Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 8 of 22 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 18 ... LastLast
Results 141 to 160 of 429

Thread: Clubul PlayStation 5 Pro

1. #141 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Corect, dar Apple tot face profit mult mai mare din telefoane, si acolo nu se plange nimeni .

2. #142 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Totul se rezuma la profit - daca poti sa faci profit mai mare, de ce ai face mai mic?

Iar pentru user, e foarte simplu - votezi cu portofelul.

3. #143 SP
    Complet de-acord, asta vroiam sa spun si eu.
    Doar ca pentru Apple se pare ca e bine sa faca profit, Sony nu are voie - ei trebuie sa vanda totul in pierdere.

4. #144 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Arata-mi te rog un breakdown care demonstreaza profitul imens care-l face Sony din PS5 si PS5 Pro. Uite aici unul pentru PS5 care zice "Ultimately, the significant components of PS5 alone can cost between $600 and $1000."
    Cred ca te-ai incalzit cam tare in discutia asta, de nici nu ai observat ca eu m-am referit la diferenta "imensa" intre Sony si Apple/Nvidia, in sensul ca Sony o cam freaca la evolutia unei console, in timp ce respectivii cheltuiesc anual in R&D mai mult decat castiga Sony in total. Eu nu ma simt obligat sa-ti fac tie vreun "breakdown" (nu sunt avocatul nimanui) iar Sony nu trebuie sa faca profit imens din consola in sine, la ce preturi mari are la jocuri si servicii. Si daca tot iti place sa compari mere cu pere, un produs Apple pot sa-l iau, sa nu mai bag un leu in el si totusi sa-l folosesc fara probleme, in scopul pentru care a fost cumparat. Tu consola, dupa ce o iei, fara a cumpara jocuri, ce faci cu ea? O tii ca bibelou?
    Pentru Apple marja de profit e mult mai mare din hardware si de asemenea fac profit imens din software. De la ei de ce nu ne asteptam sa subventioneze fiecare telefon?
    ... dar Apple tot face profit mult mai mare din telefoane, si acolo nu se plange nimeni .
    Se pare ca ai tu o problema cu Apple, dar comparatia devine din ce in ce mai irelevanta. Si da gresesti, pentru ca lumea se plange de preturile celor de la Apple. Doar ca are alternative, isi poate cumpara ceva mult mai ieftin care face acelasi lucru (sau pe-acolo). Pe cand Sony se bazeaza pe exclusivitati si stie ca daca vrei jocurile lor, nu ai alternative. Sau, astepti 2-3 ani si vei avea alternativa pe PC. Problema e ca nu prea le pasa, arunca orice pe piata, stiind ca lumea va cumpara oricum (fix datorita acelor exclusivitati). Oricum, sa inteleg ca daca PS5 Pro ar fi venit cu GPU cu 100% mai puternic (in loc de 45%), cu CPU cu 50% mai rapid si 8GB GDDR6 extra in loc de 2GB DDR5 (ca sa mearga naibii GTA-ul ala calumea), pe tine te-ar fi deranjat rau, sau cum?
    Espiritus, nu mi-ai aratat un device cu o marja de profit de 10%.
    Xiaomi se stie ca merge de mult cu 10% profit la produsele sale, de aceea si preturile foarte bune.

5. #145 SP
    Nu eu am inceput povestea cu aceasta "marja de profit" despre care mi se pare absurd sa discutam in capitalism cand toti fac acelasi lucru. Si cu comparatia cu Apple am vrut doar sa demonstrez ca atunci cand vine vorba de alte companii nu ne asteptam sa fie cat mai corecti noi, ci acceptam sa platim mult mai mult decat valoreaza acel produs.
    Si am spus sa-mi arati un breakdown care demonstreaza profitul imens pentru ca asa ceva nu exista . Chiar daca Sony nu investesc in R&D la fel ca Apple, investesc foarte multi bani in dezvoltarea jocurilor si in hardware cu care nu cred ca scot un profit imens, nici macar cu Pro-ul.
    Oricum, sa inteleg ca daca PS5 Pro ar fi venit cu GPU cu 100% mai puternic (in loc de 45%), cu CPU cu 50% mai rapid si 4 sau 8 GB GDDR extra (ca sa mearga naibii GTA-ul ala calumea), pe tine te-ar fi deranjat rau, sau cum?
    Nu m-ar fi deranjat dar cu siguranta costurile erau si mai mari.

6. #146 SP
    Manager paul's Avatar
    Spider-Man 2 on PS5 Pro: How Insomniac Pushes RT And PSSR Upscaling:
    00:00 - Introduction
    01:04 - Options Available
    03:27 - Mode Breakdown
    04:52 - What are Key Light Shadows?
    05:44 - RT Reflection Improvements
    06:59 - RTAO - Subtle but Nice
    08:46 - Let's Talk Performance
    10:47 - Ratchet and Clank Benefits Too!
    12:58 - Wrap-up

7. #147 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Nu eu am inceput povestea cu aceasta "marja de profit" despre care mi se pare absurd sa discutam in capitalism cand toti fac acelasi lucru. Si cu comparatia cu Apple am vrut doar sa demonstrez ca atunci cand vine vorba de alte companii nu ne asteptam sa fie cat mai corecti noi, ci acceptam sa platim mult mai mult decat valoreaza acel produs.
    Si am spus sa-mi arati un breakdown care demonstreaza profitul imens pentru ca asa ceva nu exista . Chiar daca Sony nu investesc in R&D la fel ca Apple, investesc foarte multi bani in dezvoltarea jocurilor si in hardware cu care nu cred ca scot un profit imens, nici macar cu Pro-ul.
    Nu m-ar fi deranjat dar cu siguranta costurile erau si mai mari.
    Cu pspro-ul nu te poti lauda pe net si pe strada, aka nu e un status in societate....cam la asta se rezuma acceptance rate-ul mare pentru orice scot cei de la apple....scuze daca am lezat pe cineva dar cam asta e adevarul.

8. #148 SP
    Junior Member LiviuTatarus's Avatar
    Nu inteleg de ce spuneti ca pretul este 4600 de lei cand de fapt este 4000 de lei. Tot ce am luat in materie de console, cu precomanda, le-am luat de la Altex la PRP ala pus de producator. 800 euro x 5 lei = 4000 lei. Dar aici nu este vorba de bani. Cine are bani, nu-l intereseaza, cine n-are bani, tot nu-l intereseaza! Daca chiar vrei sa faci trecerea la un PS5 Pro, il vinzi pe ala standard (eu am luat 1500 de lei pe el) si am pus doar diferenta de 2500 de lei. Cel mai important este sa ai un tv care poate vrr si 120 hz. Daca mai este si OLED, este perfect!

9. #149 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Uite aici unul pentru PS5 care zice "Ultimately, the significant components of PS5 alone can cost between $600 and $1000."
    Espiritus, nu mi-ai aratat un device cu o marja de profit de 10%.
    Ti-ai aratat singur.

10. #150 SP
    Quote Originally Posted by LiviuTatarus View Post
    Nu inteleg de ce spuneti ca pretul este 4600 de lei cand de fapt este 4000 de lei. Tot ce am luat in materie de console, cu precomanda, le-am luat de la Altex la PRP ala pus de producator. 800 euro x 5 lei = 4000 lei. Dar aici nu este vorba de bani. Cine are bani, nu-l intereseaza, cine n-are bani, tot nu-l intereseaza! Daca chiar vrei sa faci trecerea la un PS5 Pro, il vinzi pe ala standard (eu am luat 1500 de lei pe el) si am pus doar diferenta de 2500 de lei. Cel mai important este sa ai un tv care poate vrr si 120 hz. Daca mai este si OLED, este perfect!
    E 4600 pentru ca ai nevoie si de disk drive.

11. #151 SP
    Senior Member numaGabi's Avatar
    Nu inteleg de ce spuneti ca pretul este 4600 de lei cand de fapt este 4000 de lei. Tot ce am luat in materie de console, cu precomanda, le-am luat de la Altex la PRP ala pus de producator. 800 euro x 5 lei = 4000 lei.
    Pentru ca au luat in calcul si costul suplimentar pentru disk drive, care costă încă 600. Si mai poti sa pui peste asta încă 150 pentru stand. Știu ca suntem in era digitala, am vrut doar sa explic.

---------- Post added 12-11-2024 at 19:15 ----------

Quote Originally Posted by lucicleric View Post
    E 4600 pentru ca ai nevoie si de disk drive.
    Cam exagerat sa spui ca AI NEVOIE. Jocurile rulează la fel si fără el.

12. #152 SP
    Junior Member LiviuTatarus's Avatar
    Disk drive-ul l-am luat acum doua luni jumaatate, la indemnul lui Richard Leadbetter de la Digital Foundry. Din magazin! Erau destule, acum nu mai gasesti unul in toata UE! Dovada ca multi si-au luat pro-ul!

13. #153 SP
    Disk drive-ul l-am luat acum doua luni jumaatate, la indemnul lui Richard Leadbetter de la Digital Foundry. Din magazin! Erau destule, acum nu mai gasesti unul in toata UE! Dovada ca multi si-au luat pro-ul!
    E plin ebay-ul si amazon-ul de scalperi....au pierdut pe ps5pro dar la disk drive-uri o sa faca ceva profit, nu ii vad le sony sa se chinuie sa scoata altele

14. #154 SP
    Member tudort's Avatar
    A fost și la eMag prin Flanco acum doua săptămâni cred. Eu am prins atunci, că eram disperat. Am colecția mare de jocuri steelbook și abia așteptam pro. Pentru mine merită fiecare bănuț. Nu beau, nu fumez, nu sunt genul care să pună accent pe impresie, dar dacă PlayStation mă face fericit și mă detensionează după o zi de muncă sau după o săptămână groaznică, atunci merită. Cred că s-a cumpărat bine și se va cumpăra consola în viitor și mai bine. Orice upgrade de performanță va fi utilizat de dezvoltatori și vom avea jocuri și mai bune pe viitor.

Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk

15. #155 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudort View Post
    Orice upgrade de performanță va fi utilizat de dezvoltatori și vom avea jocuri și mai bune pe viitor.
    Tocmai aici este problema. PS5 Pro nu doar ca introduce extra fragmentare in ecosistem, dar ma tem ca datorita PSSR-ului, developerii vor deveni si mai lenesi (decat erau de obicei). "Ce rost are sa ne mai chinuim sa lucram cu high-res stuff, optimizari 4K, 2160p and stuff, cand oricum jocul nativ va rula mult mai low, gen 864p, peste care vine PSSR-ul?"

Dar da, oamenii care vor mai mult, vor cumpara PS5 Pro. Cel mai probabil si eu. Asta insa nu inseamna ca nu e acolo si un gust amar... nu inseamna ca nu se putea mult mai mult, mult mai bine. Asta e, mai asteptam vreo 4 ani pentru PS6, cand probabil le va spune AMD celor de la Sony ca nu mai poate fabrica vechituri pentru ca e prea expensive procesul...

---------- Post added 13-11-2024 at 07:31 ----------

Quote Originally Posted by lucicleric View Post
    Cu pspro-ul nu te poti lauda pe net si pe strada, aka nu e un status in societate....cam la asta se rezuma acceptance rate-ul mare pentru orice scot cei de la apple....scuze daca am lezat pe cineva dar cam asta e adevarul.
    Vezi ca ai cam ramas in urma. Cei care "se lauda pe net si pe strada" nu o mai fac de mult cu Apple, pentru ca sunt prea ieftine pentru statusul lor. Acum e smecherie sa ai tri-fold (Huawei Mate XT - telefon de peste 3000$), Lamborghini One (telefon de peste 3999$), Motorola Razr Plus Luxury Edition (vreo 4500$), Caviar Galaxy S24 Ultra Solid Gold (peste 5000$), Vertu Asterisque S (peste 9000$), plus alte nebunii care la "sărăkiile" de la Apple nu exista.

16. #156 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar
    Situația disponibilității componentelor, creșterea prețului în consecință, ar fi trebuit să determine o amânare. Dacă nu a fost posibilă lansarea la 3400 RON fără pierderi și câștig minim, cam atât ar însemna 2500 în 2020 ajustat la inflație, nu trebuia să lanseze acum până situația se stabilizează. Așa au procedat Nintendo și Microsoft.

Au riscat foarte mult cu această mutare. Erau discuții înainte de iminenta lansare PS5 Pro, că nu prea are sens momentul. Nintendo cu o consolă mobilă comparabilă cu PS5 la performanță și preț, prin comparabil vreau să spun acceptabil, nu echivalent, Microsoft cu următoarea generație sub prețul PS5 Pro, ridică multe semne de întrebare.

17. #157 SP
    Quote Originally Posted by AkF View Post
    Nintendo cu o consolă mobilă comparabilă cu PS5 la performanță și preț ...
    Eu presimt ca performantele Switch 2 vor lasa mult de dorit si in cel mai bun caz va fi pe la nivelul Steam Deck-ului care are cam 1.6 Tflops.
    Leak-urile cam asta sugereaza, Switch 2 avand 1.8 Tflops in Portable mode si 3-4 in Docked. Cu siguranta si ei vor fi nevoiti sa foloseasca DLSS la greu ca sa scoata o rezolutie decenta.

18. #158 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Eu am PS5 si vreau mai mult, minim 1440p 60 fps cu detaliile pe high fara compromisuri dar refuz sa cumpar PS5 Pro la ce pret are si ce ofera.
    Am preferat sa cumpar un PC care e mult mai scump dar merita banii si sa astept PS6.

19. #159 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar
    Eu presimt ca performantele Switch 2 vor lasa mult de dorit si in cel mai bun caz va fi pe la nivelul Steam Deck-ului care are cam 1.6 Tflops.
    Leak-urile cam asta sugereaza, Switch 2 avand 1.8 Tflops in Portable mode si 3-4 in Docked. Cu siguranta si ei vor fi nevoiti sa foloseasca DLSS la greu ca sa scoata o rezolutie decenta.
    Cam asta a făcut Nintendo în ultimul timp. A oferit standardul de calitate disponibil în momentul lansării și le-a ieșit cu Switch și Wii. Cu Wii U au dat-o în bară. Având în vedere că încă mai ies jocuri mari pentru PS4, cam asta văd eu ca fiind standardul în momentul de față, prin popularitatea consolei, echivalentul Steam Deck. Deși sunt doritori de rezoluții înalte, multe persoane sunt mulțumite cu 1080p. Dacă Nintendo își păstrează filosofia, e clar că Switch 2 va fi un Steam Deck/PS4 desăvârșit. Ceea ce este un lucru remarcabil, având în vedere că este o consolă mobilă, deși inițial Switch a fost percepută ca o consolă fixă cu opțiunea de mobilitate. Da, și Steam Deck este mobil, dar am mai multe așteptări de la cei de la Nintendo.

20. #160 SP
    Complet de-acord, am vrut sa spun doar ca cine se asteapta la ceva mai mult horsepower de la Switch 2 probabil vor fi dezamagiti.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 22 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 18 ... LastLast