Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 9 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 LastLast
Results 121 to 140 of 180

Thread: iPad 6 - iPad Air 2

  1. #121 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca mai ajungeti si voi printr-un magazin Apple, sau un distribuitor Apple... sunteti binevoitori si faceti cele 2 teste cu un iPad Air 2? Cel de ecran (cu apasatul pe spate) si cel de audio (cu zbarnaitul speakerelor)? Please! And thanks! Eu pe langa mine nu am asa ceva...

    Si daca dati de ceva fara defect, poate notati si ce batch, sau ce model e.

  2. #122 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Am testat eu pe al prietenei si sunt ambele prezente. Cred ca este pur si simplu un defect de fabricatie.

    Nu e chiar asa deranjant si daca nu apesi prea tare pe spate, nu pateste nimic. Totul e sa-l utilizezi normal.

  3. #123 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    MonkY, iti raspund eu:

    Eu l-am schimbat pe al meu (Air 2) la inceputul lui ianuarie. Avusesem problema cu speakerul care ma deranja. Cel primit acum nu are problema cu pocnitul boxei. Daca te referi la vibratia tabletei atunci cand boxele sunt pornite la maxim, e o chestie care tine de aprecierea fiecaruia. Mi s-a parut deranjant la inceput, dar de regula pe la 75% nu mi se pare deranjant, iar acolo sunt de regula cu volumul.

    Cat despre ecran, nu am sesizat diferente la schimbarea tabletei, dar pe bune, desi e o chestie reala, nu te afecteaza deloc in uzul zilnic. Daca stai toata ziua si apesi pe spate de nebun ca sa vezi cum face ecranul, vei observa si tu, altfel nu. La uzul meu zilnic nu dau de problema ecranului niciodata.

    Iar la tot ce am spus eu, se adauga si faptul ca, dupa cum bine stii, eu nu folosesc nicio husa niciodata la niciun device. Nici la Air 2. Iar tu vei folosi husa. Eu cred ca e imposibil sa fi deranjat in vreun fel de aceste defecte de design, la tine fiind diminuate si mai mult datorita husei.

    Nu stiu sa iti zic ce batch e sau etc, dar daca vrei ceva coduri sau nebunii de pe cutie, da-mi PM si iti trimit.

  4. #124 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    monky pot sa confirm si eu, am pe cineva care are tableta si imediat am facut testele, am fost dezamagit sa vad ca exista acele mici defecte. pe mine unul m-a deranjat cand am apasat pe spate, se vede urat si imediat.

  5. #125 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Da, pentru ca stii ce ai facut? Ai luat tableta si ai inceput sa apesi puternic pe spate ca sa zici: HA! UITE! Asa am facut si eu la inceput pentru ca am vrut sa ma conving, dar daca iei tableta in mana si pierzi vremea pe ea zilnic cum fac eu, nu se vede absolut niciodata.

  6. #126 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudy: din pacate eu folosesc foarte mult tableta tinand-o cu o singura mana (dreapta), adica fix din acel loc unde se intampla "buba". Stii ca folosesc back covers, dar de obicei sunt chestii cauciucate si nu dure... ori asta de obicei nu ajuta cu nimic. Well, asta e... inca mai sper. Oricum trebuie sa vand Air-ul inainte, si cum e cu 128GB si 4G, e mai complicat.

    Un al doilea motiv pt. care nu iau asa ceva, este ca aproape sigur voi pierde din valoarea ei la vanzare, in special daca iese un batch care rezolva problema. Imagineaza-ti cand o sa o vand, cel care o cumpara o va testa, si daca face bug-ul respectiv, ori imi spune ca n-o mai vrea, ori imi ofera 50% mai putin, pt. ca "e din seria cu defecte"... And that sucks!

  7. #127 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    tudy: nu am apasat foarte puternic, eu tin tableta cu o mana ca eu ma uit la seriale pe ea in pat inainte sa adorm si o sprijin cu o mana si cand o mai ridic sau vreau sa fac ceva o tin mai strans. oricum deocamdata nu cred ca merita air 2 daca ai air 1, oricine ar fi in pozitia lui Monky ar trebui sa astepte pana in toamna.

  8. #128 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu nu va dau dreptate deloc. Si eu folosesc tableta cu o singura mana de multe ori, dar nu exista probleme la ecran. Niciodata nu se vede nimic aiurea, ce naiba.

    Au trecut deja 6 luni sau cate au trecut de cand s-a lansat, daca pana acum nu au rezolvat-o, nu o sa o rezolve nici de acum inainte. Si chiar daca se rezolva "problema" asta, la cum e garantia Apple mergeti frumos la ei si le spuneti ca bateria e proasta si wi-fi nu prinde semnal si va da alta. Problema ecranului, ca mai nou e o adevarata problema, e ca si nebunia aia cu bendgate. Daca ma chinui si la TV si ii trag un pumn in spate apare si pe ecran ceva, dar cand TV-ul e folosit in conditii normale nu are nimic.

  9. #129 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai ca in sfarsit am gasit si eu cumparator pentru iPad Air-ul meu... asa ca am acceptat oferta celor de la Vodafone si am primit un iPad Air 2 Cellular 128GB Grey Space, in rate pe 2 ani (cu un abonament de date de pana la 100Mbps DL si 50Mbps UL). Din pacate, problema cu zona aceea unde daca apesi mai tare se vede pe ecran e inca acolo... cum a zis si tudy, cred ca asa va ramane forever la iPad Air 2. Insa in folosire recunosc ca nu am reusit sa apas suficient de tare pentru a se vedea pe ecran, si sper ca odata cu un back cover sa fie imposibil sa fac asta. Oricum, e motivul pt. care am preferat sa iau de la Vodafone, pt. ca ei ofera 2 ani garantie (fata de dealerii Apple care ofera doar un an).

    La o prima vedere, nu pare foarte diferit de un iPad Air. Daca nu ar sari in ochi Touch Id-ul, cu greu te-ai prinde ca vorbim de a doua iteratie. Insa, la a doua privire, iti dai seama ca e complet diferit. Si asta nu datorita faptului ca e mai subtire (which i hate), sau ca sunt butoanele un pic diferite... ci datorita ecranului. Se observa diferenta chiar inainte de a-l porni. Pur si simplu cel de la iPad Air 2 este mult mai negru si se apropie mai mult de ideea de ClearBlack de la Nokia. Nu stiu cat conteaza pt. multi asta, dar pt. mine e ceva extra (de care ma mir ca n-a scris nimeni nimic).

    Tot la partea cu ecranul, presupun ca stiti peripetiile mele cu cate 5-6 iPad-uri schimbate pentru ca aveau calibrarea aiurea (albul era galbui, totul era prea warm). Well, la iPad Air 2 (sau cel putin la ce am primit eu), calibrarea culorilor e aproape de perfectiune. Inca n-am pus Spyerder-ul pe el, dar comparat cu iPad Air-ul langa... si e SUBLIM! Contrast mai bun, luminozitate mai buna, negrul e mult mai negru (ah, ce mi-ar place daca ar folosi si Apple AMOLED-ul). Ce sa mai, exceptand micile defecte de lanterna (inevitabile la orice LED, si care se pot vedea doar pe intuneric, cu luminozitatea data foarte sus si pe fundal negru), ecranul este perfect. Am observat si o reflectivitate mai mica. E mai bine ca la iPad Air, dar sa nu va asteptati la minuni. Ideea este ca in momentul in care am pus imaginile de test, pentru mine totul a fost perfect. Nu am cum sa-i cer unui ecran LED mai mult de atat.

    Pe partea cu sunetul, au dreptate cei care zic ca jucaria vibreaza la volum maxim, insa nu e departe de cum vibra iPad Air-ul initial (as zice cu 10-15% mai mult). Din pacate, ce nu-mi place este faptul ca joasele sunt mult mai slab redate fata de modelul anterior (culmea, desi in anumite review-uri am citit ca ar fi mai puternic bass-ul). Stiu ca asta era impresionant la Air, ca reusea sa faca atat de mult "boom" din piticaniile acelea de speakere. Nu stiu daca am nimerit eu unul mai "weak" la speakers sau asa sunt toate... asta ramane de vazut. A nu se intelege gresit, ca putere e OK, se aude foarte tare (pt. o tableta).

    Trecand la conectivitate, well... aici viata e roz. Avand 802.11ac dual band, s-a conectat instant la 866Mbps, iar in speedtest cred ca am obtinut cel mai bun scor posibil pe un device mobil: 435Mbps DL cu 155Mbps UL! La naiba, altii nici pe PC-uri serioase nu reusesc asemenea viteze.

    Mergem mai departe la viteza. Da nene, e snappy! Se simte un pic mai rapid decat iPad Air 2 in usuall stuff, cu conditia (asa cum am mai zis), sa faceti jailbreak si sa setati animatiile pe fastest (sau folositi NoSlowAnimations). Eu am avut norocul sa primesc un iPad Air 2 cu iOS 8.1, deci am putut face linistit jailbreak. Cei 2GB RAM sunt folositori si in Safari am vazut mult mai rar refresh-uri (ba chiar am facut un test comparativ cu "vechea" tableta si dupa ce am pornit mai multe jocuri, iPad Air deja facea reload la fiecare in parte, pe cand pe Air 2 continuam intr-o secunda jocul).

    Repet, diferenta mare nu se vede in usual stuff (de exp. deschiderea unui browser, a unei aplicatii mici gen Notes), ci la chestiile mari (si care probabil folosesc multicore processing). De exp. in jocuri sau aplicatii mai serioase... la fel, in fisierele mele xls, iPad Air 2 a incarcat aproape de 2 ori mai rapid. Which is damn fast! N-am apucat sa fac teste de procesare, video editing sau alte nebunii... dar toate la timpul lor.

    Rapid asa, am facut cateva benchmark-uri (pe care le voi trece comparativ cu iPad Air 1). Ambele au aceleasi aplicatii, iOS, date, etc.. (la urma urmei iPad Air 2 e facut cu restore de pe iPad Air 1). Concluzia cred ca puteti sa o trageti singuri.

    Geekbench 3
    iPad Air: Single-Core - 1464, Multi-Core - 2655
    iPad Air 2: Single-Core - 1802, Multi-Core - 4463

    SunSpider 1.02
    iPad Air: 416ms
    iPad Air 2: 309ms

    Google Octane 2.0
    iPad Air: 6590
    iPad Air 2: 9078

    3DMark Ice Storm Unlimited
    iPad Air: 15660
    iPad Air 2: 21787

    Speedtest.net
    iPad Air: 6ms, 145Mbps DL, 123Mbps UL
    iPad Air 2: 6ms, 435Mbps DL, 155Mbps UL

    In rest, faptul ca are camera mai buna (8Mpx fata de 5Mpx) ma lasa complet rece, intrucat eu nu fac poze cu tableta. Diferenta de greutate (de vreo 30-40g) e iarasi aproape insesizabila... Diferenta de grosime nu e foarte mare, insa e enervanta pentru ca automat nu mai poti folosi aceleasi huse ca si la iPad Air. Touch id-ul e cel putin la fel de bun ca pe iPhone 6 (never failed me once) si la tableta e chiar mai folositor.

    Teste de baterie nu am apucat sa fac, dar estimez ca in idle/normal usage tine la fel... in full load probabil avem 5-10% mai putina autonomie pe iPad Air 2 (deh, triple core).

    Cam atat pentru moment. Daca va intereseaza ceva anume, let me know.

  10. #130 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Btw, ce am eu este model ME987HC/A (din ce scrie in Settings) si MGWL2HC/A (din ce scrie pe cutie). Pe spate scrie Model A1567 iar la IC: 579C-A1567. Habar n-am dupa ce sa ma uit ca sa-mi dau seama ce batch e... dar sunt si zombie momentan. Daca da cineva o mana de ajutor, e bine primita. Intre timp sa urc si ceva poze, sa nu spuna lumea ca am scos din burta una alta...

    P.S. Unele benchmark-uri le-am facut de mai multe ori... daca nu sunt exact valorile scrise de mai sus in poze, nu va stressati... Am facut media a 3 benchmark-uri acolo unde au dat rezultate un picut diferite.
    Attached Images Attached Images img_8303.jpg img_8305.jpg img_8310.jpg img_8312.jpg

  11. #131 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Era si timpul sa fii si tu la zi cu iPad-ul

  12. #132 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ia zi MonkY, crezi ca e ok sa iei asa ceva in rate pe 2 ani ? I mean, banuiesc ca ai traficul 4G gratuit de la ei, dar totusi, e rentabil ? Nu de alta, dar tu le cam schimbi la fiecare generatie...

  13. #133 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pai de ce n-ar fi? Mai ales ca nu am toti banii odata (mai dureaza un pic pana primesc banii pe al meu iPad). Sincer eu as fi preferat pe un an, dar Vodafone nu face contracte decat pe 2 ani la chestii de genul asta... asa ca nu prea am avut de ales. Cat despre faptul ca il schimb... that's also true! Insa nu ma impiedica nimeni sa-l vand chiar si maine daca vreau... achit restul la Vodafone si gata, raman doar cu SIM-ul 4G.

    Ca bonus am SeeNow si toate posturile TV prin Vodafone TV gratuit pt. acesti 2 ani, am si cateva luni de Zonga (not interested), dar cel mai mult m-a interesat garantia de 2 ani - asa cum am zis mai sus, cam toti ofera 1 an garantie. Nu ma intereseaza ca Vodafone da din burta sau nu, e ditamai compania totusi.

    Oricum am 14 zile sa ma decid daca-l tin sau nu... insa odata ce am dat iPad-ul vechi... chiar nu am motiv.

    P.S. Probabil ca la anul pe vremea aceasta o sa vreau noul iPad... pana atunci, cine stie ce se va intampla. Intre timp, ma joc pe Air 2

  14. #134 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu cred ca mai rentabil ar fi sa-ti iei (cum imi voi lua eu si si-a luat prietena mea acum) cu cardul de cumparaturi in rate cu dobanda zero. Si daca imparti suma la 12, deja e super ok.

  15. #135 SP
    Admin MonkY's Avatar
    It's upto you... eu mi-am facut calculele si ies mai bine asa. Plus ca-s client mai fidel la Vodafone... mai negociez una alta...

  16. #136 SP
    Member dtancu's Avatar
    MonkY, da-mi si mie te rog un PM cu ce oferta ti-au făcut. Pe site la Vodafone nu exista Air 2 de 128 GB si ma interesează si pe mine.

  17. #137 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stiam eu de ce a trebuit sa-mi iau si eu. Well, pentru ca Every UK House of Commons member is getting an iPad

  18. #138 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bai deci nu pot sa cred... nu gasesc un amarat de back cover pentru iPad Air 2 in tara asta?!? Peste tot sunt numai din acelea de tip "smart-cover"... de care chiar nu vreau. Godamnit, si la RD inca n-a venit asta (comandata acum cateva saptamani).

  19. #139 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Da...si eu am cautat pentru prietena si inafara de smart case-ul Apple, nu am gasit nimic in magazinele astea mari.

    Bine ca am avut o gentuta de transport iPad, care merge si la al ei si-l tine-n aia, ca altfel, la cat de obsedata e, il tinea in tipla cu care a venit in cutie

  20. #140 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Lasati ma baieti husele si prostiile, bucurati-va de ele, sunt doar niste rahanuri electronice. Atata protectie si grija nu aveti nici pentru propria persoana.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 9 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 15 Last Post: 22-10-2014, 10:01
  2. iPad 5 - iPad Air By MonkY in forum Apple
    Replies: 255 Last Post: 25-07-2014, 21:22
  3. Replies: 15 Last Post: 23-10-2013, 15:50
  4. iPad 3 & iPad 4 - The New iPad By MonkY in forum Apple
    Replies: 995 Last Post: 10-09-2013, 17:26
  5. Replies: 0 Last Post: 21-06-2011, 02:33

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts