Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 33

Thread: Xbox Series X - Facts

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Thumbs up Xbox Series X - Facts

    Well, mi-a venit azi ideea de a crea un thread despre ce stim noi cat mai exact legat de consola Xbox Series X. Date care in loc sa fie culese din n surse de pe internet, acestea vor veni doar de la voi, gamerii de pe CG. Facts, nu fakes. O sa va rog sa postati aici sau pe threadul dedicat XSX, daca aveti ceva ce considerati ca trebuie sa apara in lista. Thanks. And enjoy the console!

    Momentan avem urmatoarele date:
    - viteza de download maxim pe cablu: 950Mbps (MonkY) - viteza medie pe cablu: 300Mbps (MonkY)
    - viteza de download maxim pe wifi: 250Mbps (dtancu)
    - nicio problema de afișare 4K 120 Hz, cu VRR si instant game on pe un televizor LG CX OLED (dtancu)
    - pe un receiver HDMI 2.0 cu ARC, consola scoate numai bitstream Dolby Digital. Pentru sunet mai bun, trebuie eARC (dtancu)
    - toate jocurile de pe consola veche, instalate pe HDD extern, le-a vazut instantaneu odata conectat la XSX (dtancu)
    - meniurile nu mai au lag-ul de pe Xbox One (dtancu & Xander Ro)\
    - consola e dead silent (MonkY)
    - download-urile scad în viteză atunci când un joc este pornit, chiar dacă este în background (MonkY)
    - în acest moment toate jocurile rulează fără restricții de pe un drive USB - testat pe un M.2 de 2TB (MonkY)

    To be updated...
    Attached Images Attached Images xbox_series_x_exploded.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Incep eu cu ceva ce am observat de dimineata dupa putin research. Sincer, mie mi-a fost putin neclar ce versiune de AC Valhalla am instalata pana cand am aflat treaba asta pentru ca in momentul instalarii nu mi-a aparut nici un prompt.

    In 'My games & apps' se poate sorta dupa 'Console Type' sau dupa 'Optimized for Xbox Series X|S games' si vezi clar daca ai versiunea optimizata pentru Xbox Series sau cea de Xbox One.
    Descrierea full mai jos:

    'Go to My games & apps and select Sort by console type, or filter to Optimized for Xbox Series X|S games. If the game is listed, then your game has successfully been upgraded to the best available version. If the optimized version has been released but your game has not been upgraded yet, check My games & apps > Manage > Updates – it may be waiting as an available update, which can happen if you don’t have the auto-update games setting enabled.'

  3. #3 SP
    Junior Member jormungandr86's Avatar
    Am butonat intens, iată câteva facts:
    - Funcția auto HDR e game changer. Am băgat jocuri din generația veche precum Alan Wake, FF XIII, Forza Horizon 2 și Red Dead Redemption. Diferențele de culoare și claritate ale imaginii sunt substanțiale.
    - Controller ul este super reușit, textura lui îmi place la nebunie, nu-mi vine să-l las jos! Oferă un grip foarte bun, trigger-ele, d-pad mult îmbunătățite, butonul de share în sfârșit, deși are baterii AA, acestea merg o veșnicie. Este compatibil și cu battery pack vechi de one. Ce nu am văzut în cutie este cablul de încărcare usb-c... poate nu am scotocit eu cât trebuie.
    - jocurile de one neoptimizate, 360 și Xbox original instalate pe un HDD extern banal merg cu funcția quick resume. Se încarcă mult mai repede în meniuri și fast travel (aici cred ca și CPU are un merit).
    - jocurile optimizate instalate obligatoriu pe SSD intern sunt un deliciu, am rejucat Forza Horizon 4 și Gears 5, se simte clar diferența față de One x...
    - consola tace mâlc in toate circumstanțele și este semi călduță după câteva ore bune de joc.
    - aspect premium al plasticului, build quality demn de un produs Apple, felul în care a venit ambalata consola sunt o surpriza plăcută.

  4. #4 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Ma plangeam eu mai demult de calitatea groaznica a capturilor de pe Xbox One, in special de bitrate care conteaza foarte mult.

    Sunt fericit sa vad ca au reparat treaba asta si la Xbox Series X vad ca o captura in 1080p este in 60fps si cu bitrate de 17 Mbps, ceea ce este un improvement extrem de mare fata de One/One X care scoteau maxim 4-5 (uneori 3) Mbps si arata jalnic.

    Bugul cu acel capture contrast low de la HDR va fi fixat printr-un update in curand.
    Pentru mine conteaza enorm ca pot scoate acum direct din Xbox filmari la o calitate ok. Sigur, nu se va apropia niciodata de o placa de captura high end dar pentru cine nu are timp si spatiu de intins cabluri si laptop prin casa it's just fine.
    Attached Images Attached Images video.png

  5. #5 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Am lasat consola 24 de ore intr-o misiune de SP din Black Ops unde mi s-a parut mie ca e imaginea mai incarcata si mai lucioasa si am vrut sa fiu atent strict la caldura/zgomot.

    Dupa 24 de ore nu s-a incins mai tare decat dupa o sesiune de 2 ore normala, iar de auzit nu reusesc sa o aud nici daca ma duc la 1m de ea.

  6. #6 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Deci ai lasat consola pornita, fara sa intre in standby si jocul pornit, nu pusa pauza si s-a intamplat ce ai zis tu?

  7. #7 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Nimic nimic da, 24 de ore full intr-o zona unde se vedeau cladiri la distanata si niste balti lucioase pe jos.

    Ca sa nu am surprize eu leg cu sfoara un Thumbstick ca sa aiba input si ma proptesc intr-un zid (am antrenament de la niste sesiuni de grinding de la HAWX 2 cand era achievement sa te invarti in cerc nu stiu cate ore si a functionat cu sfoara)

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ceva nou de raportat? Sau... all good?

  9. #9 SP
    Member chios's Avatar
    Toate-s bune și la locul lor. Nu sunt probleme încă dacă la asta te referi. Este silențioasă, rapida și ușor calda după 3 ore de joc pe ea asta la jocurile care sunt optimizate pentru ea, la celelalte ceva mai rece cel puțin asa am observat eu

  10. #10 SP
    Member dtancu's Avatar
    All good. Foarte smooth merge.

    Sent from my Z Fold 2 using Tapatalk

  11. #11 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Solid construita, se incalzeste in gameplay (incalzeste, nu se incinge), ieri dupa patchul din destiny am remarcat alea 60 fps, ceva culori si reflectii noi, au disparut loading times (in afara de matchmaking of course), Control se incarca muuuult mai repede si nu mai are fps drops, quick resume iti face doar in jocurile in care ai jucat altfel te duce doar in meniu si pe deasupra iti face loading si la tot jocul (spre ex. pornisem nfs....am ajuns la meniu dar nu am pornit nici o cursa...m-am intors in Control unde intradevar m-a bagat direct in joc...dau sa ma intorc in nfs....loading full game...)

  12. #12 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Stiti vorba aia, ca omul prost mai are si noroc.
    Acum sa vedem cat noroc am eu, care sunt foarte prost.

    Background:
    Datorita faptului ca cel mic e la varsta la care arunca cu orice, oriunde, inclusiv sticluta cu apa cand e suparat si mi-a bagat niste apa in PC... acopar Xbox-ul cu un ''capac'' de hartie, o coala A4 modelata dupa carcasa lui si pusa deasupra ca sa stea ca un capac asa ca sa il protejez cand zboara sticlutele cu apa si boabele de orez .

    Astazi, l-am pornit sa ma joc si am uitat de hartie... si a mers al meu XSX 3 ore si jumatate practic fara a putea evacua aerul cald, cu aerisirea de deasupra acoperita aproape total.
    Datorita caldurii excesive, hartia s-a deplasat putin lasand o zona de maxim 2 cm totusi descoperita pe unde a mai putut cat de cat sa expire.

    Anyway, cand m-am ridicat sa-mi pun castile in dock l-am vazut si am inlemnit... hartia era peste el si tot Xbox-u frigea ca dracii.
    Curios este, ca dupa 3 ore de gameplay (Valhalla) nu am intampinat nici un freeze si nici un glitch/artefact, nimic.

    Acum vad ca sta in idle si s-a racit, sper doar sa nu fi uzat vreo componenta foarte tare si sa cedeze in timp...
    Pot sa sper ca daca de data asta a 'scapat' nevatamat, nu s-a intamplat nimic pe interior pe acolo?

    Asta e, omul prost e om prost...

  13. #13 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Dude „thermal sensor“ iti zice ceva? Daca temperatura se apropia de un prag critic consola se stingea singura. Relax, nu cred ca ai afectat cu nimic consola

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Xander, dacă ai kiddo de genul ăsta, poate ar fi mai safe să montezi consola pe orizontală. Pe lângă ca elimini riscul de a fi dărâmată ușor, protejezi si partea cu ventilatorul (îl îndrepți și tu spre spate), și nu mai trebuie să stai cu foi de hârtie pe el.

    Și pe mine mă bate gândul să o așez pe orizontală... ar fi mai protejată de praf așa.

  15. #15 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Xander, dacă ai kiddo de genul ăsta, poate ar fi mai safe să montezi consola pe orizontală. Pe lângă ca elimini riscul de a fi dărâmată ușor, protejezi si partea cu ventilatorul (îl îndrepți și tu spre spate), și nu mai trebuie să stai cu foi de hârtie pe el.

    Și pe mine mă bate gândul să o așez pe orizontală... ar fi mai protejată de praf așa.
    Daa, e veselie mare, caram boabe de orez si de fasole in camion si mai zboara na.. si culmea, incap in Xbox

    Exact la asta m-am gandit cand am acoperit-o stinsa fiind, ca in timp ce evit sa arunce boabe de orez in ventilatie, o si protejez de praf 2 in 1.
    Sincer sa-ti spun la noi se face curat foarte des dar pe cat de cool arata aerisirea aia... nu vrea sa ma gandesc cat praf intra acolo in 3-4 ani...

  16. #16 SP
    Junior Member mario08's Avatar
    Xander RO - Nimeni NU sa nascut DESTEPT , dar din greseli invatam
    Stii vorba aia - E BINE , cand totul se termina cu bine - mai ales cand locuiesti cu ''Denis , dusmanul numarul unu"
    Asa am fost si noi la varsta lui , dar sa iti traiasca si de probleme stai linistit ca nu te intreaba daca vrei sa apara sau nu

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Xander Ro: asta se intampla pentru ca aproape sigur stai in Bucuresti, unul din cele mai poluate orase de pe planeta. Eu cand locuiam acolo, daca nu stergeam la 2 zile praful (cu tot cu purificator de aer profi), deja era strat serios. Si stateam la etajul 6, totusi. Aici la tara, acelasi praf se depune cam in 2 luni... La fel era cu apa de la retea. Vezi pe threadul de acvaristica... in 2 saptamani aveam filtrele NEGRE. Aici, dupa 2 ani mi-e mila sa le schimb, pt. ca arata ca noi.

    Anyway, va recomand sa nu mai procedati asa la chestia asta cu acoperitul... mai aleti daca tineti consola in modul acela standby. Nu de alta, dar consola mai porneste din cand in cand sa isi faca update-uri... mi-e ca o gasiti prajita.

  18. #18 SP
    Junior Member mario08's Avatar
    La prima impresie , doua chestii ''nasoale/dubioase'' pe perechea :
    - TV -LG 55 NANO863 - stie 4k/120 probat pe pc cu un RTX 2080Ti si Dolby Vision/Atmos - https://www.lg.com/ro/tv/lg-55nano863na
    - Xbox series X
    Nu pot seta 4K/120 , daca vreau 4K atunci merge doar 4K/60 si am activat/dezactiva HDR/4:2:2.....nimic
    Daca vreau 120 , atunci maxim imi arata 1440p....
    In plus imi scrie la setarile consolei ca tv-ul Nu stie Dolby Vision......cea ce ma nedumereste , avand in vedere ca pe Netflix nu am astfel de problema
    Am incercat atat cu cablu HDMI cu care a venit consola cat si cu un HAMA 122187 - https://ro.hama.com/i/00122187/hama-...Suggest=122187

    - A mai patit cineva asa ceva ?
    - Sa fie un bug al consolei sau nu am configurat-o cum trebuie ?
    - Cei care detineti pl video din seria 5xxx/6xxx puteti rulade pe pc 4k/120 pe tv-uri capabile de 4k/120 ?

  19. #19 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Pe HDMI-ul in care ai conectatat consola e activat tot ce trebuie ca sa ai HDR si toate cele? Pe multe televizoare se activează individual pe fiecare HDMI in parte o opțiune prin setari care sa permita HDR 4k etc. In plus, unele tv-uri nu suporta pe toate HDMI-urile aceeași calitate. De verificat si astea

  20. #20 SP
    Manager paul's Avatar
    Da click si citeste ce e la workaround:
    Quote Originally Posted by Microsoft
    4K/120hz
    Known issue: If you're using a 4K@120Hz TV that also supports VRR you might encounter no signal or a corrupted image when the Xbox is configured for 4K120+VRR. This issue occurs with various TVs from LG, Samsung, or Vizio.
    Known Issues on Xbox Series X|S - Microsoft Community

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Clubul Xbox Series X By Dant3 in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 1301 Last Post: 15-04-2024, 11:15
  2. Clubul Xbox Series S By paul in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 164 Last Post: 17-02-2024, 00:44
  3. Vand Xbox Series X By iry in forum Bazar Microsoft: Console & Accesorii
    Replies: 4 Last Post: 20-02-2021, 13:39
  4. Vand Xbox Series S By MinCos6 in forum Bazar Microsoft: Console & Accesorii
    Replies: 2 Last Post: 08-02-2021, 15:55

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts