Am incercat toate cele patru demo-uri de pe PSN: Motorstorm Pacific Rift 3D, Wipeout HD, unul cu baseball si un joc "arcade", nu-mi aduc aminte acum numele ultimelor doua.
Incercand sa sintetizez fortat, o sa iau ca exemplu Pacific Rift-ul, stiu ca-l ai in versiunea standard.
- Experienta de joc este foarte fluida iar frame-rate-ul constant. Totusi, miscarea nu este suficient de fluida incat sa apara ca fiind naturala. Sounds like 30 fps;
- Perspectiva exista fara indoiala, insa doar elementele din prim plan sunt foarte bine detasate de cele de fundal, in departare impactul nu mai este chiar atat de mare, perspectiva iese mult mai putin evidenta. Cu vederea in-car perspectiva pierde si mai mult din valoare;
- Jocul ruleaza in 1280*720@60Hz. Pacific Rift-ul n-a fost el foarte "organic" vizual nici in versiunea standard, ori in 3D aliasing-ul este prezent peste tot iar texturile sunt low-res. Concret, te uiti la niste cutii de carton frumos desenate si pictate. Sigur ca da, in 3D, iti vine sa intanzi mana si sa apuci masinuta. Care este de carton, insa, chiar daca este frumos pictata.
Inchei povestindu-ti doua elemente cu caracter de anecdota, in speranta ca-ti vor ilustra cel mai bine impresia vizuala (prin natura ei, subiectiva):
In 3D, cei 40 de inch ai TV-ului meu apar a fi o biata ferestruica. Imagineaza-ti o fereastra cu diagonala de un metru (cred ca o fereastra de baie de bloc e un exemplu bun, chiar daca nu-i 16:9). Acum, imagineaza-ti ca te uiti prin ea sa vezi ceva interesant afara, dar stand la aproximativ doi metri de ea. Asa-i ca-i mica?
In Pacific RIft, camera din exteriorul masinii simuleaza o perspectiva aflata (conform bunului simt) undeva la ~ 3 m inaltime si ~ 2 m in spatele ei. In 3D, terenul este perceput la nivelul barbiei tale iar masina...este o masinuta teleghidata de vreo 20, 25 cm

.
Domnule draga, daca n-ai nimic impotriva cred c-am sa scriu alte cateva impresii si-o sa le postez intr-un thread nou, doar pentru a nu incarca thread-ul asta. Eventual pun link aici.
Bookmarks