cat au audienta la lansarile lor de kko si like-uri pe facebook isi ating scopul.
    Ar trebui apelat la niste metode neconventionale prin care sa se atraga atentia.
    Nu sa-l punem pe RonanN1 sa se suie pe Arcul de Triumf si sa ameninte ca se arunca in gol daca nu aduce Microsoft Live-ul in Romania (desi nici asta nu este o idee in totalitate rea ), ci sa actionam mai underground, flash-mob.
    Credeti ca le-ar pica bine celor de la Microsoft daca cineva s-ar gasi cu 2-3 zile inainte de lansarea Forza 4 sa se adune la un joc pirat si sa se amuze copios ....
    Duci 2-3 televizoare si 2-3 console intr-un loc public (Universitate, Unirii, P.Victoriei), cateva DVD-uri blank mazgalite cu carioaca (JOC PIRAT), cateva persoane (care eventual sa poarte masti cu personaje din jocuri - chiar cu V -; daca poate cineva sa vina cu o pitipoanca din cele urmarite de presa, cu atat mai bine) si incingi un joc inca nelansat, pe sistemul "Daca voi nu ne vreti, nici noi nu va vrem".
    Astfel, daca totul e facut ca la carte si gandit in asa fel incat sa aiba un impact puternic si sa starneasca interesul presei, o astfel de actiune ar putea avea un impact mult mai mare decat 15.000 de semnaturi pe o amarata de petitie.
    Attached Images Attached Images mask.jpg

  13. #33 SP
    Teraflops Graft's Avatar
    mosorwvlad, legat de piraterie �n materie de jocuri video, cam toți suntem excepție de la regulă pe aici, nu doar Monky, aveai cumva impresia că te aflii pe celălalt CG?

  14. #34 SP
    Senior Member tray's Avatar
    A trecut atat de mult timp incat nici nu prea mai imi pasa, chiar daca apare live sau psn nu imi schimb contul sa o iau de la 0 cu trofeele si achevmenturile.

  15. #35 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by Aliosa View Post
    Asa cu rugatul si frumosul nu o sa se realizeze niciodata nimic.
    In Romania, au anumiti reprezentanti care fara indoiala sunt platiti regeste si care interactioneaza cu comunitatea gamerilor, de fatada, si in scopuri publicitaro-comercialo-profitabile.
    Cine sunt acesti oameni de la MS de care vorbesti?

  16. #36 SP
    Member Atrium's Avatar
    Aceleasi discutii cu exact aceleasi certuri dar de fapt nu stiu cati au citit ceea ce a postat Monky.

    Intr-unul din posturile sale era un ss de la Academia Catavencu despre care eu consider ca era la obiect. Si anume acela care spune ca este nevoie de "vanzari la greu". Am mai spus-o, si am s-o mai spun deoarece vad ca nu intra nimanui in minte.

    Pentru ca Romania sa reprezinte un interes pentru Ms, Sony etc este nevoie ca spre tara noastra sa intre oficial un numar mare de jocuri, DIRECT de la "publisher". Atata timp cat marii distribuitori din tara noastra apartin mai mult sau mai putin de alte natiuni, tare mi-e ca nu la noi se contorizeaza aceste jocuri in limbi exotice pe care le primiti acasa.

    In rest am impresia ca putem discuta pe orice doar pe situatie mai putin. Nu stiu cat de constructiv este sa reinviem aceste discutii despre piraterie. Piraterie exista peste tot si va exista in continuare, doar ca in celelalte tari se si vand jocuri intr-un numar suficient de mare incat sa prezinte interes pentru developeri si implicit pentru Ms, Sony.

    P.S. Razvan sa nu crezi ca am ceva cu Gs.ro, chiar din contra. Doar exprim si eu un pic problema, asa cum am eu impresia ca se prezinta.

  17. #37 SP
    Junior Member kickass's Avatar
    Daca intrati pe tbp o sa vedeti ca jumatate sunt rusi sau ucrainieni.Deci lasati asta ca in Romania se pirateaza.

  18. #38 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by kickass View Post
    Daca intrati pe tbp o sa vedeti ca jumatate sunt rusi sau ucrainieni.Deci lasati asta ca in Romania se pirateaza.
    Da cine a zis ca in alte tari nu se pirateaza ? Normal ca sunt multi rusi pe tpb, ca doar ei sunt multi (rusii). Problema e ca in Romania procentul piratilor e mult prea mare, sa va zic si o chestie extrem de amuzanta, dar trista in acelasi timp, mi-am amintit-o acum.

    Un amic a pus aici local pe un site la vanzare un xbox clasic nemodat si a specificat chestia asta in anunt (ca e nemodat). La scurt timp a primit un mesaj : bine, dar eu cum joc jocurile pe el daca nu e modat ???

    Cred ca asta spune multe despre educatia multor romani in legatura cu jocurile in special si cu programele originale in general.

  19. #39 SP
    Junior Member booosty's Avatar
    Prima data trebuie sa oprim pirateria apoi sa avem cu ce sa demonstram ca trebuie sa aparem si noi pe harta!

  20. #40 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by booosty View Post
    Prima data trebuie sa oprim pirateria apoi sa avem cu ce sa demonstram ca trebuie sa aparem si noi pe harta!
    Eu cred ca am demonstrat cu ajutorul ConsoleGames.ro-ului ca se poate si fara piraterie. De fapt, chiar il rog pe RvsS sa ne dea si noua niste statistici pe ultiimii 5 ani, sa vedem ce efect a avut in partea de vanzari. Si nu ma refer la statistici pt. cei care au folosit reducerea CG, si per total. Pentru ca daca acum 5-6 ani ziceai consola si toti se uitau crucis la tine, acum s-au mai dezghetat romanii (si imi place sa cred ca am pus si noi umarul la acest lucru).

    So, RvsS, ce zici... vedem niste statistici? Ca sa intelegem si noi daca meritam sa aparem pe harta sau nu.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 28-08-2012, 09:26
  2. Replies: 0 Last Post: 24-02-2012, 10:21
  3. Replies: 8 Last Post: 08-06-2010, 12:34
  4. IP Comeback - Where`s the sequel? By drik in forum Console Club
    Replies: 13 Last Post: 28-01-2010, 15:16
  5. Where the Wild Things Are Videos By RonanN1 in forum Videos
    Replies: 4 Last Post: 14-10-2009, 15:45

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts