Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 7 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 LastLast
Results 81 to 100 of 135

Thread: The Last of Us: Part I (Remake)

  1. #81 SP
    Member JohnConstantine's Avatar
    Inteleg perfect ca 70$/€ e prea mult, dar si posibilitatea sa nu il iei la pretul asta o ai. Cine alege sa il ia la 70€ o face pe banii lui/ei. Sa plangem cum altii dau banii astia si ii fura ND e inutil. De ce ne intereseaza de altii? Poti sa alegi sa nu il iei. Mai ales ca il poti juca bine mersi pe PS 4 (si nu te mai doare ca Tess nu e hot).

    Eu cred ca vreti sa il luati day one dar nu la 70, si apoi ziceti ca strugurii sunt acri. Poti sa il iei mai incolo, ori sh, ori niciodata. Faceti si voi ca americanii, trageti semnale cu portofelul. Si daca tot sunt care cumpara la pretul asta, asta e, o (mare) parte (profitabila) a decis si toate remasterule si remakeurile vor costa 70 $/€.

    Eu il iau cu preorder or day one doar daca e LE sau SE, cu steelbook (si daca e discul in el ), ca fac colectie de genul asta cu exclusive. Daca nu, mai incolo, sau sh.

  2. #82 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    @JohnConstantine, atitudinea tip nu-ti place/convine, nu-l iei, distruge scopul unui thread, acela de a dezbate pe tema jocului.
    Nu se plange nimeni ca sunt acri strugurii, ci se incearca a atrage atentia, si nu doar aici, ca industria nu o ia intr-o directie buna.
    S-au ridicat voci puternice asupra NFT-urilor in jocuri si producatorii s-au mai potolit.
    Daca insa publicul accepta orice, corporatiile isi vor bate joc de noi din ce in ce mai mult.

    Mai las un exemplu. Ferice de Sony/ND ca nu mai avem dislike count pe youtube, dar exista exstensia "Return Youtube Dislike".
    In momentul de fata acel trailer de 10 minute are 83K likes si 52K dislikes. E clar ca nu e feedback-ul la care se asteptau, si sunt sigur ca majoritatea o sa astepte discount, ceea ce inseamna ca nu se va vinde asa bine la launch price, deci un discount va veni mai repede decat si-ar dori Sony/ND.


    Edit: Acelasi trailer, pe IGN: 9.4K likes, 11K dislikes
    Si un comment random: "it's nice to see everyone agreeing that its not acceptable that its priced too high hopefully everyone sticks to that so we get our opinion out there so that future devs get the hint that this isn't acceptable"

  3. #83 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Asta cu preturile mari la jocuri e o chestie foarte exagerată. Ma refer in general, nu neapărat la remake-ul ăsta. Cred ca daca stai si compari preturile jocurilor din ultimii 10-15 ani cu cele de acum 30-35 de ani iti dai seama ca avem niste jocuri foarte foarte ieftine. Atunci lucrau vreo 10 oameni la un joc, arăta cum arăta, si costa peste 100$ raportat la inflație. Acum lucrează sute de oameni, avem grafică de top, sunet de top, voice acting profesionist, lumi imense etc si costa 60-70$ si ni se pare mult. Toată lumea vrea pomeni si sa joace jocurile in Game Pass cu 1$/lună.
    In plus, daca 1% din potențialii clienți devin gălăgioși pe net si pornesc hate machine-ul nu înseamnă ca automat toată lumea gândește la fel. Stați liniștiți, o sa se vândă in draci si remake-ul ăsta. Majoritatea nu-si pierde vremea in comentarii.

  4. #84 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    NFT-uri, microtranzactii, live-service games - astea mi se par "crime" mult mai mari decat a cere $10-20 mai mult decat merita un joc.
    Si hate-ul care-l primeste franciza asta e complet nejustificat; uite exemplu cum judeca unii care urasc jocul asta: https://www.reddit.com/r/TheLastOfUs..._is_pointless/ .
    Skyward Sword HD - remaster vandut full price, si cu mult mai putine imbunatatiri decat a primit TLOU Remake - are 90% like ratio pe YouTube.

  5. #85 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Mai ales acum dupa leak , sigur au intrat in sedinta si sunt constienti de reactia jucatorilor . Lumea e pusa in garda, pierd din precomenzi/vanzari si sunt obligati sa abordeze nemultumirile intr-un fel sau altul pana in sept. Îi vor aduce mai multe imbunatatiri si pastreaza 70ul ala sau il lasa asa si-l ieftinesc . Vom vedea miscarea lor …

  6. #86 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Quote Originally Posted by GabiCutlac View Post
    Asta cu preturile mari la jocuri e o chestie foarte exagerată. Ma refer in general, nu neapărat la remake-ul ăsta. Cred ca daca stai si compari preturile jocurilor din ultimii 10-15 ani cu cele de acum 30-35 de ani iti dai seama ca avem niste jocuri foarte foarte ieftine. Atunci lucrau vreo 10 oameni la un joc, arăta cum arăta, si costa peste 100$ raportat la inflație. Acum lucrează sute de oameni, avem grafică de top, sunet de top, voice acting profesionist, lumi imense etc si costa 60-70$ si ni se pare mult. Toată lumea vrea pomeni si sa joace jocurile in Game Pass cu 1$/lună.
    In plus, daca 1% din potențialii clienți devin gălăgioși pe net si pornesc hate machine-ul nu înseamnă ca automat toată lumea gândește la fel. Stați liniștiți, o sa se vândă in draci si remake-ul ăsta. Majoritatea nu-si pierde vremea in comentarii.
    Ei vand ceva care are 0 valoare fizica. Dupa ce isi ating costul de producere, fiecare copie vanduta e aproape 100% profit (mai ales Sony cand vinde pe tarlaua ei online). Numarul de cumparatori din prezent este enorm fata de cel din trecut. Nu e logic ca daca vinzi ceva digital la 100k oameni (ca pe vremmuri) sa fie mult mai scump decat daca il vinzi la 1kk oameni ?

  7. #87 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Dacă nu ma înșel au ajuns la 70% din vanzari pe digital, ceea ce înseamnă un profit foarte mare.

  8. #88 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Nimic digital nu e 100% profit. Tot trebuie să-și facă reclamă, tot trebuie să acopere cheltuielile cu dezvoltarea. Cineva de pe grup de gaming de români a făcut o analiză și a arătat că deși digital înseamnă profit mai mare, cu siguranță nu e atât de mare diferența cât să ajungă la 100% profit. Omul respectiv e jurnalist de gaming și știe despre ce e vorba, nu aruncă cu vorbe fără să le poată susține.


    Sunt convins că Sony știe despre reacția jucătorilor, dar pe partea de precomenzi nu prea are ce să facă. Să le fie învățare de minte lor și altora. Apropo, eu cred că o parte din hate vine din partea celor care au aruncat hate și la The Last of Us Part 2.

  9. #89 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Mie imi place foarte mult seria the last of us inclusiv partea 2, as prefera un nou the last of us in loc de Uncharted.
    In schimb pretul chiar e aberant la 78 de euro pentru ce ofera.

    Un 30-40 de euro era decent si faceau profit dar cei de la Sony sunt acum la fel cum erau dupa PS2, foarte aroganti.

  10. #90 SP
    Member JohnConstantine's Avatar
    @cosmin1088
    Nu vad corelatia nu iti place, nu cumpara, cu distrugerea scopului threadului. Threadul e facut sa se discute, dar cat mai obiectiv. Adica nu sa cauti sa gasesti ce sa-i reprosezi jocului ptr ca de fapt nu iti place pretul. Una e jocul in sine si alta e pretul. Sa explic mai bine: jocul poate sa fie bun, optimizat etc dar prea scump.Faptul ca e scump nu il face mai prost. Poate sa te faca sa nu il cumperi, da, dar jocul in sine, ca produs, poate sa fie bun.



    Un al doilea lucru, e vb de inutilitatea plangerilor. Nu de discutia in sine pe un subiect (ptr asta e threadul), ci bla bla asta subiectiv ca nu imi place aia sau aialalta. Degeaba ne plangem aici, daca jocul va fi un succes din pct de vedere financiar. Tot ce putem sa facem e sa ne spunem parerea si apoi sa nu cumparam, sau sa cumparam la un pret redus. Daca te plangi si apoi il iei la 60 70 de euro, esti un ipocrit. Mai bine taci. E alegerea fiecaruia ce face, si e alegerea ta sa nu sustii demersul chiar daca ai putea sa fii in minoritate, sau ai vrea sa il joci day one. Nu e un sistem perfect, dar cam asta avem.

    Si mie mi se pare scump, (eu as zice un 40 euro) si am zis conditiie in care, probabil, o sa il iau. Simt nevoia imediata sa il iau? Nu. Dar cine stie pana atunci ? Am destule exclusivitati to catch up.

    Cred ca s-a zis asta cumva dar nu cred ca se va reduce mult si repede. TLOU 1 tin minte ca isi mentinuse valoarea in timp. E posibil sa fie si aici la fel. Ceea ce face mai dificil asteptatul. Dar avem din fericire un remaster care inca se poate juca. Si e aceeasi poveste, aceleasi momente.. Remake-ul in principal va aduce o grafica mai noua, si rework la texturi. Jocul se va juca la fel. Din ce stiu, nu a schimbat nivelele, nu a adaugat unele noi, nu sunt arme noi, inamici noi. Ce vreau sa zic e ca nu pierzi nimic. E doar dorinta ptr acel new shining thing daca vrei sa il iei.

  11. #91 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Si eu m-am referit la acelasi lucru, scopul thread-ului este sa discutam toate aspectele, inclusiv pretul.
    Eu n-am spus nicaieri ca jocul este prost din cauza pretului. Ci doar ca pretul este total deplasat, si nu vorbim de o minoritate care sustine asta. Efectiv oriunde te-ai uita, insta/fb/youtube, opinia generala a publicului nu e deloc pozitiva. Singura care inca pompeaza e presa de specialitate, cu mici exceptii (ex. here and here )
    Eu mizez pe faptul ca pretul se va reduce mai repede decat si-ar dori Sony, bibolii care dau pre-order sau iau la lansare vor fi mai putini.
    Si pretul TLOU Remastered a scazut rapid la vremea lui.

    OK, odata ce am lamurit problema pretului, eu am argumentat si nemultumirile mele referitoare la acest remake:

    1. Ma asteptam la mai mult decat o simpla portare a TLOU in engine-ul TLOUII. Toate lucrurile cu care se lauda ei acolo (minus haptic feedback si character gallery, pe care nici n-are rost sa le enumar) insumeaza cea mai trista lista de bullet points pt a justifica existenta acestui remake.
    Majoritatea asset-urilor, gameplay animations, materials/object properties, physics, AI, accessibility settings etc. sunt identice TLOUII, vin cu engine-ul la pachet. Mocap-ul din cutscenes e direct din TLOU, cu rare schimbari ale unghiului camerei.
    Ba mai mult, am vazut niste video-uri comparative in care au schimbat radical niste asset-uri din primul (si mi se pare ca le-am vazut deja in TLOUII, ceea ce inseamna ca nu s-au obosit sa le recreeze pe cele din TLOU, ci au folosit ceva existent deja, unde s-a putut), plus pre-baked lighting diferit, rezultand nu un remake mai bun, ci "DIFERIT". Ca mic exemplu, e o scena intr-o cladire unde au fost scoase toate ferestrele vs jocul original.
    2. Din ce se vorbeste in leak-uri, level design-ul a ramas si el identic TLOU1. Nu au extins nivelurile deloc, au recreat 1:1. O oportunitate irosita de a extinde gameplay-ul.
    3. Nu au adaugat absolut nimic nou pe partea de story.
    Evident, e un joc single player liniar cu o poveste deja perfecta (si ajungem iar la faptul ca acest remake nu trebuia sa existe, deja rula pe PS5)
    Dar iata o alta oportunitate irosita de a crea niste branching stories, care nu ar fi alterat povestea principala.
    4. Lipsa multiplayer-ului, la fel ca la Uncharted: Legacy of Thieves Collection

    Deasemenea, au circulat niste zvonuri cum ca ND nu si-ar fi dorit un remake pt TLOU, dar decizia finala a fost la Sony.




    EDIT:
    Ce as fi facut eu cu TLOU Remastered? Un PS5 patch la $4.99 (ca sa nu zic gratis) cu urmatoarele:
    - 4K60fps (varianta curenta ruleaza la 2160p@30 sau 1800p@60)
    - better AA
    - extended LOD
    - high res shadows
    - reworked textures (ceva AI upscalling, easy peasy)
    - 3D audio
    - haptic feedback
    - faster loading times
    - multiplayer!


    - in afara de 3D audio si haptic feedback, toate s-ar fi facut instant, aka echivalentul unui meniu de setari grafice pt varianta de PC.
    - also, as fi lansat TLOU Remastered si pe PC for the sake of preserving video game history.
    Din pacate jucatorii de PC vor primi doar remake-ul, nu capodopera originala.

  12. #92 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Nu cred că puteau să schimbe povestea primului joc. E bine că n-au schimbat-o pentru că atunci practic am fi avut 2 jocuri The Last of Us Part 1 și un joc The Last of Us Part 2. The Last of Us Remastered (jocul de PS4 și apoi de PS5) a fost lansat pentru că au vrut să aibă toată seria disponibilă pe consola nouă. Nu cred că s-a gândit cineva la PS5 în acel moment (mă refer la Remaster, nu la Remake-ul de acum).



    O mare problemă este că au schimbat felul cum arată anumite personaje. Unele sunt îmbătrânite mult față de versiunea originală, nu mai arată la fel în condițiile în care între primul și al doilea joc sunt suficient de mulți ani. Despre multiplayer nici nu are rost să vorbim pentru că ar fi adus un efort considerabil de dezvoltare, mai ales pentru că The Las of Us Part 2 nu are așa ceva. Poate pregătesc un joc nou multiplayer, separat de jocurile single player. N-ar fi o problemă dacă vor să facă asta.


    Cine vrea să joace The Last of Us 1 în varianta originală poate folosi emulatorul. Ai nevoie de un PC foarte bun oricum ca să joci ceva lansat acum. Și mie mi-a plăcut enorm și încă îmi place The Last of Us 1, pentru mine e o experiență pe care aș vrea s-o repet doar în anumite condiții. N-am putut să rejoc The Las of Us 1 tocmai pentru că povestea a fost atât de emoțională și atât de bună. Nu vreau să stric absolut deloc experiența de atunci. Apropo, The Last of Us Left Behind nu face parte din Remake, nu? E o parte la fel de importantă din universul The Las of Us. Cel mai probabil au ratat ocazia să aducă o experiență unitară cu primul joc.

  13. #93 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by tmihai20 View Post
    Apropo, The Last of Us Left Behind nu face parte din Remake, nu? E o parte la fel de importantă din universul The Las of Us. Cel mai probabil au ratat ocazia să aducă o experiență unitară cu primul joc.
    Ba da. Chiar arata imagini din el in ce au prezentat pana acum.

  14. #94 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    ..... wow ! corect ! imi place !

  15. #95 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    minutul 12:00 it goes boom !

  16. #96 SP
    Member JohnConstantine's Avatar
    Acum m-am prins cand s-a spart ceasul. Damn.

    Edit: m-am uitat la aceeasi scena in remake, si acolo pare intreg.

  17. #97 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Arata foarte bine si astept cu nerabdare sa pun mana pe el cand voi avea ocazia.
    Noul sistem de animatii il schimba complet

  18. #98 SP
    Member morphine's Avatar
    Eu sunt la al 3lea playthrough la tlous4 pe ps4. Asta ar fi cam singurul joc care m-ar motiva sa-mi iau ps5.

  19. #99 SP
    Manager paul's Avatar
    Accessibility Trailer:

  20. #100 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    29.08.2022



    https://blog.playstation.com/2022/08...h-naughty-dog/

    “To me, what makes this a remake instead of a remaster is the sum of its improvements,” explains Naughty Dog’s Shaun Escayg, who was Lead Cinematic Animator on the original and is Part I’s Creative Director “This isn’t just the same characters, environments, art direction, etc., performing on better hardware. We completely redesigned everything from the art direction, lighting, [lighting] technology to the character designs themselves. We’ve applied everything we’ve learned over the decade since the original and utilized that new technology to create something that stays true to the original but reimagined in an updated way.”

    Players will experience the sum of every department’s creativity, skill and technological achievements in every step of their journey.
    L-am luat! Sorry ! Concediu !

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 7 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 LastLast

Similar Threads

  1. The Last of Us: Part II / Remastered By Dant3 in forum Sony PlayStation 5
    Replies: 1366 Last Post: 22-03-2024, 12:14
  2. User Review: The Last of Us Part 2 By razvanrazy in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 16-08-2020, 12:36
  3. Vand The Last of Us Part II - sigilat By niz in forum Bazar Sony: Jocuri Console
    Replies: 1 Last Post: 20-07-2020, 18:31
  4. Vând The Last of US part II By adin33 in forum Bazar Sony: Jocuri Console
    Replies: 5 Last Post: 22-06-2020, 14:55

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts