Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast
Results 61 to 80 of 94

Thread: Xbox network Romania

1. #61 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Avem disponibila pagina oficiala a Xbox Store Romania!

https://www.xbox.com/ro-RO/games/browse

Nu este inca versiunea finala a magazinului Xbox pentru Romania, dar rotitele se misca. Are preturile in RON si toate jocurile pot fi achiziționate de pe Xbox Store direct cu cardul de Romania. Veti spune ca erau si pana acum. Well, da si nu, erau intr-adevar, dar sub pagina oficiala a Microsoft Store (care acum arata service unavailable), acum sunt pe pagina oficiala Xbox, acolo unde sunt pentru tarile cu Xbox oficial.
    Intai au adaugat limba romana la sectiunea de Languages Supported, acum muta jocurile in RON pe Xbox Store! We're getting there, o simt!

Atentie, paginile sunt identice, lipseste anuntul oficial:
    https://www.xbox.com/ro-RO/games/sto...58LQTG09T/0010
    https://www.xbox.com/pl-PL/games/sto...58LQTG09T/0010
    https://www.xbox.com/en-GB/games/sto...58LQTG09T/0010
    Attached Images Attached Images 2.png 1.png 3.png

2. #62 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    Are preturile in RON si toate jocurile pot fi achiziționate de pe Xbox Store direct cu cardul de Romania.
    Ai incercat si a mers?

Xbox Partner Preview, fata de Xbox Games Showcase, nu a avut subtitrari in limbi unde nu e lansat oficial:
    Arabic (MSA), Chinese (Simplified), Chinese (Traditional – Hong Kong & Taiwan), Czech, Danish, Dutch, Farsi, Filipino, Finnish, French (EU & Canadian), German, Greek, Hebrew, Hindi, Hungarian, Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Malay, Norwegian, Polish, Portuguese (Brazilian & EU), Russian, Slovak, Spanish (Castilian & Mexican), Swedish, Thai, Turkish, Ukrainian and Vietnamese.

For the first time we’ll also be supporting Bengali, Māori, Punjabi (Gurmukhi), Swahili, Tamil, Urdu and Zulu in hopes of gauging interest for future broadcasts.

3. #63 SP
    @Paul revin cu restanta la intrebarea ta (te rog daca vrei poti sterge postul meu inutil de mai sus), mi-am amintit ca puteam deja sa platesc direct din Xbox cu un card din Romania, deci pana nu apare si interfata in RON in Xbox nu pot sa vad nici o diferenta ca sunt inca pe UK. Spun 'mi-am amintit' pentru ca n-am mai folosit un card bancar in Xbox de foarte mult timp, am refuzat si refuz sa le mai dau 1 penny atata timp cat sunt cu Locale pe UK sau alta tara.

Ca sa termin intr-o nota metaforica, sunt inca pe peron, jefuit, mintit, batut, extenuat, cu hainele rupte si cu inima franta, dar cu mana intinsa inca inspre sine, in asteptarea ultimului tren al Microsoft, in speranta ca vor sa ma apuce de mana aia, inca intinsa. Se aude zgomotul trenului, in departare, sa speram ca macar acum, in ultimul ceas, va opri si in gara noastra, pe peronul pe care inca ii astept, inainte sa ma piarda .

4. #64 SP
    Manager paul's Avatar
    Da-o la tradus si trimite-o la Sarah Bond, poate o induiosezi.

5. #65 SP
    Am primit acest link de la un prieten din Slovenia pe care l-am cunoscut in Germania in camping si cu care am dezbatut in lung si-n lat despre Xbox si gaming in general. Ca sa vezi unde te duce viata...

https://hop.si/2024/05/02/xbox-naj-b...l-v-slovenijo/

Utilizati cu incredere google translate, viitorul suna bine si sper ca in sfarsit predictiile mele sa se indeplineasca! Hai cu anuntul la Gamescom!

It's been a while since we last wrote down a rumor that would later become so extensive that it spread over the Internet and even later appeared on Reddit . Our predictions at the time, which concerned Microsoft and its intention to perhaps start offering its services in Slovenia, turned out to be correct, as Microsoft then really started testing its Game Pass program, after which it finally became available.

Now we have received fairly concrete information that the American giant is preparing for the next step, which we have been missing so painfully for decades. Microsoft should finally start offering official support for its Xbox Series X and S consoles in Slovenia, which will be a truly historic moment. Microsoft has ignored not only Slovenia, but the entire Balkans ever since the launch of its pioneering Xbox, and things have not changed significantly in this area since 2001.

We cannot give out our source, but we have confidence in him and he is someone who is actually "at the trough" and would be informed ahead of time by Microsoft in such a change of strategy. According to his information, the launch of the Xbox in Slovenia was originally scheduled for early 2024, but then certain complications arose, so the release was postponed to the second quarter of this year. The Xbox Series S and X should officially start working in our country sometime in the next three months, which means that we could find it in stores by September at the latest.

6. #66 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Si eu sper ca la gamescom sa anunte si ceva hardware nou, dar si extindere pe partea de "play anywhere"

7. #67 SP
    Manager paul's Avatar
    Ultima parte e cam ingrijoratoare:
    Quote Originally Posted by The Verge
    Microsoft's Xbox TV app recently arrived on some Amazon Fire TV devices, and with it came a clear message from Microsoft: you don't need an Xbox console to play Xbox games.

Days later, Microsoft hiked its Game Pass prices. Microsoft has quietly been saying you don't need an Xbox console for years with its day-one releases of Xbox games on PC, but this time, it said the quiet part out loud.

The timing for these Xbox changes comes as Microsoft navigates a new financial year, which began in July. There have been some Xbox layoffs as part of this, but not in the thousands like we saw earlier this year. A new financial year also means new goals and potentially some strategy shifts. Microsoft has been reshuffling its Xbox leadership in recent months, and we're about to see how that all plays out over the next 12 months.

In May, I received a tip that Microsoft is changing up its Xbox strategy for the new financial year in the EMEA regions. I haven't been able to fully verify this, but the tipster claimed Microsoft will stop marketing Xbox consoles in certain markets in EMEA and focus only on Game Pass, cloud gaming, PC, and Xbox controllers. Microsoft has been struggling to sell Xbox Series S / X consoles in many countries across EMEA, and the tipster believes Microsoft will now allocate less console stock to Europe as a result. If you've heard more, please let me know.
    No Xbox, no problem - The Verge

8. #68 SP
    Fair enough, dar ei se refera la consola fizica si da, din parte mea pot sa si le bage in OS . Pe mine ma intereseaza sa vina serviciul si suportul in sine, adica sa pot sa imi creez un account de Xbox Games sau Xbox Network sau cum vor ei sa ii spuna pe Romania, unde Romania sa aiba access full la tot catalogul de jocuri nu doar la PC Gamepass, la Xbox Store (/ro-ro, etc), sa primim Gamepass Ultimate, full suport, etc, adica tot ce vor avea si ceilalti.

Consolele fizice oricum vor disparea, important este sa ofere suport, sa nu mai stau cu virgula contul de Xbox pe cine stie ce alta tara ca acum.
    Totusi, s-a alimentat foarte tare treaba asta cu 'Xbox iese de pe piata de console' in ultima vreme, iar articolul spune ca the tipster 'believes', nu detine el vreun adevar, n-are el de unde sa stie daca Microsoft vor lansa consolele fizice si in alte tari sau nu, as merge mai degraba pe sursa mea din Slovenia, prea a nimerit-o cu PC Gamepass.
    Totusi, 'no xbox no problem' se poate traduce si ca 'nu te obligam sa ai xbox ca sa poti juca jocurile noastre, uite, avem si un stick...', nu neaparat ca vor sa iasa de pe piata de console hardware.

Anyway, urmatoarele 2 luni vor fi interesante pentru ca one way or another, Romania va face parte din ecosistemul Xbox, n-au cum sa fi lucrat la paginile alea de Xbox Store degeaba.
    Daca viitorul Xbox va fi 100% PC & Cloud, so be it, atata timp cat imi pot muta contul pe Romania si o sa-mi scrie 'reusita deblocata' in loc de 'achievement unlocked', pot trai cu asta. Nu e ca si cum imi vor trece consola pe care o detin fizic acum in ilegalitate, odata unificat magazinul digital si oficializat suportul Xbox in Romania, voi avea access la acelasi catalog ca si de pe PC sau Cloud.

9. #69 SP
    Manager paul's Avatar
    Ar fi ciudat sa oferi un serviciu fara platforma. Avem PC Game Pass si Windows oficial la noi. O sa avem Xbox Game Pass oficial, fara console oficial? Baga doar streaming?

10. #70 SP
    Aici este paradoxul, asta ma intreb si eu...

Inca o data, pagina aceasta este pagina de magazin de Xbox, nu de PC, este 1-1 cu aceeasi pagina de Polonia sau UK:
    https://www.xbox.com/ro-RO/games/sto...58LQTG09T/0010

Acum, eu vad urmatoarele posibilitati:

1. Serviciu fara platforma -> Buna remarca! Da si nu, adica, daca 'platforma' va deveni un ecosistem, atunci face sens. Consola de acum va deveni un accesoriu, alaturi de casti sau controller. Ei nu mai numesc 'Xbox' consola fizica in sine, cred ca usor usor vor inocula tuturor ca 'Xbox' este un ecosistem, de aici si 'you don't need Xbox to play Xbox', cu un singur magazin, cu un singur Gamepass cu mai multe tiers si cu o singura pagina, pe care il vom putea accesa de oriune, adica PC, tableta, handheld, consola Xbox fizica, telefon, etc.

2. Vorbe goale -> Nu e prima oara cand internetul ia foc la orice pocnitoare trage orice lake din asta din 'US media'. Pana nu spune Spencer ca nu mai produc/vand console, totul este doar cancan.

3. In loc de unificare totala intr-un singur ecosistem, sa continue segregarea pe platforme ca si acum, adica sa lanseze Cloud si in Romania & others care au PC Gamepass, si sa ramanem tot in coada de peste adica PC Gamepass & Cloud da, Xbox ba.
    Asta ultimul este un scenariu horror pentru noi, dar eu sincer cred ca este putin probabil. Spun asta pentru ca si ultimele hints din rubrica 'Xbox Game Pass is getting MAJOR changes' ma indreptatesc sa cred asta.
    • Xbox Game Pass for Console will be shuttered for new users only.
    • New users on Xbox Game Pass in the near future will be greeted by a new Xbox Game Pass "Standard."
    Ce-mi spune mie faptul ca Gamepass pentru consola va fi inchis? Imi spune de bine, inseamna ca usor usor, nu va mai exista.
    Ce inteleg eu prin faptul ca Gamepass-ul pentru consola va fi eliminat? Ma intoarce exact la punctul 1, adica la unificarea totala, lucru sustinut si de bullet point-ul 2, cu acel "Gamepass Standard".
    Deci probabil ca la un moment T0 in viitorul apropiat, vom avea 'Gamepass Standard' si 'Gamepass Ultimate', fara mizerii de genul 'PC/Xbox' in descriere, intrucat nu va mai conta.
    E, si in acest moment T0 vin eu si fac referire la Romania, cand nu va mai conta, cum o sa justifice Microsoft segregarea, daca nu va mai fi o segregare? Este ca si cum ai spune ca deschizi un steakhouse dar n-au voie decat veganii.

Nu mai exista asa ceva. Aaaa... nu mi-ar placea sa fiu din Armenia acum, sau Belarus, sau... Kenya, adica daca nici acum cand fat lady sang n-ai primit nici macar PC Gamepass, I'm not gonna lie, viitorul nu suna bine.
    Insa, daca totusi te afli intr-o tara din lista asta, la acel moment T0 despre care vorbeam mai sus, vei fi pe aceeasi pozitie cu UK, Germania sau Polonia, moment in care consola fizica pe care azi o numim Xbox se va afla la sectiunea accesories sau nu se va mai afla nicaieri...

Te rog, spune-mi daca fac sens, chiar sunt curios daca reusesc sa ma fac inteles sau bat campii.
    Attached Images Attached Images xb.jpg

11. #71 SP
    Manager paul's Avatar
    La noi au pus LEU in loc de RON.

Cred ca inteleg ce zici, dar scopul acelor tiers e sa-ti alegi doar ce-ti trebuie, la un pret convenabil. Core $10, PC $12, Standard $15, Ultimate $20. Sa fortezi lumea sa aleaga intre doua subscriptii nu e rezonabil.

12. #72 SP
    Pai Core ala il vor inchide, momentan il tin doar pentru aia care au inca subscriptie valida.
    Da nu stiu, este un rollercoaster de articole, supozitii & etc, sincer cred ca Microsoft nu stiu nici ei ce anume vor sa obtina si din ce anume.

Adica, ma tii de 18 ani fara Xbox Live si dintr-o data lansezi PC Gamepass in Libia si Moldova (no offence dar este weird as F*), apoi incurci pe toata lumea cu planurile astea de abonamente... habar nu am, sper doar sa se termine odata cu segregarea asta nenorocita, ori ca dispare consola sau nu, sa ma lase odata sa intru si eu in legalitate si in normalitate si sa am contul de Xbox pe adresa mea de acasa, nu intr-o berarie din Londra...

13. #73 SP
    Manager paul's Avatar
    E foarte confusing, dar Core ramane, e baza, Game Pass for Console nu va mai fi.

14. #74 SP
    In cine sa mai crezi..

Jez Corden, who works as Managing Editor at Windows Central and is considered a very reliable source regarding Microsoft, has commented on the subject. The Microsoft Insider explains on X (formerly Twitter) that he has been informed that Microsoft is not pursuing any such plans.
    https://twitter.com/JezCorden/status....861891.0.html
    Attached Images Attached Images 1a172db7-2a8a-4789-b496-d82d9e3a93d5.jpeg

15. #75 SP
    Manager paul's Avatar
    Odata cu noile editii puse la pre-order nu au anuntat piete noi, tot aceleasi:
    These console options will be available in all current Xbox hardware supported regions and markets including Austria, Belgium, Canada, China, Colombia, Czechia, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hong Kong, Hungary, Ireland, Italy, Japan, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, United Kingdom, and United States with the exception of Argentina, Brazil, Chile, India, Israel, Korea, Saudi Arabia, Singapore, South Africa, Turkey, and UAE, and console availability will vary by country. Visit xbox.com/console, microsoft.com and check with your local retailers for more details.
    Pre-Order Three New Xbox Series X|S Console Options Starting August 21 - Xbox Wire

16. #76 SP
    Curios, pentru ca Luxemburg nu e tara suportata, nu a avut niciodata Xbox si nici nu are nici un serviciu asociat cu Xbox in afara de PC Gamepass, la fel ca noi.

17. #77 SP
    Manager paul's Avatar
    A fost eroare, am intrat acum pe articol si e scoasa Luxemburg.

18. #78 SP
    Sau cine stie, poate n-a fost eroare, ci doar o neatentie si poate urmeaza sa aflam ceva zilele urmatoare?

---------- Post added 22-08-2024 at 16:35 ----------

with the exception of Argentina, Brazil, Chile, India, Israel, Korea, Saudi Arabia, Singapore, South Africa, Turkey, and UAE
    Si uite asa avem si raspunsul la dulceata maro pe care o mancau astia pe internet, ca vezi domne Microsoft va opri/incetini promovarea consolelor Xbox in EMEA, deci bagabontul stia el ce stia el ceva doar ca nu the full story...

In orice caz, important este ca Libia si Republica Moldova au PC Gamepass, nu conteaza ca un PC care ruleaza decent un joc in 2024 este cat 5 salarii medii in tarile respective, important e ca au bifat si treaba asta.
    Desigur, in Romania n-au deschis nimic pana acum ca s-au lovit de dificultati legislative si de infrastructura, sunt convins ca autoritatile de la Chisinau si de la Tripoli au facilitat o infrastructura digitala superioara cat si un cadru legislativ mult mai stabil, cu niste economii stabile care faciliteaza populatiei accesul facil la tehnologie si la gaming.

19. #79 SP
    Junior Member [RO] Andrey's Avatar
    Se mai știe ceva nou legat de expansiunea la noi în țară? Sau iar stăm cu mâna întinsă până la sfârșitul anului? Am auzit că recent au început să blocheze accesul la schimbarea regiunilor pentru țările care au cele mai mici prețuri la jocuri (Turcia, Argentina, Brazilia)

https://www.reddit.com/r/XboxSeriesS...message_after/
    https://www.reddit.com/r/XboxSeriesS...ation_vpn_how/
    https://www.reddit.com/r/XboxSeriesS...ent_regarding/
    https://x.com/jezcorden/status/18327...If8vn6cBiAvx0w

20. #80 SP
    Nu exista nici un update, inca. Aveam speranta cu Gamescom, dar dupa ce au anuntat ca nici noile console (vezi mai sus) nu vor fi lansate in regiuni noi, nu stiu ce sa mai cred. Probabil ca intr-un viitor incert ca si data exacta ne vom alinia si noi tarilor cu suport full. Cum si in ce sens, habar nu am, ca nu vad cum ar mai putea lansa consolele oficial in Romania daca ei nu aduc noile console nici macar in toate regiunile oficial suportate...

Nu stiu ce vor sa faca, nimeni nu stie, cred ca nici macar ei nu stiu ce vor sa faca cu serviciile lor. Astept in continuare sa-mi explice si mie cineva cum se poate justifica oficial prezenta PC Gamepass in Romania (deci ai voie si iti poti face cont pe Romania) in conditiile absentei consolelor, adica Microsoft imi spune pe cale oficiala ca pot sa-mi creez cont pe Romania dar il pot folosi doar unde vor ei... fara Locale in consolele Xbox!

Deci BMW deschide oficial showroom Bavaria in Romania dar n-ai voie sa-ti cumperi decat seria 1 & 3, la seriile 5,6,7,@8 nu ai access si de asemenea nu deschide service oficial in Romania, deci cumperi masina BMW in legalitate dar doar modelele impuse de ei, iar daca ai nevoie de revizie si service te duci in Ungaria! Face sens, cand e vorba de Microsoft orice face sens...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast