Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: BlackBerry Q10: cu un picior in groapa

1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

BlackBerry Q10: cu un picior in groapa

Conform cotidianului The Wall Street Journal, Q10, telefonul de top al celor de la BlackBerry este un esec total. In urma unui raport recent, cotidianul a aflat ca vanzarile aparatului sunt infime. Cantitatea de terminale vandute este necunoscuta momentan, insa aceasta este mult sub asteptari. In ultimul trimestru s-au vandut 2,7 milioane de aparate cu BB10. Cererea a fost atat de mica pentru Q10 incat unele magazine din reteaua Verizon din SUA au trimis telefoanele inapoi la BlackBerry. Oficialii retelelor americane Verizon si AT&T refuza sa faca publice cifrele de vanzare ale aparatului sau a produselor BB10.

De ce nu mai vrea nimeni telefoane BlackBerry?
    Attached Images Attached Images q10.jpg

2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Poate fi si asta una din cauze: http://www.consolegames.ro/forum/f64...angul-dreptul/.
    Poate si faptul ca intre timp iOS si Android au evoluat mult mai mult decat au facut-o cei de la RIM... errmmm... Blackberry?
    Poate si faptul ca Blackberry a mers mai mult pe ideea de "business phone" prea mult?
    Sau poate pentru ca hardware-ul si inovatiile lor nu mai tin pasul cu "vremurile"?

Sau de ce nu, toate cele de mai sus la un loc?

3. #3 SP
    Member Hitman's Avatar
    Unul dintre sefii de la munca a primit un iPhone 4s ca si telefon de serviciu (el avand deja BB) si dupa jumatate de an mi l-a returnat spunandu-mi ca el vrea Blackberry ca s-a invatat cu el. I-am comnadat Q10 (am asteptat 2 luni dupa vodafone ca nu il aveau pe stoc) si momentan pare multumit de el. Nu am fost niciodata mare fan BB dar luandu-ma strict dupa numarul de telefoane care se intorceau de la utilizatori cu diverse probleme, nu pot sa spun ca am o perere prea buna despre ele. Ca sa nu mai spun de problemele de soft pe care le avea, blocandu-se destul de des si fiind nevoie sa ii scoti bateria si restart (stim cat dureaza un restart la BB).

4. #4 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Poate si faptul ca Blackberry a mers mai mult pe ideea de "business phone" prea mult?
    Wow. Cand vad cuvantul si fraza aceea in aceeasi propozitie...
    Recent, circumstantele m-au obligat sa umblu prin cercuri mai elitiste, so to speak. 80% din oameni de afaceri pe care i-am intalnit aveau iPhone, iar o buna parte din ei un MacBook pentru documente, iCloud etc. Rareori vad "biznizmeni" cu BB, fie-mi iertat. Nu imi permit sa ma leg de OS, dar faptul ca pana in ziua de azi conceptul de tastatura qwerty mai exista, ma depaseste.

5. #5 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Tastarea pe o tastatura fizica, si mai ales pe cea a lui Q10 este mult mai rapida decat pe un telefon cu touchscreen. Cel putin la mine asa este. Si asta desi inainte de a avea un Q10 am avut numai telefoane cu touch. Tastatura isi are rostul. BlacBerry Q10 chiar e un telefon bun. OS-ul e dupa parerea mea cel mai bun OS mobil, e bine construit si solid, arata foarte bine. Nu are aplicatii si camera foto e foarte proasta. Bateria tine foarte mult.

Eu cred ca problema cu telefonul asta e in primul rand pretul. Are un pret asemanator cu un iPhone, mult peste un Samsung Galaxy si atunci normal ca lumea e tentata sa isi ia altceva. Si aici cred ca e exact ce a zis MonkY cu oamenii de afaceri. Nu poti face un telefon accesibil orientat oamenilor de afaceri. Acei oameni de afaceri trebuie sa aibe un telefon scump care sa le dea un anumit statut. Si pe cat de caraghios suna, asa este. Si atunci BB nu o duce bine. Nici oamenii de afaceri nu mai cumpara, si nici userii normali nu mai cumpara pentru ca au multe alternative.

Mie mi s-a pus pata pe el. Deaia l-am luat. Si l-am luat de la inceput drept un telefon intermediar cu care sa imi fac treaba pana apare urmatorul iPhone. Pacat.

6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Razzosinni View Post
    Wow. Cand vad cuvantul si fraza aceea in aceeasi propozitie...
    Recent, circumstantele m-au obligat sa umblu prin cercuri mai elitiste, so to speak. 80% din oameni de afaceri pe care i-am intalnit aveau iPhone, iar o buna parte din ei un MacBook pentru documente, iCloud etc. Rareori vad "biznizmeni" cu BB, fie-mi iertat. Nu imi permit sa ma leg de OS, dar faptul ca pana in ziua de azi conceptul de tastatura qwerty mai exista, ma depaseste.
    Asa cum ai precizat si tu, trebuie pus accentul pe "recent". Dar acum 2-3 ani in Romania, la orice multinationala te duceai, toti "biznizmenii" foloseau sau aveau si un BlackBerry. Cred ca era partial si "fitza" dupa cum a spus tudyniuz, partial cred ca era si faptul ca avea niste features prin contract care poate il facea mai atractiv. Mai exact erau aceiasi oameni care foloseau Nokia E72 sau Nokia E7 (Communicator). Si sa nu-i uitam pe acei "biznizmeni" care pentru a arata ca fac parte din "elita" detineau un... Vertu (Nokia varianta de lux)...

7. #7 SP
    Member Kratos's Avatar
    BlackBerry e pe moarte de ceva vreme. Daca nu ar fi fost sustinuti de guvernul canadian si nu si-ar fi obligat angajatii sa cumpere propriile smartphone-uri, erau de mult dusi.

8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Doua articole interesante pe tema asta:
    BlackBerry can survive as a 'niche company,' says the man tasked with reviving it | The Verge
    Director Says BlackBerry Can Survive as 'Niche' Player - WSJ.com
    BlackBerry has cash and it has no debt, so I'm sure that we'll piece something together.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.