Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Thread: Quantic Dream si noul motor grafic pentru PlayStation 4

  1. #1 SP
    CG Editor Dant3's Avatar

    Quantic Dream si noul motor grafic pentru PlayStation 4

    Cei de la Quantic Dream au creat un nou motor grafic pentru urmatoarea consola Sony. Acesta ne-a fost prezentat de nimeni altul decat...David Cage. Noul motor grafic creeaza modele mai emotive si mai credibile, cu ajutorul acestuia dezvoltatorii vor reusi, dupa spusele sefului Quantic Dream, sa ne transmita o emotie mai puternica decat pana acum. Pentru a oferi o comparatie mai rapida, Cage a declarat ca personajul principal din Beyond: Two Souls, Jodie Holmes este creat dintr-un numar de 30.000 de poligoane, iar cu acest motor grafic se poate ajunge la un numar mult mai mare, o cifra exacta nu ne-a fost prezentata din pacate. Pe mine cei de la Quantic Dream m-au cucerit odata cu Fahrenheit, prin urmare nu cred ca ar putea sa ne dezamageasca cu viitoarele proiecte.

    Attached Images Attached Images quantic-dream-logo-1.jpg

  2. #2 SP
    Banned cryyo's Avatar
    DanTe23, ca sa ma dau (e)ntelectual si parafrazand pe Caragiale: "realizarea asta e sublima dar va lipsi cu desavarsire".
    Pune un corp la capul ala si ceva mediu inconjurator si sa vezi cum ia foc "next-gen".

  3. #3 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    La E3 o sa vedem si corpul

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by DanTe23 View Post
    La E3 o sa vedem si corpul
    Ca sa fiu rautacios, mi-e ca la E3 o sa vedem alte organe...
    Serios, nu prea are ce cauta demo-ul asta in conferinta, dar... nah. Trebuiau eu sa faca ceva gen "Succesor la Emotion Engine"

  5. #5 SP
    Member Bogdan's Avatar
    Cei de la Quantic Dream nu ştiu să dezamăgească, nu poţi decât să îi aplauzi la scenă deschisă. Să joci un film este o realizare, abia aştept noul lor titlu - Beyond: Two Souls.

  6. #6 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Frumos noul motor grafic. Foarte realist.

  7. #7 SP
    Member MiniEmotion's Avatar
    Da, foarte frumos. Daca tot l-au aratat, sa si scoata ceva care sa mearga cu motorasu' asta, cu un story bun , poate si un multiplayer distractiv, si asa apare o exclusivitate PS4 cu care s-ar vinde ca painea calda.

  8. #8 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Ca sa fiu rautacios, mi-e ca la E3 o sa vedem alte organe...
    Exact, o sa vedem fix...

  9. #9 SP
    Member RELOADED9's Avatar
    Hateri... cryyo hater no.1 Scrie destul de clar. Au reusit sa faca un personaj cu 30.000 de poligoane, in timp ce anul trecut erau 20.000. Si cu acest motor se pot folosi mai multe. Sper sa ajunga la 50.000(ori sunt idealist ori realist)! As vrea sa vad in vreo 2 ani cum se fac personaje din 100.000 de poligoane!

  10. #10 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by RELOADED9 View Post
    Au reusit sa faca un personaj cu 30.000 de poligoane, in timp ce anul trecut erau 20.000.
    Le-ai numarat tu, desteptule?! Sau trebuie sa-i credem intotdeauna pe astia?

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca erau cu noi tphase si/sau mentorica, va spuneau ei exact cate poligoane sunt... asa, suntem nevoiti sa-i credem pe cuvant

    Fara glume acum, mi se pare un pic de aiurea sa vii doar cu un cap randat in timp real. Inteleg ca au vrut sa puna accentul pe "sentimente", dar... poligoanele nu au asa ceva (decat poate daca va fi nou feature la noile placi video). Nu cred ca le lua asa mult sa puna un background interesant, sa nu para totul asa... minimalist. Ca totusi, in jocuri nu sta nimeni sa se joace cu un cap, si-atat.

  12. #12 SP
    Member Mariush's Avatar
    Sunt singurul care a prins mesajul acestui clip? Mi s-a parut o prezentare excelenta, mi-a deschis interesul pentru viitorul imaginat de ei, ba mai mult, mai-mai ca mi-a dat o lacrima pe final.

    Este exact la ce ma asteptam de la creatorii Heavy Rain

  13. #13 SP
    Senior Member CSergiu's Avatar
    I'm just gonna leave this here, don't mind me.

  14. #14 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Quote Originally Posted by MiniEmotion View Post
    Da, foarte frumos. Daca tot l-au aratat, sa si scoata ceva care sa mearga cu motorasu' asta, cu un story bun , poate si un multiplayer distractiv, si asa apare o exclusivitate PS4 cu care s-ar vinde ca painea calda.
    Multiplayer?! In my Quantic Dream game?! EREZIE!!!

  15. #15 SP
    Member MiniEmotion's Avatar
    Quote Originally Posted by CSergiu View Post
    I'm just gonna leave this here, don't mind me.
    Da.. dar este mai mult o pacaleala. La nVidia s-a pus accentul pe lumina, in timp ce si mosu' ala arata ceva in genul asta la inceput, cand avea juma' de fata acoperita, totusi... intre 2007 si 2013 sunt niste ani... si e cam rusinos

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Acum, hai sa ne batem in capete... damn, exact de asta speram sa nu prezinte asa ceva Sony. Asta e aria PC-ului... sa numere poligoane, sa se laude cu cate fire de par are mosu' in nas (de parca fix asta fac eu intr-un joc)... Quantic Dream crestea mult mai mult in ochii mei daca in loc de 10 minute de "look at this head!" imi aratau un minut de gameplay...

  17. #17 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Da man, dar totusi, daca poza e pe bune, iti da de gandit, oricat de putin te intereseaza chestiile astea

  18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Da man, dar totusi, daca poza e pe bune, iti da de gandit, oricat de putin te intereseaza chestiile astea
    Nope... nu-mi da nimic de gandit. Nu ma intereseaza tech demo-urile. A fost o perioada (pe cand era 3dfx, voodoo, tnt) cand ne pierdeam timpul cu chestii d-astea de "braging"... ma distreaza la maxim cand vad pe diverse forumuri "Tie cat ti-a dat? Am facut de 15 ori benchmark-ul si mi-a dat cu 3FPS-uri mai mult! Pune driverul xx.yyy si mai castigi 2FPS-uri... Fa overclock si mai castigi 5FPS-uri". Bleah. Oamenii aia probabil n-au mai citit de mult o carte... nu stiu ce inseamna un scenariu bun... sau ce eforturi se depun pentru muzica unui joc bun. De feeling ce sa mai vorbesc. Comparatia de "capete" o pun pe seama celor care joaca in continuu Counter-Strike si altceva nu stiu. "Ai vazut mai ce cap are al? Pac Pac! Headshot mancatziash! Tare jocu' sa moara gibilan!*"

    *whatever that means... eu am reprodus partial cam ce se aude in timpul unei sesiuni de CounterStrike. "Mancatziash" este marca inregistrata, asa ca sa nu va legati de ortografie

    ---------- Post added 23-02-2013 at 06:49 PM ----------

    Desi sunt fan nVidia... sunt ferm convins ca acum sunt un pic cam stressati, fiind lasati deoparte atat de Nintendo (care foloseste Radeon), cat si de Microsoft si Sony (ambii presupunandu-se ca merg pe solutii AMD). Asta inseamna cateva sute de milioane de chip-uri pierdute, care se duc la profitul AMD. And that has to hurt!

    Dar nu-i nimic, pt. ca am observat ca o duc bine pe piata mobilelor...

  19. #19 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Iti inteleg rationamentul, eu ma regasesc in categoria celor pe care nu ii prea intereseaza detaliile tehnice, dar cand vezi o comparatie de genul asta, te gandesti ca PS4 va avea grafica de acum cativa ani de pe PC. Asta zicea si Pachter intr-o emisiune.

    Personal nu imi pasa, si nici nu ma face sa trec la PC. Comoditatea e pe primul loc la mine, asa ca sansele sa fac asta sunt minime. Dar ma gandesc ca e pacat de consola. Generatia trecuta se batea corp la corp cu PC-urile momentului in timp ce generatia asta care e pe vine nu poate face acelasi lucru. Mai mult ca sigur ca o sa imi iau ambele viitoare console, dar iti dai seama ca as fi vrut mai mult. Cine nu vrea mai mult?

    O sa avem oricum un mare salt zic eu. Si asta din cauza Xbox-ului care va renunta la DVD pentru Blu Ray. Ganditi-va cate jocuri au fost facute sa incapa pe un DVD cand PS3 putea duce mult mai mult. Dar fiind limitat Xbox-ul si jocurile erau multiplatform, mereu au facut mai putin decat se putea.

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: eu sunt ferm convins ca daca Sony vroia, putea sa faca o super mega consola, care sa faca sa planga cel mai tare PC din lume. Dar probabil ar fi costat de la 3.000 USD in sus. Devkit-urile ar fi costat enorm si n-ar fi meritat investitia pentru producatorii de jocuri. S-ar fi vandut in cateva mii, poate zeci de mii de exemplare. Developerii ar fi renuntat in secunda doi... si nu cred ca ar fi facut cineva altceva in afara de tech demo-uri. Eu nu vreau asta. Vreau sa fie accesibil (si pretul actual pare a fi OK), sa fie simplu pentru developeri (si x86 este), sa fie de cel putin 3 ori mai rapid ca PS3 (si cred ca este)... si mai vreau un lucru de care nu prea s-a vorbit pana acum: sa fie 100% stable! Acum ca trec la x86, nu vreau sa aud de BSOD-uri, Freeze-uri, YLOD-uri si alte d-astea.

    Cat despre tech demo-uri, au mai facut d-astea cu Emotion Engine, ne-au rupt ochii, si a iesit un Rahan... ca sa nu zic altfel. Chiar nu aveau ce cauta cei de la Quantic Dream cu demo-ul lor... desi ei au incercat sa puna mai mult accent pe feeling decat pe "cate poligoane are". Asta era ok la prezentarea unei placi video... PS3 e despre jocuri, nu benchmark-uri.

    Si daca tot e sa luam in calcul tech demo-uri de la nVidia de acum 6 ani, sa nu uitam ca aratau bine in alea, dar nu erau capabile sa randeze un Unreal calumea in 1024 x 768... Decat daca achizitionai high end video card de la ei, care bineinteles ca te ducea la peste 600 USD. De banii aia preferam sa-mi iau 10-20 de jocuri bune, mai ales stiind ca la anul trebuie alta placa video (ca sa vad un alt tech demo).

    Una peste alta, cine vrea high end stuff, sa ramana linistit pe PC. Si sa se pregateasca cu bani multi, cu upgrade-uri, drivere, tweak-uri, etc... Nu se supara nimeni. Eu zic ca pot trai linistite impreuna (desi unii nu stiu de ce sunt asa porniti dupa versus-uri)... Pentru mine, PC-ul a devenit strict work, si atat. Am un GTX 660Ti acum (achizitionat mai mult pentru consum si temperaturi reduse), dar sincer cred ca tot asta va fi placa video si peste 5 ani. Mi s-a acrit pur si simplu sa bag bani in el...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 62 Last Post: 28-03-2014, 11:55
  2. Replies: 8 Last Post: 30-09-2013, 08:58
  3. Replies: 0 Last Post: 23-03-2012, 11:17
  4. Replies: 0 Last Post: 09-03-2012, 14:40
  5. Quantic Dream lucreaza la 2 jocuri By erik95 in forum Console News
    Replies: 2 Last Post: 13-07-2010, 18:36

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts